IRAN

Dozer

#69926 Re: IRAN

Post by Dozer »

no_sekirli wrote: 02/04/2026 23:10
Dozer wrote: 02/04/2026 22:52
no_sekirli wrote: 02/04/2026 22:39
Pratim sve, vjerojatno cak i previse. Samo i dalje stojim na tome, da i Krampova samovolja i euforija gledanja uzivo kako rusi Teheran ima granice. Ako ih on vec nema, siguran sam ih netko vazan ima.
To sto su oni ravnaju Iran je katastrofa, ali i Iran ravna sve susjede okolo, cak i Cipar. Meni to bas i nije OK, rokanje hotela po Dubaiu i slicno. Razumijem unistavanje US baza, rokanje po Izraelu, ali ovo okolo nije bas Iranu na cast.
Bez ikakvog navijanja za bilo sta i bilo koga, ali stvari ne gledas ispravno - prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj.

Evo ti si Iran, ja sam Qatar, ili Saudija, ili Kuvajt, itd.
Dosli Ameri s drugog kraja svijeta, i zajedno s cifutima, koji su daleko preko dvije drzave, tebe napali.
Istovremeno, ja tim Amerima omogucavam da te napadaju s moje teritorije, dajem im logistiku, smjestaj, gorivo, sve sto im treba, i pride recimo pustam cifutske rakete preko svoje teritorije prema tebi.

Da li ces me ti potapsati, neces nista, ili ces udariti po Americkim ciljevima na mojoj teritoriji?

Ako ja dajem svoje civilne objekte americkoj vojsci i firmama koje podrzavaju tu vojsku i napade na tebe, da li su onda i ti objekti tvoj cilj, ili neces nista?
Imas potpuno pravo na svoje misljenje, samo eto dopusti i meni to pravo.
Sve te zemlje koje si nabrojao postoje zbog USa, u njima vladaju kraljevi i ostali nedodirljivi i odnos je skoro pa vazalski. Amera zavrbi, Saud ga pocese.
Zar ti mislis da netko iz Katara ima moci, snage i volje neokolonijalistima reci da ne smije staviti Thaad bateriju u bazu koju su napravili da skidaju dronove i rakete? Na koji nacin to mogu?
S cim da se kurce? Da im zabrane ulazak?

Ja ne sporim iranske napade na americke baze, to je defacto neprijateljski teritorij, ali civilnu infrastrukturu ne bi smjeli dirati, i samim tim stvarati dodatne neprijatelje sami sebi. Dovode se u jos tezi polozaj.

Kako bi evo mi u BiH mogli reci da NATO snage odmah izidju iz nase drzave, jer se eto protivimo napadu na Iran? I da se sloze sve 3 strane u drzavi. Da ti ja odgovorim, ne mozemo nikako. Ali to i dalje nije razlog da Iran odvali 10 balistickih raketa na NATO bazu u Sarajevu. Zar ne?
Naravno da imas pravo na misljenje, ali misljenje ne igra ulogu nad cinjenicama.
A cinjenice su da je svaka od tih zemalja suverena, i da su americke baze stvar ugovora od prije jedva 50-ak godina. Ti ugovori su bili neka vrsta kontra usluge za americku naftnu tehnologiju, a ne za formiranje drzava, jer sve zaljevske zemlje su postojale i prije toga, pa je malo pogresno reci da te zemlje postoje zbog USA.
Neke su cak, poput Bahreina recimo, bile dio Irana do 1930-ih.

I naravno da su uvijek mogle i mogu reci da raskidaju ugovor i da US vojska vise nema pristup njihovoj teritoriji, a pogotovo ne za vrsenje ratnih dejstava. To rade suverene drzave.
E sad, politika, podanicki mentalitet, razni drugi interesi, to je drugi par rukava. Ali, poenta je da ako hoce - mogu otjerati Amere ili im uskratiti gostoprimstvo za ratna dejstva.

