Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

amidzazeher

#37376 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by amidzazeher »

Ljudi moji i ovo ce se zavrsiti zato treba uzivati dok traje, ja dres ne skidam do kraja ljeta!
Pa onda LN i kvalifikacije za EP nastavljamo!!
Ima li negdje snimak kompletne pjesme na kraju utakmice!? Ljiljani naravno! Ježim se svaki put kad gledam one klipove, a u grlu knedla jebiga!
I svejedno dokle ovaj put dogurali mi imamo reprezentaciju koja ce nas obradovati jos mnogo mnogo puta!!!
akcija007

#37377 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by akcija007 »

I ja isto cinelu vecer tapatam po Intagramu i gledam ove klipove pa da se najezis i same mi suze na oci dodju. Ludilooo . Uzivajmo . I ako ispadnemo od Amerike boli me briga. Volio bi da je u 22 ili 21 po nasem tekma ali je u 2 po noci nema veze nema spavanja
Mustang1

#37378 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

amidzazeher wrote: 25/06/2026 21:51 Ljudi moji i ovo ce se zavrsiti zato treba uzivati dok traje, ja dres ne skidam do kraja ljeta!
Ima li negdje snimak kompletne pjesme na kraju utakmice!? Ljiljani naravno! Ježim se svaki put kad gledam one klipove, a u grlu knedla jebiga!
I svejedno dokle ovaj put dogurali mi imamo reprezentaciju koja ce nas obradovati jos mnogo mnogo puta!!!
Nadam se da je original. :D Ja se u pijacnom usmrdim a utakmica nije ni pocela :D
vee-jay

#37379 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vee-jay »

DebelinJoe wrote: 25/06/2026 01:17 Jeste objava od prije par dana, ali i vrijedi pročitati i poslušati. U komentarima komšije sa istoka i sa zapada tvrde da je Bosna leglo islamskih terorista, da su bosanski muslimani prodali vjeru za večeru, džihad - nacisti i slično. Tvrde i ne trepću da je Halid B - Srbin i da je pjesma Poljem se širi miris ljiljana zapravo na srpskom i da u Bosni žive Srbi islamske vjere...Ko god je izmislio komentare na društvenim mrežama mnogo mu hvala, tek zahvaljujući komentrima komšija vidimo kakav loš, bolestan i opasan komšiluk imamo.

Ljeto 92e.

Na jednom od banjaluckih brda stoji momak.

Gleda prema Kozarcu.

Zna samo ono sto je nacuo od roditelja.

Sunce tone.

Nebo gori u narandzastim i crvenim bojama.

Nije ni folker ni "patriota".

Tiho, skoro necujno, pjevusi - sam sebi:

"poljem se siri miris ljiljana"

Zaljubljen je u jednu Draganu.
drug_profi

#37380 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Ljiljani su puštani sa nekih razglasa i kad smo imali loš dan i kad smo imali dobar dan. Mislim da je sviralo odnekud i kad smo u junu 92. Žuč poćeli pospremat.
Puštali smo je da nam diže moral jer ovaj dio "poljem se širi miris ljiljana..." svima nama je dizao nacionalni ponos i prkos.

Što neko reče, ova pjesma je postala "You Never Walk Alone" za reprezentacije BiH.
Kako kaže ovaj Amerikanac gore, "neke pjesme nisu samo pjesme..."

Ljubavna pjesma, ali u svojoj suštini zapravo pjesma prkosa.
Last edited by drug_profi on 25/06/2026 22:17, edited 1 time in total.
amidzazeher

#37381 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by amidzazeher »

Mustang1 wrote: 25/06/2026 21:59
amidzazeher wrote: 25/06/2026 21:51 Ljudi moji i ovo ce se zavrsiti zato treba uzivati dok traje, ja dres ne skidam do kraja ljeta!
Nadam se da je original. :D Ja se u pijacnom usmrdim a utakmica nije ni pocela :D
:lol: ma usmrdio bih se od nervoze i u svili i kadifi da sam :lol:
Operem ga “naruke” pa zacinim sa shower gel-om da duže traje :lol:
vee-jay

#37383 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vee-jay »

:lol: :thumbup: :bih: :sax:
Laplace

#37384 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

swanfilter wrote: 25/06/2026 16:14 Ja imam osjecaj da cemo Amerima i svijetu abd ogaditi ovo SP i nogomet uopsteno.

Samo malo nafake nam treba. A vrijeme je da nam se malo vrati.

Sto da ne. Ova ekipa samo raste iz dana u dan. Slabiji ne mozemo biti.

Samo da prvi Barbarez uvidi da moramo sa 3 igraca u sredini igrati. Mlada ekipa kojoj i dalje fali kvaliteta za igrati sa dva napadaca.
Image
drug_profi

#37385 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Mene zanima jel ikom možda palo na pamet da se Halidu napravi spomenik u gradu?
Jer po svemu sudeći, zaslužuje ga.
DebelinJoe

#37386 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DebelinJoe »

drug_profi wrote: 26/06/2026 09:17 Mene zanima jel ikom možda palo na pamet da se Halidu napravi spomenik u gradu?
Jeste, ima ekipa umjetnika koja radi na tome. Bude javnost informirana na vrijeme o tome...
DaysleepeR

#37388 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

drug_profi wrote: 26/06/2026 09:17 Mene zanima jel ikom možda palo na pamet da se Halidu napravi spomenik u gradu?
Nazif Gljiva koji je napisao pjesmu je još živ...
DebelinJoe

#37389 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DebelinJoe »

Tako i treba...Samo su turističke zajednice i domaći marketing zakazali kao i obično...

https://www.index.hr/magazin/clanak/nav ... 06759.aspx
Bosna i Hercegovina
Nastup na Svjetskom prvenstvu donosi snažnu globalnu vidljivost Bosni i Hercegovini, zemlji koja se posljednjih godina sve više profilira kao autentična i pristupačna europska destinacija.

Posjetitelji ondje mogu pronaći spoj orijentalnog i srednjoeuropskog utjecaja, od povijesnog Sarajeva do Mostara i njegovog prepoznatljivog Starog mosta, jednog od najfotografiranijih simbola regije. Uz gradske jezgre, zemlja nudi i snažan planinski turizam - Jahorinu, Bjelašnicu i Prenj, koji privlače ljubitelje prirode, planinarenja i zimskih sportova.

U turističkim okvirima posebno se ističe i gastronomska ponuda, od tradicionalnih jela poput ćevapa i bureka do sve razvijenije moderne scene restorana u Sarajevu i Mostaru. Upravo ta kombinacija prirode, povijesti i pristupačnih cijena često se navodi kao glavni razlog sve većeg interesa stranih putnika.
drug_profi

#37390 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

DaysleepeR wrote: 26/06/2026 09:37
Nazif Gljiva koji je napisao pjesmu je još živ...
Mislim da je jači dio imidža ove pjesme zapravo interpretacija i njen izvođač.
Logovan

#37391 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

DebelinJoe wrote: 26/06/2026 09:34
Jeste, ima ekipa umjetnika koja radi na tome. Bude javnost informirana na vrijeme o tome...
Ozbiljno? Super :thumbup: Valjda ne bude kakve fule
Post Reply