Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

tokio25

#3626 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

Prpa.ba wrote: 29/04/2026 12:46
Izrečene mjere optuženima u predmetu "Koverta": Endi Pavić Pečenković zabranjeno obavljanje funkcije ministrice u Vladi KS
:lol:
Tebi smjesno a u vladivaini sda ona bi bila nagradjena
Eto zasto imas bolesno razmisljanje i narativ
Tebi odgovara korupcija i bezvlasce
Prpa.ba

#3627 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Prpa.ba »

Hiperventiliras. :nargila:
mishic

#3628 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by mishic »

"Debakl Trojke koja je obećala borbu protiv korupcije: Najlopovskija vlada u historiji Kantona Sarajevo"

Pa to je samo trend. Lopovluk generalno u BiH ne raste samo iz mjeseca u mjesec nego se to osjeti iz dana u dan.

Pa što bi i Vlada bila van trenda?
tokio25

#3629 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tokio25 »

Ovo je uspjeh trojke jer hapse
Sve do trojke ovi su krali bez straha da ce biti uhvaceni a kamoli procesuirani
made_in_sarajevo

#3630 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by made_in_sarajevo »

Tenderi, nabavke, ketering, zaposljavanja, koverte ispod stola, pa javna tajna za policiju bila 10 000 spremis. Ko je htio mogao se raspitati kako doci do ljudi. Javna tajna da se u dom zdravlja zaposlis preko bossa koji je uvijek imao jednog covjeka u skupstini i da dostave listu za zaposljavanje kad treba, a ovi prihvate radi glasa.

Dosli neki novi, ispostavilo se krenuli istim putem, ali pazi svi iz stranke profesora marjanovica, policija pohapsila, sud i tuzilastvo rade svoje, ali idemo se smijati i ovi su lopovi, tako da vrati sda isto je.

Nije isto, jesu neki lopovi naspram svih ministara i premijera lopova, ali ovi bar budu kaznjeni za kriminal, kod ovih fadil jedino pao jer je toliko glup. Svi su ostali zavrsili da ih se ne dira ili da padne na sudu kao sarajlic i zukic.

Desila se promjena koja ce ostati narednim vladama, a promjena koja se nikad ne bi desila za vrijeme sda. Poskok nisu htjeli.ni da cuju, sad bi de hvalili kad poskok kojeg je sdp izguro, radi bas taj isti sdp. Evo lizalo nemojte vise vi prozivati kriminal
putokaz1

#3631 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by putokaz1 »

Ministrici u tehnickom mandatu zabranjen rad i tu odluku treba da primjeni vlada u tehnickom mandata.
Poucno
tramvajtrojka

#3632 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tramvajtrojka »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sbih-ne ... /260617029

Glup, gluplji kadrovi SBiH i ovi bi sutra sa nepresudjenim ubicom da vode kanton :run: :run:

To su ti eksperti, ovi bi sa rumenim ugasili kanton za sva vremena :-)
Prpa.ba

#3633 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Prpa.ba »

Zvizdić o mogućoj koaliciji NiP-SDA: Sve za dobrobit BiH
Nemoj se zalijetati, valja sutra lizati. :mrgreen:
mishic

#3634 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by mishic »

O Vladi KS dosta toga je rečeno ali kada se pogleda Skupština KS onda sve postaje još jasnije i Vlada, ma kakva bila, još je daleko bolja od Skupštine.

Ko je pratio zadnje zasjedanje Skupštine KS jasno mu je da taj cirkus od institucije godinama donosi, usvaja, spaja i dokida institucije na način kakav bi bio neprimjeren i najneobrazovanijem Kućnom savjetu.

Uzrok i razlog ovakvom stanju je, to se jasno vidi, potpuno privatiziranje pojedinih institucija u kojima pojedine političke stranke čine kriminal neviđenih razmjera igrajući se tako ne samo institucijama i njihovim nadležnostima nego i sudbinama i životima uposlenika u tim institucijama na način da se uopšte nezna da li pojedine institucije postoje ili ne postoje, ko njima upravlja, i kako se usvajaju i donose akti, koje su nadležnosti tih institucija i jesu li one ono što se opisuje u njihovim planovima ili ono što su te institucije napisale o sebi u svojim izvještajima?!

Ne pomaže ni to što se o tim institucijama i u javnosti naširoko govori, što se samovolja i bezakonje u njima svakodnevno prepričava i što se odgovorne osobe osuđuju i kažnjavaju jer nakon svega toga sve ostaje po starom i ništa se ne mijenja.

