OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7376 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

sahbazzz wrote: 10/04/2026 08:39
Truba wrote: 10/04/2026 08:32 sto me izradi lik jucer na vrata mu u hrasno donio kljigu
nema sitno odmah polazi razgovor ostat cu ti duzan 2 km :lol:
al i dalje sam dobar 8 km :D
na kraju sam mu poslao broj telefona da danas uplati 2 km :lol:

obicno imam sitno za svaku novcanicu ali kupio sendvic u farini i tocno mi falile 3 km
Cuj ostat cu ti duzan 2KM. Kakva mraka danas cita knjige :lol:

I jos da tebe uzme, to je uspjeh mora se priznat :D
Ni 5 ni 6 daje 10 km i kaze ostat cu ti duzan :lol:
I vadi 20 iz dzepa
A 5 metara dalje granap
Isner

#7377 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Isner »

Prije nekoliko godina meni stigne pitanje za ploču.. Ženski nick, pogledam profil, nema ništa u ponudi osim nošenih gaćica, tipa ona to nosi nekoliko dana pa onda proda likovima koji to njuše il šta vec rade... :lol:
Truba

#7378 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Isner wrote: 10/04/2026 09:41 Žao mi je što na OLX ne postoji mogućnost licitacije kao na sličnim stranicama u Hrvatskoj i Srbiji, ubrzalo bi protok robe i dalo novu dimenziju kupovine...

Ne znam da li su razmišljali u tom smjeru al mogli su dati mogućnost lapo lapo...
bilo je ljudi osvoje i nikad se ne jave
:D
xPaco1337

#7379 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by xPaco1337 »

kabal1337 wrote: 06/04/2026 21:00 hakovase mi jutros profil na olx, mamicu im.
Ja popodne ulazim vidim da sam izlogovan, krenem kad profil banovan.
Posaljem mail podrsci, i skinu blokadu. Neki bogalj iz Zenice
Nisam ja da se ogradim :lol:

Ali ne može biti hack, ili ti je šifra nešto prejednostavno bilo ili si neki keylogger pokupio.

U najgorem slucaju OLX ima leak koji ne zele otkrit.
zippoo87

#7380 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Kakva crna aukcija u BiH,gdje je 90% ljudi bukvalno nepismeno. Evo ja zadnjih par dana trazim neke konzole,znaci na oglasu svi sve imaju,sve radi a kada im kazes de uslikaj ovo,ono,kada posalju slike,sve sa nekim manama. Jucer dogovorio sa likom sve da kupim i ono zavrsavamo sve i ajde reko daj mi sliku dzojstika,jer su oni glavni ,da nema razvaljenu gljivu i drift i kaze lik,baterija u dzojstika je losa,radi samo na kablu. 🤣🤣 A nigdje to ni da spomene prije,ni u oglasu ni u komunikaciji. Onda ne znaju ljudi tehnicke karakteristike necega,njima je to sve isto...i Hard disk od 60 GB i od 500 GB ili 1 TB i razvaljen dzojstik i ispravan dzojstik. Oni sebi umisle neku cijenu i to je to,dzaba sto sve to ne vrijedi ni pola trazene cijene. 🤣
Prekucer mi jedan se javio i kaze ima dzojstike od ps3 a kaze ima i konzolu. Ajde reko daj slike,uslika,ono oni kineski dzojstici iz Binga.🤣 Pitam ga za cijenu,kaze ne znam jel ti puno 250 KM hahahahah
Lik sa sela neki,nepismen 1/1 ,buba cijenu pa ako prodje prodje.

Pa onda ne odgovaranje na poruke i upite a nigdje nema kontakt broja. Znaci 90% ljudi kod nas je funkcionalno nepismeno i ja to vidim na svakom koraku,jer radim sa ljudima.
Truba

#7381 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

ne uplati ovaj ublehaš 2 km na telefon
kakvi likovi haraju gradom
i pikom
Isner

#7382 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Isner »

Jesi to života ti vjerovao da ce ti uplatiti?

OLX je propao jer je zavladala megalomanija cijena.. pomeo podrum i šupu i postavio artikle koji su skuplji nego kad su bili novi.. Stare krojacke makaze 80 KM.. pegla na žar 100 KM.. stripovi LMS i ZS od 40 do 90 KM... Za 100 KM i danas na OLX kupiš komplet od 10 knjiga u perfektnom stanju al on dva romana prodaje za 120 KM.. Gramofonska ploča kao da je platinasta il zlatna al doslovno, kaže ploča Zabranjenog pušenja 1500 KM...

