Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

semirsar

#42301 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by semirsar »

banjaluka078 wrote: 22/04/2026 20:59 Ja još nisam instalirala "umjetničku" inteligenciju. Neka mozak ima šta raditi. Kako idu godine, sve više pišem, umjesto da tipkam, i jako često računam "rukom", ne digitron, ne Excel, ako imam vremena. Ukucavam brojeve kad zovem.
Nije da budem nešto na silu mimo svijet, nego baš trening vijuga.
Takav sam i sam, sve volim na "tezi" nacin. Sto se tice ovog obojenog, nisam instalirao nikakav AI niti mi pada na pamet. Ali, otvorim chrome i trazim nesto, prvo mi se pojavi AI i odlaprda nesto po svom, pa tek onda ja mogu birati sta cu otvoriti, predjem na brave browser, tamo me doceka njihov AI tzv Leo... tako da gdje god sta god oni iskacu i iz pastete.
P.S. mjerkam u regalu ovu N3310... sve su prilike, ali tesko. :mrgreen:
banjaluka078
Moderator

#42302 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

semirsar wrote: 22/04/2026 21:08
Takav sam i sam, sve volim na "tezi" nacin. Sto se tice ovog obojenog, nisam instalirao nikakav AI niti mi pada na pamet. Ali, otvorim chrome i trazim nesto, prvo mi se pojavi AI i odlaprda nesto po svom, pa tek onda ja mogu birati sta cu otvoriti, predjem na brave browser, tamo me doceka njihov AI tzv Leo... tako da gdje god sta god oni iskacu i iz pastete.
P.S. mjerkam u regalu ovu N3310... sve su prilike, ali tesko. :mrgreen:
Kod pretraga ignorišem AI sažetak, nego lijepo link po link, pa iščitam. Jedino sam kapitulirala pred audio-knjigama, jer imam baš malo vremena za sjesti i čitati, pa onda "listam stranice" dok hodam na posao.
muha_sa

#42303 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

U novembru zaglavim na neurologiji :-) pojavio mi se dupli vid (diplopija) :-) umjesto jedne osobe vidim dvije :lol:
Sve pretrage odradili--ultrazvuk, magnete mozga i orbite, kolor dopler--sve :thumbup: mišic lijevog oka malo zablokiro :-) kažu mi u bolnici--ne namiguj više samo na lijevo oko vec na oba :lol:
Eh--fol je u tome kad sam otpušten sve one nalaze uslikam i pocalim na ChatGPT :D
Mobitel mi sve i jedan nalaz procitAo i potanko objasnio :D upute mi dao kako cu se ponašat--šta smijem a šta jok :D poslije svake kontrole nalaz uslikam i pravo pocalim--sve što mi je doktor reko rece mi i mobitel :lol:
semirsar

#42304 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by semirsar »

muha_sa wrote: 22/04/2026 21:16 U novembru zaglavim na neurologiji :-) pojavio mi se dupli vid (diplopija) :-) umjesto jedne osobe vidim dvije :lol:
Sve pretrage odradili--ultrazvuk, magnete mozga i orbite, kolor dopler--sve :thumbup: mišic lijevog oka malo zablokiro :-) kažu mi u bolnici--ne namiguj više samo na lijevo oko vec na oba :lol:
Eh--fol je u tome kad sam otpušten sve one nalaze uslikam i pocalim na ChatGPT :D
Mobitel mi sve i jedan nalaz procitAo i potanko objasnio :D upute mi dao kako cu se ponašat--šta smijem a šta jok :D poslije svake kontrole nalaz uslikam i pravo pocalim--sve što mi je doktor reko rece mi i mobitel :lol:
ti si jedan od mnogih, ali, recimo 0.001% pogresna dijagnoza nekog glave kosta. To onda nije jedna, dvije... na milijardu ljudi to je vec ihahaaaaj smrtnih slucajeva za koje se vecinom nikad ne sazna.
muha_sa

