IRAN

Škobo Habu

#69701 Re: IRAN

Post by Škobo Habu »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 11:25 intense airstrikes along the entire Iranian coast

Ovo je vijest od rano jutros , sto se moze protumačiti kako god ko želi, ali kako dosad ova admin radi .. :skoljka:

P.s sendviČ.
Zanimljivo?

Zar se ima što bombardovati po Iranu, s obzirom da si ti prije dvije sedmice tvrdio da je IRG na koljenima: ni avijacije, ni mornarice, ni raketa?

Tebi, kao zagovorniku "redneck" agende očito fali informacija sa terena.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#69702 Re: IRAN

Post by pici »

zar nije iran 100% unisten i promjenjen režim... dze .BA zapelo
HD_2015

#69703 Re: IRAN

Post by HD_2015 »

Sve dok ima i jednog živog muslimana, genocidaši će imati šta bombardovati.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#69704 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#69705 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 12:37
Chmoljo wrote: 02/04/2026 12:31 puna španija muslimana i islamskog sentimenta... Irska... Norveška... sve muhamedi i bin ibnovi.

zna sumke odakle to dolazi... :lol:

kakav pajac.
Lako je gloginje mlatit trumpovom retorikom kontinent nas dijeli od rusije I mi smo za mir tzv ublehska ljevicarska polticka spanije i irske, tu se slazem.
Ono sto je surova zbilja, da se u europi dize desnica I islamofobija je nikad jaca, nazalost, primjer navijanje spanaca neku noc kontra muslimana, do te mjere uvredljivo da se lamal pokupio sa stadiona I da su se oglasavali pslije redom reprezentativci spanije izvinjavajuc se.

Ljevica u europi je u soku I ne snalazi se i to je fakat, da je ne znam koliko vazna niksiceva I trojica vlast to ne moze opovrgnuti, a znaš ti zašto njih smijem u ovom kontekstu :run:
Kad smo vec kod pajaca.pateticno
kako se šire stative... eto sad nije što su muslimani nego što mogu srati sa distance. :thumbup:

pa ja, muslimani su krivi. onih 5% što su preplavili britaniju kako reče Džulijani kod Pirsa, ili glavosječe koje finansira judeokršćanska koalicija. pa kad odrade šta treba, rehabilituju ih.

a ti bereš tu spiku evropskog desničarskog šljama kao releventnu. trebam se izvinjavati što neki debil krivi inflaciju i tamnoputog komšiju što je on nesposobni debil koji ne može živjeti ko prije 50 godina ko čača mu.

jasno bolan sumire :thumbup:
sumirprimus

#69706 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Škobo Habu wrote: 02/04/2026 12:54
sumirprimus wrote: 02/04/2026 11:25 intense airstrikes along the entire Iranian coast

Ovo je vijest od rano jutros , sto se moze protumačiti kako god ko želi, ali kako dosad ova admin radi .. :skoljka:

P.s sendviČ.
Zanimljivo?

Zar se ima što bombardovati po Iranu, s obzirom da si ti prije dvije sedmice tvrdio da je IRG na koljenima: ni avijacije, ni mornarice, ni raketa?

Tebi, kao zagovorniku "redneck" agende očito fali informacija sa terena.
Redneck agende salis se? Lol kada ova cinična pošalica dolazi od tebe onda to zbilja shvatam kao zajebanciju :mrgreen:
Na stranu znam da ne želiš ozbiljno ali da probamo, da zanimljivo u kontekstu najavljene kopnene operacije i mogućih lokacija na koje će se ameri spustiti/ uputiti.
U tom kontekstu neko je postavljao analizu o zauzimanju dijela iranske obale . I jioo nikad nije tvrdio da je svaka iranska podzemna, ratkena iki vojna baza vec unistena, bidi se da su ulagali decenijama na desetine milijardi sredstva u to, umjesto u infrastrukturu za poboljšanje zivota svojih grajdana, recimo godinama kukaju na nedostatak vode.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#69707 Re: IRAN

Post by pici »

IRANSKE vlasti pogubile su muškarca povezanog s protuvladinim prosvjedima koji su izbili u siječnju, prenose državni mediji.

Amirhossein Hatami (18) bio je jedan od 11 muškaraca koji su, prema navodima Amnesty Internationala, bili izloženi mučenju i zlostavljanju u pritvoru prije nego što su osuđeni na, kako navode, "krajnje nepravednim suđenjima koja su se temeljila na iznuđenim priznanjima".

