Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

belfy

#59226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by belfy »

dr_Evil wrote: 30/04/2026 15:56
belfy wrote: 30/04/2026 15:52 duze @dr_Evil sta tebe tjera da pises ovoliko u zadnje vrijeme?
Obicno pisem kad kompjuter radi simulaciju, a ja popunjavam vrijeme. Sad evo 4 sedmice nemam nista radit, poludih. Neke sitne ponude koje napisem za 5 minuta, i opet klix. Od dosade upalio neke kurseve na udemy slusam, i opet zavrsim na ovom da popunim vrijeme.

Ne sekiram se, kad dodje posla znam da ce opet biti dugi dan, tako je to.
znaci samo dosada?
peca777

#59227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by peca777 »

video wrote: 30/04/2026 15:50 Btw, kad smo vec kod fadila i Vojkovica vidjoh danas fikru malinara zavaljen u crnom land roveru sa mini kubankom u zubima. Neodoljiv osjecaj kao da se nalazim na sred Bogote.
A sto da ne? Mislim, fura svoj fazon sto da ne? Nama fazon da se kvotamo po forumu,njemu da se voza sa kubankom.
dr_Evil

#59228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

belfy wrote: 30/04/2026 15:58
belfy wrote: 30/04/2026 15:52 duze @dr_Evil sta tebe tjera da pises ovoliko u zadnje vrijeme?
Obicno pisem kad kompjuter radi simulaciju, a ja popunjavam vrijeme. Sad evo 4 sedmice nemam nista radit, poludih. Neke sitne ponude koje napisem za 5 minuta, i opet klix. Od dosade upalio neke kurseve na udemy slusam, i opet zavrsim na ovom da popunim vrijeme.

znaci samo dosada?
A sta ce drugo biti druze belfy, to da sam mahnit to je konstanta. Da nije dosada pisao bih i navecer, te i vikendom :D
skupljac_zeljeza

#59229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine (CB BiH) su saopćili da su danas izvršili prijenos 184,42 miliona KM na račun Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

Ukazali su da su ovaj novac uplatili po osnovu raspodjele dijela čiste dobiti Banke od prošle godine.

"Ova uplata je jedan od značajnijih pojedinačnih prihoda budžeta institucija Bosne i Hercegovine, čineći približno 12,5 posto njegovog ukupnog iznosa. Centralna banka time potvrđuje da je uz svoju ključnu ulogu očuvanja monetarne i finansijske stabilnosti, važan i pouzdan izvor i budžetskih prihoda države", naveli su.
Danguba

#59230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

jasko_ba wrote: 30/04/2026 14:27 izdaja Bošnjaka level 3433 :roll:
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić objavio je danas informaciju da je pravni tim Elektroprivrede BiH vratio imovinu HE Mostar na Hidroelektrane na Neretvi nakon što je prethodno bila nelegalno upisana u posjed Elektroprivrede HZHB.
https://www.klix.ba/biznis/ekonomija/el ... /260430209

Karaju i ne vade. :izet:

Neke tamo njive i potoci...ni u mjesnoj zajednici se ne pita.
ONO STO MU COVIC IZDIKTIRA TO I RADI.
MinistarKulture

#59231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MinistarKulture »

Prvo skoci pa reci hop moj njiva
GravyTrain

#59232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GravyTrain »

Drug Nikšić malo poletio sa izjavom hahahaha kao i obično :mrgreen:

Direktor Elektroprivrede: Nas niko ništa i ne pita

Buljubašić kaže za Raport da još ništa nije završeno.

"Ovo smo vidjeli ulaskom na katastar. No, zvanično rješenje još nemamo. Ja se bojim da je ovdje sve moguće. Kako se završila jedna uknjižba tako je moguća i druga, ali je evidentno da su promijenili odluku. Osim toga, sve rade na svoju ruku. Nas niko ništa i ne pita. Zvanično, kada dobijemo rješenje, imamo pravo žalbe. Mi smo odmah podnijeli žalbe i inspekciji i geodetskoj upravi, kao drugostepenom organu. Borit ćemo se i dalje pravnim putem", kaže Buljubašić.

Yebo lud zbunjenog :run:
Point.