Mi smo neuporedivi s ovim, jer mi smo de facto protektorat.
Last edited by Dozer on 02/04/2026 23:30, edited 1 time in total.
Hajlac

#69927 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Last edited by Hajlac on 02/04/2026 23:57, edited 1 time in total.
liyf

#69928 Re: IRAN

Post by liyf »

Mislim da su Trump i ovaj Pete previše duboko ušli, djelimično svojom voljom da sada izađu. Ne gine ništa osim kopnene invazije što prikazuju ovi politički potezi. Samo se nadam da će Iran imati barem malo PVO i snage da ih razvali čim priđu
Dozer

#69929 Re: IRAN

Post by Dozer »

Velkoski wrote: 02/04/2026 23:25

zvanično
Za par dana ce osvanuti da je umro....
Hajlac

#69930 Re: IRAN

Post by Hajlac »

skrbavi-admin

#69931 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Dozer wrote: 02/04/2026 23:30
Velkoski wrote: 02/04/2026 23:25

zvanično
Za par dana ce osvanuti da je umro....
ja mislim da je gadno nesto odbio......
no_sekirli

#69932 Re: IRAN

Post by no_sekirli »

Dozer wrote: 02/04/2026 23:28
no_sekirli wrote: 02/04/2026 23:10
Dozer wrote: 02/04/2026 22:52
Bez ikakvog navijanja za bilo sta i bilo koga, ali stvari ne gledas ispravno - prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj.

Evo ti si Iran, ja sam Qatar, ili Saudija, ili Kuvajt, itd.
Dosli Ameri s drugog kraja svijeta, i zajedno s cifutima, koji su daleko preko dvije drzave, tebe napali.
Istovremeno, ja tim Amerima omogucavam da te napadaju s moje teritorije, dajem im logistiku, smjestaj, gorivo, sve sto im treba, i pride recimo pustam cifutske rakete preko svoje teritorije prema tebi.

Da li ces me ti potapsati, neces nista, ili ces udariti po Americkim ciljevima na mojoj teritoriji?

Ako ja dajem svoje civilne objekte americkoj vojsci i firmama koje podrzavaju tu vojsku i napade na tebe, da li su onda i ti objekti tvoj cilj, ili neces nista?
Imas potpuno pravo na svoje misljenje, samo eto dopusti i meni to pravo.
Sve te zemlje koje si nabrojao postoje zbog USa, u njima vladaju kraljevi i ostali nedodirljivi i odnos je skoro pa vazalski. Amera zavrbi, Saud ga pocese.
Zar ti mislis da netko iz Katara ima moci, snage i volje neokolonijalistima reci da ne smije staviti Thaad bateriju u bazu koju su napravili da skidaju dronove i rakete? Na koji nacin to mogu?
S cim da se kurce? Da im zabrane ulazak?

Ja ne sporim iranske napade na americke baze, to je defacto neprijateljski teritorij, ali civilnu infrastrukturu ne bi smjeli dirati, i samim tim stvarati dodatne neprijatelje sami sebi. Dovode se u jos tezi polozaj.

Kako bi evo mi u BiH mogli reci da NATO snage odmah izidju iz nase drzave, jer se eto protivimo napadu na Iran? I da se sloze sve 3 strane u drzavi. Da ti ja odgovorim, ne mozemo nikako. Ali to i dalje nije razlog da Iran odvali 10 balistickih raketa na NATO bazu u Sarajevu. Zar ne?
Naravno da imas pravo na misljenje, ali misljenje ne igra ulogu nad cinjenicama.
A cinjenice su da je svaka od tih zemalja suverena, i da su americke baze stvar ugovora od prije jedva 50-ak godina. Ti ugovori su bili neka vrsta kontra usluge za americku naftnu tehnologiju, a ne za formiranje drzava, jer sve zaljevske zemlje su postojale i prije toga, pa je malo pogresno reci da te zemlje postoje zbog USA.
Neke su cak, poput Bahreina recimo, bile dio Irana do 1930-ih.

