OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

kirba

#7351 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by kirba »

zippoo87 wrote: 24/03/2026 18:41
kirba wrote: 24/03/2026 14:31 Koliko se obicno čeka da kurir dođe po artikal na brzoj dostavi? Artikal naručen prije šest dana, odobreno prije pet, kuriru ni traga ni glasa...
Pa sto cekas toliko,sto ne reagujes,zoves postu,posaljes mail??
Ti ga mozes cekati do Nove godine haman,bas si tolerantan. 🤣
Ceka se dan,max dva...toliko im je naznaceno za preuzimaje. Sve preko toga je neki zajeb i problem.
Kontaktirao sam OLX i dobio slijedeci odgovor:

Poštovani,

Zahvaljujemo se na obraćanju.

Ljubazno Vas molimo da za više informacija o preuzimanju pošiljke kontaktirate direktno kurirsku službu na broj 1312 ili pisanim putem https://www.posta.ba/contact/

Nisam ja sklapao ugovor sa BH poštom, OLX je, njihov je kooperant. Ovo je bezobrazno s njihove strane. Nek promijene naziv Brza dostava u Spora dostava.

Update; Na telefon kurirske službe se niko ne javlja, a kontakt forma na njihovoj stranici stalno izbacuje grešku.
zippoo87

#7352 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Pa covjece,kontaktiras lokalnog postara ili odes u lokalnu postu i provjeris. To je negdje zaglavilo i nije ni dosla narudzba lokalnoj posti. Imao sam i ja slican slucaj,pocetkom marta...bio praznik i nije se radilo,ja imao olx narudzbu 1.3. (praznik) ,postar nije dosao 2.3. do podne i ja licno odnio paket u postu,kad zove postar 4.3. ,kaze imas narudzbu...rekonda si ziv i zdrav,paket i urucen,ja cekam pare od otkupnine. 🤣
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7353 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

mada
ja nista ne cekam
jedino sad u subotu znam da rade do 12.15
ali u pola 12 me zvao lik

to je ovaj paket sto mi je dao negativni

sacu ja od njega kupiti nesto iima da mu se nagovorim
inace nismo komunicirali nego je samo kliknuo
i ja sam tu knjigu kupio za 4.9 eura i nisam se zalio
i knjige bez stranica sam kupovao
nemam namjeru da se zalim
Isner

#7354 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Isner »

Što ti to treba, dangubit s budalom.. On tebi, ti njemu, opet on tebi pa ti njemu, ima da se nahodate i nakucate negativnih dojmova a sve zalud..

Jerbo budala vazda ima vremena...

Ja sam znao uzeti komplet knjiga i prije narudzbe dva puta pitati ima li posveta na njima, kad je stiglo cica na svaku upisala ime, prezime, selo, samo adresa falila i đe joj se kopaju.. pa sam dodao palac gore, doduše dodao sam je i na mrežama, kad vec voli da se reklamira :D
Truba

#7355 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

kupio čikovo djetinjstvo za par euroa
bas se nameracio da citam hop fali 4-5 stranica na početku
u pm
isprintao bas te stranice umetnuo i idemo dalje
sta cu se zaliti i koji je smisao?

lik ima 100 000 jedinica na prodaji
sta je njemu cilj da meni uvaljuje
nema se vremena
nekad dobijes nekad izgubis

kad me neko pita stvarno prelistam i kazem
stanje
semirsar

#7356 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by semirsar »

Truba wrote: 25/03/2026 13:20 mada
ja nista ne cekam
jedino sad u subotu znam da rade do 12.15
ali u pola 12 me zvao lik

to je ovaj paket sto mi je dao negativni

sacu ja od njega kupiti nesto iima da mu se nagovorim
inace nismo komunicirali nego je samo kliknuo
i ja sam tu knjigu kupio za 4.9 eura i nisam se zalio
i knjige bez stranica sam kupovao
nemam namjeru da se zalim
Komsija me zamolio da mu kupim neku knjigu na pik.ba tadasnjem, kupio platio dosla knjiga, urucio komsiji i preko vrata... ni pet min et' mi komsije lupa na vrata, ne zvoni nego lupa. Sta je ba kud si navro... "jebem i tebe i onog od kog si kupio knjigu, sta ja sad treba da dumam sta je pisalo na ovim praznim stranicama"?!! U knjizi na pocetku i na kraju bilo par praznih stranica, bez teksta :lol:
Kontam da nisi ti sta sjebo, mozda sam i od tebe kupio :pisnuo:

P.S. Knjiga je bas bila ocuvana k'o iz knjizare, znaci original :thumbup:
Truba

#7357 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

zato su meni neki ljudi na licu mjesta listali
ima tiskarskih pogresaka
peca777

#7358 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by peca777 »

kirba wrote: 25/03/2026 11:17 Nisam ja sklapao ugovor sa BH poštom, OLX je, njihov je kooperant. Ovo je bezobrazno s njihove strane. Nek promijene naziv Brza dostava u Spora dostava.
Nevjerovatna povrsnost. OLX ti je dao dobar odgovor, kontaktiras kurirsku sluzbu koja vrsi dostavu i kod njih rjesavas problem. Ako ne uspijes, onda zalbu saljes oliksu.