#59233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Neka je definitivno najgluplji političar u BiH.
mist

#59234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mist »

Nije on glup vec samo bezobrazan kao i vecina politicara u BiH,al ko nas jebe kada prolaze mOda pod bubrege ...
belfy

#59235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by belfy »

dr_Evil wrote: 30/04/2026 16:01
belfy wrote: 30/04/2026 15:58

znaci samo dosada?
A sta ce drugo biti druze belfy, to da sam mahnit to je konstanta. Da nije dosada pisao bih i navecer, te i vikendom :D
ne, nisi samo mahnit, nego ti se broj postova progresivno povecao u zadnje vrijeme... ali moze biti da ti je vise dosadno nego prije...
belfy

#59236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by belfy »

Point. wrote: 30/04/2026 21:46 Neka je definitivno najgluplji političar u BiH.
mist wrote: 30/04/2026 21:59 Nije on glup vec samo bezobrazan kao i vecina politicara u BiH,al ko nas jebe kada prolaze mOda pod bubrege ...
ja mislim da ste obojica u pravu.
drug_profi

#59237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Jos poslije izbora kad su za Nerka poceli govoriti da ce dobiti novi mandat premijera FBiH, nisam mogao vjerovati da su toliko otuđeni od baze.
Reko, ok, odlučili su da ne idu na dva mandata, već u opoziciju nakon 2026.
To je bilo jasno ko dan već tad.

samo kontam kako bi zakucali glogov kolac kroz srce SDFA da su postavili sposobnijeg premijera, ali eto. SDP bio najjača stranka Trojke u FBiH pa je kao logično da dobiju tu funkciju i onda predsjednik stranke treba pruzeti odgovornost kao što je red u razvijenim demokratijama (sa kojim principom se ja veoma slažem, ali nije pravilo da je dobar predsjednik također i dobar premijer automatski).
GravyTrain

#59238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GravyTrain »

Ostaće zapamćeno da je u mandatu Nermina Nikšića i Trojke ugašena koksara u Lukavcu, ugašena visoka peć u Željezari Zenica - kraj industrijske proizvodnje čelika koja je trajala 130 godina, Elektroprivreda u debelom minusu, Željeznice pred kolapsom, zatim Jablanica i pruga koja visi u zraku i još mnogo toga, kao što pamtimo šta je sve uništeno, ugašeno ili počelo da se gasi u mandatu Fadila Novalića, kao i u prvom mandatu Nermina Nikšića.

To su jednostavno činjenice koje ne mogu opravdati, amnestirati i ušminkati ni oni najprivrženiji botovi vlasti, koliko god se trudili.

Ostaje im samo da se međusobno prepucavaju ko je od njih manje zlo i ko je počinio manje štete za Bosnu i Hercegovinu (uz neizostavan poltronski i podanički odnos prema HDZ-u i Draganu Čoviću kao konstanta sarajevske politike).
moon_walker_90

#59239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moon_walker_90 »

Al ja stvarno vise ne kontam ko je taj Dragan Covic pa mu B komponenta politicara toliko ide niz dlaku(apsolutno nebitno sda, nip, sdp, ns itd, znaci bukvalno svi)? Jel mi moze neko objasniti kao laiku? Jel ih toliko potkupi pa ne smiju lajat ili? Znam da drzi polugu h komponente, ali da mu se nikad niko nije suprostavio... pa mislim ko je taj lik ?
GravyTrain

#59240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GravyTrain »

Frajer bukvalno 20 godina bira i odlučuje ko će iz Sarajeva ući u državnu vlast, a ovi naši ko najpoželjnije udavače primi meeee 😅🤣
BAK-eV

#59241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

moon_walker_90 wrote: 30/04/2026 22:59 Al ja stvarno vise ne kontam ko je taj Dragan Covic pa mu B komponenta politicara toliko ide niz dlaku(apsolutno nebitno sda, nip, sdp, ns itd, znaci bukvalno svi)? Jel mi moze neko objasniti kao laiku? Jel ih toliko potkupi pa ne smiju lajat ili? Znam da drzi polugu h komponente, ali da mu se nikad niko nije suprostavio... pa mislim ko je taj lik ?
Pa HDZ kadrovi recimo utiču na imenovanje nekih direktora u javnim ustanovama u Sarajevu. Recimo klinički centar.
Oni za tu direktorsku poziciju prodaju nacionalne interese.
Rothmans

#59242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

I nije to samo do politicara. Narod bez svoje 'ja' koji se prodaje za sicu . Dosta stereotipa o nama je tacno
Danguba

#59243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

moon_walker_90 wrote: 30/04/2026 22:59 Al ja stvarno vise ne kontam ko je taj Dragan Covic pa mu B komponenta politicara toliko ide niz dlaku(apsolutno nebitno sda, nip, sdp, ns itd, znaci bukvalno svi)? Jel mi moze neko objasniti kao laiku? Jel ih toliko potkupi pa ne smiju lajat ili? Znam da drzi polugu h komponente, ali da mu se nikad niko nije suprostavio... pa mislim ko je taj lik ?
Vrati se na Neum kada je Izetbegovic rekao da mu nece ispunjavati zelje a Konakovic se sam ponudio.
Ne interesuje me ni SDA ni Izetbegovic(koji nikada nije trebao biti u politici) ali ostao je osjecaj iz Neuma da mu nece udovoljiti.
Poslije Neuma kada je bilo jasno da SDA nece popustati doslo je do promjene partnera i ulijece Trojka, naravno uz pomoc VP.
no_sekirli

