IRAN

Hajlac

#69951 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Rejhana

#69952 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Da i na ovoj strani još jednom potvrdimo :mrgreen:

Mašallah :mrgreen:
Hajlac

#69953 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Sotonsko "trojstvo"

bosanski__

#69954 Re: IRAN

Post by bosanski__ »

Hajlac wrote: 03/04/2026 00:54 Sotonsko "trojstvo"

Ne postoji sotona , pa ni trojstvo.
skupljac_zeljeza

#69955 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Rejhana wrote: 03/04/2026 00:29

Predviđam da će pokušati vratiti teritoriju, znači jug Sirije i Golan, i da bi tu mogla biti makljaža sa cionistima.
Iskusni razvlače izraelski front. Smanjuju učinkovitost IDF-a protiv Hezbollaha, Irana i Huta.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#69956 Re: IRAN

Post by moonco »

Rejhana wrote: 03/04/2026 00:49 Mašallah :mrgreen:

Bit će mijenjam auto za motokultivator ili traktor :pisnuo:
BarbaDue

#69957 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

:shock:
Ludzak wrote: 02/04/2026 22:50 Čitavo rukovodstvo im smaknuše, dok oni nisu sposobni jednog jedinog izraelskog zvaničnika smaknuti, a ovamo prenose kako će uništiti Izrael . Hhmmm...
Iran se nije decenijama spremao za takve akcije kao što su to radili cinoistički fašisti.
tzipiripi

#69958 Re: IRAN

Post by tzipiripi »

skrbavi-admin wrote: 02/04/2026 23:39
Dozer wrote: 02/04/2026 23:30
Velkoski wrote: 02/04/2026 23:25
Spoiler
Show
zvanično
Za par dana ce osvanuti da je umro....
ja mislim da je gadno nesto odbio......
Nije jedini otišao u "penziju", ima ih još

https://apnews.com/article/pentagon-heg ... 9a5c5012e7
tzipiripi

#69959 Re: IRAN

Post by tzipiripi »

skrbavi-admin wrote: 03/04/2026 00:13 sve su karte pale na sto....

samo me zanima kako su ti ljudi ucjenjivani.....
Spoiler
Show
ono u fazonu ako ces radit za nasu stvar nece ti niceg falit, imaces sve sto hoces i sto pozelis samo moras okrenut glavu kad ti nije po cejfu, ne moras se lizat sa nama rukovat ali radit moras..... i dobijes milijarde, moc, vlast nad vojskom koja te stiti i tako to..... tajne sluzbe cemo ti obezbijedit...os guzit stas guzit... trebal ti rezervni organ i to cemo organizovat..... poremetis li sta, odpada dio aviona, metak zaluta, otpadne dio auta i tako...... ja mislim da je tamo takva fabrika zla i takav djavolji ugovor kojeg bilo ko jedva moze odbit.....u terminalnoj fazi je i Reza Pahlavi govorio da su jednostavno premocni, imaju sve konce u rukama i nije vise htio komentarisat.......nego nastavio uzivat u ostatku zivota....

matrica je nevjerovatno slicna.... vecina tih pudlica se ponasa totalno isto.... Sisi, Bahrejn, Emirati, Salman, isprdak jordanski..... da li bi imi isto tako pali pod taj uticaj, jarane tucaces najbolje ribe, imaces auta koja hoces samo reci, para koliko hoces, SAMO moras kako mi kazemo.....a za ostalo se ne brini.....

apsolutni novitet je ovaj uhljup Djogani od Sirije, zatvorenik, premlacivan, pa preobliknut u totalno kontrolabilnu pudlicu......
bas bi me zanimalo kako to ide.....
Klasična mafijaška zamka. Prvo te navuče na tanak led neke lakše kompromitacije, mito, kurava,.. Ili odmah dublje, pogledati npr Epstein files. I onda te uvlači sve dublje i dublje u blato. Poslije slijedi ucjenjivanje. Ako odbiješ biće objvljeno, zakonski progon. Plus vjerovatne prijetnje porodici isl, po potrebi. Dok rekneš keks dobiju poslušnu pudlicu.
no_sekirli

#69960 Re: IRAN

Post by no_sekirli »

Dozer wrote: 03/04/2026 00:02
no_sekirli wrote: 02/04/2026 23:39
Ma da, mi smo protektorat, a npr. Kuvajt, za koga je pokrenut rat, je slobodna i suverena drzava.