Zar je to tesko?

Kako mislis ne radi stranica? Evo meni radi urendo, poslao mail. Moras znati da je problem tvog lokalnog postara, nije problem OLX sarajevo, ili Posta Sarajevo, vec postara u Gnojnici Donjoj kojem se ne radi posao i to trebas rijesiti sa njegovim poslodavcem, najbolje pisano da ostane trag.
Truba

#7359 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

odgovaraju stvarno brzo
semirsar

#7360 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by semirsar »

Truba wrote: 25/03/2026 14:03 zato su meni neki ljudi na licu mjesta listali
ima tiskarskih pogresaka
Mozda traze taj neki raritet, ima tih primjeraka za kolekcionare poprilicno skupih. :mrgreen:
Nedje procitah neki stari strip se prodao za ihahaaaaj para. :skoljka:
Nisam najmanje 10godina nista prodao niti kupio na OLX, odmorio se bas. Zadnje sto prodadoh INFO magazin i pripadajuce CD i DVD, Nesto "sitno" bilo al' me lik iznervir'o s upitom sto je jedan primjerak bilo razbucan, jbg, kupio ga dok sam isao na posao, bacio ga na TEA pec i izasao da uzmem kafu, magazin se sav rastopio na listove :mrgreen: djaba sto sam ja na piku naglasio stvarno stanje ono mora tersati i jos pita sto su neki CD-ovi izgrebani, ma mrs, ja u gepek sve vrati on se trznu i poce izvnjavati... ma jeb se rekoh i odoh, sutradan zove i zavrsismo, jbg, rijesih se tereta :skoljka:
semirsar

#7361 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by semirsar »

peca777 wrote: 25/03/2026 14:08
kirba wrote: 25/03/2026 11:17 Nisam ja sklapao ugovor sa BH poštom, OLX je, njihov je kooperant. Ovo je bezobrazno s njihove strane. Nek promijene naziv Brza dostava u Spora dostava.
Nevjerovatna povrsnost. OLX ti je dao dobar odgovor, kontaktiras kurirsku sluzbu koja vrsi dostavu i kod njih rjesavas problem. Ako ne uspijes, onda zalbu saljes oliksu.

Zar je to tesko?

Kako mislis ne radi stranica? Evo meni radi urendo, poslao mail. Moras znati da je problem tvog lokalnog postara, nije problem OLX sarajevo, ili Posta Sarajevo, vec postara u Gnojnici Donjoj kojem se ne radi posao i to trebas rijesiti sa njegovim poslodavcem, najbolje pisano da ostane trag.
Desetak puta sam imao upita putem maila preko kontakt forme na BHPost stranici i svaki put mi se najvise za par sati odgovorilo. Jednom i ujutro u 8h jer sam upit poslao oko 17h prethodnog dana. Tako je u Sa, dalje... ne bih znao :mrgreen:
Takodje znaju i oni zvati, tako me zvao valjda sef poste u Hadzicima da se izvine zbog posiljke :thumbup:
peca777

#7362 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by peca777 »

Tako je, zato i kazem kontakt preko forme poste, to je kao zvanicni podneseni zahtjev na salteru. Pokrene se cijeli proces.
kirba

#7363 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by kirba »

Zar je to tesko?

Kako misliš da kontaktiram kurirsku službu? Ispunim formu na njihovoj stranici uključujući sva potrebna polja,i kliknem pošalji, dobijem odgovor greška na stranici pokušajte ponovo. Pokušavam da nazovem 1312, sa mobitela jer fiksnog nemam, sa ili bez pozivnog 033 izbacuje mi grešku. Neznam šta nije jasno. I nije pošta u Gnojnici Donjoj vec je pošta u Sarajevu koja treba da pokupi pošiljku.
Imam registrovan nalog na OLX (prije PIK) 15 godina, slao sam artikle preko njihove brze dostave masu puta i nikad mi se ovo nije dogodilo.
Nemam viška vremena i energije da hodam po poštama i radim tuđi posao za koji neko uzima pare, a ni za dopisivanje sa ovim obožavateljima OLX-a i BH Pošte.
peca777

#7364 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by peca777 »

Ne moras nista raditi. Odustani od slanja, reci kupcu i cao.

