Sve je to meni nervozni postar
Milić Vukašinović
- Better Man
#277 Re: Milić Vukašinović
Jesi li se ikad zapitali zašto je Tifa dobio nogu i Dugmeta? Imaš na youtube snimaka uživo kad je pjevao u Dugmetu, pa i snimaka kad je bio u Divljim Jagodama. Jesi li slušao kako na ovoj turneji Dugmeta pjeva? Ne može ni jedan visoki ton da otpjeva. Alen mora da spašava situaciju. Imaš snimaka.ke i s promocije reizdanja albuma Konji Divljih Jagoda. Kad treba da pusti glas, ono da se zadere, ne može ni pod tačkom razno. Tifa u studiju i Tifa na koncertu su dvije totalno suprotne ličnosti.Point. wrote: ↑06/05/2026 18:23Kakve bolan dvije pjesme ne izmišljaj. Gino krešti kad pjeva, ovo u Kultur Shocku.Better Man wrote: ↑06/05/2026 15:30Nije pjevanje samo u studiju, već i uživo, a Tifa uživo nije u stanju otpjevati više od dvije pjesme, a da mu nepukne glas. Danas ni dvije pjesme uživo nije ustanju otpjevati, jer je uništio svoj glas pročnim načinom života. Gino ima drugačiji glas i boju u odnosu na Tifu.
Tifa da ne zna pjevati, pjevao bi u Kultur Shocku, to je to.
-
RtrnOfSalisbury
#278 Re: Milić Vukašinović
a sto se ne ispnu na romaniju i puste glas kolko god ko more. jedna ekipa nek nosa zvukometar po sarajvu i ko dalje dobaci bolji je pijevac. sve posteno
taman su onomad nosali one bunde pa reko slaze se ambijenat
taman su onomad nosali one bunde pa reko slaze se ambijenat
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#279 Re: Milić Vukašinović
Neki ovo ne mogu otpjevati dva zivota da pjevaju
- Point.
#280 Re: Milić Vukašinović
Zbog nediscipline, ne što ne zna pjevati. Da ne zna pjevati ne bi pjevao u Jagodama, Dugmetu, VP. Bezze pametujete i vadite iz naftalina neke Gine Banane.Better Man wrote: ↑06/05/2026 20:16Jesi li se ikad zapitali zašto je Tifa dobio nogu i Dugmeta? Imaš na youtube snimaka uživo kad je pjevao u Dugmetu, pa i snimaka kad je bio u Divljim Jagodama. Jesi li slušao kako na ovoj turneji Dugmeta pjeva? Ne može ni jedan visoki ton da otpjeva. Alen mora da spašava situaciju. Imaš snimaka.ke i s promocije reizdanja albuma Konji Divljih Jagoda. Kad treba da pusti glas, ono da se zadere, ne može ni pod tačkom razno. Tifa u studiju i Tifa na koncertu su dvije totalno suprotne ličnosti.Point. wrote: ↑06/05/2026 18:23Kakve bolan dvije pjesme ne izmišljaj. Gino krešti kad pjeva, ovo u Kultur Shocku.Better Man wrote: ↑06/05/2026 15:30
Nije pjevanje samo u studiju, već i uživo, a Tifa uživo nije u stanju otpjevati više od dvije pjesme, a da mu nepukne glas. Danas ni dvije pjesme uživo nije ustanju otpjevati, jer je uništio svoj glas pročnim načinom života. Gino ima drugačiji glas i boju u odnosu na Tifu.
Tifa da ne zna pjevati, pjevao bi u Kultur Shocku, to je to.
I Nedeljko Bajić Baja sigurno može duže pjevati od Tife bez da mu pukne avaz ali to ne znači da je bolji i kvalitetniji pjevač.
-
RtrnOfSalisbury
#281 Re: Milić Vukašinović
... ja bi voleo da je tifa pjevo i u merlinu pa nek se dokaze 
- Better Man
#282 Re: Milić Vukašinović
Pa kvaliteta pjevača se ogleda u tome da uživo može otpjevati sve kao i u studiju, pa čak i bolje da može odraditi koncert od 2 i pol do 3 sata.
- Point.
#283 Re: Milić Vukašinović
Ne samo to.Better Man wrote: ↑06/05/2026 22:04 Pa kvaliteta pjevača se ogleda u tome da uživo može otpjevati sve kao i u studiju, pa čak i bolje da može odraditi koncert od 2 i pol do 3 sata.