Dozeru, smaras buraz, osnovni cilj u svim raspravama ti je da tvoja bude zadnja, a i sam znas da nisi u pravu.

Cuj Bahrein moze otjerati Amerikance. E, svasta se moze ovdje i procitati.
Klasika. Suocenje s argumentima i cinjenicama, i odmah ide "smaras" i kojekakve nebuloze. :lol:
Sad ce i neki jaci ad hominem, pretpostavljam, ili miksanje s nekim desetim temama? :D
Ma naravno da smaras, a ne da prosipas argumente i cinjenice. Bez obzira koja je tema.

Cuj Bahrein i Katar moze otjerati Amerikance sa svog teritorija :-) Evo neka npr.Njemacka proba jednostrano, pa da vidimo sta ce se desiti, a ne UAE :lol:

Da je Iran igrao malo mudrije, mozda su mogli neke komsije i pridobiti na svoju stranu, u neki moguci buduci BI savez drzava, medjutim nasjeli su na americki mamac po tom pitanju.

A da se trebaju braniti, tu nema nikakvog spora.
Billy The Pljuc

#69961 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

skrbavi-admin wrote: 03/04/2026 00:35
Hajlac wrote: 03/04/2026 00:27 Pa padaju mi odmah na pamet one sex afere:

- na Jahorini (politicari iz Trojke)
- po fakultetima ala Pravni,
zatim kriminalno stjecanje para i nekretnina likova ala Lagumdzija, Izetbegovic, Covic, Dodik, Niksic itd. za koje sigurno mUSAdovci znaju.

Kod nekih moze biti "tajna veza" cak i izvrsavanje po naredbama iz tajnih drustvava ala Masoni (pricalo se da je onaj Izet Radjo sa DIF-a mason, koji je iz Srbije dosao ovdje).

Ona ekipa momaka volonterski je pokusala prokazati i razbiti pedofilski lanac ali se ubrzo Sistem vrlo borbeno usprotivio kad su 'udarili' na onog mracnjaka iz Crnih labudova i pohapsio njih umjesto tih pedofila cije vrbovanje maloljetnika su momci zadokumentovali.
U Americi policija regularno ohrabruje i saradjuje s takvim volonterima...
Ali da ne odemo daleko u OT.
:thumbup:

dakle ili te navuku na tanak led ili ti iskopaju
Pored toga što je zastrašujuće sve to nemre čovjek a da ne konstatuje da su majstori igrice i kako nije slučajnost što imaju trenutno baš toliki uticaj na toliko toga. Meni to govori da su se spremali dugo za ovo i da ova Hydra ima i previše glava da bi je se olako porazilo. Otud vjerovatno i njihova samouvjerenost i spremnost da krenu u ovo, vjerujući da će uspjeti i naravno proći nekažnjeno. Isuviše je tu znakova da bi zaista sve bilo slučajnost, od vlada do pojedinaca kojima se oduzima i pomisao a kamoli šta drugo, da bi eventualno mogli nešto promijeniti u pravcu da našteti ciljevima cionista. Mene iskreno ne iznenađuje sve to, od nas samih koji smo im se servirali na tacni ma koliko beznačajni bili do onih koji bi mogli negdje nešto odlučivati, kontrolišu i prate apsolutno sve.

Ova "naša" bagaža od političara kao i naš sam položaj i eventualni značaj i nije u nekim top prioritetima ali vjerujem da imaju uticaja, nije slučajnost ni potpisivanje kojekavih deklaracija kao ni da Mirelica sjedi pored onog monstruma u ženskom obliku na iventu na kojem je već i bila. Nije slučajno da i na forumu ima "drugova iz komiteta koji djeluju po zadatku" i propagiraju i opravdavaju ovo zlo umotavajući ga u besmislene umne vratolomije i pri čemu pokazuju svu raskoš odvratnosti koje ljudsko biće može imati i u mjeri koja ih i više nego dovoljno svrstava u kategoriju da ih se tako više i ne može nazivati.

