Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
BadBoy
#54351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znači poenta je samo formalizirati se u neku vrstu udruženja, izaći đuture na cestu i onda možeš postavljati pravila kakva hoćeš.
Vanessica likes this.
Vanessica likes this.
- Ateista
#54352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali u tih sat nisam nikog ugrozio, vec uredno pretekao bez ugrozavanja.
- Laplace
#54353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Interesantno, ali moje iskustvo je takvo da mi na pješačkom češće stane motorista nego vozač auta.
- DaysleepeR
#54354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad mi neko napiše "braniš sve poteze motoriste" odmah znam da ne čita moje postove.Ateista wrote: ↑02/06/2026 09:48Govorim vi kao motoristi, jer ovdje na neki nacin zastupas motoriste i opravdavas gotovo sve njihove postupke.DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 09:19Zašto množina i zašto mi i vi?Ateista wrote: ↑02/06/2026 09:14
A ja bih savjetovao da tako nesto ne radite, prvo da drzite odstojanje ako vidite da ima brzih koji bi pretekli, kako bi to mogli da izvedu bezbjedno po sve ucesnike, a drugo da ni slucajno ne pravite takve formacije koje poptuno blokiraju mogucnost preticanja.
Ja necu nista raditi na silu i koga god da preteknem uradicu to bez ugrozavanja, ali ima svakakvih budala.
Koji smo mi, ako mi svi imamo vozačku za B i vozimo auta?
Šta to ima u volanu a da mi ne znamo?
Znam da vozite i auta, ali ti si taj koji forsira tu razliku braneci gotovo svaki potez motoriste.
Ne znam u cemu je fazon i zasto samo iz jednog ugla vidis sve probleme a druge zanemarujes, zato sam i rekao da me cudi i da bih upravo od motoriste ocekivao vise razumijevanja i tolerancije prema drugim ucesnicima u saobracaju, a ne opravdavanje onih koji ometaju preticanje.
U zadnjih nekoliko postova apsolutno nisam branio sve poteze motoriste.
Mrak vam je na očima, motor smeta apriori, izbacujete paušale izjave, generalizujete, ne možemo tako diskutovati.
Kakvo razumijevanje za obijest?
Čovjeku spora kolona, hoće da ih pretekne.
ZOBS kaže:
Član 61
Vozač ne smije vozilom početi da pretiče ili obilazi:
1) kolonu vozila;
Gotovo, Ende. Nemamo šta pričati.
I onda motoristi obijesni što mu ne daju da radi nešto što je nezakonito.
- Laplace
#54355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan mi je stao neki BMW SUV. Pa, kako ne zahvaliti čovjeku koji je podnio toliku žrtvu kako bih ja prešao na pješačkom?beni-bu-man wrote: ↑01/06/2026 19:15Najjace mi je kod nas kad stanes pjesaku na pjesackom i on ti se zahvali.
-
nemezis
#54356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ne komentarišeš postupke svog kolege koji čini zakonom zabranjene stvari, doduše pažljivo?DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 09:52Kad mi neko napiše "braniš sve poteze motoriste" odmah znam da ne čita moje postove.Ateista wrote: ↑02/06/2026 09:48Govorim vi kao motoristi, jer ovdje na neki nacin zastupas motoriste i opravdavas gotovo sve njihove postupke.DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 09:19
Zašto množina i zašto mi i vi?
Znam da vozite i auta, ali ti si taj koji forsira tu razliku braneci gotovo svaki potez motoriste.
Ne znam u cemu je fazon i zasto samo iz jednog ugla vidis sve probleme a druge zanemarujes, zato sam i rekao da me cudi i da bih upravo od motoriste ocekivao vise razumijevanja i tolerancije prema drugim ucesnicima u saobracaju, a ne opravdavanje onih koji ometaju preticanje.
Mrak vam je na očima, motor smeta apriori, izbacujete paušale izjave, generalizujete, ne možemo tako diskutovati.