Tifa zna pjevat', znaš i ti da zna al et' de da se malo pravim važan.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#284 Re: Milić Vukašinović
Samo kontra od njega i 100% si u pravu.Point. wrote: ↑06/05/2026 22:07Ne samo to.Better Man wrote: ↑06/05/2026 22:04 Pa kvaliteta pjevača se ogleda u tome da uživo može otpjevati sve kao i u studiju, pa čak i bolje da može odraditi koncert od 2 i pol do 3 sata.
- Edin H.
#285 Re: Milić Vukašinović
Tifa je ozbiljan rock and roll pjevač, prekucao je sa onim samostalnim albumom, Alen je sluhista i odličan pop/folk pjevač.
- Point.
#286 Re: Milić Vukašinović
Majkemi.sime_cipol wrote: ↑06/05/2026 22:09Samo kontra od njega i 100% si u pravu.Point. wrote: ↑06/05/2026 22:07Ne samo to.Better Man wrote: ↑06/05/2026 22:04 Pa kvaliteta pjevača se ogleda u tome da uživo može otpjevati sve kao i u studiju, pa čak i bolje da može odraditi koncert od 2 i pol do 3 sata.
- Haris.ba
#287 Re: Milić Vukašinović
Ma malo se pretjeruje. Nije mu pucao glas nakon dvije pjesme. Vise je problem nacin zivota. Ali, da ne zna cuvati glas - ne zna.Osmi Socrates wrote: ↑06/05/2026 18:25 Ja mogu iznijeti lični utisak. Nemam generacijski bias, jer nisam nijedna od tih generacija. Uživo ih nisam slušao nijednog. Ali, ako više ljudi tvrdi da je Tifa uživo "pucao nakon dvije pjesme", onda to moram uzeti kao najvjerovatniju istinu.
I kad razvali glas - to pjevanje opet ne zvuci lose.
Ne bih nista napisao, ali me ovo da ima danas raje sto ga nije slusala uzivo me pogodilo...ostarilo se.
P.S.
Tifa je strasan pjevac.
-
toska
#288 Re: Milić Vukašinović
Tifa je mislim 96. i 98. u Skenderiji imao solo koncerte i ne sjećam se pucanja glasa, ima i na YT nešto, ne bi čudilo da je danas drugačije.
a pišem zbog Alena, kada su Bregu pitali što uze njega kaže: sviđa mu se njegov seljački prizvuk
edit: evo dva cijela koncetra Tife 2001. i 2007. u Sa, ko ima volje nek traži mane:
https://www.youtube.com/watch?v=D90Wwm8flTM
https://www.youtube.com/watch?v=w6APzmBFuIc
- dale cooper
#289 Re: Milić Vukašinović
Svi su Dugmetovi pjevači imali tog hajmo reći prizvuka pastirskog rocka u glasu, ali to je Bregin fetiš. Najbolje je to objasnio Đuro u onom talk
showu sa Ivanom Ivanovićem.
Artikulacija.
-
milojicabrzi
#290 Re: Milić Vukašinović
Lijepo je to Brega objasnio u jednom intervjuu, Tifa ima Božiji dar i glas i to niko ne spori, ali nikad nije uspio da izgradi "infrastrukturu" jednog pjevača, da ima sve elemente koji trebaju, profesionalnost, disciplinu, kondiciju, dobru lagu itd.
Inače, Mića kao pjevač, ima specifičnu boju glasa, ima taj neki "šmek" u glasu pa iako nije bio neki ekstra vokalista, dosta ljudi voli njegov način pjevanja. Uglavnom tonski korektno, simpatična boja, ništa pretjerano.
Interesantno je da ima cijela plejada tih uspješnih autora i gitarista, koji ne znaju pjevati, npr. Brega, Hus iz P. Valjka, Houra iz P. Kazališta....
Brega da zna pjevati, ne bi mu trebao niko na svijetu, ovako je morao "trpjeti" razne pjevače.
U par pjesama Dugmeta, Brega je pokušao nešto otpjevati, više šaputati, ali nije to to, vidi se da baš ne zna pjevati.
Mića je sa te strane bio "One man show", neko je stavljao post, sredinom '80-ih sam na albumu sve instrumente odsvirao i otpjevao, samo Laza Ristovski malo pomogao za klavijature

Inače, Mića kao pjevač, ima specifičnu boju glasa, ima taj neki "šmek" u glasu pa iako nije bio neki ekstra vokalista, dosta ljudi voli njegov način pjevanja. Uglavnom tonski korektno, simpatična boja, ništa pretjerano.
Interesantno je da ima cijela plejada tih uspješnih autora i gitarista, koji ne znaju pjevati, npr. Brega, Hus iz P. Valjka, Houra iz P. Kazališta....
