BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Point.

#7376 Re: BiH - Crna hronika

Post by Point. »

Naslovnica wrote: 03/05/2026 09:24
vjeshalica wrote: 03/05/2026 09:17
Naslovnica wrote: 03/05/2026 09:15

Sve OK, ali da li bi ti bila saglasna da se tvoje dijete na ovakav nacin nadje u medijima?
Bez obzira kakav je, a na ovim snimkama malac bas i ne izgleda kao neko ko je odranije poznat organima.
Elem, simptomaticna mi je upaljena rotacija i policijski automobil ostavljen na kolovozu, kao da su ga ganjali, mozda je nesto ukrao, ono, za sada mozemo samo pretpostavljati. Situacija je pod kontrolom, ne opire se, ne bjezi, nema razloga za samaraanje, ama bas nikakvog.
Neke stvari fakat jesu ne za samara nego za odvaljivanja bubrega ali ovako na ulici, nema opiranja, nista, i samaranje slabijeg od sebe, ovo je bas nidje veze.
Pogledaj video gore, nemoj okretati pricu o saglasnosti da se neko nadje u medijima. Neko je snimao iz kuce i poslao medijima i jos ocito objavio svjesno iz drugih motiva. To pitanje postavi onome ko je plasirao i sacinio video.
Samar i to je malo obzirom na to sta su radili.
Poy
Ne okrecem pricu na "saglasnost da se neko nadje u medijima". Ili nisi procitala sta sam napisao ili nisi razumjela.
Da pojasnim, kada kazem saglasnost, mislim da li bi ti bila OK da sutra saznas da je policajac opalio samar tvom djetetu zato sto je vozio bicikl na opasan nacin i ugrozavao sebe i druge, ometao saobracaj i sl. Necemo govoriti o tome "moj Almir nikada to ne bi uradio" nego govorimo o tome sta bi bilo kada bi se desilo.
Ja ne bih.
Zna se kada se koristi fizicki kontakt i sila, a pogotovu jer ovdje pricam o maloljetnim licima. Momak spustio ruke, glavu, ocito preplasen i kabadahija zviz samar.
Bjezi ba
Šamar je iz raja izašao.
Naslovnica

#7377 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

Point. wrote: 03/05/2026 10:34
vjeshalica wrote: 03/05/2026 09:17

Pogledaj video gore, nemoj okretati pricu o saglasnosti da se neko nadje u medijima. Neko je snimao iz kuce i poslao medijima i jos ocito objavio svjesno iz drugih motiva. To pitanje postavi onome ko je plasirao i sacinio video.
Samar i to je malo obzirom na to sta su radili.
Poy
Ne okrecem pricu na "saglasnost da se neko nadje u medijima". Ili nisi procitala sta sam napisao ili nisi razumjela.
Da pojasnim, kada kazem saglasnost, mislim da li bi ti bila OK da sutra saznas da je policajac opalio samar tvom djetetu zato sto je vozio bicikl na opasan nacin i ugrozavao sebe i druge, ometao saobracaj i sl. Necemo govoriti o tome "moj Almir nikada to ne bi uradio" nego govorimo o tome sta bi bilo kada bi se desilo.
Ja ne bih.
Zna se kada se koristi fizicki kontakt i sila, a pogotovu jer ovdje pricam o maloljetnim licima. Momak spustio ruke, glavu, ocito preplasen i kabadahija zviz samar.
Bjezi ba
Šamar je iz raja izašao.
Jeste.
Pogotovu za slabije od sebe, po mogucnosti maloljetnike i zenske clanove familije.
:thumbup:
Point.

#7378 Re: BiH - Crna hronika

Post by Point. »

Naslovnica wrote: 03/05/2026 10:42
Ja ne bih.
Bjezi ba
Šamar je iz raja izašao.
Jeste.
Pogotovu za slabije od sebe, po mogucnosti maloljetnike i zenske clanove familije.
Ne, nego za kurčevite 15-godišnjake koji radi tik-tok videa ugrožava svoj a i živote drugih učesnika u saobraćaju.
nadžak

#7379 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Naslovnica wrote: 03/05/2026 10:05
nadžak wrote: 03/05/2026 10:00
Naslovnica wrote: 03/05/2026 09:57
Taj samar i nije kazna, u tome i jeste poenta.
Ma ti si samo jedan u nizu licemjera, ništa drugo!
Ala ti je argument, nema dalje.
:lol: :lol: :lol:
Jeste, argument je i to betonski jer je pravilo ove pripizdine da kad nad nama neko prekrši zakon onda kukamo na sistem jer su kazne smiješne i preblage i da propisi ne valjaju a kad je neko drugi u pitanju, eh onda neka ide po zakonu i propisma.
Danguba

