IRAN

zigson

#69901 Re: IRAN

Post by zigson »

Jedina drzava na svijetu nakon ne znam koliko godina koja ima ministarstvo RATA i oni pricaju nekome da hoce da ih vrate u kameno doba :lol:
sumirprimus

#69902 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Nema.mladjeg.ispod 55.godina :skoljka:
Ko vijeće staraca jebte
Last edited by sumirprimus on 02/04/2026 22:49, edited 1 time in total.
Hajlac

#69903 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Kosher Narandzasti

anelsol

#69904 Re: IRAN

Post by anelsol »

Nešto je truhlo u zemlji Danskoj čim traži odlazak u penziju glavnokomandujućeg usred priprema za invaziju

Ludzak

#69905 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Čitavo rukovodstvo im smaknuše, dok oni nisu sposobni jednog jedinog izraelskog zvaničnika smaknuti, a ovamo prenose kako će uništiti Izrael . Hhmmm...
skrbavi-admin

#69906 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

zigson wrote: 02/04/2026 22:43 Jedina drzava na svijetu nakon ne znam koliko godina koja ima ministarstvo RATA i oni pricaju nekome da hoce da ih vrate u kameno doba :lol:
Drzava koja baci na kerijer 15 milijardi dolara a svaki kojeg puste je pun mana - samo sto su ti detalji "CLASSIFIED" pa mi obicni hamelji nikad ne saznamo kad sta crkne na americkom nosacu, kad ispadne koji F35 u more, F15, F18.....

To je ta neka praiskonska pra(ne)covjecna potreba za prijekom dominacijom, kontrolom i moci.....
1000 milijardi baci ova drzava u vojsku..... 1000 milijardi..... Jedan sleper pun novcanica po 100 dolara je otprilike 1 milijardu....
Dakle ovi na obezbjedjivanje realne dominacije politicke vojne obavjestajne i bilo koje vrste bace 1000 slepera para.....
Ne znam jel iko ikad vidio vise od 100 slepera na jednom mjestu..... Nazalost to je tako....
Najveca tragedija te potrosnje radi dominacije je ta da sluzi privatnim dzepovima..... Gdje god je u pitanju vise desetina i stotina milijardi dolara do hiljada milijardi angazuju se apsolutni vojni resursi da se podrede obavjestajnom, izvidjackom, po potrebi upozoravajucem, konsekventno napadackom radu.....

Ko ima petlje kerijeru stat na crtu..... Na njemu je kolosalna tehno armija projektila aviona bombi prisluskivaca i komunikacionih sistema..... Za neke stvari je dovoljno da se samo pojavi negdje.....
JovicSA

#69907 Re: IRAN

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 21:44
Qler wrote: 02/04/2026 21:43 Tako su govorili Ameri i za Vijetnam, dok si tamo dok si vamo.. i za Afganistan i Irak, i gdje su sad, i Srbija je govorila rat u BiH za 7 dana gotov, i Rusi za Ukrajinu... Iran je jači od svih navedenih, i teži geografski... pa vidjet ćemo...
Citaj, prvi nalet.
Sta ce bit za mjesec to je druga prica, kako je krenulo mozda I u europi zarati :mrgreen: :skoljka:
Pa to i jeste cilj cio-pedofilske sekte da razjebe i ono malo sigurnosti u Evropi i svijetu zarad svojim maloumnih ciljeva koje i ti podržavaš i svršavaš na njih.
Billy The Pljuc

#69908 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

Hajlac wrote: 02/04/2026 22:32
Sve jasno al' ni narednih eventualnih 250 godina "državnosti" stoci sitnog zuba koja tamo obitava neće pomoći da progledaju, valjda se raspadnu mnogo mnogo prije toga.
Dozer

#69909 Re: IRAN

Post by Dozer »

no_sekirli wrote: 02/04/2026 22:39
Pratim sve, vjerojatno cak i previse. Samo i dalje stojim na tome, da i Krampova samovolja i euforija gledanja uzivo kako rusi Teheran ima granice. Ako ih on vec nema, siguran sam ih netko vazan ima.
To sto su oni ravnaju Iran je katastrofa, ali i Iran ravna sve susjede okolo, cak i Cipar. Meni to bas i nije OK, rokanje hotela po Dubaiu i slicno. Razumijem unistavanje US baza, rokanje po Izraelu, ali ovo okolo nije bas Iranu na cast.
Bez ikakvog navijanja za bilo sta i bilo koga, ali stvari ne gledas ispravno - prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj.