O ovim događanjima u glavnom izvođaču radova zvanom USA se nema šta mnogo reći, egzekucija je na djelu, svih onih koji se ne povinuju. Biti će toga još vjerovatno, ja te karijerne oficire i uopšteno amerikance na bilo kojem položaju i bilo gdje i ne žalim jer ih ne doživljavam drugačije osim kao dio sistema koji je odavno i previše zla počinio i koji ih sada odbacuje.

Helem, nada umire zadnja i ma kako god izgledalo loše za kompletan svijet i uopšteno čovječanstvo trenutno, vjerujem da će dobro na kraju poraziti zlo. Hoće li se desiti dešavanje naroda širom svijeta, hoće li neko od bitnijih faktora reći dosta ili bilo šta drugo je više i nebitno, čovječanstvo je možda i na najtežem ispitu u svom dosadašnjem postojanju i jednostavno nema drugu opciju ili će nas sve skupa pojesti mrak.

Pišaj ga, biti će šta mora biti.
alijagoro

#69962 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Navodno oboren F15,iako u naslovu pise F35,mnogi misle da je u pitanju F15
skrbavi-admin

#69963 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Billy The Pljuc wrote: 03/04/2026 07:12
skrbavi-admin wrote: 03/04/2026 00:35
Hajlac wrote: 03/04/2026 00:27 Pa padaju mi odmah na pamet one sex afere:

- na Jahorini (politicari iz Trojke)
- po fakultetima ala Pravni,
zatim kriminalno stjecanje para i nekretnina likova ala Lagumdzija, Izetbegovic, Covic, Dodik, Niksic itd. za koje sigurno mUSAdovci znaju.

Kod nekih moze biti "tajna veza" cak i izvrsavanje po naredbama iz tajnih drustvava ala Masoni (pricalo se da je onaj Izet Radjo sa DIF-a mason, koji je iz Srbije dosao ovdje).

Ona ekipa momaka volonterski je pokusala prokazati i razbiti pedofilski lanac ali se ubrzo Sistem vrlo borbeno usprotivio kad su 'udarili' na onog mracnjaka iz Crnih labudova i pohapsio njih umjesto tih pedofila cije vrbovanje maloljetnika su momci zadokumentovali.
U Americi policija regularno ohrabruje i saradjuje s takvim volonterima...
Ali da ne odemo daleko u OT.
:thumbup:

dakle ili te navuku na tanak led ili ti iskopaju
Pored toga što je zastrašujuće sve to nemre čovjek a da ne konstatuje da su majstori igrice i kako nije slučajnost što imaju trenutno baš toliki uticaj na toliko toga. Meni to govori da su se spremali dugo za ovo i da ova Hydra ima i previše glava da bi je se olako porazilo. Otud vjerovatno i njihova samouvjerenost i spremnost da krenu u ovo, vjerujući da će uspjeti i naravno proći nekažnjeno. Isuviše je tu znakova da bi zaista sve bilo slučajnost, od vlada do pojedinaca kojima se oduzima i pomisao a kamoli šta drugo, da bi eventualno mogli nešto promijeniti u pravcu da našteti ciljevima cionista. Mene iskreno ne iznenađuje sve to, od nas samih koji smo im se servirali na tacni ma koliko beznačajni bili do onih koji bi mogli negdje nešto odlučivati, kontrolišu i prate apsolutno sve.

Ova "naša" bagaža od političara kao i naš sam položaj i eventualni značaj i nije u nekim top prioritetima ali vjerujem da imaju uticaja, nije slučajnost ni potpisivanje kojekavih deklaracija kao ni da Mirelica sjedi pored onog monstruma u ženskom obliku na iventu na kojem je već i bila. Nije slučajno da i na forumu ima "drugova iz komiteta koji djeluju po zadatku" i propagiraju i opravdavaju ovo zlo umotavajući ga u besmislene umne vratolomije i pri čemu pokazuju svu raskoš odvratnosti koje ljudsko biće može imati i u mjeri koja ih i više nego dovoljno svrstava u kategoriju da ih se tako više i ne može nazivati.

O ovim događanjima u glavnom izvođaču radova zvanom USA se nema šta mnogo reći, egzekucija je na djelu, svih onih koji se ne povinuju. Biti će toga još vjerovatno, ja te karijerne oficire i uopšteno amerikance na bilo kojem položaju i bilo gdje i ne žalim jer ih ne doživljavam drugačije osim kao dio sistema koji je odavno i previše zla počinio i koji ih sada odbacuje.

