IRAN

skupljac_zeljeza

#73026 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

arman1 wrote: 13/04/2026 10:57
Jedini način da se sad izvuče budala iz svega je da dogovoris irancima da cijena naplate umjesto 1USD po barelu bude 0,2USD i da to proglasi pobjedom.
Malo je to Irancima. Puno su im porušili i valja to sada obnavljati. Jedino ako ne odmrznu iranske pare što je mala šansa. Ili ukinu sankcije kakve ni S. Koreja nije nikada imala. Iran sada treba puno para i za obnovu i za oružje.
HD_2015

#73027 Re: IRAN

Post by HD_2015 »

Kada je Trump u pitanju, nemojte pokušati tražiti neku logiku, jer je nema.

Okružio se poslušnicima, a samim tim i nesposobnim ljudima - slično kao i političari u BiH.

Primao je ogromne donacije od cionista; od istih je i ucijenjen Trump-Epstein fajlovima. Isti su ga natjerali da napadne Iran, jer Izrael želi ovaj rat po svaku cijenu.

Trenutno je sam na brisanom prostoru, ne zna gdje udara, sve su jači glasovi da se aktivira 25 amandman, kojim potpredsjednik i članovi kabineta mogu ukloniti predsjednka. Ako ga i ne uklone, pitanje je koliko dugo će ga zdravlje držati.

Iran je bio pod sankcijama decenijama - može izdržati Trumpovu blokadu. Svjetska ekonomija ne može.
dobar,ti?

#73028 Re: IRAN

Post by dobar,ti? »

bas me zanima kako misli kineske brodove zarobiti :-D
HD_2015

#73029 Re: IRAN

Post by HD_2015 »

Koliko sam shvatio, blokiraju se brodovi koji plaćaju prolaz Irancima. Možda Kinezi i Rusi ne plaćaju. Nagađam samo.
skupljac_zeljeza

#73030 Re: IRAN

dobar,ti? wrote: 13/04/2026 11:11 bas me zanima kako misli kineske brodove zarobiti :-D
Nisu Kinezi ovisni potpuno o moreuzu. Imaju oni prugu Peking - Teheran. U ovom ratu je uništeno oko 100 km pruge i Kinezi su je obnovili za 29 dana.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#73031 Re: IRAN

Post by arman1 »

skupljac_zeljeza wrote: 13/04/2026 11:02
arman1 wrote: 13/04/2026 10:57
Jedini način da se sad izvuče budala iz svega je da dogovoris irancima da cijena naplate umjesto 1USD po barelu bude 0,2USD i da to proglasi pobjedom.
Malo je to Irancima. Puno su im porušili i valja to sada obnavljati. Jedino ako ne odmrznu iranske pare što je mala šansa. Ili ukinu sankcije kakve ni S. Koreja nije nikada imala. Iran sada treba puno para i za obnovu i za oružje.
Puno je više od onog što su imali. Nema troška, a kapa.
zigzag

#73032 Re: IRAN

Post by zigzag »

jevrejski četnici su odradili dobar posao :mrgreen: doveli budalu na vlast da upropasti ameriku i da ostanu sami za sebe. al da imaju pamet ne bi bili četnici.
Toffee karamela

#73033 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

zigzag wrote: 13/04/2026 09:50 Iranci kontrolišu dovoljnu udaljenost od obale da američki brodovi ne smiju prići. Ne moraju čak ni gađati, prijetnja silom je dovoljna.

Američka vojska je :izet: . Skupa sa amerikom, niko ih više neće uzimati za ozbiljno.
to je upravo to, ono bi svoju mornaricu dovodilo na izvolte iranskoj artiljeriji da lupa po njima, da bi blokirao moreuz s neke druge strane! to je isto kao da ja u svom dvorištu imam štand s lubenicom i komšija montira svoj na moja avlijska vrata!

pa ne moram se ni pomaći s mjesta, samo ga raspalim lubenicom sa svog štanda po glavuši!

pitam se je li ostala ijedna normalna osoba u ratnom kabinetu? ne vična vojsci nego normalna da objasni naranči stvari pred kartom!
Dozer

#73034 Re: IRAN

Post by Dozer »

Trenutno US vlada, tj. Kabinet predsjednika je debelo intelektualno potkapacitiran, tako da se tu ne mogu ocekivati nikakvi smisleni i pametni potezi.

