Moraš znati njemački minimum B2, a još bolje engleski.
I nije nešto ono načuo pa bacam lažnjake.
Sad spoji to, 30 kokoša, vjv kravu i 20 duluma plodne zemlja.
Mozes li djecu odskolovati od toga, porodicu odvesti na odmor 2 puta godisnje, ljetovanje i zimovanje, auto isplatiti?
Nema mi ništa gore od ovih postova, znaci potpuno lupanje, izvini ali govori ti tip koji je do grla u tome. Zivot na selu, nije pljačka nikakva, samo budala(onaj ko drukčije ne zna(jaTriDe wrote: ↑22/05/2026 17:01 Rintaš 170 sati u tuđini. To je dio konteksta pasijeg života vani.
U BiH radiš za sebe ko hadžija. Za godinu zaradiš 10 000 KM sa svog posjeda, sve tvoje do mora.
Plus hraniš se zdravo i lagan tempo života.
Ko voli nek izvoli. Mene je opeklo i reko sam nedo Bog nevolje, nikad više vani.
Ja koliko vidim, problem nije sto vani ne valja život, problem je taj sto si sirotinja.TriDe wrote: ↑23/05/2026 06:49 Moje neko iskustvo i iskustvo par naših ljudi prošle firme, te par nazovimo stranaca iz ove firme.
Pasiji život definicija - sređivanje svega i svačega po dolasku. Usput ko već zna jezik, onda procedura oko klasifikacije, jer odbije te u tom momentu kad ti treba 90 posto skola. Kad prodjes to ides na test.
Tamam kontas u januaru one tamo godine da si nesto ušećerio, jer grna rano malo se grijo na podno grijanje. Onda ti dođe nachzahlung i ode haman bozićnica.
Svaki dan Edeka il Aldi po min 30 eura. Krastavac BIO druga klasa kg 1,8 eura. Hljeb par šnita u kesi slična cijena.
Paradajz liči na sve samo ne na sebe. Neki nizozemski, belgijski Boga pitaj.
Pukne ti plomba, odeš kod zubara kažu aaa Du AOK, treba ti Zusatz osiguranje. I ona tam zabrbla i kae krunica il sta već misle 900 eura. Ti normalno skočiš puna usta vate kazes jok. Aha ok, onda obična žblj plomba min 100.
Internet sa Netflix, RTL plus i jos Disney mislim oko 80 eura, a nemaš gdje tekme pogledat. Hoćeš DAZN ili SkY još min 30. Instaliras i VPN i par osiguraca nek se nađe.
Do posla ideš vozom jer stan pronaći u većem gradu blizu poslodavca tegoba. Istina DB tiket nije skupa. Vazda ali vazda voz kasni, ispada linija te rade pruge. Po mjesec zakapijaju stanicu, i ides alternativom sa par buseva u kojem na dobar dan puknes narkomanu šljagu.
Švabo te tjera ko vjetar maglu. Bez obzira jesil skladiste ili kancelarija. Kad trazis godisnje, sreca pa imas dijete jer bi klinac dobio ljeti. Ovi hudnici samci dobiju kad mraz ubije voće ili u devetom pa lete po Aziji da se izbanjaju.
Ima i dobrih stvari. Ako se šćućuriš tri godine moze ti ostati 10 hiljada eura sa strane, ali da i zena potegne bar teilzeit.
U Francuskoj je i gore, covik jedan kidiso glavom bez obzira.
Po Sloveniji ranije bio ko u zatočeništvu. Radiš CNC u firmi gdje uređaj vidiš nakon par mjeseci. Živiš blizu Ljubljane na satak vremena. Par ljudi u sobi. Pocetna mi je tada bila 980 eura plus topli. Hoćeš mlijeko čekaš da Zuhdo krene sa kombijem, pa mu napišeš listu.
Na sobu ili bolje receno telećnjak se odbijalo 200 eura. Da ne idem dalje.