#7380 Re: BiH - Crna hronika

Post by Danguba »

Kako i nas Bog/priroda zna pogledati pa jednim hicem rijesimo se smeca i nasilnika.
nadžak

#7381 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Naslovnica wrote: 03/05/2026 10:07
nadžak wrote: 03/05/2026 09:57
Naslovnica wrote: 03/05/2026 09:39
Vasu djecu neka samaraju na ovaj nacin (ako i kada zasluze), a moje nece.
Zna se kada i zbog cega ide samaranje i upotreba fizicke sile.
I kakve uopste veze ima "ko je za koji sistem" i dovodjenje toga u kontekst ovog konkretnog videa?
Stipu se toga. :wink:
Hajde mi reci šta je za tebe adekvatna kazna za onakvo bahato, bezobrazno ponašanje onog klipana na biciklu? Iskreno, zamisli se kao vozača u onom autu koje je išlo u susret kad je onaj kreten na dva točka prosipao pamet radi tiktoka! Šta bi ti uradio, šta bi očekivao, da li bi mrtav-hladan iskulirao?

Šta je kazna koja je predviđena Zakonom za onakvo ugrožavanje sigurnosti u saobraćaju? Provjeri u Zakonu pa reci.

Drugo, vjeruj da je potpuno jasno svakome pri zdravoj svjesti, zašto masa policajaca neće da se više uključi u svoj posao! Zašto bi? Na stranu sad oni korumpirani i na stranu oni kojima je ova situacija dobro došla pa neće i više nego što trebaju ali govorim za stvarno veliki broj ljudi koji bi htjeli ali ne mogu!
Maloljetnike štiti Zakon do te mjere da je potpuno normalno za sistem da ništa ne radi. Radi se samo u slučaju onih najgorih i ekstremnih slučajeva i onda se javnost užasava idućih deset dana a ta ista javnost se još više užasava kad njihova čeda od maloljetnika neko zagalami ili gluho bilo-ošamari?

Onaj policajac je trebao biti pametan i pustiti krme neka se iživljava po cesti i neka se pravi da ga nije vidio. Da je uradio ono što je prdvidjeno Zakonom, u javnosti bi ispao manijak koji se iživljava na djeci a srdačno se pozdravlja sa švicarcem!

Jebo nam sistem i zapad sve odreda da nam jebo... Nije džaba za nas balkance samo toljaga i stega.
Pa provjeri ti pa reci, sta ti imam ja provjeravati, nisam ja ovdje usluzni servis.
Znaci, policija nece vise da se ukljuci u svoj posao, ali samaranje maloljetnika sa pognutom glavom i spustenim rukama im nije problem odraditi?
Bravo.
Ne provjeravaš to meni već sebi, to je bio prijedlog, koji je za cilj imao da vidiš malo širu sliku ovoga svega ali očito nisi shvatio. Nebitno, ionako ne želiš da ideš u tom pravcu.
dembele

#7382 Re: BiH - Crna hronika

Post by dembele »

Danguba wrote: 03/05/2026 10:45 Kako i nas Bog/priroda zna pogledati pa jednim hicem rijesimo se smeca i nasilnika.
Još da je i sebe trajno riješio a ne da zauzima mjesto u zatvoru.
Naslovnica

#7383 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

nadžak wrote: 03/05/2026 10:45
Naslovnica wrote: 03/05/2026 10:05
nadžak wrote: 03/05/2026 10:00

Ma ti si samo jedan u nizu licemjera, ništa drugo!
Ala ti je argument, nema dalje.
:lol: :lol: :lol:
Jeste, argument je i to betonski jer je pravilo ove pripizdine da kad nad nama neko prekrši zakon onda kukamo na sistem jer su kazne smiješne i preblage i da propisi ne valjaju a kad je neko drugi u pitanju, eh onda neka ide po zakonu i propisma.
Samo samarati, od jaslica po mogucnosti
Naslovnica

#7384 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

nadžak wrote: 03/05/2026 10:47
Naslovnica wrote: 03/05/2026 10:07
nadžak wrote: 03/05/2026 09:57

Hajde mi reci šta je za tebe adekvatna kazna za onakvo bahato, bezobrazno ponašanje onog klipana na biciklu? Iskreno, zamisli se kao vozača u onom autu koje je išlo u susret kad je onaj kreten na dva točka prosipao pamet radi tiktoka! Šta bi ti uradio, šta bi očekivao, da li bi mrtav-hladan iskulirao?