Prema iranskoj novinskoj agenciji Mizan, tijekom ispitivanja priznao je da je ušao u vojni objekt u Teheranu, oštetio ga i zapalio te pokušao doći do oružja i streljiva.

Žalba mu je odbijena, a Vrhovni sud potvrdio je presudu.

Iranske vlasti provele su jednu od najvećih represija nad prosvjednicima u povijesti Islamske Republike, a pravosuđe navodi da se izrečene kazne sada provode.
samo da se tuspasim da ni mulama nije maslo za ramazana...
liyf

#69708 Re: IRAN

Post by liyf »

pici wrote: 02/04/2026 13:06
IRANSKE vlasti pogubile su muškarca povezanog s protuvladinim prosvjedima koji su izbili u siječnju, prenose državni mediji.

Amirhossein Hatami (18) bio je jedan od 11 muškaraca koji su, prema navodima Amnesty Internationala, bili izloženi mučenju i zlostavljanju u pritvoru prije nego što su osuđeni na, kako navode, "krajnje nepravednim suđenjima koja su se temeljila na iznuđenim priznanjima".

Prema iranskoj novinskoj agenciji Mizan, tijekom ispitivanja priznao je da je ušao u vojni objekt u Teheranu, oštetio ga i zapalio te pokušao doći do oružja i streljiva.

Iranske vlasti provele su jednu od najvećih represija nad prosvjednicima u povijesti Islamske Republike, a pravosuđe navodi da se izrečene kazne sada provode.
priznao je da je ušao u vojni objekt u Teheranu, oštetio ga i zapalio te pokušao doći do oružja i streljiva.
Ne znam šta si očekivao, da mu daju orden?
zigzag

#69709 Re: IRAN

Post by zigzag »

Billy The Pljuc wrote: 02/04/2026 12:52
zigzag wrote: 02/04/2026 12:30
Billy The Pljuc wrote: 02/04/2026 12:26 "Azijske burze u padu nakon Trumpova obraćanja, cijena nafte porasla"

Fakat mi Kina nije jasna al' et' valjda oni znaju šta je najbolje za njih.

Stanje u Hormuškom tjesnacu i dalje nepromijenjeno, tankeri stoje s obje strane istog.
Kina ti nije jasna ?

Image
A ne znam zigazaga druže šta da ti rečem. Svojom istočnjačkom filozofijom jebu ostatak svijeta prije svega umjesto da pošamaraju ove američke kurtončiće i genocidaše iz tzv. Izraela. Mogu ih rastjerati k'o hijene a što i jesu i biti glavni bez da metak ispale, ovi pičići bi se povukli i još im bi se dugo dugo izvinjavali. Pa gledali bi ih svi k'o u zna se u šta i svi bi se njima okrenuli jer meni iskreno oni nikada nisu djelovali kao hegemon koji silom nameće svoje. Ne znam, možda griješim u njihovom pogledu, možda bi se isti i povampirili nakon toga ali trenutno djeluju više nego ispravno. Nije to toliko ni teško ni skupo za njih, nisu daleko, proglasiš Iran zonom svog interesa i malo sile rasporediš po istom, nije da im fali ljudi i tehnike. Vjerujem da bi Iran prihvatio takvu vrstu pomoći i sa njima kroz naftu i daljnja ulaganja/ekonomiju "isplatio" dugoročni angažman istih. Dobijaš mir i ne vjerujem da bi iko imao muda da im se suprostavlja.
Sa jedne strane imaš potomke kriminalaca, otpadnika od zajednice, sumnjivih muljatora, beskrupuloznih tipova i ko zna čega sve, jer USA je ipak takva i imali smo njihov 80to godišnji nastup po svijetu a sa druge strane imaš potomke onih koji ipak imaju korijene u višemilenijskoj mudrosti.