Brega da zna pjevati, ne bi mu trebao niko na svijetu, ovako je morao "trpjeti" razne pjevače.
U par pjesama Dugmeta, Brega je pokušao nešto otpjevati, više šaputati, ali nije to to, vidi se da baš ne zna pjevati.
Mića je sa te strane bio "One man show", neko je stavljao post, sredinom '80-ih sam na albumu sve instrumente odsvirao i otpjevao, samo Laza Ristovski malo pomogao za klavijature
- DaysleepeR
#291 Re: Milić Vukašinović
Ja ne mogu da vjerujem šta čitam ovdje...
- Better Man
#292 Re: Milić Vukašinović
Brega je radio songove za Nedeljni zabavnik i Tifu su uzeli da pjeva te songove. Kad je Bebek napustio Dugme prvi izbor za pjevača je bio Alen, ali on tad nije htio da napusti Jagode iz raznih razloga. Bubnjaru Nasku je umrla mama i on je jednostavno htio da ostane s njima u tom trenutku. I onda je Brega odlučio da Tifa bude novi pjevač. Niko ga nije tad mogao nači i moj prijatelj, koji je najljepše godine života proveo radeći s Dugmetom ga je našao i to slučajno. Stajao je na Čeki i ćuo kako dvije djevojke pričaju o nekom derneku i spominju Tifu. On im je prišao i saznao da je Tifa u nekom stanu, gdje je već danima dernečio. I on je otišao tamo, našao ga i rekao mu da ide kući i da se dozove kako god zna i da ide kod Brege, jer je odlučeno da će on biti novi pjevač Dugmeta. Tifa da je imao profesionalizam, da je naučio tehniku pjevanja i kako iskoristiti sav potencijal svog glasa i da nije bio pretjerano poročan, ne bi mu kraja bilo. Najbolje što je snimio i napravio u solo karijeri je njegov drugi solo album Samo Ljubav postoji. Kompletan album su napisali Tifa i Čeha, inače stari prijatelji i saradnici još iz grupe Top,a bili su zajedno i u Divljim Jagodama. Gitaru na tom albumu je svirao Amir Bešo Lazy.milojicabrzi wrote: ↑07/05/2026 08:50 Lijepo je to Brega objasnio u jednom intervjuu, Tifa ima Božiji dar i glas i to niko ne spori, ali nikad nije uspio da izgradi "infrastrukturu" jednog pjevača, da ima sve elemente koji trebaju, profesionalnost, disciplinu, kondiciju, dobru lagu itd.
Mića je sa te strane bio "One man show", neko je stavljao post, sredinom '80-ih sam na albumu sve instrumente odsvirao i otpjevao, samo Laza Ristovski malo pomogao za klavijature![]()
![]()
![]()
-
milojicabrzi
#293 Re: Milić Vukašinović
Da, a bubanj u tom prvom "Tifa bendu", svirao Dino Stanković (ne znam šta je nakon rata bilo sa njim, nisam vidio da aktivno svira, barem po BiH).
Bio je ljevoruk, pa je bio noćna mora toncima, na grupnim svirkama, za njega se morao "okretati" kompletan bubanj
Ima na Youtube nekoliko snimaka koncerata te ekipe sa početka '90-ih, nekako pred sam rat.
Zanimljiva je to bila ekipa i bend.
Inače, čudi me da Brega, koji je za razne instrumentaliste znao "potegnuti" i izvan BiH, Lazu Ristovskog je doveo iz Kragujevca, nije malo proširio bazen potrage, pa možda našao Galeta iz Kerbera, Borisa iz Smaka, ili nekog od boljih vokala iz tog vremena....ali, onda to ne bi bilo Bijelo Dugme, previše bi podsjećalo na njihov prethodni bend, a album Kosovka djevojka ne bi ušao u legendu kao sa Tifom.
Sve je sudbina i nijedna saradnja nije slučajna

Bio je ljevoruk, pa je bio noćna mora toncima, na grupnim svirkama, za njega se morao "okretati" kompletan bubanj
Ima na Youtube nekoliko snimaka koncerata te ekipe sa početka '90-ih, nekako pred sam rat.
Inače, čudi me da Brega, koji je za razne instrumentaliste znao "potegnuti" i izvan BiH, Lazu Ristovskog je doveo iz Kragujevca, nije malo proširio bazen potrage, pa možda našao Galeta iz Kerbera, Borisa iz Smaka, ili nekog od boljih vokala iz tog vremena....ali, onda to ne bi bilo Bijelo Dugme, previše bi podsjećalo na njihov prethodni bend, a album Kosovka djevojka ne bi ušao u legendu kao sa Tifom.