Time se samo potvrđuje da su pojedinci iznad zakona, da čine što god im je volja i da im niko, ni sudovi ni Skupština koja je njihov osnivać ne mogu stati u kraj i da kriminal jeste jedina konstanta po kojoj su poznati i prepoznatljivi. A pitanje jeli to danas Fond memorijala ili kako se već zove da institucija i koje su njene nadležnosti ne znaju ni delegati u Skupštini jer direktor se ne pojavljuje a u brdu akata o registrovanju, preregistrovanju, spajanju i pripajanju više ništa nije jasno a sud zhtijeva da se to raščisi i definira ali se niko na taj zahtjev ne osvrće i ne odaziva. Konaković i Kulanić su dvojac koji ništa od toga njih ne obavezuje jer oni su to dobili u miras, u to ulažu društveni novac a čine baš i samo ono što im je volja mimo bilo kakvog propisa, procedure i zakona.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3635 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by _BataZiv_0809 »

Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.

Međutim, opozicioni zastupnik Faruk Selmanović oštro kritizira ovaj pristup, tvrdeći da "Trojka ovim rješenjem pokušava napraviti paralelnu političku i policijsku strukturu u Kantonu Sarajevo, što, kako je rekao, budi ružna sjećanja na početak devedesetih godina".

@Chmoljo :lol:
tramvajtrojka

#3636 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.

Međutim, opozicioni zastupnik Faruk Selmanović oštro kritizira ovaj pristup, tvrdeći da "Trojka ovim rješenjem pokušava napraviti paralelnu političku i policijsku strukturu u Kantonu Sarajevo, što, kako je rekao, budi ružna sjećanja na početak devedesetih godina".

jes komunalni inspektori i cetnici 1/1 :-) :-) maloumnost sdaovaca stvarno nekada iznenadi, zna covjek da od njih nista normalno ne moze očekivati al oni uvijek promadju nacina da nadju novo dno
peca777

#3637 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by peca777 »

_BataZiv_0809 wrote: 22/06/2026 17:28 Komunalni policajci, koji će na terenu biti 24 sata dnevno, imat će ovlaštenja da utvrđuju identitet, izdaju prekršajne naloge, zaustavljaju i pregledavaju vozila, te privremeno oduzimaju predmete.
:lol: :lol: :lol: :lol: hoce hoce, al u qrcu ce ovo moci.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3638 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

Faruk je poseban primjerak imbecila.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3639 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Velkoski »

A šta će KOMUNALNI policajci gledati na vozilu? O čemu se priča ovdje :D
l33t

#3640 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by l33t »

Velkoski wrote: 22/06/2026 18:45 A šta će KOMUNALNI policajci gledati na vozilu? O čemu se priča ovdje :D
ICE u KS
DebelinJoe

#3641 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

Chmoljo wrote: 22/06/2026 18:29

Faruk je poseban primjerak imbecila.
Ja sve donedavno mislio da je on u Našoj stranci ili SDP. Ima neki šmek Irfana Čengića. Fura se na šminkeraj iz Deliketesne radnje.
last mohicans

#3642 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by last mohicans »

Velkoski wrote: 22/06/2026 18:45 A šta će KOMUNALNI policajci gledati na vozilu? O čemu se priča ovdje :D
Da li voziš fosne, wc šolje, valjda? Dugo smo trunuli o ovome, potreba za njima postoji, a po Rukfašu ispadoše opasniji od Ramine specijalne. Te nosat ce pendreke, legitimisati. Niko ne doživljava policiju, da nake redare..Neka imaju ovlasti da te identificiraju ili uz asistenciju MUPa. Dovoljno za kazne
made_in_sarajevo

#3643 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by made_in_sarajevo »

pa moze biti da se ljudi vozaju po zabacenim dijelovima gdje se inace istresa sve zivo, pa koga uprate krcato auto, kombi da kazu hodi malo vamo da vidimo sta imas. sto je logicno jer im je to posao. ali haj ti glupanu koji cita onog cetnika iz luksemburga mulahuseina ( natjeram sebe i odem mu na facebook profil, mozak me evo boli i jebem sebi sve kud ga otvori) objasni sta je posao KOMUNALNE policije.

doduse mislim ja da su ovi upravu, a mi vec trpimo to cetnik poslovanje od strane inspekcije. cuj ono stalo i zaustavlja auta i kontrolise vozace jel imaju sve papire kod sebe i sta voze. cetnicka posla 1/1 pajel
Isner

#3644 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Isner »

Možda da mi procitamo nacrt Zakona o komunalnoj policiji pa da sami prosudimo jel to dobro il je tropa...

