Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

eeeeeee

#4501 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eeeeeee »

tuitamo wrote: 22/04/2026 20:16 Sačuvaj me Bože bosanske kulture kolektivnog stanovanja. Većeg licemjerstva nema. Sve bi za marku a stan 5.000KM/m2

Problem je u bezobrazluku i lupanju cijena na što Sarajevostan ima pravo, a ti ako si levat ili imaš para na bacanje plati.
Imao sam iskustvo sa Sarajevostanom ni neprijatelju ih ne bi poželio :lol:
eeeeeee

#4502 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eeeeeee »

semirsar wrote: 22/04/2026 20:32
Haris.ba wrote: 22/04/2026 20:21
semirsar wrote: 22/04/2026 20:10 pa jes' puno, moze to i jeftinije, ali to je samo jedna ponuda, nije pod moranje...
Cijene su poludile. I ja mislim da je ovo puno. Ali, ne vidim sta je problem da pev sa racuna kupi vodilice i zicu od 16 metara i sami ih u ulazu postave kuda treba da idu. Eto ustede 100 KM.

Nisam znao da reflektor 20w kosta 140KM bez pdv, ali kupis dva reflektora od cca. 30KM. Svakako su ti reflektori potrosna roba.
Posto im treba zastitna mreza, pretpostavljam da ne treba neki rad na visino, mozda ljestve samo

Ne znam kakvu ce zastitnu mrezu za reflektor, ali to fakat moze da kosta. Ako pricamo o onoj skalameriji sto se izvari.

Eto, i onda samo zovnes upravitelja da to elektricar spoji.
upravo, to je njihova ponuda, a mjesta za neki dogovor uvijek ima, s druge strane ne mora sarajevostan ni raditi to, samo treba imati pisani trag sta, kako i zasto si izabrao drugu ponudu jer niko nikog ne mere natjerati da nesto skuplje mora placati. Mada, kod nas je sve moguce. :bih:

Ma ni govora ovo PEV sve može kupiti putem ponude u svakoj boljoj radnji. Upravitelju otvoriš nalog za ugradnju platiš po satu majstora i to je to. Ako neces preko upravitelja nabaviš ponudu od el. firme i odradiš.

Imaš masu PEV-a ne znaju šta mogu nažalost.
tuitamo

#4503 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by tuitamo »

eeeeeee wrote: 22/04/2026 20:38
tuitamo wrote: 22/04/2026 20:16 Sačuvaj me Bože bosanske kulture kolektivnog stanovanja. Većeg licemjerstva nema. Sve bi za marku a stan 5.000KM/m2

Problem je u bezobrazluku i lupanju cijena na što Sarajevostan ima pravo, a ti ako si levat ili imaš para na bacanje plati.
Nije to nikakav bezobrazluk niti lupanje cijena. Neko je prvo morao doći autom da to pogleda. Zatim napraviti specifikaciju, pa će naručiti. Onda će opet neko autom otići da to montira i iza svega toga stoji.

Upravitelj nije samoprozvani majstor iz komšiluka.

Vrijeme je da se to shvati. Imaš stan, plati lijepo da se održava.

Kod nas se ciganči na svemu što nije unutar svojih zidova.
eeeeeee

#4504 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eeeeeee »

tuitamo wrote: 22/04/2026 20:51

Nije to nikakav bezobrazluk niti lupanje cijena. Neko je prvo morao doći autom da to pogleda. Zatim napraviti specifikaciju, pa će naručiti. Onda će opet neko autom otići da to montira i iza svega toga stoji.

Ako ne znaš da te malo upoznam.

Dolazak upravitelj uredno naplati fixni cijenu + sat DVA majstora tako da je to već faktirisano ulazu minimalno 50 KM + pdv uradio ovu ponudu ili ne.