Kako si rekao, ne znamo kako bi se Kina ponašala kao hegemon ali sad se neće isticati i direktno protivrječiti jevrejskim ili američkim četnicima. Dovoljno je učiti iz svih ovih iskustava.
saabsa

#69710 Re: IRAN

Post by saabsa »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 10:39
Zlocin&Kazna wrote: 02/04/2026 10:38 Tacno je da je glupost bombardovati bolnicu sta god bilo ispod nje. Zato sam rekao svaka cast. :thumbup:
Iako si cinican, slazem se. Bolnice bi trebale biti crvena linija
Misliš one porušene u Gazi?
Ili ove u koje su cionistička govna upadala kamuflirana u medicinare?Image
Dimu1927

#69711 Re: IRAN

Post by Dimu1927 »

Jednoumlje na temi smeta liku koji je na temi ukrajina isto agresivno provodio i sviju na foe stavljao, a sad bi i foe ukidao

Karma je kurva :lol:

Gastal lagano i citaj
tokio25

#69712 Re: IRAN

Post by tokio25 »

mi generalno u svemu idemo iz krajnosti u krajnost
sumirprimus

#69713 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 02/04/2026 13:02
sumirprimus wrote: 02/04/2026 12:37
Chmoljo wrote: 02/04/2026 12:31 puna španija muslimana i islamskog sentimenta... Irska... Norveška... sve muhamedi i bin ibnovi.

zna sumke odakle to dolazi... :lol:

kakav pajac.
Lako je gloginje mlatit trumpovom retorikom kontinent nas dijeli od rusije I mi smo za mir tzv ublehska ljevicarska polticka spanije i irske, tu se slazem.
Ono sto je surova zbilja, da se u europi dize desnica I islamofobija je nikad jaca, nazalost, primjer navijanje spanaca neku noc kontra muslimana, do te mjere uvredljivo da se lamal pokupio sa stadiona I da su se oglasavali pslije redom reprezentativci spanije izvinjavajuc se.

Ljevica u europi je u soku I ne snalazi se i to je fakat, da je ne znam koliko vazna niksiceva I trojica vlast to ne moze opovrgnuti, a znaš ti zašto njih smijem u ovom kontekstu :run:
Kad smo vec kod pajaca.pateticno
kako se šire stative... eto sad nije što su muslimani nego što mogu srati sa distance. :thumbup:

pa ja, muslimani su krivi. onih 5% što su preplavili britaniju kako reče Džulijani kod Pirsa, ili glavosječe koje finansira judeokršćanska koalicija. pa kad odrade šta treba, rehabilituju ih.

a ti bereš tu spiku evropskog desničarskog šljama kao releventnu. trebam se izvinjavati što neki debil krivi inflaciju i tamnoputog komšiju što je on nesposobni debil koji ne može živjeti ko prije 50 godina ko čača mu.

jasno bolan sumire :thumbup:
Jao jao sta naprica ispisa pardon, :lol: meni stative uvijek na istom mjestu, dira me palestina sad I iran, ko i mianmar ili sudan ili Kongo, iskreno, i tu je moj problem sa vama.
Nidje veze prica, ne berem ja desnicarksu spiku, ja sam bio lijevo i kad od tog nije bilo hajra kao danas. Za razliku od mnogih ovde koji su ekstremno desno, eto vam druga trube počeo je opasnu spiku prodavati a poravnatu sa trenutnom desnicarskom slikom o ugroženosti kršćanstva i potrebi zaštite.istog :)
i da notorni je fakat o jačanju desnice i islamofobije sirom europe i dalje.
JohnnyS

#69714 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Ma skoro svi znamo da su mule daleko od sreće, ali ne navija nitko ovdje za mule nego protiv pokušaja započinjanja trećeg svjetskog rata jer je Trump jebo djevojčice pred skrivenom kamerom
sumirprimus

#69715 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Sta jje konstanta na svom ovim slikama? Sve neke djedice iz penzije jebte a vice specijalna jedinica :skoljka:
Dozer

#69716 Re: IRAN

Post by Dozer »

Ovo sibanje po obali je, valjda, priprema za upad pjesadije?

Samo bih zamolio Irance da snimaju sve to, jer mediji sigurno nece ni snimati, a ni objavljivati taj masakr. Pogotovo zapadnjacki mediji.
sumirprimus

#69717 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Dozer wrote: 02/04/2026 13:22 Ovo sibanje po obali je, valjda, priprema za upad pjesadije?