Evo ti si Iran, ja sam Qatar, ili Saudija, ili Kuvajt, itd.
Dosli Ameri s drugog kraja svijeta, i zajedno s cifutima, koji su daleko preko dvije drzave, tebe napali.
Istovremeno, ja tim Amerima omogucavam da te napadaju s moje teritorije, dajem im logistiku, smjestaj, gorivo, sve sto im treba, i pride recimo pustam cifutske rakete preko svoje teritorije prema tebi.

Da li ces me ti potapsati, neces nista, ili ces udariti po Americkim ciljevima na mojoj teritoriji?

Ako ja dajem svoje civilne objekte americkoj vojsci i firmama koje podrzavaju tu vojsku i napade na tebe, da li su onda i ti objekti tvoj cilj, ili neces nista?
skrbavi-admin

#69910 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

anelsol wrote: 02/04/2026 22:49 Nešto je truhlo u zemlji Danskoj čim traži odlazak u penziju glavnokomandujućeg usred priprema za invaziju

Mislim da je iza kulisa obicno nesto sasvim drugo....
Postoje tako zakonske i moralne norme koje covjek moze i ne moze mora ili ne mora prijeci....
Ja mislim da su ovdje bile u pitanju moralne norme i to zadnje.... A upravo se raspravljamo o moralu upotrebe TN oruzja.....
no_sekirli

#69911 Re: IRAN

Post by no_sekirli »

Jebes ga, ako ministar ima ovlasti da smijeni nekoga po zakonu, onda je taj isti i imenovan od strane nekog prethodnog ministra. Najbolje da u svoj tim stavi nekoga tko mu ne odgovara, how yes no.

Previse ljudi prate twitter i ostale drustvene mreze, algoritmi rade svoj posao, odnese mozak za kratko vrijeme.
sumirprimus

#69912 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Ljudino usa ima 12 keriera :lol:
11.plus 1 u izgradnji :mrgreen:
last mohicans

#69913 Re: IRAN

Post by last mohicans »

JovicSA

#69914 Re: IRAN

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 22:55 Ljudino usa ima 12 keriera :lol:
Amerika je imala, kidnapovana Amerika to sada ima isto kao što je Putin sa svojim oligarsima kidnapovao Rusiju pa izvršio agresiju na Ukrajinu tako je i Trump sa svojim ultra bogatom elitom kidnapovao Ameriku i izvršio agresiju sa cionistima.
sumirprimus

#69915 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

JovicSA wrote: 02/04/2026 23:01
Amerika je imala, kidnapovana Amerika to sada ima isto kao što je Putin sa svojim oligarsima kidnapovao Rusiju pa izvršio agresiju na Ukrajinu tako je i Trump sa svojim ultra bogatom elitom kidnapovao Ameriku i izvršio agresiju sa cionistima.
Mislim da je usa ozbiljnija od rusije.i da se izborima ovo da ispraviti.
JovicSA

#69916 Re: IRAN

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 23:02
Mislim da idućih izbora neće biti. Biće neki false flag ili neko sranje u svijetu gdje će vjerovatno proglasiti da zbog sigurnosti Amerike ne mogu imati izbore. Mislim da se ide u tom pravcu a i neki od Trumpovaca su to već prije nekoliko mjeseci najavili da je ostanak Trumpa i njegove politike važnije od ustava i izbora. Drugim riječima sprem te se, sprem te.
no_sekirli

#69917 Re: IRAN

Post by no_sekirli »

Dozer wrote: 02/04/2026 22:52
no_sekirli wrote: 02/04/2026 22:39
Pratim sve, vjerojatno cak i previse. Samo i dalje stojim na tome, da i Krampova samovolja i euforija gledanja uzivo kako rusi Teheran ima granice. Ako ih on vec nema, siguran sam ih netko vazan ima.
To sto su oni ravnaju Iran je katastrofa, ali i Iran ravna sve susjede okolo, cak i Cipar. Meni to bas i nije OK, rokanje hotela po Dubaiu i slicno. Razumijem unistavanje US baza, rokanje po Izraelu, ali ovo okolo nije bas Iranu na cast.
Bez ikakvog navijanja za bilo sta i bilo koga, ali stvari ne gledas ispravno - prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj.

Evo ti si Iran, ja sam Qatar, ili Saudija, ili Kuvajt, itd.
Dosli Ameri s drugog kraja svijeta, i zajedno s cifutima, koji su daleko preko dvije drzave, tebe napali.
Istovremeno, ja tim Amerima omogucavam da te napadaju s moje teritorije, dajem im logistiku, smjestaj, gorivo, sve sto im treba, i pride recimo pustam cifutske rakete preko svoje teritorije prema tebi.

