IRAN

breuer

#58476 Re: IRAN

Post by breuer »

Dozer wrote: 08/03/2026 08:51
aratet wrote: 08/03/2026 08:40 To svakako ne, isto kao što ni u Iranu ne znamo.

Ali ono što možemo veoma lako otkriti, koliko je važnih ljudi ubijeno. To se ne može sakriti.
Na koji nacin to mozemo otkriti za Izrael trenutno, bas me zanima...?

Pa imate li, pojedini, ikakve analiticke sposobnosti...?
Uvidjate li da trenutno svi mediji prenose stvari po istoj postavci:
- ne prikazuj i ne pricaj nista o stanju u Izraelu,
- ne prikazuj i ne pricaj nista o iranskim napadima na Izrael
- pricaj samo o iranskim napadima na zemlje zaljeva, US i izraelskim napadima na Iran, i izraelskim napadima na Liban.
- vrti stalno izjave Zutalja, i povremeno selekciju Iranaca i drugih iz svijeta.

I to je to.
nemoj tako, oni su objektivni i zahtijevaju jasne dokaze :zzzz:
Ironmen

#58477 Re: IRAN

Post by Ironmen »

pici wrote: 08/03/2026 00:04 Vratite se malo istorijski. Kada su se amerikanci ubacivali u ratne sukobe na BI., uvjek su imali podrsku saveznika i arapa a jedini uslov je bio, NE izrael u savezu i da se drze podalje. Znaci zaljevski rat tj u kuvajtu, irak, sirija, libija itd. Znaci izrael je bio izvan koalicije , moza simbolicno neka podrska pozadinska ili solo akcija nezavisno od drugih. Ovo je prvi put da je amerika direktno usla u rat sa izraelom kao jedinim saveznikom. Znaci jedino te dvije zemlje su u koaliciji i ratu sa trecom stranom u ovom slucaju iranom. Koliko vidim, arapi ko nesta prijete, bjesne, pizde ali ne salju svoje avione i rakete na iran. Kurdi eno zvanicno odbili da nece da ginu za tVumpa,NATO drzave sute i ko pomjeraju brodove prema iranu ali ne desjstvuju, tVump pizdi na najblizeg anglosaksonskog saveznika V.B. da su ih idali itd itd. Sve vristi da se je nadao tj bio ubjedjen da ce ubistvom vrha irana to se rijesiti u tri dana. Tako su se i rusi zajebali sa ukrajinom.

Uglavnom napamet politika bez cilja bez strategije bez motiva itd. tVump sada ceka gresku irana nebili uradili nesto sto bi pokrenulo saveznike. Zaista u wh su dosli na vlast klasicni idioti. Najgore sto cemo svi osjetiti ovaj rat, cijene vec luduju. Ovo ako se ne zavrsi ovaj mjesec... najebali smo.

Onaj cio naci dvojac treba pred streljacki vod.
Skoro je izjavio da je Iran gadjao skolu i ubio 165 djece zato sto njihove rakete nisu precizne, ministar je samo potvrdio da se slucaj istrazuje i oci usmjerio prema podu, premijera VB Starmer je nazvao kukavicom a Spanski politicki vrh idiotima i mislim da je upravo sada prekinuo sa njima trgovinsku razmjenu iako ima suficiti sa Spanijom od skoro 5 milijardi dolara, to se nekako mora odraziti na ekonomiju SAD i Iran moze igrati na kartu nekih protesta u SAD-a bas kao sto i Izrael igra za Iran, Katar ce uskoro objaviti da zaustavlju prozivodnju plina a neko iz EU ce morati otici po... Putinu koji vec bere ogormnu lovu od konflikta sa kojim ce dalje finansirati agresiju na Ukrajinu, trenutno su sve karte na stolu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58478 Re: IRAN

Post by pici »

