Pa i narodu je nebitna izgradnja autocesta. Demokratija.
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
Labirint
#35652 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Kad su se poeni kupili i poentiralo na cestogradnji? Na lokalu mozda i asfaltiranju sela i gradova a na autocestama tesko. Pa sjeti se da je SDP 2014.otvorio vlakovo tarcin bukvalno par dana pred izbore pa dozivio epski potop,ne u hercegovini niti banja luci gdje to nikog ne tangira nego od populacije koja se koristila i koristi vecinski tim dijelom... tako da misliti da ce te autocesta čupati na nekim izborima je iluzorno, mozda da napravis koridor u cugu al to u nekoj sedmoj dimenziji
- Haris.ba
#35653 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pa. slazem se. Vec sam napisao da je narodu nebitna izgradnja autocesta.Labirint wrote: ↑15/06/2026 18:22 Kad su se poeni kupili i poentiralo na cestogradnji? Na lokalu mozda i asfaltiranju sela i gradova a na autocestama tesko. Pa sjeti se da je SDP 2014.otvorio vlakovo tarcin bukvalno par dana pred izbore pa dozivio epski potop,ne u hercegovini niti banja luci gdje to nikog ne tangira nego od populacije koja se koristila i koristi vecinski tim dijelom... tako da misliti da ce te autocesta čupati na nekim izborima je iluzorno, mozda da napravis koridor u cugu al to u nekoj sedmoj dimenziji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35654 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Brutalno tacna dijagnoza.Labirint wrote: ↑15/06/2026 18:22Kad su se poeni kupili i poentiralo na cestogradnji? Na lokalu mozda i asfaltiranju sela i gradova a na autocestama tesko. Pa sjeti se da je SDP 2014.otvorio vlakovo tarcin bukvalno par dana pred izbore pa dozivio epski potop,ne u hercegovini niti banja luci gdje to nikog ne tangira nego od populacije koja se koristila i koristi vecinski tim dijelom... tako da misliti da ce te autocesta čupati na nekim izborima je iluzorno, mozda da napravis koridor u cugu al to u nekoj sedmoj dimenziji![]()
- escobar__
#35655 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Sve u svemu izgubljena priča i bačenih četvrt vijeka ni u šta.
-
Labirint
#35656 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Otprilike, kod nas se najvise "sekiraju" sarajlije koje idu na more 3.puta godisnje i dvaputa u zagreb, neki od privrednika i poslovnih ljudi, dijaspora koja upadne u rupu na Bos.brodu ostalima je u principu svejedno. Narod se generalno nikako ne krece,nema taj obicaj znas i sam koliko je tuzlaka ikada bilo u bihacu ili mostaraca u tuzli ,privreda gotovo i ne postoji, gorivo je samo po sebi izdatak pa i da imas koridor od doboja do mostara bi ti trebalo min 25 maraka ... tako da nigdje ne zuri stobiono rekli sjedi dje si ni za jesi nisiHaris.ba wrote: ↑15/06/2026 18:24Pa. slazem se. Vec sam napisao da je narodu nebitna izgradnja autocesta.Labirint wrote: ↑15/06/2026 18:22 Kad su se poeni kupili i poentiralo na cestogradnji? Na lokalu mozda i asfaltiranju sela i gradova a na autocestama tesko. Pa sjeti se da je SDP 2014.otvorio vlakovo tarcin bukvalno par dana pred izbore pa dozivio epski potop,ne u hercegovini niti banja luci gdje to nikog ne tangira nego od populacije koja se koristila i koristi vecinski tim dijelom... tako da misliti da ce te autocesta čupati na nekim izborima je iluzorno, mozda da napravis koridor u cugu al to u nekoj sedmoj dimenziji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35657 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
I ova ti je isto jaka.Labirint wrote: ↑15/06/2026 18:30Otprilike, kod nas se najvise "sekiraju" sarajlije koje idu na more 3.puta godisnje i dvaputa u zagreb, neki od privrednika i poslovnih ljudi, dijaspora koja upadne u rupu na Bos.brodu ostalima je u principu svejedno. Narod se generalno nikako ne krece,nema taj obicaj znas i sam koliko je tuzlaka ikada bilo u bihacu ili mostaraca u tuzli ,privreda gotovo i ne postoji, gorivo je samo po sebi izdatak pa i da imas koridor od doboja do mostara bi ti trebalo min 25 maraka ... tako da nigdje ne zuri stobiono rekli sjedi dje si ni za jesi nisiHaris.ba wrote: ↑15/06/2026 18:24Pa. slazem se. Vec sam napisao da je narodu nebitna izgradnja autocesta.Labirint wrote: ↑15/06/2026 18:22 Kad su se poeni kupili i poentiralo na cestogradnji? Na lokalu mozda i asfaltiranju sela i gradova a na autocestama tesko. Pa sjeti se da je SDP 2014.otvorio vlakovo tarcin bukvalno par dana pred izbore pa dozivio epski potop,ne u hercegovini niti banja luci gdje to nikog ne tangira nego od populacije koja se koristila i koristi vecinski tim dijelom... tako da misliti da ce te autocesta čupati na nekim izborima je iluzorno, mozda da napravis koridor u cugu al to u nekoj sedmoj dimenziji![]()
Meni povezalo ZE i SA i sta me briga za ostalo
- escobar__
#35658 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Kao Tuzlak sam uvjeren da bi puno više mojih sugrađana bilo po Bihaću ili Mostaru da ne moramo jahat kozje staze koje ovi diletanti zovu magistralnim cestama iz 20. vijeka.