ZOBS kaže:
Član 61
1) kolonu vozila;
- Ateista
#54357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Rekao sam gotovo sve, jer si na gotovo svaki navedeni primjer dao neko opravdanje.DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 09:52Kad mi neko napiše "braniš sve poteze motoriste" odmah znam da ne čita moje postove.Ateista wrote: ↑02/06/2026 09:48Govorim vi kao motoristi, jer ovdje na neki nacin zastupas motoriste i opravdavas gotovo sve njihove postupke.DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 09:19
Zašto množina i zašto mi i vi?
ZOBS kaže:
Član 61
1) kolonu vozila;
Kolona je vise od dva vozila, tako da se smiju preticati dva po dva, ili po jedno, ukoliko ima odstojanje, ne mora se preteci odmah cijela kolona.
Ukoliko izmedju vozila u koloni nema odstojanje, onda oni krse propis o drzanju neophodnog odstojanja izmedju vozila, svakako da se isti ne smiju preticati u tom slucaju, ali ti koji ne drze odstojanje su prvi u prekrsaju, tako da jeste - obijesni su oni koji krse zakon i time ometaju druge, jer da ne krse zakon onda bi ih neko mogao normalno preteci tamo gdje je dozvoljeno i pregledno.
- DaysleepeR
#54358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koji kolega? Šta je zabranjeno? Konkretan slučaj?nemezis wrote: ↑02/06/2026 10:07A ne komentarišeš postupke svog kolege koji čini zakonom zabranjene stvari, doduše pažljivo?DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 09:52Kad mi neko napiše "braniš sve poteze motoriste" odmah znam da ne čita moje postove.Ateista wrote: ↑02/06/2026 09:48
Govorim vi kao motoristi, jer ovdje na neki nacin zastupas motoriste i opravdavas gotovo sve njihove postupke.
ZOBS kaže:
Član 61
1) kolonu vozila;
- DaysleepeR
#54359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
0 od ovog što si napisao je opisano u ZOBS-u.Ateista wrote: ↑02/06/2026 10:11Rekao sam gotovo sve, jer si na gotovo svaki navedeni primjer dao neko opravdanje.DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 09:52Kad mi neko napiše "braniš sve poteze motoriste" odmah znam da ne čita moje postove.Ateista wrote: ↑02/06/2026 09:48
Govorim vi kao motoristi, jer ovdje na neki nacin zastupas motoriste i opravdavas gotovo sve njihove postupke.
ZOBS kaže:
Član 61
1) kolonu vozila;
Kolona je vise od dva vozila, tako da se smiju preticati dva po dva, ili po jedno, ukoliko ima odstojanje, ne mora se preteci odmah cijela kolona.
Ukoliko izmedju vozila u koloni nema odstojanje, onda oni krse propis o drzanju neophodnog odstojanja izmedju vozila, svakako da se isti ne smiju preticati u tom slucaju, ali ti koji ne drze odstojanje su prvi u prekrsaju, tako da jeste - obijesni su oni koji krse zakon i time ometaju druge, jer da ne krse zakon onda bi ih neko mogao normalno preteci tamo gdje je dozvoljeno i pregledno.
-
nemezis
#54360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakva sredina? Pa sredina je Zakon, sve što si nabrojao je protivno Zakonu. Ti očekuješ da neko pozdravlja kršenje Zakona jer eto motorist to radi? Zašto?DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 07:22 Takodje, nemoguce je naci sredinu i neki dogovor kad jednom smeta sto motori jurcaju, drugom sto voze presporo, trecem sto su bucni a cetvrtom sto mu se pojave iznenada nit ih vidi nit ih cuje.
A kolega koji pominje rodbinu onoga ko mu ne napravi prolaz na raskrsnici, šta na to reći? Doduše, kolega je to upakovao u "namjerno zatvaranje" ali sta je to "namjerno zatvaranje", zašto bi neko imao obavezu praviti mu prolaz i zašto bi tvoj kolega uopšte u mislima "pominjao porodicu" ovome?Plus lik hladno pise, sta je, ja cu se uvalit u kolonu motora, uvaljivao sam se i prije.
Sta da ja odgovorim na to?