I naravno da su uvijek mogle i mogu reci da raskidaju ugovor i da US vojska vise nema pristup njihovoj teritoriji, a pogotovo ne za vrsenje ratnih dejstava. To rade suverene drzave.
E sad, politika, podanicki mentalitet, razni drugi interesi, to je drugi par rukava. Ali, poenta je da ako hoce - mogu otjerati Amere ili im uskratiti gostoprimstvo za ratna dejstva.

Mi smo neuporedivi s ovim, jer mi smo de facto protektorat.
Ma da, mi smo protektorat, a npr. Kuvajt, za koga je pokrenut rat, je slobodna i suverena drzava.

Dozeru, smaras buraz, osnovni cilj u svim raspravama ti je da tvoja bude zadnja, a i sam znas da nisi u pravu.

Cuj Bahrein moze otjerati Amerikance. E, svasta se moze ovdje i procitati.
Hajlac

#69933 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Last edited by Hajlac on 02/04/2026 23:53, edited 1 time in total.
vee-jay

#69934 Re: IRAN

Post by vee-jay »

Hajlac

#69935 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Hajlac

#69936 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Masala krenulo je

Hajlac

#69937 Re: IRAN

Post by Hajlac »

"To the President of Turkey, Recep Tayyip Erdogan, and to every last soul walking the streets of Istanbul, Ankara, Izmir, and the dusty villages that still remember the old blood of the Anatolian earth.

Listen to me, you fat cats in your marble halls and you ordinary Turks sweating under the same sun that beats down on Tehran right now. The bombs are falling again. Not on soldiers. Not on tanks. On bridges. On power lines. On hospitals and apartment blocks full of kids who never voted for any of this shit. Iran’s civilian guts are being ripped open in broad daylight, and the world watches like it’s just another television show. And you, Erdogan? You sit there in silence, mouth sewn shut by whatever deal or fear or calculation keeps you quiet. That silence is a blade at your own throat, brother. Because after Iran it’s your turn. The same hands that are smashing Karaj today will be lining up the Bosphorus tomorrow, and your precious moral high ground will be nothing but rubble and excuses.

I’m not asking you. I’m telling you. Get your asses into the streets. Not for some polite march with flags and slogans that nobody hears. I mean the real thing. The kind that shuts down the avenues, that blocks the tanks from moving, that makes the television cameras shake. Turkish men and women pouring out of the mosques and the coffee houses and the factories, roaring like the old Janissaries used to roar before they sold their balls to the highest bidder. Block the highways. Surround the presidential palace. Make it impossible for one more American bomb to drop without the whole world hearing Turkey’s voice cracking the sky open. Your grandfathers didn’t bleed at Gallipoli so you could sit on your hands while another Muslim country gets carved up like meat on a butcher’s block.

And you, Erdogan. Enough of the speeches that go nowhere. Enough of the careful balancing act that leaves your own people next on the list. Pick up the phone. Call the Russians, the Chinese, whoever still has a spine left in this circus. Send aid convoys across the border tonight. Close the straits to every warship that smells of this madness. Tell Washington and Tel Aviv in language they understand that Turkey will not be the next domino. Do it now, before the missiles start flying over your own cities and your children learn what Iranian mothers are learning right now: that silence from their leaders tastes like ash in the mouth.

The hour is late. The sky is already burning in the east. If you do nothing, if you let this pass with another pious statement and another photo-op, then you have already surrendered Turkey. The destruction will come, and it will come fast, and history will spit on your grave the same way it spits on every leader who watched the slaughter and called it diplomacy.

