Kome nama? Ovo je moje lično razmišljanje, nikakvo torovanje me ne zanima i, za razliku od pojedinih, uvijek imam iste stavovePrpa.ba wrote: ↑20/05/2026 02:12Kako vam se samo vise da.MMM1977 wrote: ↑20/05/2026 00:37 Dokle god guramo Hrvatima prst u oko biranjem njihovog predstavnika u Predsjedništvo, imat ćemo situaciju 2:1 tamo gdje se donose bitne odluke. Umjesto da se dogovore bošnjački političari i naprave kvalitetan sporazum sa Hrvatima i Hrvatskom mi se svađamo sa jedinim mogućim saveznikom i slavimo Pirove pobjede kao da nas ima 50 miliona i da posjedujemo nuklearno oružje.
Malo se osvrnite oko sebe, pravo i pravda više ne postoje u svijetu nego jači tlači gdje stigne. A nemamo institucije ni državu jer je neko, kada smo imali svu moguću podršku da to napravimo, gledao da krade, pljačka, uspostavlja begovsko-feudalni sistem itd. Sada možemo samo spašavati što se spasiti može, igra se viktorija na naš gol.![]()
Svaki put iste tlapnje. Nije mu na glavu pala ustaska granata i odmah sebe smatra velikim strategom i vizionarom..
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
MMM1977
#61201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Moenx
#61202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zivjela Bosna i Hercegovina !!!!
- House
#61203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
to ne naš problem. uvažena širom EU, ali džaba... nije odana Erdoganu!MMM1977 wrote: ↑20/05/2026 02:04Sabina je žena zmaj ali jebiga, toleriše pedere i zbog toga ne valja dok uvaženi SDAovci sa po troje djece redovno uživaju u šupkovima dvadesetogodišnjaka ali to nije ništa što jedna džuma u prvom safu ne bi oprala. Kada se nakupi tih aferima ima umra i hadždž.
Dolazila Sabina u Medžlis IZ Visoko da vidi oko čega može pomoći, posebno je interesovalo kulturno naslijeđe u okviru IZ i lova spremna da se neke stvari obnove i poprave. Glavni Imam oduševljen. Prenijelo medija 0, Glavnom poručeno da se spametuje i pare nisu uzete. Dok se prave detaljne reportaže o tome ko je bio na iftaru koji organizira Gradonačelnik u restoranu svog nosioca liste.
'ta će Sabina...
Last edited by House on 20/05/2026 02:20, edited 1 time in total.
-
MMM1977
#61204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A za te granate, moj rahmetli otac je bio 6 mjeseci zarobljenik HVO.
- House
#61205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dajte hurme!
zbog sabine glasam za NS. želim više edukovanih sabina!
zbog sabine glasam za NS. želim više edukovanih sabina!
- House
- House
#61207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
problem je što bošnjaci pamte k'o zlate ribice.
-
mali_balon
#61208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel napokon doslo vrijeme za novog/starog stratega i vizonara da nas izvuce iz ove krize i povede u bolju buducnost.....covjek.je veliki patriota i dusebruznik za svoj narod, primoran je da se vrati na posao iz tesko zaradjene i zasluzene mirovine...samo on nas sa svojim timom strucnjaka moze izvuci iz ove krize i odbrani bosnjacki narod I drzavu
-
BAK-eV
#61209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za početak kantoni sa bošnjačkom većinom da usvoje zastavu sa ljiljanima.seksi_ideje wrote: ↑20/05/2026 00:59 Poenta je da Bosnjaci nemaju partnera u BiH i nemaju ga ni van BiH. EU je spora, birokraticna i podijeljena. Amerika je sa Rusijom na strani Dodika. Hrvatska je clanica EU i NATO. Srbija naravno podrzava RS. Ne mozes sam protiv svih, dakle sta sada? Lako je sada govoriti da SNSD i HDZ nadigravaju Trojku, a EU podrzava otvaranje GP i samim time podrzava SNSD i HDZ. Kako smo mi od kraja rata dosli u ovu situaciju i kako izaci iz nje?
Promjeniti ime ulica Josipa Broza Tita u neke sa znamenitim Bošnjacima.
Naseliti Mostar, Stolac, Žepče, Petrovac, Prijedor, Doboj sa Bošnjacima i preuzeti opstinsku vlast.
Ukinuti finansiranje KŠC u bošnjačkim sredinama.
Napraviti bosanski brend za čokoladu i slane grickalice a izbaciti SH proizvode. Za početak uvesti halal turske i arapske.