-
nemezis
#54361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ovaj što mu je i policajac rekao da je zabranjeno ali, eto, policija toleriše. A on (kolega) pominje porodicu onima oko sebe za koje smatra da mu namjerno zatvore prolaz kroz koji po Zakonu ne smije proći.DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 10:20Koji kolega? Šta je zabranjeno? Konkretan slučaj?nemezis wrote: ↑02/06/2026 10:07A ne komentarišeš postupke svog kolege koji čini zakonom zabranjene stvari, doduše pažljivo?DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 09:52
Kad mi neko napiše "braniš sve poteze motoriste" odmah znam da ne čita moje postove.
ZOBS kaže:
Član 61
1) kolonu vozila;
- Ateista
#54362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Član 9DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 10:210 od ovog što si napisao je opisano u ZOBS-u.Ateista wrote: ↑02/06/2026 10:11Rekao sam gotovo sve, jer si na gotovo svaki navedeni primjer dao neko opravdanje.DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 09:52
Kad mi neko napiše "braniš sve poteze motoriste" odmah znam da ne čita moje postove.
ZOBS kaže:
Član 61
1) kolonu vozila;
14) kolona je niz od najmanje tri vozila (osim bicikla,traktora, radne mašine i zaprežnog vozila) koja su zaustavljena na putu, ili se na bliskom međusobnom rastojanju kreću istom saobraćajnom trakom u istom smjeru, pri čemu su brzina kretanja vozila i postupanja vozača međusobno uslovljeni i između kojih, bez ometanja, ne može da uđe drugo vozilo
Član 27
Vozač je dužan držati vozilo na takvom odstojanju i rastojanju od drugih vozila u saobraćaju da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti u saobraćaju, ne izaziva opasnost i ne ometa druge učesnike u saobraćaju.
Član 96
Vozač je dužan da drži potrebno rastojanje kad se kreće iza drugog vozila, tako da ne ugrožava bezbjednost saobraćaja
- DaysleepeR
#54363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne možemo ovako diskutovati, ad hominem ne prihvatam. To neko obraćanje Ti i "tvoj kolega" to ostavi za firme.nemezis wrote: ↑02/06/2026 10:28Kakva sredina? Pa sredina je Zakon, sve što si nabrojao je protivno Zakonu. Ti očekuješ da neko pozdravlja kršenje Zakona jer eto motorist to radi? Zašto?DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 07:22 Takodje, nemoguce je naci sredinu i neki dogovor kad jednom smeta sto motori jurcaju, drugom sto voze presporo, trecem sto su bucni a cetvrtom sto mu se pojave iznenada nit ih vidi nit ih cuje.A kolega koji pominje rodbinu onoga ko mu ne napravi prolaz na raskrsnici, šta na to reći? Doduše, kolega je to upakovao u "namjerno zatvaranje" ali sta je to "namjerno zatvaranje", zašto bi neko imao obavezu praviti mu prolaz i zašto bi tvoj kolega uopšte u mislima "pominjao porodicu" ovome?Plus lik hladno pise, sta je, ja cu se uvalit u kolonu motora, uvaljivao sam se i prije.
- DaysleepeR
#54364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Rekla kazala. Meni je sudija rekao da te situacije uopšte nisu opisane u zakonu pa zato nisu ni kažnjive.nemezis wrote: ↑02/06/2026 10:36Pa ovaj što mu je i policajac rekao da je zabranjeno ali, eto, policija toleriše. A on (kolega) pominje porodicu onima oko sebe za koje smatra da mu namjerno zatvore prolaz kroz koji po Zakonu ne smije proći.
Šta ćemo sad?
- Ateista
#54365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jos jednom bih naglasio, da ne bude da mrzim motoriste - sa njima nisam imao nikakvih problema i ovo oko preticanja sam imao problema samo sa obicnim autima, ne sa motoristima. Samo ne mogu opravdavanja tog ometanja i duplih arsina i pozivanje na zakon kad ti odgovara a ignorisanje onoga sto ti ne odgovara.
- DaysleepeR
#54366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dakle potvrdio si.Ateista wrote: ↑02/06/2026 10:41Član 9DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 10:210 od ovog što si napisao je opisano u ZOBS-u.Ateista wrote: ↑02/06/2026 10:11
Rekao sam gotovo sve, jer si na gotovo svaki navedeni primjer dao neko opravdanje.