Jeste li primjetili da nema Venca i ne oglasava se. On je u kampanji bio zdusni pobornik da se amerika ne upusta u rat sa iranom. Bukvalo ga je žutalj sklonio i dao mu sporedne stvari da radi dok on onanise nad iranom. Raskol u americkom vrhu je itekako vidljiv. Moguce i ona dobar i los policajac, uvjek pali, medjutim to u ratu ne pije vode. Koliko su providni da pedofil optuzuje muslimane da su sami sebe granatirali i ubijali... cek nesto mi to poznato.
kinvart

#58479 Re: IRAN

Post by kinvart »

🇮🇱 Israeli media: The arrest of Israelis who exploited the destruction of residential apartments caused by Iranian bombings, breaking into them and stealing property worth thousands of shekels.
doktor78

#58480 Re: IRAN

Post by doktor78 »

Nemojte više navijati za Iran, kaže Hadžović, desiće nam se Gaza :run:
no_sekirli

#58481 Re: IRAN

Post by no_sekirli »

pici wrote: 08/03/2026 08:57 Jeste li primjetili da nema Venca i ne oglasava se. On je u kampanji bio zdusni pobornik da se amerika ne upusta u rat sa iranom. Bukvalo ga je žutalj sklonio i dao mu sporedne stvari da radi dok on onanise nad iranom. Raskol u americkom vrhu je itekako vidljiv. Moguce i ona dobar i los policajac, uvjek pali, medjutim to u ratu ne pije vode. Koliko su providni da pedofil optuzuje muslimane da su sami sebe granatirali i ubijali... cek nesto mi to poznato.
Mozda je JD direktno na terenu, navodi rakete, ipak je on bivsi vojnik :D

(cim se on spomene sjetim se kako su ga legende iz South parka odradili i osmijeh mi dodje na lice)
kinvart

#58482 Re: IRAN

Post by kinvart »

doktor78 wrote: 08/03/2026 09:00 Nemojte više navijati za Iran, kaže Hadžović, desiće nam se Gaza :run:
Već smo pisali. Finansiran od Atlasa. Potpuno neobjektivan. Nebitan.
Pogledajte ko finansira Atlas...
kinvart

#58483 Re: IRAN

Post by kinvart »

🌟⚡️🇮🇱 Israeli media: An Israeli soldier died from injuries sustained on the Lebanese border two days ago.
Dozer

#58484 Re: IRAN

Post by Dozer »

Fanzi wrote: 08/03/2026 09:07 🌟⚡️🇮🇱 Israeli media: An Israeli soldier died from injuries sustained on the Lebanese border two days ago.
Strasno....
A, sta bi s komandosima-padobrancima? Helikopterima?
Jedu kolace s Hezbolahom...?
HD_2015

#58485 Re: IRAN

Post by HD_2015 »

doktor78 wrote: 08/03/2026 09:00 Nemojte više navijati za Iran, kaže Hadžović, desiće nam se Gaza :run:
Nebitan lik. Nalazi se na poziciji da nešto napiše i kaže, ali nema kapaciteta za to.
Crvene_brigade

#58486 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Teška noć u Teheranu. Agresor neprestano napada, grad je u plamenu i dimu..

pici

#58487 Re: IRAN

Post by pici »

Niko ovdje ne navija za iran, sem par forumasa. Ovo je borba davida i golijata, stara hebrejska bajka. Tako da sto se tice iranskog rezima, treba da ode al ne na ovakav nacin i ne od ovog naci-cio dvojca, jer ako im i ovo uspije... izazvat ce sljedece sranje jos vece i to je tač. Likovi koji vode rat nisu moralne vertikala ni ucemu. Lik pedofil ucjenjen radi sta mu mossad kaze a imaju fasisticku vladu, mislim zar treba biti puno pametan i sabrati 2+2. Ako iko treba da ruši iranske mule to su sami iranci, svi koji se petljaju u to su zlonamjerni i ne zele dobro iranskom narodu a i bliskom istoku. Amerikanci su prije bili upetljani na Bliskom istoku do guše, sada su preko glave. Na sta ce sve ovo izac, nemam pojma al nijedan rat nije donio dobro i on je pljačka. Ovo nije rat da se donese dobrobiti irancima i bliskom istoku, ovo je rat za dominaciju i pljacku. A ja se tome protivim.
kinvart

