Ma pusti se ti te price i pravopisa, znamo ko su nasi tj. BiH i normale snage a ko nije.kuli1961 wrote: ↑20/05/2026 09:02citiram samo ovaj dio- tebi je geografija najbitnija odrednica? ko smo to "mi iz Banjaluke" a ko ste to vi iz (npr. Sarajeva Tuzle...)???
Kod tebe je izgleda na snazi podjela na "naši i vaši, mi i vi"i to je bitan kriterij? Upravo ovo o tebi sve govori.
Kod mene ne važi takva podjela, meni nije bitno odakle je ko. Stvari posmatram, barem se trudim tako, kao cjelinu, ali uzimajući u obzir i interes pojedinaca, kao mase/cjeline, interes privrede cijele BIH, sa čime se nužno prepliće i interes države.
Apsolutno i ja smatram da su političke vlasti iz RS govnarske (neka mi admin ne zamjeri ovaj prostački rječnik, on ovdje najbolje objašnjava stvari), no ni vlasti u FBiH su iste. GFAP je trebalo da posluži kao razumna dobra osnova da svi domaći politički faktori u BIH sjednu za sto i sukcesivno uredjuju državu. Naravno, to je iluzija, došlo se do ostvarenja tada sitnog i pokvarenog finansijskog interesa bandita sa motkama sa jedne strane i minder političara sa druge strane, kojima je motka samo malo ljepše umotana. Uz njih se priključi i masa (glasačka mašina), jer ko je bliže činiji, veća mi je šansa da omasti brke.
I da, jesam iz Banjaluke, i time se ponosim i NE -nisam "vi iz Banjaluke" (usput, malo otvori pravopis i nauči da se ne piše Banja Luke) u smislu u kome ti pišeš, već sam ona "statistička greška" u RS (razumni forumaši će znati na šta mislim), čime se takodje ponosim. I nikada nisam ni rekao, napisao vi iz.. npr. Sarajeva, jer tako NE DIJELIM LJUDE:
Eto mi kao sadal levati, vazan je granicni prelaz za cijelu privredu a sve ostalo nije.
50 posto privednika i putnika uopste ne ide na taj prelaz. A i ti federalci koji tamo idu nemaju kicme, ja tamo feninga ne bi ostavio pa neka umru u svojoj bjedi koju toliko vole.