#59244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

I, sta je konkretno Trojka uradila da Dragan dobije IZ po svojoj zelji?
MinistarKulture

#59245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MinistarKulture »

GravyTrain wrote: 30/04/2026 22:40 Ostaće zapamćeno da je u mandatu Nermina Nikšića i Trojke ugašena koksara u Lukavcu, ugašena visoka peć u Željezari Zenica - kraj industrijske proizvodnje čelika koja je trajala 130 godina, Elektroprivreda u debelom minusu, Željeznice pred kolapsom, zatim Jablanica i pruga koja visi u zraku i još mnogo toga, kao što pamtimo šta je sve uništeno, ugašeno ili počelo da se gasi u mandatu Fadila Novalića, kao i u prvom mandatu Nermina Nikšića.

To su jednostavno činjenice koje ne mogu opravdati, amnestirati i ušminkati ni oni najprivrženiji botovi vlasti, koliko god se trudili.

Ostaje im samo da se međusobno prepucavaju ko je od njih manje zlo i ko je počinio manje štete za Bosnu i Hercegovinu (uz neizostavan poltronski i podanički odnos prema HDZ-u i Draganu Čoviću kao konstanta sarajevske politike).
Zaboravio si da je srozao Igman u debeli minus

Nek se on i njegovi bogate na racun drzave
GravyTrain

#59246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GravyTrain »

MinistarKulture wrote: 30/04/2026 23:45
GravyTrain wrote: 30/04/2026 22:40 Ostaće zapamćeno da je u mandatu Nermina Nikšića i Trojke ugašena koksara u Lukavcu, ugašena visoka peć u Željezari Zenica - kraj industrijske proizvodnje čelika koja je trajala 130 godina, Elektroprivreda u debelom minusu, Željeznice pred kolapsom, zatim Jablanica i pruga koja visi u zraku i još mnogo toga, kao što pamtimo šta je sve uništeno, ugašeno ili počelo da se gasi u mandatu Fadila Novalića, kao i u prvom mandatu Nermina Nikšića.

Zaboravio si da je srozao Igman u debeli minus

Nek se on i njegovi bogate na racun drzave
Namjenska industrija je posebna priča. U vremenu kada bukte ratovi u svijetu, sukobi na sve strane, naša namjenska industrija stagnira, a izvoz mizeran. Treba i za to biti poseban maher i umjetnik :mrgreen:
Last edited by GravyTrain on 01/05/2026 00:21, edited 2 times in total.
Danguba

#59247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

no_sekirli wrote: 30/04/2026 23:23 I, sta je konkretno Trojka uradila da Dragan dobije IZ po svojoj zelji?
Nije dobio IZ ali je dobio i previse pozicija nego mu pripada.
Sve bi on dobio samo da se nisu poremetili odnosi sa ljubljenim Dodikom.
Sta ces, jadnik sam sebe prijavio tuzilastvu i stradao.
Poslije toga, svaka marka koju su zaradili je nezasluzena jer nista ne funkcionise.
drug_profi

#59248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Danguba wrote: 30/04/2026 23:22
Vrati se na Neum kada je Izetbegovic rekao da mu nece ispunjavati zelje a Konakovic se sam ponudio.
Ne interesuje me ni SDA ni Izetbegovic(koji nikada nije trebao biti u politici) ali ostao je osjecaj iz Neuma da mu nece udovoljiti.
Poslije Neuma kada je bilo jasno da SDA nece popustati doslo je do promjene partnera i ulijece Trojka, naravno uz pomoc VP.
Alternativne historije...
Danguba

#59249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Koje nikome nisu ništa dobro donijele osim uhljebima.
Radio ne radio svira radio a plata svaki mjesec sve veća i veća.
GravyTrain

#59250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GravyTrain »

NIKŠIĆ O NEUMSKIM PREGOVORIMA: "Konaković i Radončić nisu shvatili da time izdaju državu!" (april 2022)

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/24 ... video.html

Za propast pregovora prohrvatske stranke su optužile Bakira Izetbegovića i njegovu stranku SDA, dok su istovremeno poručivali da su lider NiP-a Elmedin Konaković i lider SBB-a Fahrudin Radončić pokazali razumijevanje i bili spremni prihvatiti paket predloženih izmjena Ustava BiH.

Kako ovo sad izgleda smiješno i bizarno :mrgreen: :run:
Post Reply