Ovo što vidiš je ponuda koja je bez toga što ti govoriš i sadrži fixni radove nadam se da su majstori uračunati ili će i oni biti + 100 KM + pdv ne bi me iznenadilo :lol:

A o majstorima u upraviteljima ti romane mogu napisati :run:
Haris.ba

#4505 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Haris.ba »

tuitamo wrote: 22/04/2026 20:51 Neko je prvo morao doći autom da to pogleda.
Mislim da ovu ponudu Sarajevostan naplati.
Mrsko mi sada gledati u cjenovnik, ali mislim da su uveli tu stavku.
tuitamo wrote: 22/04/2026 20:51 Kod nas se ciganči na svemu što nije unutar svojih zidova.
Ne vidim sta je problem kupiti 8 vodilica po 2 m i 16 metara kabla. To se zove domacinsko postupanje, a ne to sto ti nazivas.

Ja podrzavam svako da cijeni posao kako mu se svidja.
tramvajtrojka

#4506 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 22/04/2026 21:00
tuitamo wrote: 22/04/2026 20:51 Kod nas se ciganči na svemu što nije unutar svojih zidova.
Ne vidim sta je problem kupiti 8 vodilica po 2 m i 16 metara kabla. To se zove domacinsko postupanje, a ne to sto ti nazivas.

Ne znaju se ljudi organizirati jos ti ne trebaju neke velike pare kad se okrene sve, mi smo računali i skontali da za sve vece radove nam je potrebno oko tridesetak do četrdeset maraka po stanu, i posten rad

Image

Mi smo prosle godine na Gigi uzeli 14 ovih panela za 75KM i u čitavom haustoru rade dan dns, samo smo upravitelja platili za montažu, i tri prekidaca za haustor polomljena bili oko cenera i tjt

Otplatili devet milja popravku lifta , novu bravu sa stoperima i rfid otkljucavanjem, okrecili haustor i ocistili podrum, stavili metalne mrezice na prozore u podrumu, novu rasvjetu, svaki sprat ima po jednu lopatu za snijeg itd itd.

Sve se može kad se hoce dogovoriti i kada se ljude pokrene da se vidi da moze drugačije
eeeeeee

#4507 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eeeeeee »

Haris.ba wrote: 22/04/2026 21:00

Ma naplate Harise sigurno ne dolaze oni nikad gratis.
Ono što znam da je bilo davno nekad fixni dio otvaranje naloga 15 KM + pdv i sat jednog majstora 25 KM + pdv obično dolaze u paru jer to im je pravilo i to ti je cca 80 KM za sat vremena pregleda.

Naravno i mi možemo ovdje savjete naplaćivati 50 KM + pdv :D pa bujrum ko hoće neka plati.
Haris.ba

#4508 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Haris.ba »

eeeeeee wrote: 22/04/2026 21:12 Ma naplate Harise sigurno ne dolaze oni nikad gratis.
Ono što znam da je bilo davno nekad fixni dio otvaranje naloga 15 KM + pdv i sat jednog majstora 25 KM + pdv obično dolaze u paru jer to im je pravilo i to ti je cca 80 KM za sat vremena pregleda.

Naravno i mi možemo ovdje savjete naplaćivati 50 KM + pdv pa bujrum ko hoće neka plati.
Hajde sto moras imati ove ponude radi procedure, te ponude ti pomognu da ustedis i da znas sta se treba raditi.
Neces traziti ponude za sve i svasta. I to je ok.
Imas polaznu osnovu da ides i trazis jeftinije, ili sam nesto odradis sto se moze, kupis materijal...
Neces se igrati i traziti ponudu iz dosade.
last mohicans

#4509 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by last mohicans »

eeeeeee wrote: 22/04/2026 20:57
tuitamo wrote: 22/04/2026 20:51

Ako ne znaš da te malo upoznam.

Dolazak upravitelj uredno naplati fixni cijenu + sat DVA majstora tako da je to već faktirisano ulazu minimalno 50 KM + pdv uradio ovu ponudu ili ne.

Ovo što vidiš je ponuda koja je bez toga što ti govoriš i sadrži fixni radove nadam se da su majstori uračunati ili će i oni biti + 100 KM + pdv ne bi me iznenadilo :lol:

A o majstorima u upraviteljima ti romane mogu napisati :run:
Plus odu u lokalnu birtiju u sred radnog vremena, loču zesteko, onda takvi odgovorni idu dalje sluzbenim autima. To svaki dan se dešava u kvadrantu kod famoznog Ramčeta, sjede i loču, još zagrađuju normalan svijet svojim barakama. Riječ je o Sarajevostanu.
Post Reply