Rise up, Turks. Rise up like men who still have blood in their veins. Drag your president into action if you have to. Because the next bridge they blow up might be yours. And I swear to the mad god that watches over all this lunacy, I have no stomach for watching Turkey burn after Iran. None at all."
https://x.com/Shinamuller/status/203971 ... 90573?s=20
Hajlac

#69938 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Ucijenjeni politicari podrzavaju pedo-cioniste bez podrske gradjana

Dozer

#69939 Re: IRAN

Post by Dozer »

no_sekirli wrote: 02/04/2026 23:39
Ma da, mi smo protektorat, a npr. Kuvajt, za koga je pokrenut rat, je slobodna i suverena drzava.

Dozeru, smaras buraz, osnovni cilj u svim raspravama ti je da tvoja bude zadnja, a i sam znas da nisi u pravu.

Cuj Bahrein moze otjerati Amerikance. E, svasta se moze ovdje i procitati.
Klasika. Suocenje s argumentima i cinjenicama, i odmah ide "smaras" i kojekakve nebuloze. :lol:
Sad ce i neki jaci ad hominem, pretpostavljam, ili miksanje s nekim desetim temama? :D
Hajlac

#69940 Re: IRAN

Post by Hajlac »

skrbavi-admin

#69941 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

sve su karte pale na sto....

samo me zanima kako su ti ljudi ucjenjivani..... ono u fazonu ako ces radit za nasu stvar nece ti niceg falit, imaces sve sto hoces i sto pozelis samo moras okrenut glavu kad ti nije po cejfu, ne moras se lizat sa nama rukovat ali radit moras..... i dobijes milijarde, moc, vlast nad vojskom koja te stiti i tako to..... tajne sluzbe cemo ti obezbijedit...os guzit stas guzit... trebal ti rezervni organ i to cemo organizovat..... poremetis li sta, odpada dio aviona, metak zaluta, otpadne dio auta i tako...... ja mislim da je tamo takva fabrika zla i takav djavolji ugovor kojeg bilo ko jedva moze odbit.....u terminalnoj fazi je i Reza Pahlavi govorio da su jednostavno premocni, imaju sve konce u rukama i nije vise htio komentarisat.......nego nastavio uzivat u ostatku zivota....

matrica je nevjerovatno slicna.... vecina tih pudlica se ponasa totalno isto.... Sisi, Bahrejn, Emirati, Salman, isprdak jordanski..... da li bi imi isto tako pali pod taj uticaj, jarane tucaces najbolje ribe, imaces auta koja hoces samo reci, para koliko hoces, SAMO moras kako mi kazemo.....a za ostalo se ne brini.....

apsolutni novitet je ovaj uhljup Djogani od Sirije, zatvorenik, premlacivan, pa preobliknut u totalno kontrolabilnu pudlicu......

bas bi me zanimalo kako to ide.....
Hajlac

#69943 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Pa padaju mi odmah na pamet one sex afere:

- na Jahorini (politicari iz Trojke)
- po fakultetima ala Pravni,
zatim kriminalno stjecanje para i nekretnina likova ala Lagumdzija, Izetbegovic, Covic, Dodik, Niksic itd. za koje sigurno mUSAdovci znaju.

Kod nekih moze biti "tajna veza" cak i izvrsavanje po naredbama iz tajnih drustvava ala Masoni (pricalo se da je onaj Izet Radjo sa DIF-a mason, koji je iz Srbije dosao ovdje).

Ona ekipa momaka volonterski je pokusala prokazati i razbiti pedofilski lanac ali se ubrzo Sistem vrlo borbeno usprotivio kad su 'udarili' na onog mracnjaka iz Crnih labudova i pohapsio njih umjesto tih pedofila cije vrbovanje maloljetnika su momci zadokumentovali.
U Americi policija regularno ohrabruje i saradjuje s takvim volonterima...
Ali da ne odemo daleko u OT.
Rejhana

#69944 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Hajlac wrote: 02/04/2026 23:29

Ovo su tu bivši ISIL-ovci, samo su ih Turci malo "uljudili".