Da li ces me ti potapsati, neces nista, ili ces udariti po Americkim ciljevima na mojoj teritoriji?

Ako ja dajem svoje civilne objekte americkoj vojsci i firmama koje podrzavaju tu vojsku i napade na tebe, da li su onda i ti objekti tvoj cilj, ili neces nista?
Imas potpuno pravo na svoje misljenje, samo eto dopusti i meni to pravo.
Sve te zemlje koje si nabrojao postoje zbog USa, u njima vladaju kraljevi i ostali nedodirljivi i odnos je skoro pa vazalski. Amera zavrbi, Saud ga pocese.
Zar ti mislis da netko iz Katara ima moci, snage i volje neokolonijalistima reci da ne smije staviti Thaad bateriju u bazu koju su napravili da skidaju dronove i rakete? Na koji nacin to mogu?
S cim da se kurce? Da im zabrane ulazak?

Ja ne sporim iranske napade na americke baze, to je defacto neprijateljski teritorij, ali civilnu infrastrukturu ne bi smjeli dirati, i samim tim stvarati dodatne neprijatelje sami sebi. Dovode se u jos tezi polozaj.

Kako bi evo mi u BiH mogli reci da NATO snage odmah izidju iz nase drzave, jer se eto protivimo napadu na Iran? I da se sloze sve 3 strane u drzavi. Da ti ja odgovorim, ne mozemo nikako. Ali to i dalje nije razlog da Iran odvali 10 balistickih raketa na NATO bazu u Sarajevu. Zar ne?
sumirprimus

#69918 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

JovicSA wrote: 02/04/2026 23:05

Mislim da idućih izbora neće biti. Biće neki false flag ili neko sranje u svijetu gdje će vjerovatno proglasiti da zbog sigurnosti Amerike ne mogu imati izbore. Mislim da se ide u tom pravcu a i neki od Trumpovaca su to već prije nekoliko mjeseci najavili da je ostanak Trumpa i njegove politike važnije od ustava i izbora. Drugim riječima sprem te se, sprem te.
Izbora u usa će biti,.Niko neće baciti atomku i proci cemo u drugi krug. Zivi bili pa vidjeli
Romanija

#69919 Re: IRAN

Post by Romanija »

mist wrote: 02/04/2026 22:34

General Randy George, kao iskusni oficir koji je prosao Irak i Afganistan, zagovarao je oprezniji pristup. Dok ministar Hegseth javno forsira retoriku o "nadmocnoj sili" i tvrdi da je iranska odbrana već unistena, vojni vrh (ukljucujuci Georgea) upozorava na rizike slanja kopnenih trupa.
Fokus generala bio je na preciznim udarima iz zraka i s mora, dok bi ulazak pjesadije u planinski teren Irana znacio ogromne zrtve.

Izvjestaji sugerisu da je general George izrazio skepticizam prema planovima za zauzimanje iranskih naftnih terminala (poput ostrva Kharg) ili priobalnih podrucja.
On smatra da bi pjesadija na iranskom tlu bila laka meta za preostale iranske dronove i balisticke rakete, sto je direktno u suprotnosti s Hegsethovim tvrdnjama da je Iran "gotov".

Zakljucak se sam namece...
Vidio sam ovo maloprije, apsolutno suludo sta rade, ..., citac vijesti sa ultra-konzervativne TV stanice smjenjuje generala sa 4 zvijezde, i onda se svi cudimo sto se pate sa Irancima vec drugi mjesec.
skrbavi-admin

#69920 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Sjetim se pjesme Pantagana i savrseno odgovara i akteru i trenutku....

Last edited by skrbavi-admin on 02/04/2026 23:17, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#69921 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image

🇮🇷🚫🇺🇦🇦🇪Ukrainian officer killed in Dubai
It is reported that the officer, who was part of a counter-drone team, was killed by an Iranian drone that targeted the headquarters of the team
GandalfSivi

#69922 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

JovicSA wrote: 02/04/2026 23:05

Mislim da ce pokusati, a nadam se da je taj voz vec prosao. Zajebao ih je Minneapolis, dokosurilo ih je devet miliona ljudi na ulicama. Nije jos 12 miliona (sto bi zadovoljilo 3.5% pravilo), ali u slucaju blokade izbora bit ce ih minimalno 20 miliona, sto bi vodilo kompletnom slomu republikanaca…
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#69923 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image

bijesan ker manje
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#69924 Re: IRAN