#58488 Re: IRAN

Post by kinvart »

Dozer wrote: 08/03/2026 09:17
Fanzi wrote: 08/03/2026 09:07 🌟⚡️🇮🇱 Israeli media: An Israeli soldier died from injuries sustained on the Lebanese border two days ago.
Strasno....
A, sta bi s komandosima-padobrancima? Helikopterima?
Jedu kolace s Hezbolahom...?
Ustanem po sabahu, muštuluk... Kad ono silenzio stampa. Narativ je da nije bilo pucnjave uopšte i iskopana rupa na nekom mezarju.
I kontam, koji li im je lik prodao info o ukopanom pilotu. Ko u vicu Milana i Enisa, poslao kosti djeda i uzeo pare, jer je dedo uvijek htio u Njemačkoj živit :-)
kinvart

#58489 Re: IRAN

Post by kinvart »

🌟⚡️🇮🇱 Israeli media: An anti-armor missile was fired towards a D9 bulldozer belonging to the Israeli army in southern Lebanon, resulting in serious casualties.

Sad će Izraelci s objavom da su svi povrijeđeni. Neki dan priznali pogodak Merkava tenka i u njemu 5 povrijeđenih :D
HD_2015

#58490 Re: IRAN

Post by HD_2015 »

pici wrote: 08/03/2026 09:21 Niko ovdje ne navija za iran, sem par forumasa. Ovo je borba davida i golijata, stara hebrejska bajka. Tako da sto se tice iranskog rezima, treba da ode al ne na ovakav nacin i ne od ovog naci-cio dvojca, jer ako im i ovo uspije... izazvat ce sljedece sranje jos vece i to je tač. Likovi koji vode rat nisu moralne vertikala ni ucemu. Lik pedofil ucjenjen radi sta mu mossad kaze a imaju fasisticku vladu, mislim zar treba biti puno pametan i sabrati 2+2. Ako iko treba da ruši iranske mule to su sami iranci, svi koji se petljaju u to su zlonamjerni i ne zele dobro iranskom narodu a i bliskom istoku. Amerikanci su prije bili upetljani na Bliskom istoku do guše, sada su preko glave. Na sta ce sve ovo izac, nemam pojma al nijedan rat nije donio dobro i on je pljačka. Ovo nije rat da se donese dobrobiti irancima i bliskom istoku, ovo je rat za dominaciju i pljacku. A ja se tome protivim.
Kako ovo možeš znati?

Valjda znaš kako je današnji režim došao na vlast? Ameri i Britanci skinuli demokratski izabranog premijera u Iranu i instalirali Pahlavia - da li bi ti takava režim odgovarao? Ista stvar je i danas - Amerikanci žele instalirati svoj režim, a ne demokratski. Imaš i druge primjere u svijetu gdje su Amerikanci svrgavali demokratski izabrane predstavnike.

Kada pričamo o "režimima" - kada će američki narod svrgnuti svoj režim? Režim u kojem vladaju korporacije koji je od njih napravio robove? Režim u kojem ne mogu priuštiti obrazovanje, liječenje, sigurnost, kuću/stan, zdravu ishranu... Režim u kojem imaju privid glasanja i demokratije.

Kada će izraelski narod svrgnuti svoj režim - režim koji je od izraela napavio genocidnu državu?
ovo_malo_duse

#58491 Re: IRAN

Post by ovo_malo_duse »

jednonogi_Jack wrote: 08/03/2026 07:53
ovo_malo_duse wrote: 08/03/2026 00:57 Kazu ne prolazi. Evo autentican video. Nije AI. Pa sad skontajte sami sta je proslo a sta nije i onda pomnozite sa 10 i dobicete sliku sta se dogadja u Okupiranom dijelu Palestine. :izet:
E zato nema ni klempe niti bilo kog onog hrabrog zvalje sto se samo na djeci smije izivljavati.
A nek Vam botovi pustaju panorame od prije godinu dana snimljene.