14) kolona je niz od najmanje tri vozila (osim bicikla,traktora, radne mašine i zaprežnog vozila) koja su zaustavljena na putu, ili se na bliskom međusobnom rastojanju kreću istom saobraćajnom trakom u istom smjeru, pri čemu su brzina kretanja vozila i postupanja vozača međusobno uslovljeni i između kojih, bez ometanja, ne može da uđe drugo vozilo
Član 27
Vozač je dužan držati vozilo na takvom odstojanju i rastojanju od drugih vozila u saobraćaju da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti u saobraćaju, ne izaziva opasnost i ne ometa druge učesnike u saobraćaju.
Član 96
Vozač je dužan da drži potrebno rastojanje kad se kreće iza drugog vozila, tako da ne ugrožava bezbjednost saobraćaja
ovo što si citirao je skroz drugo od onog što si ti pisao.
- beni-bu-man
#54367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja to ne vjerujem da ti je bembara stalaLaplace wrote: ↑02/06/2026 09:54Neki dan mi je stao neki BMW SUV. Pa, kako ne zahvaliti čovjeku koji je podnio toliku žrtvu kako bih ja prešao na pješačkom?beni-bu-man wrote: ↑01/06/2026 19:15Najjace mi je kod nas kad stanes pjesaku na pjesackom i on ti se zahvali.
-
nemezis
#54368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakav ad hominem? Prvi dio komentara se odnosi na tvoju primjedbu da drugima svašta nešto smeta i da je to kao problem a sve što si nabrojao nije dozvoljeno. Drugi dio se odnosi na tvoju kritiku nekoga ko je rekao da će se ubaciti motoristima i kao to je problem u diskusiji a svjesno ignorišeš motoristu koji napiše da krši Zakon (to mu ne potvrdio i policajac) i pominje porodicu učesnicima u saobraćaju.DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 10:42Ne možemo ovako diskutovati, ad hominem ne prihvatam. To neko obraćanje Ti i "tvoj kolega" to ostavi za firme.nemezis wrote: ↑02/06/2026 10:28Kakva sredina? Pa sredina je Zakon, sve što si nabrojao je protivno Zakonu. Ti očekuješ da neko pozdravlja kršenje Zakona jer eto motorist to radi? Zašto?DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 07:22 Takodje, nemoguce je naci sredinu i neki dogovor kad jednom smeta sto motori jurcaju, drugom sto voze presporo, trecem sto su bucni a cetvrtom sto mu se pojave iznenada nit ih vidi nit ih cuje.A kolega koji pominje rodbinu onoga ko mu ne napravi prolaz na raskrsnici, šta na to reći? Doduše, kolega je to upakovao u "namjerno zatvaranje" ali sta je to "namjerno zatvaranje", zašto bi neko imao obavezu praviti mu prolaz i zašto bi tvoj kolega uopšte u mislima "pominjao porodicu" ovome?Plus lik hladno pise, sta je, ja cu se uvalit u kolonu motora, uvaljivao sam se i prije.
-
nemezis
#54369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hoćeš da kažeš da je prolazak izmedju dvije kolone zaustavljenih vozila pred semsforom dozvoljeno?DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 10:43Rekla kazala. Meni je sudija rekao da te situacije uopšte nisu opisane u zakonu pa zato nisu ni kažnjive.
Šta ćemo sad?
-
zdruzdjo
#54370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa normalno da smijes. Naravno.SvjetlosnaGodina wrote: ↑02/06/2026 07:29
Naravno da se smijes ubacit medju motoriste kao i medju auta, sta su oni Bogovi ili Allahovi pa se ne smije
Smije se i variti bez maske.
E sad kakve to posljedice moze donjeti je skroz druga prica.
Evo dati cu ti primjer.
Ima jedan moto klub na nasim prostorima. Necu da imenujem koji, da ne bi ispalo kako ih glorificiram ili zanosim muda u okukama ili im se nesto divim. Bas bih volio vidjeti kako se njima ubacujes u kolonu na neku silu ili nesto slicno.