Helem, nada umire zadnja i ma kako god izgledalo loše za kompletan svijet i uopšteno čovječanstvo trenutno, vjerujem da će dobro na kraju poraziti zlo. Hoće li se desiti dešavanje naroda širom svijeta, hoće li neko od bitnijih faktora reći dosta ili bilo šta drugo je više i nebitno, čovječanstvo je možda i na najtežem ispitu u svom dosadašnjem postojanju i jednostavno nema drugu opciju ili će nas sve skupa pojesti mrak.

Pišaj ga, biti će šta mora biti.
sjetim se one scene iz kuma kad senatora izdrogiraju ubiju curu zaliju ga njegovom krvi prije toga ga slikala u eaznim pozama pa njega slikali.... poslije je samo viko jea jes jes
Billy The Pljuc

#69964 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

Ah, sedma umjetnost, ka'e zabava, otkako je nastala formirala je ljudski rod, većina nas nemre bRez istog, prate se serije, filmovi, "obožavaju" se glumci i glumice, režiseri itd., dižu u nebesa i tuguje se za istima kad odu. Ako zagrebemo malo, bez obzira na mentalne kapacitete kojima raspolažemo, možemo uvidjeti da je isto uglavnom propaganda. Prikazuje nam se svašta, nagovještava, pomalo učimo, usvajamo i povinujemo se, nesvjesni uglavnom istog, ono čemu smo gledajući svjedočili se već desilo negdje nekad ili će se tek desiti. Dozira nam se u dovoljnoj mjeri da ne nastane kuršlus u glavi i ne poludiš mada ima slabijih jedinki koji i to dožive. Tako je i sa seks industrijom, sportom, muzikom itd.itd.itd.

I jbga jope slučajnost, sve to kontrolišu opet oni, nema aspekta života u kojem nisu prisutni i ne "drže uzde". Nema druge nego "teorija zavjere" a dalo bi se zaista danima pa i godinama o istom raspravljati. Otklizah ja vrteći se u više pravaca definitivno, od druga doziranog do ekstrema kojekakvih :P.

Edit: Sorry @skrbavi-admin , ispalo je da ti se direktno obraćam boldanim umjesto da generalizujem na sve nas kao što sam i namjeravao, ispravih se.
Last edited by Billy The Pljuc on 03/04/2026 13:33, edited 2 times in total.
alijagoro

#69965 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Nije losa fora,realno :lol:
zigzag

#69966 Re: IRAN

Post by zigzag »

Ovi navijaju da ih Iran bombarduje :lol: :lol:
zilog

#69967 Re: IRAN

Post by zilog »

Na ovo se zaboravilo. Ima jos toga, osim isporuka dronova Rusima (i davanja licence za iste):

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zele ... /260403017

Zelenski govorio kada su počeli loši odnosi Ukrajine i Irana: Srušili su naš avion, poginulo je 176 ljudi
skrbavi-admin

#69968 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

zilog wrote: 03/04/2026 08:16 Na ovo se zaboravilo. Ima jos toga, osim isporuka dronova Rusima (i davanja licence za iste):

Zelenski govorio kada su počeli loši odnosi Ukrajine i Irana: Srušili su naš avion, poginulo je 176 ljudi
nije se zaboravilo, malo seres..... tj malo vise jer se stavlja konotacija apsolutne namjere koje uopste nije bilo al eto nek vam i to bude :zzzz:

kada je avion srusen vec je proglasena no fly zona, i neki PVO sistemi postali aktivirani.... u pitanju je bila greska i koliko se ja sjecam iran je platio odstetu uz izvinjenje. Neka me neko ispravi ako nije tacno.....

evo nadjoh

https://www.aljazeera.com/news/2020/12/ ... es-victims

haj sad nadji koliko su dobile iranske porodice za obaranje iranskog dzeta od strane USAFA

nadji bar clanak od ovih dnovinarskih usrovatelja klixa koji spominju Iran Air 655
zigzag

#69969 Re: IRAN

Post by zigzag »

Vijeće sigurnosti UN-a sutra glasa o deblokadi Hormuza: Ako treba i oružjem
Znači mogli bi i evropljani ginuti za američke i jevrejske četnike.