Itd itd
-
Dr Arsla
#61210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nikad nisu bili ni prestaliDanguba wrote: ↑20/05/2026 01:23 https://www.nezavisne.com/novosti/bih/O ... OTO/965787
Poceli su jesti vanago.
- skafiskafsnjak
#61211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Najjace mi je kada pripajaju Konjic i JablanicuDr Arsla wrote: ↑20/05/2026 06:17Nikad nisu bili ni prestaliDanguba wrote: ↑20/05/2026 01:23 https://www.nezavisne.com/novosti/bih/O ... OTO/965787
Poceli su jesti vanago.
- Point.
#61212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo nije tvoj stav, ovo je stav HDZ. Ne poznaješ IZ al zato fol imaš svoj stav jelde. Dakle, narodi nemaju svog predstavnika nego se bira član predsjedništva iz reda x naroda i o kao član predstavlja državu iz reda x naroda, ne nikako i samo jedan narod. Elementarna matematika, al nekome teško dokučiva. Rekao bih namjermo.MMM1977 wrote: ↑20/05/2026 02:16Kome nama? Ovo je moje lično razmišljanje, nikakvo torovanje me ne zanima i, za razliku od pojedinih, uvijek imam iste stavovePrpa.ba wrote: ↑20/05/2026 02:12Kako vam se samo vise da.MMM1977 wrote: ↑20/05/2026 00:37 Dokle god guramo Hrvatima prst u oko biranjem njihovog predstavnika u Predsjedništvo, imat ćemo situaciju 2:1 tamo gdje se donose bitne odluke. Umjesto da se dogovore bošnjački političari i naprave kvalitetan sporazum sa Hrvatima i Hrvatskom mi se svađamo sa jedinim mogućim saveznikom i slavimo Pirove pobjede kao da nas ima 50 miliona i da posjedujemo nuklearno oružje.
Malo se osvrnite oko sebe, pravo i pravda više ne postoje u svijetu nego jači tlači gdje stigne. A nemamo institucije ni državu jer je neko, kada smo imali svu moguću podršku da to napravimo, gledao da krade, pljačka, uspostavlja begovsko-feudalni sistem itd. Sada možemo samo spašavati što se spasiti može, igra se viktorija na naš gol.![]()
Svaki put iste tlapnje. Nije mu na glavu pala ustaska granata i odmah sebe smatra velikim strategom i vizionarom..
-
Dr Arsla
#61213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Klin se klinom izbija. Da ima probosanskih medija koji smiju pa da odmah objave kartu srednjevjekovne Bosne i i da neki političar sa mudima (al ih nema) kaže da je to krajnji cilj. Kad nas svojataju trebamo i mi tražiti povratak i Sandžaka i Dalmacije. Onda ideš na pregovore, odustanite vi od svojih ambicija pa ćemo i mi od naših. Al jebiga nemamo mi takvih extrema ni sokolova a baš sad nam trebaju više nego ikad. Dodik i Trump su dokaz da budale, bezobrazni i drski danas prolaze. Teško je biti fin, jebigaskafiskafsnjak wrote: ↑20/05/2026 06:30Najjace mi je kada pripajaju Konjic i JablanicuDr Arsla wrote: ↑20/05/2026 06:17Nikad nisu bili ni prestaliDanguba wrote: ↑20/05/2026 01:23 https://www.nezavisne.com/novosti/bih/O ... OTO/965787
Poceli su jesti vanago.![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#61214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
HoceMMM1977 wrote: ↑19/05/2026 23:59 GP se može privremeno otvoriti do 3 mjeseca godišnje, ovdje je sve urađeno po Zakonu. Problem je odložen a ne riješen.
Dug RS prema FBIH, uvećan za zatezne kamate, će se naplatiti sudskim putem kad tad, mogu oni ne dolaziti na sjednice UO koliko god hoće. Dokle god se FBIH može zadužiti, a može, po kamatnoj stopi koja je manja od zatezne, FBIH je na dobitku.
Treba biti svjestan da je ovo izborna godina pa su i ulozi veći, danas su političku pobjedu odnijeli SNSD i SDA ali samo zato što birači slabo razumiju zakone i matematiku a ne zato što su nešto dobro uradili.
U međuvremenu 800M eura zaduzenje ide
- Point.
#61215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Po pare sa su namjerno izrezali komad mosta, kojeg nikad neće pokrpiti, da bi se otvorio ovaj GP. Na papiru će biti privremeno a u biti za stalno.