Vidimo i do sad da tu nema neke visoke politike i pameti s US strane. Sve se svodi na "ja jak i zajeban", i "ja hocu ovo i ovo", a to je klasicni djeciji nacin ponasanja, odnosno nacin ponasanja ljudi koji nemaju dovoljno pameti i iskustva.
arman1

#73035 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
4L0n3

#73036 Re: IRAN

Post by 4L0n3 »

Ovaj narandzasti petogodisnjak u tijelu starca ce nas sve ukanalit dok il ne krepa il mu mandat ne istekne. Kakav manchild.. ode gorivo u pm
skupljac_zeljeza

#73037 Re: IRAN

zigzag wrote: 13/04/2026 11:36 jevrejski četnici su odradili dobar posao :mrgreen: doveli budalu na vlast da upropasti ameriku i da ostanu sami za sebe. al da imaju pamet ne bi bili četnici.
Uradili su trenutno posla samo ne znam koliko je to na duge staze, proširili se i u Libanu i u Siriji. Ko će ih sada istjerati iz tih okupiranih dijelova? Liban na granici građanskog rata, a u Siriji ne reaguju na okupaciju osim nekih oružanih manjih grupa po Twitteru koje nešto prijete.
Čitalac

#73038 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Two ⁠oil ⁠tankers linked to Iran have exited the Gulf via the ⁠Strait of Hormuz before a planned US blockade of Iranian ‌ports and coastal areas, shipping data from Kpler and LSEG show.
Reuters reported that the tanker Auroura is ⁠laden with Iranian ⁠oil products, while the New Future tanker is ⁠carrying diesel loaded from ⁠the Hamriyah port ⁠in the UAE.
skrbavi-admin

#73039 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

arman1 wrote: 13/04/2026 11:48 Image
jaka al bi puno jaca bila kao da su mu svi oni u dzepu i tako vire da ga pomaste molitvom dok njega drzi mosadova ruka :mrgreen:
zigzag

#73040 Re: IRAN

Post by zigzag »

skupljac_zeljeza wrote: 13/04/2026 12:21
zigzag wrote: 13/04/2026 11:36 jevrejski četnici su odradili dobar posao :mrgreen: doveli budalu na vlast da upropasti ameriku i da ostanu sami za sebe. al da imaju pamet ne bi bili četnici.
Uradili su trenutno posla samo ne znam koliko je to na duge staze, proširili se i u Libanu i u Siriji. Ko će ih sada istjerati iz tih okupiranih dijelova? Liban na granici građanskog rata, a u Siriji ne reaguju na okupaciju osim nekih oružanih manjih grupa po Twitteru koje nešto prijete.
Oni su se "proširili" kao ruski četnici na livadama u Ukrajini. "Uspjeh" nije par kilometara ukrajinskog blata ili arapskog pijeska.

Kada amerika više ne bude ono što je bila i kada svima bude jasno da im je život lošiji zbog planova jevrejskih četnika tada će biti neko drugo vrijeme. A oni što fizički okružuju jevrejsku teritoriju će i dalje biti tu.

Takva kreacija neće imati sjajnu budućnost. Ovo što rade nije strateški pametno. Kako rekoh da imaju pameti ne bi bili četnici.
tokio25

#73041 Re: IRAN

Post by tokio25 »

Al zanimljivo je kako se smijalo kad se razotkrilo da rusija nije sto se predstavljala
Izgleda da i amerika nije dalje od toga
Vjerujem da su puno jaci nego rusi al ipak nisu jaki kao sto je predstavljana
arman1

#73042 Re: IRAN

Post by arman1 »

Zaljevske zemlje zatražile su od Zelenskog da povuče svoje stručnjake za protuzračnu odbranu sa Bliskog istoka, jer je Iran uništio svih pet objekata koje su oni štitili . Štoviše, tokom odbijanja napada, ukrajinski projektili protuzračne odbrane pogodili su dva nebodera u UAE.
Nakon što su Sjedinjene Države, da bi zaštitile Izrael, uzele zaljevskim zemljama sisteme protuzračne odbrane koje su im prodali, Washington je poslao Zelenskog da zaštiti arapske monarhije od iranskih dronova i projektila. Ta američka ideja u ukrajinskoj interpretaciji nije izgleda prošla baš najbolje. 😀
dr_Evil

#73043 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

arman1 wrote: 13/04/2026 12:59 Zaljevske zemlje zatražile su od Zelenskog da povuče svoje stručnjake za protuzračnu odbranu sa Bliskog istoka, jer je Iran uništio svih pet objekata koje su oni štitili . Štoviše, tokom odbijanja napada, ukrajinski projektili protuzračne odbrane pogodili su dva nebodera u UAE.
Nakon što su Sjedinjene Države, da bi zaštitile Izrael, uzele zaljevskim zemljama sisteme protuzračne odbrane koje su im prodali, Washington je poslao Zelenskog da zaštiti arapske monarhije od iranskih dronova i projektila. Ta američka ideja u ukrajinskoj interpretaciji nije izgleda prošla baš najbolje. 😀
Ne znam jel istina, i ne provjeraje mi se, ko ce to ovih dana, ali znam da ces sada privuci komplet forumske mase protiv sebe. Kud ces nesto protiv Glumca reci D:
arman1