Niko nece rijesiti problem za tebe osim tebe samog. I to kod poste.
sarajevosa

#7365 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by sarajevosa »

Kako je olx pokvario "Aktivne narudžbe", piše ukupno, pa onda odvojena dostava koliko. Onda se misli da je "ukupno" samo artikal a da treba uračunati i dostavu jer piše ispod. Konfuzija prava :lol:

Kupca interesuje samo koliko će platiti ukučno a ne bez dostave, to je kao da piše koliko je bez PDV-a. Prodavača interesuje samo koliko je bez dostava. Znači trebalo je biti kao i do sad, bez dostave koliko košta a onda dostava odvojeno
zippoo87

#7366 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

kirba wrote: 25/03/2026 16:35

Zar je to tesko?

Kako misliš da kontaktiram kurirsku službu? Ispunim formu na njihovoj stranici uključujući sva potrebna polja,i kliknem pošalji, dobijem odgovor greška na stranici pokušajte ponovo. Pokušavam da nazovem 1312, sa mobitela jer fiksnog nemam, sa ili bez pozivnog 033 izbacuje mi grešku. Neznam šta nije jasno. I nije pošta u Gnojnici Donjoj vec je pošta u Sarajevu koja treba da pokupi pošiljku.
Imam registrovan nalog na OLX (prije PIK) 15 godina, slao sam artikle preko njihove brze dostave masu puta i nikad mi se ovo nije dogodilo.
Nemam viška vremena i energije da hodam po poštama i radim tuđi posao za koji neko uzima pare, a ni za dopisivanje sa ovim obožavateljima OLX-a i BH Pošte.
Obrisi cookies iz browera. Pokusaj sa drugim browserom...to mi djeluje da je neki problem oko browsera. Kod mene radi sve bez ikakvih problema...i slanje i narucivanje.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#7367 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by liaar »

Gdje mi je jedtinije, ako i ima jeftinije varijanta za uzeti OLX kredite?

Uzeti na trafikama ili dopuna kroz SMS? Ili neka treća opcija
semsasuljakovic

#7368 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by semsasuljakovic »

liaar wrote: 05/04/2026 14:54 Gdje mi je jedtinije, ako i ima jeftinije varijanta za uzeti OLX kredite?

Uzeti na trafikama ili dopuna kroz SMS? Ili neka treća opcija
Karticom preko same stranice.
kabal1337

#7369 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by kabal1337 »

hakovase mi jutros profil na olx, mamicu im.
Ja popodne ulazim vidim da sam izlogovan, krenem kad profil banovan.
Posaljem mail podrsci, i skinu blokadu. Neki bogalj iz Zenice
zippoo87

#7370 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Problem je sto olx nema nikakvu dodatnu dvostepensku zastitu. Imas mail i sifru i ako je neko hakuje,gotov si.
Dobro je da si bar uspio vratiti nalog.
Truba

#7371 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

sto me izradi lik jucer na vrata mu u hrasno donio kljigu
nema sitno odmah polazi razgovor ostat cu ti duzan 2 km :lol:
al i dalje sam dobar 8 km :D
na kraju sam mu poslao broj telefona da danas uplati 2 km :lol:

obicno imam sitno za svaku novcanicu ali kupio sendvic u farini i tocno mi falile 3 km
sahbazzz

#7372 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by sahbazzz »

Truba wrote: 10/04/2026 08:32 sto me izradi lik jucer na vrata mu u hrasno donio kljigu
nema sitno odmah polazi razgovor ostat cu ti duzan 2 km :lol:
al i dalje sam dobar 8 km :D
na kraju sam mu poslao broj telefona da danas uplati 2 km :lol:

obicno imam sitno za svaku novcanicu ali kupio sendvic u farini i tocno mi falile 3 km
Cuj ostat cu ti duzan 2KM. Kakva mraka danas cita knjige :lol:

I jos da tebe uzme, to je uspjeh mora se priznat :D
Isner

#7373 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Isner »

Žao mi je što na OLX ne postoji mogućnost licitacije kao na sličnim stranicama u Hrvatskoj i Srbiji, ubrzalo bi protok robe i dalo novu dimenziju kupovine...

Ne znam da li su razmišljali u tom smjeru al mogli su dati mogućnost lapo lapo...
xPaco1337

#7374 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by xPaco1337 »

Isner wrote: 10/04/2026 09:41 Žao mi je što na OLX ne postoji mogućnost licitacije kao na sličnim stranicama u Hrvatskoj i Srbiji, ubrzalo bi protok robe i dalo novu dimenziju kupovine...

Ne znam da li su razmišljali u tom smjeru al mogli su dati mogućnost lapo lapo...
Bilo je...to je već meme postao ovde :-)
mirzic1

#7375 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by mirzic1 »

kabal1337 wrote: 06/04/2026 21:00 hakovase mi jutros profil na olx, mamicu im.
Provjeri i ostale naloge. Ako ti je jedan nalog komprimitovan vjerovatno je i veci dio drugih.
Post Reply