- nosara
#61216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iako nije jedini pokušaj da se promijeni ustavno uređenje Bosne i Hercegovine, Aprilski paket vjerovatno je ličio na najkompletniji dokument ovakve vrste. Prema njemu, zakonodavnu vlast BiH činila bi Parlamentarna skupština koja bi se sastojala od Zastupničkog doma i Doma naroda. Zastupnički dom bi imao 87 članova, a Dom naroda definiran je kao tijelo koje bi imalo 21. člana. Također, tročlano Predsjedništvo BiH u ovom formatu zamijenio bi Predsjednik Bosne i Hercegovine sa dva potpredsjednika.
Pored toga, veće nadležnosti u slučaju da je Aprilski paket usvojen imalo bi i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine koje bi u suštini djelovalo kao državna vlada te bi imalo proširene ovlasti.
"Aprilski paket bih i danas odbio, a imam osjećaj da Aprilski paket brane samo oni koji njegov tekst nikada nisu pročitali. Jednostavno, entiteti, a posebno RS, imali bi mogućnost upravljanja državom i blokiranja najvažnijih odluka, što je za nas bilo neprihvatljivo", izjavio je nekoliko godina kasnije Haris Silajdžić.

Pored toga, veće nadležnosti u slučaju da je Aprilski paket usvojen imalo bi i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine koje bi u suštini djelovalo kao državna vlada te bi imalo proširene ovlasti.
"Aprilski paket bih i danas odbio, a imam osjećaj da Aprilski paket brane samo oni koji njegov tekst nikada nisu pročitali. Jednostavno, entiteti, a posebno RS, imali bi mogućnost upravljanja državom i blokiranja najvažnijih odluka, što je za nas bilo neprihvatljivo", izjavio je nekoliko godina kasnije Haris Silajdžić.
- problemnatravunu
#61217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
da , upravo sada to i rade , ali to je stvar korumpiranog tužiteljstva i sudstva....nosara wrote: ↑20/05/2026 06:53 Iako nije jedini pokušaj da se promijeni ustavno uređenje Bosne i Hercegovine, Aprilski paket vjerovatno je ličio na najkompletniji dokument ovakve vrste. Prema njemu, zakonodavnu vlast BiH činila bi Parlamentarna skupština koja bi se sastojala od Zastupničkog doma i Doma naroda. Zastupnički dom bi imao 87 članova, a Dom naroda definiran je kao tijelo koje bi imalo 21. člana. Također, tročlano Predsjedništvo BiH u ovom formatu zamijenio bi Predsjednik Bosne i Hercegovine sa dva potpredsjednika.
"Aprilski paket bih i danas odbio, a imam osjećaj da Aprilski paket brane samo oni koji njegov tekst nikada nisu pročitali. Jednostavno, entiteti, a posebno RS, imali bi mogućnost upravljanja državom i blokiranja najvažnijih odluka, što je za nas bilo neprihvatljivo", izjavio je nekoliko godina kasnije Haris Silajdžić.![]()
![]()
![]()
valjda se u aprilskom paketu podrazumijevalo da će taj segment raditi kako treba i te slučajeve ekspresno rješavati....
Po pričama stručnijih , aprilskim bi bile tek moguće "nerješive" blokade, zato su ga ti i odbili .... ove sada blokade su itekako rješive, ali kako kazah ,
tužiteljstvo, sudstvo i mafijaški hdz na čelu sa krivoustim "legitimnim"
- mk ultra
#61218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa dobro to je jasno
Ali ne mijenja cinjenicu da finansiramo ove sto nam sve najbolje zele
I jos se ponosimo time i blatimo tog lika..
- N.N.
#61219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma neka su ga vala i otvorili, samo ne valja sto su Bosnjaci jos jednom ispali bekani, to je ta caka gdje se unutrasnji nefs lomi i bori haman
Ali tako to bude kada si tanak kao flis papir pa te ljudi preskacu.
Svakako ce sada za Bajramske praznike na taj GP stotine hiljada ljudi proci. Neka se ubrza prolazak vala.
Elem, mi smo kao narod doktorirali neku kradju
samo eto ne znamo u visokoj politici nikoga malo zajebti...pa neka sjede i dumaju eto kako ce. Imaju vremena.
Pizdaimmaterina nesposobna, tabire visoku politiku a ne znaju sjesti na kafu (predstavnici Bosnjaka) da vide sta i kako sa drzavnim pravcom.