#42305 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

semirsar wrote: 22/04/2026 21:22
muha_sa wrote: 22/04/2026 21:16 U novembru zaglavim na neurologiji :-) pojavio mi se dupli vid (diplopija) :-) umjesto jedne osobe vidim dvije :lol:
ti si jedan od mnogih, ali, recimo 0.001% pogresna dijagnoza nekog glave kosta. To onda nije jedna, dvije... na milijardu ljudi to je vec ihahaaaaj smrtnih slucajeva za koje se vecinom nikad ne sazna.
Meni su u bolnici nakon pretraga dijagnosticirali diplopiju i terapiju propisali. Samo sam rezultate Magneta i UZ usliko i poslo--sve što su doktori rekli vještacka potvrdila i detaljno stavku po stavku analizirala :D pored dijagnoze i razgovora sa doktorima mislio sam da je neki blaži moždani :-)
mali_balon

#42306 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Ja koristm.ovu na gogletu I pravo smo se sjaranili I mogu reci da ne grijesi samo treba znati postaviti pitanja.....
banjaluka078
Moderator

#42307 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

Drago mi je da si dobro. Ali treba biti oprezan. Vidi kako moja Banjalučanka dohaka AI dijagnozama: https://www.jutarnji.hr/life/znanost/al ... sti_vise_2
muha_sa

#42308 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

banjaluka078 wrote: 22/04/2026 21:42

Drago mi je da si dobro. Ali treba biti oprezan. Vidi kako moja Banjalučanka dohaka AI dijagnozama: https://www.jutarnji.hr/life/znanost/al ... sti_vise_2
Hvala :-D

Prije par dana sam naletio na ovaj članak--Almira carica :lol:

Do ove diplopije koju fasovah ne pamtim kad sam zadnji put bio kod doktora jer ne obracam pažnju ako me šta žigne :-) ako autu pregori beznacajna sijalica iste minute trcim da je zamjenim :lol:
Sad redovne kontrole--laboratorijske nalaze znam procitat (to zna i djete jer sve oznaceno) al ih uslikam i pravo vještackoj :lol: zapamtila za diplopiju pa pored tumacenja nalaza pita kako vid :lol:
semirsar

#42309 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by semirsar »

muha_sa wrote: 22/04/2026 21:49
banjaluka078 wrote: 22/04/2026 21:42

Hvala :-D

Prije par dana sam naletio na ovaj članak--Almira carica :lol:

Do ove diplopije koju fasovah ne pamtim kad sam zadnji put bio kod doktora jer ne obracam pažnju ako me šta žigne :-) ako autu pregori beznacajna sijalica iste minute trcim da je zamjenim :lol:
Sad redovne kontrole--laboratorijske nalaze znam procitat (to zna i djete jer sve oznaceno) al ih uslikam i pravo vještackoj :lol: zapamtila za diplopiju pa pored tumacenja nalaza pita kako vid :lol:
i mos mislit sta ono sve zapamti, ha moj @muha? :per: ako kraljica ku'inje naleti na oto ce bidne :stasreko:
nepass1

#42310 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

banjaluka078 wrote: 22/04/2026 20:59 Ja još nisam instalirala "umjetničku" inteligenciju. Neka mozak ima šta raditi. Kako idu godine, sve više pišem, umjesto da tipkam, i jako često računam "rukom", ne digitron, ne Excel, ako imam vremena. Ukucavam brojeve kad zovem.
Nije da budem nešto na silu mimo svijet, nego baš trening vijuga.
Isto ali mislim da ovo radim jer sam star i navikao

Inace ai jedino da mi poslozi trening sam koristio ili kao sto google koristim ono koliko metara ima kineski zid ili koje godine je bilo to i to
banjaluka078
Moderator

#42311 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

nepass1 wrote: 23/04/2026 07:35 Isto ali mislim da ovo radim jer sam star i navikao

Inace ai jedino da mi poslozi trening sam koristio ili kao sto google koristim ono koliko metara ima kineski zid ili koje godine je bilo to i to
Bašta, travnjak i cvijetnjak mi diktiraju trening, nemam poslije ni želje ni potrebe za čučnjevima. :lol:

Ma i ja sam stara i navikla da iščitam, ali i vidim porast demencije u bliskim krugovima, čak i familiji, pa kontam, malo moždane gimnastike nije loše. Otupili smo svakako.