Ovako kad skontaš da ti do Bihaća treba kao i do Budimpešte skontaš što niko i ne putuje po državi.
Grob te ne jeb'o, od Tuzle do Sarajeva sam znao po tri sata vozit (120 km), ovdje gdje sam sad je to ljudima svakodnevna distanca od posla do kuće i obratno.
Ovako kad skontaš da ti do Bihaća treba kao i do Budimpešte skontaš što niko i ne putuje po državi.
Grob te ne jeb'o, od Tuzle do Sarajeva sam znao po tri sata vozit (120 km), ovdje gdje sam sad je to ljudima svakodnevna distanca od posla do kuće i obratno.
-
Labirint
#35659 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Mozda ovim mladjim generacijama,ne sporim, al saznati necemo nikadaescobar__ wrote: ↑15/06/2026 18:33 Kao Tuzlak sam uvjeren da bi puno više mojih sugrađana bilo po Bihaću ili Mostaru da ne moramo jahat kozje staze koje ovi diletanti zovu magistralnim cestama iz 20. vijeka.
Grob te ne jeb'o, od Tuzle do Sarajeva sam znao po tri sata vozit (120 km), ovdje gdje sam sad je to ljudima svakodnevna distanca od posla do kuće i obratno.![]()
- Haris.ba
#35660 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Prosli vikend isao, znam svaku rupu prema Tuzli. Iznenadilo me sto je bilo malo vise auta nego inace. Vjerovatno dijaspora. Ali, nista kako je bilo prije cca.20 godina. Haman nemas gdje na citavom potezu na kasiku sta pojesti.
Moji i ne dolaze u Sarajevo. Sta ce tamo kazu. Jednostavnije im do Zagreba ili Beograda iz Tuzle.escobar__ wrote: ↑15/06/2026 18:33 Kao Tuzlak sam uvjeren da bi puno više mojih sugrađana bilo po Bihaću ili Mostaru da ne moramo jahat kozje staze koje ovi diletanti zovu magistralnim cestama iz 20. vijeka.
Grob te ne jeb'o, od Tuzle do Sarajeva sam znao po tri sata vozit (120 km), ovdje gdje sam sad je to ljudima svakodnevna distanca od posla do kuće i obratno.![]()
Last edited by Haris.ba on 15/06/2026 18:35, edited 1 time in total.
- escobar__
#35661 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Labirint wrote: ↑15/06/2026 18:34Mozda ovim mladjim generacijama,ne sporim, al saznati necemo nikadaescobar__ wrote: ↑15/06/2026 18:33 Kao Tuzlak sam uvjeren da bi puno više mojih sugrađana bilo po Bihaću ili Mostaru da ne moramo jahat kozje staze koje ovi diletanti zovu magistralnim cestama iz 20. vijeka.
![]()
To svakako.
- escobar__
- Haris.ba
-
Labirint
#35664 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Sarajevo - Tuzla je realno najveca sramota sto nije makar na nivou neke brze ceste nesto ISPROJEKTOVANO a ne izgradjeno i to sve govori koliko vladajuce strukture, kroz sve moguce mandate (pa usudio bih se reci i struka) drzi do vizije i cestogradnje.Haris.ba wrote: ↑15/06/2026 18:34Prosli vikend isao, znam svaku rupu prema Tuzli. Iznenadilo me sto je bilo malo vise auta nego inace. Vjerovatno dijaspora. Ali, nista kako je bilo prije cca.20 godina. Haman nemas gdje na citavom potezu na kasiku sta pojesti.
Moji i ne dolaze u Sarajevo. Sta ce tamo kazu. Jednostavnije im do Zagreba ili Beograda iz Tuzle.escobar__ wrote: ↑15/06/2026 18:33 Kao Tuzlak sam uvjeren da bi puno više mojih sugrađana bilo po Bihaću ili Mostaru da ne moramo jahat kozje staze koje ovi diletanti zovu magistralnim cestama iz 20. vijeka.