Niko ne traži besplatno al kiseli knjige koje su mu na profilu skuplje po 5 KM od istih takvih novih u knjižarama Kultura.. Čisto dangubljenje mada eto, ide se iz navike il što se može iščeprkati još normalnih kupi/prodaj opcija al baš, baš u manjini su..
adnante

#7383 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by adnante »

moj artikal, moja cijena.Ako ti se ne svidja moja pegla, pravac domod i uzmi novu po svojim zeljama.
Truba

#7384 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

A sto ne bih vjerovao na rijec ako smo dogovrli nisu neke pare
Mada zenski profil a pojavi se transdzender lik

Ja bih prevario za neku sumu da mi rijesi stambeno pitanje
Nisam ja jeftin :lol:
Truba

#7385 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Stripovi lms su i po 500
Realna cijena al u hrvatskoj
Na stripovi.com
Isner

#7386 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Isner »

Znam vrlo dobro cijenu za skoro svaki strip al ne može sve i jedan prodavati za preko 100.. Ustvari može al ce prodati u limburgu mjesecu..

Ovaj peglaš gore, mrzi me da kvotam, traži ti za nju i milion, ne brani ti niko... Logika prodaje je da je ovo internet buvljak gdje ces kupiti polovnu i jeftiniju robu a ne duplo skuplju od maloprodajne cijene nove robe...
mirzic1

#7387 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by mirzic1 »

Isner wrote: 12/04/2026 12:05 Logika prodaje je da je ovo internet buvljak gdje ces kupiti polovnu i jeftiniju robu a ne duplo skuplju od maloprodajne cijene nove robe...
To je mozda tvoja logika kao kupca. Moja logika kao prodavaca je da zaradim sto vise. Ako tebi nije logivno da platis 100KM, sve jasno i postujem, no nekome drugome jeste. Mozda je glup, mozda je naivan, mozda ima para za bacati, mozda je bas kolekcionar koji hoce to, znaci nebitno sta je razlog.

Meni da je cilj da prodam i da dodjem do 10KM, stavio bih tu cijenu. Nije mi jasna ova rasprava nikako :D
Truba

#7388 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Jel radi ovo sranje
Meni ne
zippoo87

#7389 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

mirzic1 wrote: 13/04/2026 15:59
Isner wrote: 12/04/2026 12:05 Logika prodaje je da je ovo internet buvljak gdje ces kupiti polovnu i jeftiniju robu a ne duplo skuplju od maloprodajne cijene nove robe...
To je mozda tvoja logika kao kupca. Moja logika kao prodavaca je da zaradim sto vise. Ako tebi nije logivno da platis 100KM, sve jasno i postujem, no nekome drugome jeste. Mozda je glup, mozda je naivan, mozda ima para za bacati, mozda je bas kolekcionar koji hoce to, znaci nebitno sta je razlog.

Meni da je cilj da prodam i da dodjem do 10KM, stavio bih tu cijenu. Nije mi jasna ova rasprava nikako :D
Ti nisi ni T od trgovca :lol: :lol: :lol:
Truba

#7390 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Truba wrote: 15/04/2026 19:20 Jel radi ovo sranje
Meni ne
ne može mi učitati olx na mobitelu na chromeu

evo 3 dana stoji posiljka u mostaru
sjetim se da sam i prije imao jednom problema s nekom posiljkom

takodjer nekoliko laznih narudzbi u kojoj naprasno ljudi prekinu svu komunikaciju a jos snizio i izasao u susret :D
plus ona pljacka 2 km a svaki dan prolazim tuda bajkom pa se podsjetim

malo mi se sve ogadilo :D
mirzic1

#7391 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by mirzic1 »

Truba wrote: 16/04/2026 11:05 ne može mi učitati olx na mobitelu na chromeu
otvori u anonimnom prozoru, ili cosicti kolace.
milojicabrzi

#7392 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by milojicabrzi »

Dođe mi neki dan upit na artikal, da uslikam i pošaljem još slika na viber...vidim korisnik registrovan na Ilidži, a broj mob-a iz Slovenije.

