Ok, i ti kao fan SDA imas pravo na svoje misljenje. Imas pravo i siriti pricu, ubaciti Bihansu, svesuper, i to 25.GravyTrain wrote: ↑01/05/2026 09:25Za propast pregovora prohrvatske stranke su optužile Bakira Izetbegovića i njegovu stranku SDA, dok su istovremeno poručivali da su lider NiP-a Elmedin Konaković i lider SBB-a Fahrudin Radončić pokazali razumijevanje i bili spremni prihvatiti paket predloženih izmjena Ustava BiH.no_sekirli wrote: ↑01/05/2026 06:21Pa hajd ti nama (i sebi) onda sad objasni iz kojeg razloga spominjes Neum, IZ i ulijetanje Trojke, na taj nacin da aludiras da je Trojka potpisala IZ?Danguba wrote: ↑01/05/2026 00:19
Nije dobio IZ ali je dobio i previse pozicija nego mu pripada.
Sve bi on dobio samo da se nisu poremetili odnosi sa ljubljenim Dodikom.
Sta ces, jadnik sam sebe prijavio tuzilastvu i stradao.
Poslije toga, svaka marka koju su zaradili je nezasluzena jer nista ne funkcionise.
Razumjem ja frustracije Trojkom i siljenje za Bakira, sve je to legitimno, ali nije lijepo pisati neistine.
Čovjek spominje Neum jer je izjava da "Bošnjaci ne trebaju Hrvatima birati člana Predsjedništva" referentna tačka za Čovića da dugogodišnjeg prijatelja Bakira zamijeni sa Konakovićem koji je to izjavio i na pregovorima u Neumu bio "najkonstruktivniji sagovornik". Ako je Bakir dijelio šakom i kapom i bio najpoželjniji mogući partner koji mu ispunjava sve želje, zašto ga je onda Čović šutnuo iz vlasti, i to baš nakon Neuma? Nešto mi tu smrdi.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=R5Nnt77l66g&t=1116s[/youtube]
18:25 Prvi koji je to rekao je gospodin Konaković i u Neumu prije tri godine, a i ovih dana je bio najkonstruktivniji kad smo pravili dogovore.![]()
Moje mišljenje je da su mu ovi svašta nešto naobećavali kako bi ih Čović primio u vlast, naročito Konaković koji je pomjerio granice servilnosti prema Čoviću, a kasnije su počeli zavlačiti jer znaju da bi ih narod razapeo, a svi znaju da je nemoguće donijeti takav IZ po želji HDZ-a bez izmjena Ustava, ili su jednostavno kompenzirali kroz raznorazne Vukoje, Krešiće, Čavare, Čovićevog zeta u BHANSA, Autoceste, FERK, južnu interkonekciju...
Ali ni ti kao Dangubin advokat, pa ni on, nemate pravo obmanjivati i lagati da je Trojka dala Covketu IZ, kad to jednostavno nije istina.
Zajebali su 100 stvari, da se ne lazemo, ali IZ nisu potpisali.