hopi wrote: ↑30/04/2026 22:58
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑30/04/2026 22:48
hopi wrote: ↑30/04/2026 22:21
Post ti je besmislen.
Je li to znači da svi ti pobrojani dijelovi mijenjaju svako malo na tom audiju, dok na drugim markama traju vječno?
Nisi me shvatio ili ne zelis shvatiti.
Ako je svabo sveti presveti jedini koji moze izdrzati 15 godina, da citiram direktora, sta je onda ovo gore?
Ne podcjenjujem ja svabe, po trajanju je meni to bare bare s japancima. Barem sto sam ja u iskustva u porodici imao.
Ovakve izjave gore da je svabo max uber najbolji a ostali talasika, mozete macku o rep okaciti.
Ti ne želiš shvatiti i nisi pročitao. Qwerty je napisao šta sve može otići na tom godištu, ne mora značiti da ako kupi dotično vozilo da će sve to biti za zamjenu odmah.
To je recimo za audija, ako kupi vozilo B može otići to i to, ako kupci vozilo C može to i to, ili očekujete da vozilo staro 12 godina neće imati dijelova za mijenjati u budućnosti, naravno ovisno o pređenoj kilometraži, eksploataciji i održavanju.
Prave se ljudi budale ba.
Ja sam, kao i sa svakim autom, odradio domacu zadacu. Majstore ufatio za ruku i pitao sta me interesuje. Pristupe katalozima i cijenama imam svakako.
Niko nije rekao da je sve zamjenjeno, i da je generalno sve problematicno.
Konkrento na tom audiju, taj prednji trap nije problematican uopste...izdrzace dugo ako se vozi kako treba i pazi. Ali sam upozorio covjeka da auto ima 8 ramena i 4 kugle naprijed, i da je reparacija svih 8 (po P.S.u) 2500 sa rukama. Nije to golf sa 2 lafete i 2 kugle...
Motori, ko i svaki drugi moderni dizelas...cak sta vise, sem eko normi, nema nikakvu fabricku falinku.
Kvacilo..nikakva mana, potrosni materijal. Samo ne moze set kvacila za golfa 5 1.9 tdi kostati 1000, a za 2.0 a4ku sa quattro pogonom i start stop sistemom da kosta isto...
Jedino na tom auto sto kazes da je bukvalno mana, i da ce stradat prije 200k km (i ne mozes uticat na to) su ti termostati koji se rijese za 300-400 KM u OEM dijelovima, i miran si godinama.
Ko zeli auto te klase i velicine, sa svim njegovim mogucnostima, ne moze ocekivati odrzavanje od golfa.
Da, kad smo vec krenuli. Nosaci motora su sa strujom. Da da, dobro ste culi.
2 nosaca su 800 KM