Šta je kazna koja je predviđena Zakonom za onakvo ugrožavanje sigurnosti u saobraćaju? Provjeri u Zakonu pa reci.

Drugo, vjeruj da je potpuno jasno svakome pri zdravoj svjesti, zašto masa policajaca neće da se više uključi u svoj posao! Zašto bi? Na stranu sad oni korumpirani i na stranu oni kojima je ova situacija dobro došla pa neće i više nego što trebaju ali govorim za stvarno veliki broj ljudi koji bi htjeli ali ne mogu!
Maloljetnike štiti Zakon do te mjere da je potpuno normalno za sistem da ništa ne radi. Radi se samo u slučaju onih najgorih i ekstremnih slučajeva i onda se javnost užasava idućih deset dana a ta ista javnost se još više užasava kad njihova čeda od maloljetnika neko zagalami ili gluho bilo-ošamari?

Onaj policajac je trebao biti pametan i pustiti krme neka se iživljava po cesti i neka se pravi da ga nije vidio. Da je uradio ono što je prdvidjeno Zakonom, u javnosti bi ispao manijak koji se iživljava na djeci a srdačno se pozdravlja sa švicarcem!

Jebo nam sistem i zapad sve odreda da nam jebo... Nije džaba za nas balkance samo toljaga i stega.
Pa provjeri ti pa reci, sta ti imam ja provjeravati, nisam ja ovdje usluzni servis.
Znaci, policija nece vise da se ukljuci u svoj posao, ali samaranje maloljetnika sa pognutom glavom i spustenim rukama im nije problem odraditi?
Bravo.
Ne provjeravaš to meni već sebi, to je bio prijedlog, koji je za cilj imao da vidiš malo širu sliku ovoga svega ali očito nisi shvatio. Nebitno, ionako ne želiš da ideš u tom pravcu.
Zasto bih provjeravao?!
Zakon postoji, sankcija postoji, sta imam provjeravati.
Od kada je samaranje postalo dopunski clan zakona i/ili kazna?
Naslovnica

#7385 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

Point. wrote: 03/05/2026 10:43

Šamar je iz raja izašao.
Jeste.
Ne, nego za kurčevite 15-godišnjake koji radi tik-tok videa ugrožava svoj a i živote drugih učesnika u saobraćaju.
Ma ja, treba policija samarati, slazem se.
Pogotovu ove slabije, od 15 godina i manje, sto se prije nauce pameti to bolje.
Za Smrka i Mirsu Svicaraca je kasno, na njih se ne isplati trositi samare.
Point.

#7386 Re: BiH - Crna hronika

Post by Point. »

Naslovnica wrote: 03/05/2026 11:20
Jeste.
A jesi se upalio.

Šamar će mu izbiti pomisao da ponovi sličan prekršaj, lijepa riječ neće.
nadžak

#7387 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Danguba wrote: 03/05/2026 10:45 Kako i nas Bog/priroda zna pogledati pa jednim hicem rijesimo se smeca i nasilnika.
Nečija se kletva konačno primila. Trebamo to češče praktikovat! :thumbup:
Naslovnica

#7388 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

Point. wrote: 03/05/2026 11:23
A jesi se upalio.

Nisam se upalio samo izražavam svoje neslaganje nsa forumašima koji podržavaju šamaranje maloljetnika od strane policije, maloljetnika koji drži ruke niz tijelo i pognutu glavu, ne opire se i klima glavom.
Point.

#7389 Re: BiH - Crna hronika

Post by Point. »

Naslovnica wrote: 03/05/2026 11:28
A jesi se upalio.

Nisam se upalio samo izražavam svoje neslaganje nsa forumašima koji podržavaju šamaranje maloljetnika od strane policije, maloljetnika koji drži ruke niz tijelo i pognutu glavu, ne opire se i klima glavom.
To što ima ruke uz tijelo i pognutu glavu ne pomaže za ozbiljan prekršaj koji je napravio tik prije toga, ugrožavajući sigurnost i živote, kako svog tako i drugih učesnika u saobraćaju.