Bolan bolan, oni ce tebi stratesku vaznu Zeljezaru Zenica zatvoriti a ti "ne znas" kladionice pritegnuti, pa da vidis kako se bez para druga prica prica...

Svakako ce sada za Bajramske praznike na taj GP stotine hiljada ljudi proci. Neka se ubrza prolazak vala.
Elem, mi smo kao narod doktorirali neku kradju
Pizdaimmaterina nesposobna, tabire visoku politiku a ne znaju sjesti na kafu (predstavnici Bosnjaka) da vide sta i kako sa drzavnim pravcom.
Bolan bolan, oni ce tebi stratesku vaznu Zeljezaru Zenica zatvoriti a ti "ne znas" kladionice pritegnuti, pa da vidis kako se bez para druga prica prica...
- mk ultra
#61220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nije stvar prelazaN.N. wrote: ↑20/05/2026 07:52 Ma neka su ga vala i otvorili, samo ne valja sto su Bosnjaci jos jednom ispali bekani, to je ta caka gdje se unutrasnji nefs lomi i bori haman![]()
![]()
Elem, mi smo kao narod doktorirali neku kradjusamo eto ne znamo u visokoj politici nikoga malo zajebti...pa neka sjede i dumaju eto kako ce. Imaju vremena.
![]()
stvar je novca koji smo ti i ja trebali dobiti da se prelaz otvori
zamisli tog mazohizma plaćaš nekoga da ono govori o tebi
ja neću da učestvujem u tome.
- DaysleepeR
#61221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izgubili smo jebi ga na gostujućem terenu.
Nemamo višedecenijsku praksu blokiranja, i ne znamo to raditi, sve radimo ofrlje bez da se uvjerimo (za razliku od ostalih) ima li kakva mogućnost da se zaobiđe ta blokada koju držimo.
U svakom slučaju nama nikako ne ide u prilog da se bavimo blokadama vlastite države.
Nemamo višedecenijsku praksu blokiranja, i ne znamo to raditi, sve radimo ofrlje bez da se uvjerimo (za razliku od ostalih) ima li kakva mogućnost da se zaobiđe ta blokada koju držimo.
U svakom slučaju nama nikako ne ide u prilog da se bavimo blokadama vlastite države.
- drug_profi
#61222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa reci odmah da hoćeš Bošnjačku islamsku republiku. Nemoj okolišati.BAK-eV wrote: ↑20/05/2026 06:12Za početak kantoni sa bošnjačkom većinom da usvoje zastavu sa ljiljanima.seksi_ideje wrote: ↑20/05/2026 00:59 Poenta je da Bosnjaci nemaju partnera u BiH i nemaju ga ni van BiH. EU je spora, birokraticna i podijeljena. Amerika je sa Rusijom na strani Dodika. Hrvatska je clanica EU i NATO. Srbija naravno podrzava RS. Ne mozes sam protiv svih, dakle sta sada? Lako je sada govoriti da SNSD i HDZ nadigravaju Trojku, a EU podrzava otvaranje GP i samim time podrzava SNSD i HDZ. Kako smo mi od kraja rata dosli u ovu situaciju i kako izaci iz nje?
Promjeniti ime ulica Josipa Broza Tita u neke sa znamenitim Bošnjacima.
Naseliti Mostar, Stolac, Žepče, Petrovac, Prijedor, Doboj sa Bošnjacima i preuzeti opstinsku vlast.
Ukinuti finansiranje KŠC u bošnjačkim sredinama.
Napraviti bosanski brend za čokoladu i slane grickalice a izbaciti SH proizvode. Za početak uvesti halal turske i arapske.
Itd itd
-
dek
#61223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ovo ti je bio solo Krnjića.DaysleepeR wrote: ↑20/05/2026 08:12 Izgubili smo jebi ga na gostujućem terenu.
Trojkaši su se od početka ograđivali od njega.
Mi nemamo jedinstven nastup.
-
MinistarKulture
#61224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jbg mora se dokazati da smo multikultlast mohicans wrote: ↑19/05/2026 23:37Ne znam US, u CB srbadija glavnu riječ vodi za bilo kakve ključne odluke, a samo niču novi uposleni iz IS, sa Pala, Mokrog itd.
Pa kad nekog naseg povratnika prebiju do smrti, da mi mozemo izaci i reci "Gledajte kolko ljudi sa Pala radi u Sarajevu, a ne fali im dlaka sa glave"
-
geoxx
#61225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da imate muda, vi bi njih protjerali. Al nemate, zdepi.