Samo bih zamolio Irance da snimaju sve to, jer mediji sigurno nece ni snimati, a ni objavljivati taj masakr. Pogotovo zapadnjacki mediji.
Jedna od opcija.
Gdje bi mogli upasti
Rejhana

#69718 Re: IRAN

Post by Rejhana »

To je ta sekularna, demokratska, ljudskopravaška Amerika :oops:

Chmoljo

#69719 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 13:12

Jao jao sta naprica ispisa pardon, :lol: meni stative uvijek na istom mjestu, dira me palestina sad I iran, ko i mianmar ili sudan ili Kongo, iskreno, i tu je moj problem sa vama.
Nidje veze prica, ne berem ja desnicarksu spiku, ja sam bio lijevo i kad od tog nije bilo hajra kao danas. Za razliku od mnogih ovde koji su ekstremno desno, eto vam druga trube počeo je opasnu spiku prodavati a poravnatu sa trenutnom desnicarskom slikom o ugroženosti kršćanstva i potrebi zaštite.istog :)
i da notorni je fakat o jačanju desnice i islamofobije sirom europe i dalje.
vidim, isto visiš na tim temama o sudanu ili kongu.

kako sam sebi uskočiš u usta, to je čudo jedno. znam da ti ništa ne znači. za to treba imati malo obraza.
Chmoljo

#69720 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

JohnnyS wrote: 02/04/2026 13:20

Ma skoro svi znamo da su mule daleko od sreće, ali ne navija nitko ovdje za mule nego protiv pokušaja započinjanja trećeg svjetskog rata jer je Trump jebo djevojčice pred skrivenom kamerom
izi, postaćeš muslimanski fundamentalista.
Dozer

#69721 Re: IRAN

Post by Dozer »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 13:24
Dozer wrote: 02/04/2026 13:22 Ovo sibanje po obali je, valjda, priprema za upad pjesadije?

Jedna od opcija.
Gdje bi mogli upasti
Gdje god da upadnu, isto im sljeduje. Na to su ih upozorili i njihovi iskusni vojnici i placenici.
Hajlac

#69722 Re: IRAN

Post by Hajlac »

peca777 wrote: 02/04/2026 12:11 Demokratija je najgora posast koja je zadesila bilo koje drustvo, pa evo i ovo.

Cuj ti njega, ja cu pisati gadosti, prenositi ko zna sta i kako generisano, lazno, uvecano, sta vec ne, a ti to gledaj i trpi.
peca777 wrote: 02/04/2026 12:15 ma ja mislim na ovog hajcaca hajc ili kako vec.
...
blablabla
...
nisu nista drugacij ni ovi proiran gilgamesi koji ordiniraju po temi.
Evo iz pro-cionisticke barustine SAUCESNISTVA u genocidu i stvaranju mesijanskog "Velikog Izrahella" isplivao i lik koji direktno zagovara prodaju naseg naoruzanja u ovom trenutku toj pedo-genocidnoj tvorevini :roll:
Jer kao Bosna ce 'hajrovati' neki "kredit" od genocidasa, koji ce nam kasnije "valjati" valjda sta li?
Za povratit.

Mora da ga je zaboljelo ono postavljeno LICEMJERJE Sultana Erdogana kojeg sve vise prozivaju sami Turci da je kripto-cionist...

Hoce lik da za javnost zavodi neku vojnu cenzuru kao da smo mi u ratnom stanju.
Sta ima porucnik za moral nismo te prepoznali.

"Patriotizam je posljednje utočište hulja"
Last edited by Hajlac on 02/04/2026 14:15, edited 5 times in total.
Hajlac

#69723 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image
Last edited by Hajlac on 02/04/2026 14:01, edited 1 time in total.
Hajlac

#69724 Re: IRAN

Post by Hajlac »

"Germany’s Ursula von der Leyen seems to have slept through her classes on the Nuremberg tribunals, which dealt with the Nazi legacy.

Nuremberg defined a war of aggression – of the kind committed by the US and Israel in attacking Iran – as the “supreme international crime” because "it contains within itself the accumulated evil of the whole".

In other words, parties like the US and Israel that commit the crime of aggression are responsible for everything that flows from their crime – and that includes Iran closing the Strait of Hormuz.

It is not Iran’s actions "putting global economic stability at risk". It is the criminal endeavours of the US and Israel.

The Nuremberg judges understood that this cause and effect had to be understood correctly, otherwise the logic of the Nazis would take hold again.

It is deeply disturbing that the lessons of Nuremberg are so utterly lost on von der Leyen and Starmer."
@Jonathan_K_Cook
Hajlac

#69725 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Image

Pitanje je da li ima vecih dvolicnjaka podlaca od Britanaca:

Post Reply