Plus, pazim na okoliš, koliko god mogu, i znam da je moj eventualni upit nekoj mašini mali u smislu resursa potrošenih da dobijem odgovor, ali koja milijarda nas danas, svako sa svojim relativno malim upitom za kojim nema neke velike potrebe, ipak znači značajnu količinu i struje i vode.
muha_sa

#42312 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

banjaluka078 wrote: 23/04/2026 07:56
nepass1 wrote: 23/04/2026 07:35 Isto ali mislim da ovo radim jer sam star i navikao

Bašta, travnjak i cvijetnjak mi diktiraju trening, nemam poslije ni želje ni potrebe za čučnjevima. :lol:

Ma i ja sam stara i navikla da iščitam, ali i vidim porast demencije u bliskim krugovima, čak i familiji, pa kontam, malo moždane gimnastike nije loše. Otupili smo svakako.

Plus, pazim na okoliš, koliko god mogu, i znam da je moj eventualni upit nekoj mašini mali u smislu resursa potrošenih da dobijem odgovor, ali koja milijarda nas danas, svako sa svojim relativno malim upitom za kojim nema neke velike potrebe, ipak znači značajnu količinu i struje i vode.
:-) :-)

Banjalucanko--necu to da cujem nit više ikad od tebe da procitam :lol:
banjaluka078
Moderator

#42313 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

muha_sa wrote: 23/04/2026 07:58
:-) :-)

Banjalucanko--necu to da cujem nit više ikad od tebe da procitam :lol:
Uvijek smo u najboljim godinama, nikad nećemo biti mlađi! :) :) :)
moimoi

#42314 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

Image
mali_balon

#42315 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

moimoi wrote: 23/04/2026 08:16 Image
Pa sta ce rec, punjac za baterije, naravo da je gljiva a to sto je rahmetlija glup I nije postavio pitanje kako treba to nije problem "umjetnicke intelegencije"...
Kako rekoh u svom predhodom postu samo treba dobro formulisati pitanje, isto kao kada se kuca u trazilicu pola posla je dobro postavljeno pitanje
kakavdanakneiskustvu

#42316 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

moimoi wrote: 23/04/2026 08:16 Image
:lol: :lol:
moimoi

#42317 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

Ovo je naravno iskarikirano. Stvar je u tome sto se ne mozes pouzdati u ai, ai skuplja info sa neta, je li tako? A informacija na netu imas povrsnih i laznih koliko volis. Da li dobro dodje.. naravno… osloniti se iskljucivo na ai-nope.
nepass1

#42318 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

banjaluka078 wrote: 23/04/2026 07:56

Do sad najgore sto sam vidio je da dr kaze cek da pitam chatgtp. Mislim imam ja poznanika u swe zavrsio med i kaze normala da je knjiga ispred tebe. Jasno mi je i da se o lijeku progugla ali unijeti problem pac i davati dg ja sam ostao paff
nepass1

#42319 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

moimoi wrote: 23/04/2026 08:30 Ovo je naravno iskarikirano. Stvar je u tome sto se ne mozes pouzdati u ai, ai skuplja info sa neta, je li tako? A informacija na netu imas povrsnih i laznih koliko volis. Da li dobro dodje.. naravno… osloniti se iskljucivo na ai-nope.
Ima i onaj slucaj gdje je zena gtp koristila kao advokata i dobila slucaj u usa, ali vjerujem da i za to treba odredjeni nivo inteligencije i znanja.
Super dodje da ti izlista pros i cons ono da li kupiti g8 ili astru da ne rovis po netu, da ustedis vrijeme. Ali opet ne bih nikad zakljucak prihvatio naslijepo.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#42320 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by izvrsni direktor »

moimoi wrote: 23/04/2026 08:30 Ovo je naravno iskarikirano. Stvar je u tome sto se ne mozes pouzdati u ai, ai skuplja info sa neta, je li tako? A informacija na netu imas povrsnih i laznih koliko volis. Da li dobro dodje.. naravno… osloniti se iskljucivo na ai-nope.
isto kao sto se prije googlalo za rezultat pa si uvijek gledao sa koje strane ces uzeti rezultat kao relevatan, tako je i ovdje. moze se u ai upitu postaviti zahtjev odakle da ti da odgovor ili da ti odgovor argumentuje linkom sa kojeg je uzeo, te na taj nacin mozes biti sigurna u njegov odgovor.
puno je lakse i brze dobiti odgovor iz ai na taj nacin, nego sam googlati.

