Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#37401 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam gotivio njegovu muziku, a i ne gotivim ni dalje.
Sa ljiljanima me peglaju još od kada me jaran me molio da ga odemo slušati u Bazenima dobro prije rata.
Kao osoba čini se da je bio dobar čovjek, što je najvažnije nije bio nacionalista.
Sa ljiljanima me peglaju još od kada me jaran me molio da ga odemo slušati u Bazenima dobro prije rata.
Kao osoba čini se da je bio dobar čovjek, što je najvažnije nije bio nacionalista.
- mirota
#37402 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mislis nije bio sovinista, ne, nije...a ako cijeni svoju naciju nije ono ruzno nacionalista, nego ponosni Bosnjak, da, kad je umro, tek smo spoznali srazmjer velicine...da, bio je predobar covjek, rano je ipak otisao
-
palermo
#37403 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Halidlu se sa Ljiljanima desila najljepsa stvar. Nejgova pjesma je prerasla njega, I pocela svoj samostalni zivot. Za dvafeswt godina ce se samo rijetki sjetiti da je ovo bila Halidova pjesme, a Ljiljani ce biti ( kao sto su vec sada) dio naseg identiteta, prepoznavanja unutar nas samih, I prepozvanja od strane drugih. I kao sto rekoh nista mu se ljepse nije moglo desiti.
A to voli li neko Halida, je li bo dobar covjek i slicno.....nebitno...
- MMM1977
#37404 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Halid je bio Jugosloven, bolje rečeno i Bošnjak i Srbin i Hrvat i sve. Taj čovjek je imao baš ogromno srce za sve naše narode, bukvalno nikakvu razliku nije pravio između ljudi ma kako se zvali. Eto izašlo je sve na vidjelo poslije njegove smrti. I volio je da popije
- MMM1977
#37405 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
palermo wrote: ↑26/06/2026 22:42Halidlu se sa Ljiljanima desila najljepsa stvar. Nejgova pjesma je prerasla njega, I pocela svoj samostalni zivot. Za dvafeswt godina ce se samo rijetki sjetiti da je ovo bila Halidova pjesme, a Ljiljani ce biti ( kao sto su vec sada) dio naseg identiteta, prepoznavanja unutar nas samih, I prepozvanja od strane drugih. I kao sto rekoh nista mu se ljepse nije moglo desiti.
A to voli li neko Halida, je li bo dobar covjek i slicno.....nebitno...
- MMM1977
- Edin H.
#37407 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
MMM1977 wrote: ↑26/06/2026 23:14Halid je bio Jugosloven, bolje rečeno i Bošnjak i Srbin i Hrvat i sve. Taj čovjek je imao baš ogromno srce za sve naše narode, bukvalno nikakvu razliku nije pravio između ljudi ma kako se zvali. Eto izašlo je sve na vidjelo poslije njegove smrti. I volio je da popije![]()
-
kiligonzales
#37408 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma samo sistem 4-3-2-1 uigravati.swanfilter wrote: ↑25/06/2026 16:14 Ja imam osjecaj da cemo Amerima i svijetu abd ogaditi ovo SP i nogomet uopsteno.
Samo malo nafake nam treba. A vrijeme je da nam se malo vrati.
Sto da ne. Ova ekipa samo raste iz dana u dan. Slabiji ne mozemo biti.
Samo da prvi Barbarez uvidi da moramo sa 3 igraca u sredini igrati. Mlada ekipa kojoj i dalje fali kvaliteta za igrati sa dva napadaca.
Sa 5 igraca u sredini mozemo da se branimo odlicno, a i da napadamo jos bolje. Na kraju sto prije usavrsimo kornere i prekide, te kontre i polukontre. Jasno je da svakome mozemo biti mina.
Sada protiv Amerikanaca samo hrabro. Prvi cilj je postignut prolazak grupne faze. Igranje na jednu utakmicu ispalo je vise nego dobro za nas, samo sacuvati kontinuitet. Vels, Italija pali su u nakaut fazi... Sada eleminirati domacina pa kako god dalo bi nam krila nevjerovatna... Jos poslozilo se samo tako da se moze dobaciti daleko bas...
-
kiligonzales
-
kiligonzales
#37410 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jel i tebi nesto upalo u oko ovih dana kad gledas reprezentacijuamidzazeher wrote: ↑25/06/2026 21:51 Ljudi moji i ovo ce se zavrsiti zato treba uzivati dok traje, ja dres ne skidam do kraja ljeta!
Pa onda LN i kvalifikacije za EP nastavljamo!!
Ima li negdje snimak kompletne pjesme na kraju utakmice!? Ljiljani naravno! Ježim se svaki put kad gledam one klipove, a u grlu knedla jebiga!
I svejedno dokle ovaj put dogurali mi imamo reprezentaciju koja ce nas obradovati jos mnogo mnogo puta!!!
- amidzazeher
#37411 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kiligonzales wrote: ↑27/06/2026 00:46
jel i tebi nesto upalo u oko ovih dana kad gledas reprezentaciju![]()
Drug ne kontam ali kao da me alergija na polen spuca baš kad gledam one scene iz Seatla i cujem 30k Bosanaca i Hercegovaca kako pjevaju Halidove ljiljane, pa sav ”procurim”
A onda scene iz BiH gradova ljudi kao jedni!
Kontam samo da me neko ne vidi i ne pita šta mi je
A onda vidim ove mlade momke i shvatim pa tek smo poceli!!
- drug_profi
#37412 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebemliga, ova Halidova pjesma je fenomen. Neko ce jednom uspjeti naci prave rijeci da objasni sta je to i zasto je to.
Znaci ljubavna pjesma koja je istovrmeno i patriotska i borbeni poklič, i prkos, i milost... sve!
Znaci ljubavna pjesma koja je istovrmeno i patriotska i borbeni poklič, i prkos, i milost... sve!
-
snijeg_led
#37413 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prevazišli smo fazu “mene zivot razocarao” i usli u fazu “ u ovom gradu ja nemam nikoga”, ali laste donose ljubav iz Bosne, valjda 
Pjesma je ocigledno namjenjena dijaspori
Pjesma je ocigledno namjenjena dijaspori
- mirota
#37414 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a tamjana nigdje, gdje smo mi Srbi u svemu ovome ????

ma kad rokne iz 20 000 grla ovo ne mozes ostati ravnodusan, svaka cast, najezim se svaki put
ma kad rokne iz 20 000 grla ovo ne mozes ostati ravnodusan, svaka cast, najezim se svaki put