Predviđam da će pokušati vratiti teritoriju, znači jug Sirije i Golan, i da bi tu mogla biti makljaža sa cionistima.

U tom slučaju bi Druzi izvukli deblji kraj.
skrbavi-admin

#69945 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Hajlac wrote: 03/04/2026 00:27 Pa padaju mi odmah na pamet one sex afere:

- na Jahorini (politicari iz Trojke)
- po fakultetima ala Pravni,
zatim kriminalno stjecanje para i nekretnina likova ala Lagumdzija, Izetbegovic, Covic, Dodik, Niksic itd. za koje sigurno mUSAdovci znaju.

Kod nekih moze biti "tajna veza" cak i izvrsavanje po naredbama iz tajnih drustvava ala Masoni (pricalo se da je onaj Izet Radjo sa DIF-a mason, koji je iz Srbije dosao ovdje).

Ona ekipa momaka volonterski je pokusala prokazati i razbiti pedofilski lanac ali se ubrzo Sistem vrlo borbeno usprotivio kad su 'udarili' na onog mracnjaka iz Crnih labudova i pohapsio njih umjesto tih pedofila cije vrbovanje maloljetnika su momci zadokumentovali.
U Americi policija regularno ohrabruje i saradjuje s takvim volonterima...
Ali da ne odemo daleko u OT.
:thumbup:

dakle ili te navuku na tanak led ili ti iskopaju
talijan97

#69946 Re: IRAN

Post by talijan97 »

skrbavi-admin wrote: 03/04/2026 00:13 sve su karte pale na sto....

samo me zanima kako su ti ljudi ucjenjivani..... ono u fazonu ako ces radit za nasu stvar nece ti niceg falit, imaces sve sto hoces i sto pozelis samo moras okrenut glavu kad ti nije po cejfu, ne moras se lizat sa nama rukovat ali radit moras..... i dobijes milijarde, moc, vlast nad vojskom koja te stiti i tako to..... tajne sluzbe cemo ti obezbijedit...os guzit stas guzit... trebal ti rezervni organ i to cemo organizovat..... poremetis li sta, odpada dio aviona, metak zaluta, otpadne dio auta i tako...... ja mislim da je tamo takva fabrika zla i takav djavolji ugovor kojeg bilo ko jedva moze odbit.....u terminalnoj fazi je i Reza Pahlavi govorio da su jednostavno premocni, imaju sve konce u rukama i nije vise htio komentarisat.......nego nastavio uzivat u ostatku zivota....

matrica je nevjerovatno slicna.... vecina tih pudlica se ponasa totalno isto.... Sisi, Bahrejn, Emirati, Salman, isprdak jordanski..... da li bi imi isto tako pali pod taj uticaj, jarane tucaces najbolje ribe, imaces auta koja hoces samo reci, para koliko hoces, SAMO moras kako mi kazemo.....a za ostalo se ne brini.....

apsolutni novitet je ovaj uhljup Djogani od Sirije, zatvorenik, premlacivan, pa preobliknut u totalno kontrolabilnu pudlicu......

bas bi me zanimalo kako to ide.....
Ma mogu ti ući i na telefon, laptop. A znamo po epstein fajlovima dokle ti ljudi idu u perverzluke, ne mora to biti ni pedofilija, već preljuba, kriminal, utaja.

Efikasan je i zapadnjački ekonomski embargo, pa te samo na osnovu toga mogu srušiti.
Hajlac

#69947 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Danas je u Iranu bio neki "Nature Day" kad se ljudi okupljaju u prirodi - na livadama/bastama...kakve su i upravo ispod ovog mosta :(

Rejhana

#69948 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Last edited by Rejhana on 03/04/2026 00:47, edited 1 time in total.
Hajlac

#69949 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Skup najvecih svjetskih ljigavaca, krimosa, utajivaca poreza, naredbodavaca ubistava, pedofila, cionista...

Rejhana

#69950 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Mašallah :mrgreen:

Post Reply