#73044 Re: IRAN

Post by arman1 »

dr_Evil wrote: 13/04/2026 13:03
arman1 wrote: 13/04/2026 12:59 Zaljevske zemlje zatražile su od Zelenskog da povuče svoje stručnjake za protuzračnu odbranu sa Bliskog istoka, jer je Iran uništio svih pet objekata koje su oni štitili . Štoviše, tokom odbijanja napada, ukrajinski projektili protuzračne odbrane pogodili su dva nebodera u UAE.
Ne znam jel istina, i ne provjeraje mi se, ko ce to ovih dana, ali znam da ces sada privuci komplet forumske mase protiv sebe. Kud ces nesto protiv Glumca reci D:
Opet će spomenuti tramvaj, valjda im je to krajnji domet. Mislim da je i bila vijest o povrijeđenim u nekoj zgradi od presretača.
BAK-eV

#73045 Re: IRAN

Post by BAK-eV »

Haris.ba wrote: 10/04/2026 10:12
BAK-eV wrote: 10/04/2026 09:38
Sve je to slicno osim tih par glavonja u Iranu.

Imas jako bogatih generala i funkcionera u Iranu, Libanu, Pakistanu....

Sve koruptno isto tako.
Samo pratiti kako im djeca zive. Ti u vrhu furaju tu neku isposnicku pricu. Ako neko od njihove djece zeli do funkcije, isto se pocne oblaciti. Vamo za javnost daj puknute papuce, a u sustini djeca u svili i kadifi.

Ali, oni sto zive izvan politickih funkcija....

Oko 4000 djece drzavnih funkcionera zivi izvan Irana. Zla Cemerika, Kanada i Zapadna Evropa.
Izvor - onaj njihov odbor za krepost (ja ga tako zovem), koji je u sklopu Revolucionarne garde.
Iranci cak imaju i "afazedah" naziv za tu pojavu.
Pa afera bila oko kcerke Laridzanija koja je profa negdje u Engleskoj.
O tome i pricam.

Puno sminke malo istinske vjere.

U Iranu banke rade sa kamatama a valuta im nije zlatni dinar vec neki papir.

Toliko o islamskoj drzavi.
Last edited by BAK-eV on 13/04/2026 13:31, edited 1 time in total.
zigzag

#73046 Re: IRAN

Post by zigzag »

Glumac je prvi stao na megdan globalnim četnicima. Pokazao je muda i obraz kad je trebalo. Za svoju državu radi ono što treba. A smiješno je bilo i očekivati da par desetina ukrajica za 10 dana posloži PVO tamo gdje je razbucana komplet američka vojska.
skrbavi-admin

#73047 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

sve je meni jasno al de nek mi neko objasni sta je koruptno? :lol:
kolegione

#73048 Re: IRAN

Post by kolegione »

zigzag wrote: 13/04/2026 13:19
Glumac je prvi stao na megdan globalnim četnicima. Pokazao je muda i obraz kad je trebalo. Za svoju državu radi ono što treba. A smiješno je bilo i očekivati da par desetina ukrajica za 10 dana posloži PVO tamo gdje je razbucana komplet američka vojska.
Dr.Evil sam protiv cijelog pravopisa
JohnnyS

#73049 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

zigzag wrote: 13/04/2026 13:19
Nije malo onih koji su 2022.navijalo da Ukrajina šaptom pade jer je onaj otrov od suncokretovog ulja koštao pet i po maraka, a sad isti oni su za to da dizel bude i cenera, ali samo nek Iran što duže izdrži.

Jedino ispravno je biti na strani i Irana i Ukrajine, ostalo sve je licemjerje ili vjerski fanatizam ili fobija, ovisno o zauzetim stranama.
skupljac_zeljeza

#73050 Re: IRAN

Haris.ba wrote: 10/04/2026 10:12

Oko 4000 djece drzavnih funkcionera zivi izvan Irana. Zla Cemerika, Kanada i Zapadna Evropa.
Ne vidim u tome ništa loše što su se raširili po svijetu pa donose znanje u Iran. Vraga bi imali nuklearni program, ili ovakvu paletu balističkih i dronova i naučnika u svim oblastima da su se držali samo svojih univerziteta. Zato sada imaju iskusniji i obrazovaniji tim protiv američkog tima u pregovorima iako su im desetkovali i političko i vojno rukovodstvo tako da biti tamo na visokoj funkciji je biti uvijek meta.

Kamo sreće da smo i mi iz Bosne slali u svijet da se obrazuju za nauku, diplomatiju i politiku pa bi sada imali koga birati na izborima nego nam ostali ovi u najboljem slučaju nastavnici, pravnici (pola od njih sa kupljenim diplomama) i ljekari. Ne znam još šta je Stanivuković po zvanju i znanju, a upravlja drugim po veličini gradom u državi.
Post Reply