Tebi smjesno a u vladivaini sda ona bi bila nagradjena
Eto zasto imas bolesno razmisljanje i narativ
Tebi odgovara korupcija i bezvlasce
Nemoj se zalijetati, valja sutra lizati.Zvizdić o mogućoj koaliciji NiP-SDA: Sve za dobrobit BiH
jes komunalni inspektori i cetnici 1/1_BataZiv_0809 wrote: ↑22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.
Međutim, opozicioni zastupnik Faruk Selmanović oštro kritizira ovaj pristup, tvrdeći da "Trojka ovim rješenjem pokušava napraviti paralelnu političku i policijsku strukturu u Kantonu Sarajevo, što, kako je rekao, budi ružna sjećanja na početak devedesetih godina".
@Chmoljo![]()
_BataZiv_0809 wrote: ↑22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.
Faruk je poseban primjerak imbecila._BataZiv_0809 wrote: ↑22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.
Međutim, opozicioni zastupnik Faruk Selmanović oštro kritizira ovaj pristup, tvrdeći da "Trojka ovim rješenjem pokušava napraviti paralelnu političku i policijsku strukturu u Kantonu Sarajevo, što, kako je rekao, budi ružna sjećanja na početak devedesetih godina".
@Chmoljo![]()
Ja sve donedavno mislio da je on u Našoj stranci ili SDP. Ima neki šmek Irfana Čengića. Fura se na šminkeraj iz Deliketesne radnje.Chmoljo wrote: ↑22/06/2026 18:29Faruk je poseban primjerak imbecila._BataZiv_0809 wrote: ↑22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.
@Chmoljo![]()
Da li voziš fosne, wc šolje, valjda? Dugo smo trunuli o ovome, potreba za njima postoji, a po Rukfašu ispadoše opasniji od Ramine specijalne. Te nosat ce pendreke, legitimisati. Niko ne doživljava policiju, da nake redare..Neka imaju ovlasti da te identificiraju ili uz asistenciju MUPa. Dovoljno za kazne
Idem u Briješće tu i tamo, Rad očisti divlju deponiju, stoka istrese, od šute, namjestaja, guma, nema čega nema. Prije bude jedna divlja, nasuprot kontejnera, sad imaju dvije. Rumeni je slabo prevaspitao glasačko tijelo, a slabo i čisti iako nije njegova nadleznost.made_in_sarajevo wrote: ↑23/06/2026 09:59 pa moze biti da se ljudi vozaju po zabacenim dijelovima gdje se inace istresa sve zivo, pa koga uprate krcato auto, kombi da kazu hodi malo vamo da vidimo sta imas. sto je logicno jer im je to posao. ali haj ti glupanu koji cita onog cetnika iz luksemburga mulahuseina ( natjeram sebe i odem mu na facebook profil, mozak me evo boli i jebem sebi sve kud ga otvori) objasni sta je posao KOMUNALNE policije.
doduse mislim ja da su ovi upravu, a mi vec trpimo to cetnik poslovanje od strane inspekcije. cuj ono stalo i zaustavlja auta i kontrolise vozace jel imaju sve papire kod sebe i sta voze. cetnicka posla 1/1 pajel
A zašto bi se pored trenutne "eko policije" osnivala još jedna organizacija (komunalna policija)?!_BataZiv_0809 wrote: ↑22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.
@Chmoljo![]()
mislim zbog ovlaštenja da je zakonski čišće napraviti jednu službu koja će obuhvatiti sve. koliko znam sadašnji su parkovi ili radovi komunalni redari i mimo površina koje oni održavaju nemaju nikakvih ovlasti, da ne govorim o nekim drugim stvarima koji se tiču ograničavanja (kazne, zabrane i sl)Naslovnica wrote: ↑23/06/2026 10:39A zašto bi se pored trenutne "eko policije" osnivala još jedna organizacija (komunalna policija)?!_BataZiv_0809 wrote: ↑22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.
@Chmoljo![]()
Zašto se ne naprave izmjene zakona i EKO policiji ne dodijele šira ovlaštenja?
Pretpostavljam da je Kanton vlasnik i jednih i drugih.
Može li mi neko objasniti tu logiku?
Chmoljo wrote: ↑23/06/2026 10:48mislim zbog ovlaštenja da je zakonski čišće napraviti jednu službu koja će obuhvatiti sve. koliko znam sadašnji su parkovi ili radovi komunalni redari i mimo površina koje oni održavaju nemaju nikakvih ovlasti, da ne govorim o nekim drugim stvarima koji se tiču ograničavanja (kazne, zabrane i sl)Naslovnica wrote: ↑23/06/2026 10:39A zašto bi se pored trenutne "eko policije" osnivala još jedna organizacija (komunalna policija)?!_BataZiv_0809 wrote: ↑22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.
@Chmoljo![]()
Zašto se ne naprave izmjene zakona i EKO policiji ne dodijele šira ovlaštenja?
Pretpostavljam da je Kanton vlasnik i jednih i drugih.
Može li mi neko objasniti tu logiku?
meni samo nije jasno dokle idu granice populizma pa Bandić priča o "nametu građanima", onaj Selmanović lupeta ko da se osniva paravojska... valjda je svim u interesu da postoji služba koju možeš nbazvati ireći - želim prijaviti seljanku sa 16 koja je bacala hljeb na ulicu imam snimak.
kome normalnom mogu smetati strožiji propisi i kazne kod prljanja i bacanja smeća?!