Ovako, jedan kaže, drugi laže, treci mrsomudi, pa ti majcin sine pohvataj ko istinu govori...
last mohicans

#3645 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by last mohicans »

made_in_sarajevo wrote: 23/06/2026 09:59 pa moze biti da se ljudi vozaju po zabacenim dijelovima gdje se inace istresa sve zivo, pa koga uprate krcato auto, kombi da kazu hodi malo vamo da vidimo sta imas. sto je logicno jer im je to posao. ali haj ti glupanu koji cita onog cetnika iz luksemburga mulahuseina ( natjeram sebe i odem mu na facebook profil, mozak me evo boli i jebem sebi sve kud ga otvori) objasni sta je posao KOMUNALNE policije.

doduse mislim ja da su ovi upravu, a mi vec trpimo to cetnik poslovanje od strane inspekcije. cuj ono stalo i zaustavlja auta i kontrolise vozace jel imaju sve papire kod sebe i sta voze. cetnicka posla 1/1 pajel
Idem u Briješće tu i tamo, Rad očisti divlju deponiju, stoka istrese, od šute, namjestaja, guma, nema čega nema. Prije bude jedna divlja, nasuprot kontejnera, sad imaju dvije. Rumeni je slabo prevaspitao glasačko tijelo, a slabo i čisti iako nije njegova nadleznost.
Naslovnica

#3646 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

A zašto bi se pored trenutne "eko policije" osnivala još jedna organizacija (komunalna policija)?!
Zašto se ne naprave izmjene zakona i EKO policiji ne dodijele šira ovlaštenja?
Pretpostavljam da je Kanton vlasnik i jednih i drugih.
Može li mi neko objasniti tu logiku?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3648 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

Naslovnica wrote: 23/06/2026 10:39

A zašto bi se pored trenutne "eko policije" osnivala još jedna organizacija (komunalna policija)?!
mislim zbog ovlaštenja da je zakonski čišće napraviti jednu službu koja će obuhvatiti sve. koliko znam sadašnji su parkovi ili radovi komunalni redari i mimo površina koje oni održavaju nemaju nikakvih ovlasti, da ne govorim o nekim drugim stvarima koji se tiču ograničavanja (kazne, zabrane i sl)

meni samo nije jasno dokle idu granice populizma pa Bandić priča o "nametu građanima", onaj Selmanović lupeta ko da se osniva paravojska... valjda je svim u interesu da postoji služba koju možeš nbazvati ireći - želim prijaviti seljanku sa 16 koja je bacala hljeb na ulicu imam snimak.

kome normalnom mogu smetati strožiji propisi i kazne kod prljanja i bacanja smeća?!
Tvrtko II Kotromanić

#3649 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Chmoljo wrote: 23/06/2026 10:48
Naslovnica wrote: 23/06/2026 10:39

mislim zbog ovlaštenja da je zakonski čišće napraviti jednu službu koja će obuhvatiti sve. koliko znam sadašnji su parkovi ili radovi komunalni redari i mimo površina koje oni održavaju nemaju nikakvih ovlasti, da ne govorim o nekim drugim stvarima koji se tiču ograničavanja (kazne, zabrane i sl)

meni samo nije jasno dokle idu granice populizma pa Bandić priča o "nametu građanima", onaj Selmanović lupeta ko da se osniva paravojska... valjda je svim u interesu da postoji služba koju možeš nbazvati ireći - želim prijaviti seljanku sa 16 koja je bacala hljeb na ulicu imam snimak.

kome normalnom mogu smetati strožiji propisi i kazne kod prljanja i bacanja smeća?!
:thumbup:

ma samo papcima moze smetati
plus sadasnjoj opoziciji u skupstini ks :D
uostalom oni i jestu ti koji se parkiraju nepropisno
glasaci im jesu ti koji u vlastitim mahalama smece svuda bacaju

i onda su zrtve progona kad se, ako Bog da insallah, uvede fino sa ovom policijom brutalno po dzepu za svaki vid papanluka
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3650 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by pici »

l33t wrote: 22/06/2026 18:48
ICE u KS
:thumbup: :bih: takoe, samo ovako morešH seljačku stoku naučiti redu, kakve kazne i tefterenje, nismo mi skandinavci... a ovoga je bilo i prije rata, zgrada preko puta nanine bašče, to je svakodnevno izbacivanje smetlja kroz prozor u bastu sa zelenilom, vocnjacima, cvijecem... i tito je svakoga dovuko u grad, sto jes yest
Post Reply