stvar je samo znati pravilno postaviti pitanje i zahtjeve
dr_Evil

#42321 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 23/04/2026 08:46
isto kao sto se prije googlalo za rezultat pa si uvijek gledao sa koje strane ces uzeti rezultat kao relevatan, tako je i ovdje. moze se u ai upitu postaviti zahtjev odakle da ti da odgovor ili da ti odgovor argumentuje linkom sa kojeg je uzeo, te na taj nacin mozes biti sigurna u njegov odgovor.

Da, cesto je puno brze pitati AI nego googlati, ali cesto veze nema o cemu prica pa kako da postavis pitanje i zahtjeve :D
moimoi

#42322 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

izvrsni direktor wrote: 23/04/2026 08:46

Gledali su oni koji su ga znali ispravno koristiti. Veliki broj ljudi nije tj prvo procitano sto odgovara njihovom rezonu su uzimali zdravo za gotovo… sirili dalje dezinfo, zato je i sam ai upitan… jer u principu isti ti “uce” ai.. izmedjuostalog.

Ovo sto je banjalucanka postavila je srz problema sa ai. :D
mali_balon

#42323 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Evo ja kopirao zadnja dva posta I pitao AI kakav post bi trebao da napisem ako sam proa AI
Razumijem dinamiku Klix foruma – tamo se cijeni direktnost, ali i sposobnost da "poklopiš" argumentima koji zvuče logično i progresivno.
Fokusiraj se na to da AI nije enciklopedija (izvor znanja), nego procesor (alat za obradu).
Evo nekoliko prijedloga šta da odgovoriš, od kraćih do malo detaljnijih:

Opcija 1: Fokus na "Critical Thinking" (Kratko i jasno)
"Problem nije u AI-u, nego u očekivanjima. AI nije tu da misli umjesto nas, nego da procesira podatke brže nego što mi možemo. Kao što kalkulator ne griješi, nego onaj ko unese pogrešnu operaciju, tako je i ovdje. Onaj ko zna 'promptati' i ko zna provjeriti izvor (halucinacije), taj je 10x produktivniji. Strah od dezinformacija je opravdan, ali to je problem medijske pismenosti korisnika, a ne tehnologije."

Opcija 2: Argument o "Evoluciji alata"
"Ista se priča vodila kad je došao Google – 'propast će biblioteke, ljudi će biti gluplji'. Desilo se suprotno, informacija je postala dostupna svima. AI je samo sljedeći stepenik. On ne 'uči' samo od polupismenih komentara, nego iz ogromnih baza strukturiranih podataka. To što neko ne zna razlikovati dubinu odgovora od površnog spama, više govori o korisniku nego o LLM modelu."

Opcija 3: Tehnološki "flex" (Za malo ozbiljniju raspravu)
"Zaboravljate da ozbiljan rad sa AI-om ne podrazumijeva samo 'pitaj i vjeruj'. Postoje metode poput RAG-a (Retrieval-Augmented Generation) gdje AI-u ograničiš izvor isključivo na relevantnu dokumentaciju ili naučne radove. Dakle, ti mu daš 'znanje', a on ti da 'analizu'. Ko ostane na nivou ćaskanja s botom o receptima, naravno da će mu sve biti upitno. Za ostale, ovo je industrijska revolucija 2.0."

