Hajde, lijepo je čuti da se snašao, znači i on je vjerovatno iz one grupe Sarajlija, koji su početkom rata utočište našli u Češkoj. Mislim da se jedino u Češku i Mađarsku moglo bez vize, pa je to vjerovatno bio razlog. Znam jedno 10-ak porodica koje su se tamo skrasile i svi su neki dobri privatnici (tad je u Češkoj bila privatizacija, pa se svako sa nešto para i iole sposoban, mogao solidno ostvariti).DaysleepeR wrote: ↑08/05/2026 09:36Dino Stanković drži restoran "U Pavouka" u Pragu, možda najjači restoran tamo.milojicabrzi wrote: ↑07/05/2026 10:42 Da, a bubanj u tom prvom "Tifa bendu", svirao Dino Stanković (ne znam šta je nakon rata bilo sa njim, nisam vidio da aktivno svira, barem po BiH).
Bio je ljevoruk, pa je bio noćna mora toncima, na grupnim svirkama, za njega se morao "okretati" kompletan bubanj![]()
Ima na Youtube nekoliko snimaka koncerata te ekipe sa početka '90-ih, nekako pred sam rat.
Zanimljiva je to bila ekipa i bend.
Inače, čudi me da Brega, koji je za razne instrumentaliste znao "potegnuti" i izvan BiH, Lazu Ristovskog je doveo iz Kragujevca, nije malo proširio bazen potrage, pa možda našao Galeta iz Kerbera, Borisa iz Smaka, ili nekog od boljih vokala iz tog vremena....ali, onda to ne bi bilo Bijelo Dugme, previše bi podsjećalo na njihov prethodni bend, a album Kosovka djevojka ne bi ušao u legendu kao sa Tifom.
Sve je sudbina i nijedna saradnja nije slučajna![]()
![]()
![]()
Svira li Dino još ili je batalio palice (u Češkoj je svojevremeno bio i pok. bubnjar Bolera Z.Grabovac).