Ide to lijepo sve...
skrbavi-admin

#69970 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

zigzag wrote: 03/04/2026 08:39
Vijeće sigurnosti UN-a sutra glasa o deblokadi Hormuza: Ako treba i oružjem
Znači mogli bi i evropljani ginuti za američke i jevrejske četnike.

Ide to lijepo sve...
prilika za ove iz rejona baze Orao sto su guzice obraza i duse dali za malo platice u dolarima da se ponovo angazuju jer imaju vec "sikjuriti klirens" :lol:
zigzag

#69971 Re: IRAN

Post by zigzag »

ako bude dobar pustiće mu da se plakne na telavivskoj plaži, pod uslovom da smeta ubermanšima... :lol:
skrbavi-admin

#69972 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

zigzag wrote: 03/04/2026 08:47 ako bude dobar pustiće mu da se plakne na telavivskoj plaži, pod uslovom da smeta ubermanšima... :lol:
a mene strah boga se okupat u Sredozemlju koliko hiljada se raspadne u njemu godisnje......
zilog

#69973 Re: IRAN

Post by zilog »

skrbavi-admin wrote: 03/04/2026 08:20
zilog wrote: 03/04/2026 08:16 Na ovo se zaboravilo. Ima jos toga, osim isporuka dronova Rusima (i davanja licence za iste):

nije se zaboravilo, malo seres..... tj malo vise jer se stavlja konotacija apsolutne namjere koje uopste nije bilo al eto nek vam i to bude :zzzz:

kada je avion srusen vec je proglasena no fly zona, i neki PVO sistemi postali aktivirani.... u pitanju je bila greska i koliko se ja sjecam iran je platio odstetu uz izvinjenje. Neka me neko ispravi ako nije tacno.....
Sada IZMISLJAS!!!

Kakva crna no fly zona? Avion poletio iz Teherana i letio prema zapadu (udaljavajuci se od Teherana). Prvo poricali i tvrdili da je pilotova greska, a tek nakon sateltskih snimaka -priznali. Odbili prisustvo Ukrajinaca tokom istrage. Niko nije uhapsen, niti priveden, da bi poslije bulaznili kako se avion sumnjivo kretao...
Tananarive

#69974 Re: IRAN

Post by Tananarive »

Ludzak wrote: 02/04/2026 22:50 Čitavo rukovodstvo im smaknuše, dok oni nisu sposobni jednog jedinog izraelskog zvaničnika smaknuti, a ovamo prenose kako će uništiti Izrael . Hhmmm...
čitavu infrastrukturu i baze im uništiše po BI, a ovamo priča Iran je gotov za 3 dana, hmmmmm!
skrbavi-admin

#69975 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

zilog wrote: 03/04/2026 08:54
skrbavi-admin wrote: 03/04/2026 08:20

Sada IZMISLJAS!!!

Kakva crna no fly zona? Avion poletio iz Teherana i letio prema zapadu (udaljavajuci se od Teherana). Prvo poricali i tvrdili da je pilotova greska, a tek nakon sateltskih snimaka -priznali. Odbili prisustvo Ukrajinaca tokom istrage. Niko nije uhapsen, niti priveden, da bi poslije bulaznili kako se avion sumnjivo kretao...
da da ti si u pravu..... :izet: :lol:

n 11 January 2020, the Government of Iran admitted that the IRGC had targeted Flight 752 after mistakenly identifying it as an American cruise missile,[8] and the head of the IRGC apologized for the mistake.[9

Background
The disaster occurred amid a heightened political crisis in the Persian Gulf, four hours after the Iranian military launched retaliatory ballistic missile strikes towards U.S. military airbases in Iraq in response to the assassination of Major General Qasem Soleimani by the U.S.[11] The U.S. previously threatened Iran and was initially expected to retaliate for the Iranian attack.[12][13] Iran was on the highest state of defensive alert and, according to Commander of the Aerospace Force of the IRGC Amir Ali Hajizadeh, was "totally prepared for a full-fledged war".[7]

i mojne me vise kvotat....
Last edited by skrbavi-admin on 03/04/2026 09:09, edited 1 time in total.
Post Reply