- Laplace
#54371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja sam bio u nedoumici. Ono, gledaš gdje je sakrivena kamera.beni-bu-man wrote: ↑02/06/2026 10:58Ja to ne vjerujem da ti je bembara stalaLaplace wrote: ↑02/06/2026 09:54Neki dan mi je stao neki BMW SUV. Pa, kako ne zahvaliti čovjeku koji je podnio toliku žrtvu kako bih ja prešao na pješačkom?beni-bu-man wrote: ↑01/06/2026 19:15
Najjace mi je kod nas kad stanes pjesaku na pjesackom i on ti se zahvali.![]()
-
SvjetlosnaGodina
#54372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam koji su i ko im je idejni vodjazdruzdjo wrote: ↑02/06/2026 11:08Pa normalno da smijes. Naravno.SvjetlosnaGodina wrote: ↑02/06/2026 07:29
Naravno da se smijes ubacit medju motoriste kao i medju auta, sta su oni Bogovi ili Allahovi pa se ne smije
Evo dati cu ti primjer.
Ima jedan moto klub na nasim prostorima. Necu da imenujem koji, da ne bi ispalo kako ih glorificiram ili zanosim muda u okukama ili im se nesto divim. Bas bih volio vidjeti kako se njima ubacujes u kolonu na neku silu ili nesto slicno.
-
nemezis
#54373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gsje je on rekao "na silu"? A, inače, šta bi to bilo, šta bi oni tačno uradili?zdruzdjo wrote: ↑02/06/2026 11:08Pa normalno da smijes. Naravno.SvjetlosnaGodina wrote: ↑02/06/2026 07:29
Evo dati cu ti primjer.
- DaysleepeR
#54374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato što pričaš o meni i navodnom negiranju nečega. O meni diskutuješ.nemezis wrote: ↑02/06/2026 11:06Kakav ad hominem? Prvi dio komentara se odnosi na tvoju primjedbu da drugima svašta nešto smeta i da je to kao problem a sve što si nabrojao nije dozvoljeno. Drugi dio se odnosi na tvoju kritiku nekoga ko je rekao da će se ubaciti motoristima i kao to je problem u diskusiji a svjesno ignorišeš motoristu koji napiše da krši Zakon (to mu ne potvrdio i policajac) i pominje porodicu učesnicima u saobraćaju.DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 10:42Ne možemo ovako diskutovati, ad hominem ne prihvatam. To neko obraćanje Ti i "tvoj kolega" to ostavi za firme.nemezis wrote: ↑02/06/2026 10:28
Kakva sredina? Pa sredina je Zakon, sve što si nabrojao je protivno Zakonu. Ti očekuješ da neko pozdravlja kršenje Zakona jer eto motorist to radi? Zašto?
A kolega koji pominje rodbinu onoga ko mu ne napravi prolaz na raskrsnici, šta na to reći? Doduše, kolega je to upakovao u "namjerno zatvaranje" ali sta je to "namjerno zatvaranje", zašto bi neko imao obavezu praviti mu prolaz i zašto bi tvoj kolega uopšte u mislima "pominjao porodicu" ovome?
To šta mu je potvrdio policajac prvo nema nikakve veze sa vezom, jer policija SPROVODI zakon, a sud TUMAČI zakon.
Kako rekoh, meni je sudija rekao da to nije opisano u zakonu i zato se ne sprovodi.
Drugi put.
Dakle, ako imaš problem sa mnom, zaobiđi me. Ad hominem rasprava me ne zanima. Ako te ja lično nerviram, tvoj problem.
- DaysleepeR
#54375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Je li vidiš da se sankcioniše? Da je neko dobio kaznu? Da je ta situacija opisana u zakonu?nemezis wrote: ↑02/06/2026 11:08Hoćeš da kažeš da je prolazak izmedju dvije kolone zaustavljenih vozila pred semsforom dozvoljeno?DaysleepeR wrote: ↑02/06/2026 10:43Rekla kazala. Meni je sudija rekao da te situacije uopšte nisu opisane u zakonu pa zato nisu ni kažnjive.
Šta ćemo sad?
Ja ne vidim. Prosvijetli me.