Sve je sudbina i nijedna saradnja nije slučajna
- Point.
#294 Re: Milić Vukašinović
Nije slučajno da su najbolji albumi Vatrenog Poljupca i Jagoda upravo oni gdje pjeva Tifa.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#295 Re: Milić Vukašinović
tifa ne zna čuvati sebe, kako će onda čuvati svoj glasHaris.ba wrote: ↑06/05/2026 22:15Ma malo se pretjeruje. Nije mu pucao glas nakon dvije pjesme. Vise je problem nacin zivota. Ali, da ne zna cuvati glas - ne zna.Osmi Socrates wrote: ↑06/05/2026 18:25 Ja mogu iznijeti lični utisak. Nemam generacijski bias, jer nisam nijedna od tih generacija. Uživo ih nisam slušao nijednog. Ali, ako više ljudi tvrdi da je Tifa uživo "pucao nakon dvije pjesme", onda to moram uzeti kao najvjerovatniju istinu.
I kad razvali glas - to pjevanje opet ne zvuci lose.
Ne bih nista napisao, ali me ovo da ima danas raje sto ga nije slusala uzivo me pogodilo...ostarilo se.
P.S.
Tifa je strasan pjevac.
- stubrijez
#296 Re: Milić Vukašinović
Pa jbg to ide u paru sa RnR. Isto ko sto ne ide roker u dzamiju...
To tvoje me podsjeti na jednog raspalog wannabe bikera, ima frajer para pa okupio oko sebe neku ekipu, biva moto klub a kaze: "Nismo mi ba oni prljavi bajkeri
- dječak sa šibicama
#297 Re: Milić Vukašinović
Imao je Milic zadnjih godina na tviteru dosta cudnih komentara, NATO agresor Rusija svjetlo slobode i slicno.
I on pod stare dane okrenuo na nebesku udicu.
I on pod stare dane okrenuo na nebesku udicu.
- Better Man
#298 Re: Milić Vukašinović
Pjesme s albuma Vatrenog Poljupca 100% Rock 'n' roll, koje je optjevao Tifa trebao je još 1984. godine da otpjeva i snimi Bebek na svom drugom solo albumu, koji je radio kad je napustio Dugme. Mića je Bebeku ponudio pjesme i ovaj je izabrao koje mu se sviđaju, ali Mića ko Mića fono reče tad Bebeku ili ćeš snimiti sve pjesme ili nećeš ni jednu. I tako nije došlo do saradnje i dvije godine kasnije je Vatreni Poljubac s Tifom snimio te pjesme.
- DaysleepeR
#299 Re: Milić Vukašinović
Dino Stanković drži restoran "U Pavouka" u Pragu, možda najjači restoran tamo.milojicabrzi wrote: ↑07/05/2026 10:42 Da, a bubanj u tom prvom "Tifa bendu", svirao Dino Stanković (ne znam šta je nakon rata bilo sa njim, nisam vidio da aktivno svira, barem po BiH).
Bio je ljevoruk, pa je bio noćna mora toncima, na grupnim svirkama, za njega se morao "okretati" kompletan bubanj![]()
Sve je sudbina i nijedna saradnja nije slučajna![]()
![]()
![]()
-
milojicabrzi
#300 Re: Milić Vukašinović
Ne znam, meni nekako baš ne leži taj album koji je za Vatreni poljubac otpjevao Tifa, možda "Ne pitaj me", ali ove druge "Stipu gatibo" i "100% rock'n'roll" nikad mi nešto nisu legle.
Draži su mi ovi albumi od Vatrenog poljupca gdje je pjevao Mića, valjda je to iskrenije kad autor sam otpjeva svoje pjesme, opet kažem, samo moje mišljenje i ukus.
Koje ono godine su Tifa i Bebek radili zajedno, onaj album Armija B, Široko polje Glamočko i te pjesme, to bi mogla biti negdje '85.
Čudno je bilo da je Brega dozvolio Tifi da radi album sa bivšim pjevačem Dugmeta...
Draži su mi ovi albumi od Vatrenog poljupca gdje je pjevao Mića, valjda je to iskrenije kad autor sam otpjeva svoje pjesme, opet kažem, samo moje mišljenje i ukus.
Koje ono godine su Tifa i Bebek radili zajedno, onaj album Armija B, Široko polje Glamočko i te pjesme, to bi mogla biti negdje '85.
Čudno je bilo da je Brega dozvolio Tifi da radi album sa bivšim pjevačem Dugmeta...