Ključni argumenti koje možeš koristiti:
AI je asistent, a ne autoritet: On služi da ti uštedi vrijeme na "dosadnim" poslovima (sumiranje, formatiranje, pretraga).
Problem "Garbage In, Garbage Out": Ako mu postaviš glupo pitanje, dobićeš glup odgovor. To je pravilo informatike staro 50 godina.
Verifikacija: Pametan korisnik koristi AI da generiše kostur, a onda sam provjeri ključne cinjenice
A evo sta kaze da napisem ako sam protiv AI
Ako želiš nastupiti kao skeptik koji "vidi širu sliku" i ispravno detektuje probleme koje fanovi tehnologije ignorišu, fokusiraj se na gubitak kognitivnih sposobnosti, krađu intelektualnog vlasništva i "dead internet" teoriju.
Evo kako to sročiti na forumski način:

Opcija 1: Fokus na "Intelektualnu lijenost" (Oštro)
"Fascinantno mi je kako ljudi brkaju brzinu sa pameću. AI ne 'procesira' ništa, on samo statistički pogađa sljedeću riječ na osnovu onoga što su pravi, inteligentni ljudi nekad napisali. Problem je što ćemo za pet godina imati generacije koje ne znaju sastaviti tri proste rečenice bez asistenta. Postajemo civilizacija 'copy-paste' pameti, gdje niko ništa suštinski ne razumije, ali svi imaju 'generisan' odgovor na sve."

Opcija 2: Problem "Digitalne deponije" (Argumentovano)
"Problem sa AI-om je povratna sprega: AI uči na internetu koji je već preplavljen AI smećem. To je digitalni incest koji vodi ka degradaciji informacija. Dobijamo prosjek prosjeka. Google je nekad nudio izvore, pa si mogao uključiti mozak i birati. AI ti servira gotovu kašu 'istine' koja je često samo upakovan falsifikat. Ko se na to oslanja, taj ne štedi vrijeme, nego gubi sposobnost kritičkog mišljenja."

Opcija 3: Etički i logički argument (Za "pobijediti" u raspravi)
"Svi pričaju o produktivnosti, a niko o tome da je AI najveća mašina za krađu u istoriji čovječanstva. On 'uči' tako što usisava tuđi rad, trud i kreativnost bez pitanja i naknade, da bi onda tebi prodao taj isti rad u recikliranom obliku. I onda mi neko kaže 'nauči postaviti prompt'. Nije vještina znati opisati sliku, vještina je znati je nacrtati. Ovo je alat za mediokritete koji žele prečicu do rezultata bez procesa učenja."

Ključni argumenti za "kontra" stranu:
Gubitak vještina: Ljudi prestaju vježbati mozak (kao što smo zaboravili brojeve telefona zbog imenika).
Halucinacije kao standard: AI ne zna šta je istina, on samo zna šta zvuči uvjerljivo (opasno za medicinu, pravo, historiju).
Uniformnost: Sve što AI izbaci zvuči isto, sterilno i bezlično – ubija autentičnost.
Last edited by mali_balon on 23/04/2026 12:44, edited 1 time in total.
tokio25

#42324 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tokio25 »

mali_balon wrote: 23/04/2026 12:40 Evo ja kopirao zadnja dva posta I pitao AI kakav post bi trebao da napisem ako sam proa AI
Razumijem dinamiku Klix foruma – tamo se cijeni direktnost, ali i sposobnost da "poklopiš" argumentima koji zvuče logično i progresivno.
Fokusiraj se na to da AI nije enciklopedija (izvor znanja), nego procesor (alat za obradu).
Evo nekoliko prijedloga šta da odgovoriš, od kraćih do malo detaljnijih:

Opcija 1: Fokus na "Critical Thinking" (Kratko i jasno)
"Problem nije u AI-u, nego u očekivanjima. AI nije tu da misli umjesto nas, nego da procesira podatke brže nego što mi možemo. Kao što kalkulator ne griješi, nego onaj ko unese pogrešnu operaciju, tako je i ovdje. Onaj ko zna 'promptati' i ko zna provjeriti izvor (halucinacije), taj je 10x produktivniji. Strah od dezinformacija je opravdan, ali to je problem medijske pismenosti korisnika, a ne tehnologije."