Podržavam vaspitne mjere od strane policajca, sasvim opravdane i nadam se da će poslužiti da dečko ne radi slične gluposti u budućnosti. :thumbup:
Naslovnica

#7390 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

Imamo riječ od 4 slova - NADA.
Rothmans

#7391 Re: BiH - Crna hronika

Post by Rothmans »

MMM1977 wrote: 02/05/2026 17:05
Rothmans wrote: 02/05/2026 16:28 Eno javio se Hadzija na tiketoke, dao broj ziroracuna :mrgreen: . Sad kad nabavi smartfone i napravi racun ima da ubije paru ko niko. Nece ni ic u Njemacku garantujem
Uplatio sam, po hadžiji treba imenovati neku ulicu još za života. Hadžija imao muda uraditi ono što mnogi drugi bi uradili ali nemaju muda da urade. Da je više hadžija svima bi bilo bolje
Sudeci mu po prici i sa kakvim je facama poceo tiktok saradnju, mogo bi se Hadzija opet tivra u Nicaze.
DonieBrasco

#7392 Re: BiH - Crna hronika

Post by DonieBrasco »

Mlade de-generacija su publika takvih oni im daju pare i podrzavaju to sta vas ima cuditi sto propadamo sve dublje.
darius_maximus

#7393 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

Chmoljo wrote: 03/05/2026 09:42
Naslovnica wrote: 03/05/2026 09:39
Chmoljo wrote: 03/05/2026 09:24

Ovo i jeste za samara, jer mu mozda zivot spasi. Da je podletio pod auto krivila bi se policija jer nista nije poduzela da opomene.

Pola vas je zagovornika bivseg sistema, ali itekkao selektivno zaboravljate kako je milicija bubala neselektivno.
Vasu djecu neka samaraju na ovaj nacin (ako i kada zasluze), a moje nece.
Zna se kada i zbog cega ide samaranje i upotreba fizicke sile.
I kakve uopste veze ima "ko je za koji sistem" i dovodjenje toga u kontekst ovog konkretnog videa?
Stipu se toga. :wink:
Zato sto nema snimaka kako milicija samara, a nostalgicari zazivate onakav policijski tretman. Ja bih rekao da ste u raskoraku sta zelite i sta govorite da zelite.
Mene samo zanima kako uz tu miliciju nastade toliko klošara, jalije i te "raje s vrelog sarajevskog asfalta".
Rekao bi čovjek svi ko bubice bili.
Nije nikog policija odgojila, kao što se da vidjeti po plejadi monstruma koji su 90-ih izronili iz takvog društva.

Djeca su vazda belaje pravili, to im je posao.
Pa svi ovdje s foruma imaju enciklopediju stvari koje su uradili, samo tada nije bilo telefona, a sad se svi prave francuske sobarice.
Glavna razlika je što su prije i komšiluk i društvo bili uključeni u odgoj djeteta.

Danas djeca ne smiju pred haustor, ne smiju na igalište, svima smetaju, prave kaže galamu.
Valjda bi se odmah trebala ponašati kao da im je 38 godina i kao da su završili Harvard.
Pošto ih svi tjeraju negdje, umjesto da su na oku svima, tako i dobiješ što dobiješ.
Danguba

#7394 Re: BiH - Crna hronika

Post by Danguba »

A jesi se upalio.

Kakav bolan samar?
Samaraju samo slabici i oni koji ne mogu na drugi nacin rijesiti problem.
Samarati nesto sto nije tvoje je na kub losije i opasnije.
Nema niko pravo da samara nikoga a najmanje tudje dijete(dijete, zenu...).

Ti koji samaraju ma iz kojeg razloga su siledzije posebne vrste.
Taj policajac ce i svoju zenu osamariti ako pogrijesi ili ga u datom momentu nije poslusala.
tokio25

#7395 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

plain vanilla wrote: 03/05/2026 10:25
tokio25 wrote: 03/05/2026 10:21

Pa smetanje je i u ocima mirse svicarca jer mu ugrozava dijete mozda
Svejedno ako je bilo sta uradio ima u zakonu sta je kazna
Novcana zatvor vjesanje smrtna kazna (karikiram da ne bi bikvalno shvatila kao sto je obicajna forumu)
To policajac treba da uradi i da ga odvedu u stanicu a ne da ga samara
Na kraju krajeva moze roditelje kazniti
Je li vama jasn9 da se ovdje ne brani djecak sto je uradio nesto sto ne smije i ne treba da radi nego se kriktikuje postupanje policajca
Onda moze i tebi za nepropisno parkiranje dati par samara da ne bi ponavljala to isto

Ps. To sto ide na njegov grob je njegova greska kako ga je odgajao i to nema nikakve veze sto bi policajac isamarao kradljivca kljuceva
Znaci tebi je isto voznja na biciklu na jednom tocku direktno prema autu i pogresno parkiranje isto?
Ok, ne bih vise s tobom diskutovala
Gdje je granica koga mozes samarati i za sta
Ako moze za obo sto ne moze za parkiranje?
dječak sa šibicama

#7396 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

jeobuo muajku jes zajeban nas hadzija

idol nacije
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7397 Re: BiH - Crna hronika

Post by Velkoski »

nevjerovatno svega mi :mrgreen:
Naslovnica