Naslovnica wrote: ↑03/05/2026 09:39
Chmoljo wrote: ↑03/05/2026 09:24
Naslovnica wrote: ↑03/05/2026 09:02
@vjeshalica ,
Ja sam jučer napisao da sam OK da ako moj sin sutra uradi neku nepodopštinu prođe malo kroz ovaj vid policijske "torture", dokle god nema fizičkog kontakta a pogotovu šamaranja. Nisam ga ni ja tukao kada sam ga odgajao, neće ga ni policija šamarati, pogotovo malac stoji, ne opire se, ovaj zviz šamar. Totalno bespotrebno za dječaka od 15 godina, nekako ni ne izgleda da je jedao od Mučišta&Co debila.
Ruke dole, povišen ton, malo da se nauči lekcija na lakši način. Ali šamaranje kada je dječak spustio glavu, ruke mu dole, ne opire se, e to je klasični sadizam. Isti ovaj krkan se sutra smješka Mirsi Švicarcu i pozdravlja ga, ili okrene glavu, ne smije ga ni pogledati. Ali smije udarati 15 godišnjaka.
Ovo i jeste za samara, jer mu mozda zivot spasi. Da je podletio pod auto krivila bi se policija jer nista nije poduzela da opomene.
Pola vas je zagovornika bivseg sistema, ali itekkao selektivno zaboravljate kako je milicija bubala neselektivno.
Vasu djecu neka samaraju na ovaj nacin (ako i kada zasluze), a moje nece.
Zna se kada i zbog cega ide samaranje i upotreba fizicke sile.
I kakve uopste veze ima "ko je za koji sistem" i dovodjenje toga u kontekst ovog konkretnog videa?
Stipu se toga.
Hajde mi reci šta je za tebe adekvatna kazna za onakvo bahato, bezobrazno ponašanje onog klipana na biciklu? Iskreno, zamisli se kao vozača u onom autu koje je išlo u susret kad je onaj kreten na dva točka prosipao pamet radi tiktoka! Šta bi ti uradio, šta bi očekivao, da li bi mrtav-hladan iskulirao?
Šta je kazna koja je predviđena Zakonom za onakvo ugrožavanje sigurnosti u saobraćaju? Provjeri u Zakonu pa reci.
Drugo, vjeruj da je potpuno jasno svakome pri zdravoj svjesti, zašto masa policajaca neće da se više uključi u svoj posao! Zašto bi? Na stranu sad oni korumpirani i na stranu oni kojima je ova situacija dobro došla pa neće i više nego što trebaju ali govorim za stvarno veliki broj ljudi koji bi htjeli ali ne mogu!
Maloljetnike štiti Zakon do te mjere da je potpuno normalno za sistem da ništa ne radi. Radi se samo u slučaju onih najgorih i ekstremnih slučajeva i onda se javnost užasava idućih deset dana a ta ista javnost se još više užasava kad njihova čeda od maloljetnika neko zagalami ili gluho bilo-ošamari?
Onaj policajac je trebao biti pametan i pustiti krme neka se iživljava po cesti i neka se pravi da ga nije vidio. Da je uradio ono što je prdvidjeno Zakonom, u javnosti bi ispao manijak koji se iživljava na djeci a srdačno se pozdravlja sa švicarcem!
Jebo nam sistem i zapad sve odreda da nam jebo... Nije džaba za nas balkance samo toljaga i stega.