Opcija 2: Argument o "Evoluciji alata"
"Ista se priča vodila kad je došao Google – 'propast će biblioteke, ljudi će biti gluplji'. Desilo se suprotno, informacija je postala dostupna svima. AI je samo sljedeći stepenik. On ne 'uči' samo od polupismenih komentara, nego iz ogromnih baza strukturiranih podataka. To što neko ne zna razlikovati dubinu odgovora od površnog spama, više govori o korisniku nego o LLM modelu."

Opcija 3: Tehnološki "flex" (Za malo ozbiljniju raspravu)
"Zaboravljate da ozbiljan rad sa AI-om ne podrazumijeva samo 'pitaj i vjeruj'. Postoje metode poput RAG-a (Retrieval-Augmented Generation) gdje AI-u ograničiš izvor isključivo na relevantnu dokumentaciju ili naučne radove. Dakle, ti mu daš 'znanje', a on ti da 'analizu'. Ko ostane na nivou ćaskanja s botom o receptima, naravno da će mu sve biti upitno. Za ostale, ovo je industrijska revolucija 2.0."

Ključni argumenti koje možeš koristiti:
AI je asistent, a ne autoritet: On služi da ti uštedi vrijeme na "dosadnim" poslovima (sumiranje, formatiranje, pretraga).
Problem "Garbage In, Garbage Out": Ako mu postaviš glupo pitanje, dobićeš glup odgovor. To je pravilo informatike staro 50 godina.
Verifikacija: Pametan korisnik koristi AI da generiše kostur, a onda sam provjeri ključne cinjenice
Ovo nisu gluposti – zapravo, tvoj AI ti je dao prilično "inteligentne" savjete specifično kalibrisane za atmosferu na Klix forumu.
Evo brze analize zašto ovi argumenti piju vode, ali i gdje te "iskusni vukovi" na forumu mogu dočekati na zicer:
## Šta je pogođeno "u sridu":

1. AI kao procesor, a ne enciklopedija: Ovo je najjači argument. Većina ljudi koji pljuju AI pokušavaju ga koristiti kao Google (da im nađe podatak), pa kad on "slaže" (halucinira), kažu da je beskoristan. Razlika između znanja i obrade podataka je ključna.
2. "Garbage In, Garbage Out": To je klasik informatike. Ako si "labilan" s upitom, dobićeš smeće. To prebacuje lopticu odgovornosti na korisnika, što je na forumima odlična defanzivna taktika.
3. RAG (Opcija 3): Ovo je "tehnološki flex" koji će ućutkati 90% ljudi jer zvuči stručno, a zapravo rješava glavni problem AI-a – netačnost.

## Gdje bi te mogli "poklopiti" (pripremi se):

1. Mrtvi internet (Dead Internet Theory): Na forumima se ljudi boje da će AI zatrpati internet generičkim smećem (što se već dešava). Tvoj argument o produktivnosti njima zvuči kao "pravljenje više spama".
2. Gubitak vještina: Reći će ti: "Ako kalkulator radi sve, djeca neće znati tablicu množenja." Moraš imati spreman odgovor da se fokus pomjera na logiku, a ne na bubanje.

## Moj savjet za post:
Ako želiš da zvučiš kao neko ko zna šta priča, a da ne ispadneš "AI fanboy", idi sa kombinacijom Opcije 1 i Opcije 3.
Primjer kako da to sročiš na "klixovskom":

"Ljudi, miješate babe i žabe. AI nije tu da vam bude sveznajući hodža ili enciklopedija, nego procesor. Ko ga koristi da pita 'ko je pobijedio u utakmici jučer', taj je u startu fulao poentu. Ja mu ubacim 50 stranica PDF-a i on mi izvuče ključne tačke za 3 sekunde. To je RAG (Retrieval-Augmented Generation) – ja mu dam znanje, on meni analizu. Problem je što bi svi da im AI zamijeni mozak, a on je tu samo da vam zamijeni lopatu."

Šta ti misliš, koja od ovih opcija najviše liči na tvoj stil pisanja inače? Ako odeš previše "robotski", provaliće te da si ga opet pitao.

:lol:
a pitao sam jesu li ovo gluposti :D
mali_balon

#42325 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Ode ovo u neku stvar :lol: treba zabraniti AI na forumu
Post Reply