Našao posao preko neta i otišao. Čekao vizu, odobrena i otišao da radim. Nikakav smještaj od države, socijala je za one koji ne rade ili ne mogu da rade, kurs jezika je bio placen od drzave ali je za sve koji žive tu ili imaju boravišnu dozvolu. Ustvari čitavo obrazovanje je besplatno osim ako ne ideš na neke specijalizacije i usavršavanja npr.to inače plaćaš privatno ali u najviše slučajeva poslodavac._BataZiv_0809 wrote: ↑23/05/2026 08:46Kako si ti otisao vani?
Jesi li morao odmah raditi ili ti je drzava davala smjestaj, socijalu i kurseve?
Ali stvarno valjas gluposti. Jozes fricl ne postoji. Uvijek su mi zanimljivi ti slucajevi bili koji odu i zamrze odakle sukonami666 wrote: ↑22/05/2026 13:30Kružila je priča u balkanskim krugovima od 1990-2010 u sveckoj kako svedi imaju dosta invalida, ljudi u kolicima i slično jer su produkt incesta, dok na brdovitom balkanu toga nema. Istina je sasvim drugačija gdje u sveckoj ljudi, pa i oni sa poteškoćama, se kreću, izlaze vani jer imaju infrastrukturu za to. U Bosni to je strani pojam pa su većinom takvi ljudi stalno kući.
Eh tako i sa tvojim komentarom, vani otkriju te slučajeve i svi čuju šta se desilo, šta i kako. Na balkanu se krije ili bude pojeo vuk magarca.
Postoji on ali mnogo je vise bolesnih slučajeva na balkanuBodkin wrote: ↑23/05/2026 17:47Ali stvarno valjas gluposti. Jozes fricl ne postoji. Uvijek su mi zanimljivi ti slucajevi bili koji odu i zamrze odakle sukonami666 wrote: ↑22/05/2026 13:30Kružila je priča u balkanskim krugovima od 1990-2010 u sveckoj kako svedi imaju dosta invalida, ljudi u kolicima i slično jer su produkt incesta, dok na brdovitom balkanu toga nema. Istina je sasvim drugačija gdje u sveckoj ljudi, pa i oni sa poteškoćama, se kreću, izlaze vani jer imaju infrastrukturu za to. U Bosni to je strani pojam pa su većinom takvi ljudi stalno kući.
Eh tako i sa tvojim komentarom, vani otkriju te slučajeve i svi čuju šta se desilo, šta i kako. Na balkanu se krije ili bude pojeo vuk magarca.
Odakle je ta statistika? Obisao sam pola svijeta i to nije istina, bolesnih slucajeva ima svugdje, nevezano od nacije.konami666 wrote: ↑23/05/2026 18:03Postoji on ali mnogo je vise bolesnih slučajeva na balkanuBodkin wrote: ↑23/05/2026 17:47Ali stvarno valjas gluposti. Jozes fricl ne postoji. Uvijek su mi zanimljivi ti slucajevi bili koji odu i zamrze odakle sukonami666 wrote: ↑22/05/2026 13:30
Kružila je priča u balkanskim krugovima od 1990-2010 u sveckoj kako svedi imaju dosta invalida, ljudi u kolicima i slično jer su produkt incesta, dok na brdovitom balkanu toga nema. Istina je sasvim drugačija gdje u sveckoj ljudi, pa i oni sa poteškoćama, se kreću, izlaze vani jer imaju infrastrukturu za to. U Bosni to je strani pojam pa su većinom takvi ljudi stalno kući.
Hvala druze.
Ma nije u tome fazon, i ja mu zaista želim sve najbolje i da zaista uspije u svom naumu i da pokrene biznis u Bosni i da mu uspije.
Znaci istina je za one koji odu sa 20 godina i/li grlom u jagode
https://www.sssbih.com/sindikalna-potro ... -33550-km/