Kakva je bila atmosfera medju našima u gradu? na utakmici?izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑26/06/2026 18:17 Bio sam sad prvi put u americi, i sokiralo me sto im je bar 80% (osamdeset!) auta azijskog projekla.
Prednjace Toyota i Honda, al ima Hyundai, Subaru, Mazda, Kia. Svaba u tragovima samo.
Ne znam je li to do urbane sredine kao Seattle, ili zapadne obale koja je vjerovatno progresivnija, ali americkih auta nema koliko bih ocekivao (Ford je jos i najcesci, poneki Jeep i Chevrolet).
Azijske nakaze
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ElRe
#6501 Re: Azijske nakaze
-
neki
#6502 Re: Azijske nakaze
Ne znam šta je tu čudno... Amerikanci smatraju Toyotu domaćim brendom, i to još od 80tih..
Vjerovatno ih dobar dio i ne zna da je to u suštini japanski automobil
Vjerovatno ih dobar dio i ne zna da je to u suštini japanski automobil
-
Tabakmalac
#6503 Re: Azijske nakaze
Američko narodno auto je Ford F-150 ili Chevy Silverado, takve te smijurije koje incestaši voze po njihovom kopnu.
A siguran sam da pjene i dan danas kako su im Japanci bukvalno uzeli tržište preko noći počev od 80tih.
A siguran sam da pjene i dan danas kako su im Japanci bukvalno uzeli tržište preko noći počev od 80tih.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6504 Re: Azijske nakaze
Da su pjenili, ne bi im nikad ni dozvolili prodaju u USA...
-
Tabakmalac
#6505 Re: Azijske nakaze
Tješi se, USA iz 80tih nije ista kao USA trenutna. Tada su bili debili ali na simpatičan način. 
-
izbjeglica_iz_besmisla
#6506 Re: Azijske nakaze
Dva dana prije, tek poneko u nasim dresovima. Ali na dan utakmice, pa to je od 6h ujutru bilo plavo-zuto na ulicama. Invazija prava, 30-35 hiljada sigurno.
Al ono sto je meni bilo ogromno iznenadjenje, i na ponos, je broj ljudi koji uopste nisu nasi a dosli su na utakmicu.
Momak neki konobar, amerikanac, studirao u hrvatskoj pa bio u mostaru i sarajevu, odusevio se. Javio se da bude volonter, iznosio je nasu veliku zastavu na pocetku ono.
Stariji bracni par amerikanaca, oboje u dresovima, bili u bosni slucajno jednom i sad dolaze cesto. Dosli nas podrzati.
Najjaci mi je bio lik, dosao iz Meksika. Sin mu kaze voli Bosnu bas, zna svasta o zemlji, pa potegli u Seattle maksuz
Ili konobar kolumbijac zadnji dan, oduvijek je volio Dzeku i zbog njega bio na utakmici.
PS Katarana 2-3 hiljade max, kazu Seik im sve platio - njih 800 smjestio u Hyatt Regency, hotel odmah do naseg.
Atmosfera je bila dobra generalno, daleko je to od nekog navijackog ludila na koje sam recimo navikao kao neko ko ide na sarajevske derbije. Al zato kad se masa pokrene, pogotovo zbog rezultata, to je bilo jebeno za gledati i dozovjeti
- ElRe
#6508 Re: Azijske nakaze
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑26/06/2026 22:27Dva dana prije, tek poneko u nasim dresovima. Ali na dan utakmice, pa to je od 6h ujutru bilo plavo-zuto na ulicama. Invazija prava, 30-35 hiljada sigurno.
Al ono sto je meni bilo ogromno iznenadjenje, i na ponos, je broj ljudi koji uopste nisu nasi a dosli su na utakmicu.
Momak neki konobar, amerikanac, studirao u hrvatskoj pa bio u mostaru i sarajevu, odusevio se. Javio se da bude volonter, iznosio je nasu veliku zastavu na pocetku ono.
Stariji bracni par amerikanaca, oboje u dresovima, bili u bosni slucajno jednom i sad dolaze cesto. Dosli nas podrzati.
Najjaci mi je bio lik, dosao iz Meksika. Sin mu kaze voli Bosnu bas, zna svasta o zemlji, pa potegli u Seattle maksuz![]()
Ili konobar kolumbijac zadnji dan, oduvijek je volio Dzeku i zbog njega bio na utakmici.
PS Katarana 2-3 hiljade max, kazu Seik im sve platio - njih 800 smjestio u Hyatt Regency, hotel odmah do naseg.
Atmosfera je bila dobra generalno, daleko je to od nekog navijackog ludila na koje sam recimo navikao kao neko ko ide na sarajevske derbije. Al zato kad se masa pokrene, pogotovo zbog rezultata, to je bilo jebeno za gledati i dozovjeti![]()