Hajde kontam, ima ovih ljudi šofera, što rade, pa vezani za neko područje...ponekad se jave ljudi iz Srbije, nije mi problem, pošaljem slike.

Artikal je onako iz "muške sfere" uglavnom gledaju muzičari a kupac na viberu se predstavlja kao žena, iz Rudog, kupila bi artikal ako se može poslati.

Odgovorim ja, može, nije problem ima OLX dostava...

Javlja se kaže, poslat će link za uplatu meni, putem neke i-expres ili nešto tako dostave, da kliknem na link da mi legnu novci, platit će i poštarinu.

Rekoh- ne može!

Prestade se javljati, kontam, vjerovatno nekom nesretniku hakovali profil pa rade ove prevare....
ZemoBa

#7393 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by ZemoBa »

milojicabrzi wrote: 16/04/2026 11:22 Dođe mi neki dan upit na artikal, da uslikam i pošaljem još slika na viber...vidim korisnik registrovan na Ilidži, a broj mob-a iz Slovenije.

Hajde kontam, ima ovih ljudi šofera, što rade, pa vezani za neko područje...ponekad se jave ljudi iz Srbije, nije mi problem, pošaljem slike.

Artikal je onako iz "muške sfere" uglavnom gledaju muzičari a kupac na viberu se predstavlja kao žena, iz Rudog, kupila bi artikal ako se može poslati.

Odgovorim ja, može, nije problem ima OLX dostava...

Javlja se kaže, poslat će link za uplatu meni, putem neke i-expres ili nešto tako dostave, da kliknem na link da mi legnu novci, platit će i poštarinu.

Rekoh- ne može!

Prestade se javljati, kontam, vjerovatno nekom nesretniku hakovali profil pa rade ove prevare....
Moze biti, a ne mora. Ali nisam znao da postoji i-express
https://iexpress.ba/
ZemoBa

#7394 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by ZemoBa »

OLX je down vjerovatno od juce. Meni od jutros ne radi. Ne mogu vjerovati da dopuste cijeli dan da im ne radi sajt.

Ovo je sve reakcija programera koji koriste previse AI da pisu kod, pa onda ne znaju sta su zaj. kad im se ovo desi.
mirzic1

#7395 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by mirzic1 »

ZemoBa wrote: 16/04/2026 15:44 Ovo je sve reakcija programera koji koriste previse AI da pisu kod, pa onda ne znaju sta su zaj. kad im se ovo desi.
A tvoj upis je reakcija onoga ko misli da zna sve i da moze da serucka gdje stigne a svoje dvoriste nije provjerio :D ja serem po olxu od prelaska s pika, ali ovkavu glupost ne bih uradio da ne provjerim da mozda, ali mozda, nije do mene?

Last Down: More than a week ago

Image
Truba

#7396 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Njje radilo ni meni ali moze preko anonimne kartice
Truba

#7397 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

poslao u ponedjeljak ujutro po kuriru u potoke kod mostara
evo jos nije preuzeto
:roll:
VladaFBiH

#7398 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by VladaFBiH »

mirzic1 wrote: 16/04/2026 17:04
ZemoBa wrote: 16/04/2026 15:44 Ovo je sve reakcija programera koji koriste previse AI da pisu kod, pa onda ne znaju sta su zaj. kad im se ovo desi.
A tvoj upis je reakcija onoga ko misli da zna sve i da moze da serucka gdje stigne a svoje dvoriste nije provjerio :D ja serem po olxu od prelaska s pika, ali ovkavu glupost ne bih uradio da ne provjerim da mozda, ali mozda, nije do mene?

Last Down: More than a week ago

Image
pa eto, najavili su rebrendiranje u PIK.ba :D
VladaFBiH

#7399 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by VladaFBiH »

ZemoBa wrote: 16/04/2026 15:44 OLX je down vjerovatno od juce. Meni od jutros ne radi. Ne mogu vjerovati da dopuste cijeli dan da im ne radi sajt.

Ovo je sve reakcija programera koji koriste previse AI da pisu kod, pa onda ne znaju sta su zaj. kad im se ovo desi.
ako imaš chrome imaš probleme - maltene svi su ih imali jučer. Otiđi na site settings i pobriši sve pa će proraditi
Truba

#7400 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

sad sam guglo ovog sto ne preuzima
em star em RVI
nije bio na adresi 2-3 dana
ofline 3 dana
Post Reply