A otkad je ovaj video što si ga ti postavio? :-)
1 ili drugi dan, tad jos nisu bili svjesni sta ih ceka, paje promaklo cenzuri.
kinvart

#58492 Re: IRAN

Post by kinvart »

Ja navijam za Iran.
Spoiler
Show
ovo_malo_duse wrote: 08/03/2026 09:37
jednonogi_Jack wrote: 08/03/2026 07:53
ovo_malo_duse wrote: 08/03/2026 00:57 Kazu ne prolazi. Evo autentican video. Nije AI. Pa sad skontajte sami sta je proslo a sta nije i onda pomnozite sa 10 i dobicete sliku sta se dogadja u Okupiranom dijelu Palestine. :izet:
E zato nema ni klempe niti bilo kog onog hrabrog zvalje sto se samo na djeci smije izivljavati.
A nek Vam botovi pustaju panorame od prije godinu dana snimljene.

A otkad je ovaj video što si ga ti postavio? :-)
1 ili drugi dan, tad jos nisu bili svjesni sta ih ceka, paje promaklo cenzuri.
A kako i odakle onda dolijeću avioni ako su im aerodromi polupani?
Dozer

#58493 Re: IRAN

Post by Dozer »

Nosaci.
Pitanje je ciji su zaista avioni. Mozda US, ali se u medijima predstavljaju kao izraelski, da se odrzi slika kako je Izrael netaknut.
pici

#58494 Re: IRAN

Post by pici »

Pada crna kiša. I sad jel to demoNkratija koju dovode cio-naci mirotvorci.
Porodice Foht

#58495 Re: IRAN

Post by Porodice Foht »

Ima ovdje malo vise proiranskih upisa, ali s razlogom jer su ljude napali (i ja sam taj donekle) dok je upadljivo da grok na X mrezi, recimo negira skoro sve video zapise o rusevinama i razaranjima posljednjih dana od balistickih raketa Iranaca po Izraelu. Malo cudno, zar ne? :?
pici

#58496 Re: IRAN

Post by pici »

Istina se tesko dovlaci u domove pogotovo amerikancima. Propaganda je sada da je sve deinformacija i lazne AI fotke i videa. Nije da toga nema al je opasno u ovom ratu dezinformacija i informacija. Istinu je tesko sagledat. Evo primjer i dokaz.

Američki konzervativni novinar Tucker Carlson je u svojoj emisiji otkrio kako je tri puta posjećivao predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u nadi da ga nagovori da ne pokreće napad na Iran.
Međutim, kako je istakao, nije u tome uspio, bez obzira na više pokušaja.

"Letio sam u Washington tri puta u posljednjih mjesec dana kako bih pokušao uvjeriti Trumpa da to ne uradi. Nije uspjelo. Dešava se. Gledam sve ovo i mislim: Ovo se neće popraviti. Onda pomislim da ponovo odletim tamo i zamolim ga da jednostavno proglasi pobjedu i vrati se kući. Kao, ubili ste jednog 86-godišnjeg klerika, hajde da to proglasimo pobjedom i onda se povučemo", rekao je Carlson.

Dodao je da je Trumpa "neko uvjerio" da ga osudi, ali da ga to neće spriječiti da ode u Bijelu kuću i pokuša odgovoriti Trumpa od nastavka rata.

"Pa sam tamo nazvao, znate, nekoga ko ga poznaje i rekao: svejedno ću doletjeti i reći mu ovo jer mislim da je to toliko važno. A ta osoba mi kaže: nemoj ni dolaziti, jer mu pokazuju ankete prema kojima je ovaj rat za njega pobjeda u omjeru 90 prema 10. Rekao sam da ne znam odakle dolaze te ankete. Mislim, valjda možete napraviti bilo kakvu anketu kakvu hoćete. On gleda Fox News koji mu govori isto to, i dobija lažne ankete", rekao je.

Na kraju, Carlson je još dodao da postoji "vakuum informacija" te da Trump i njegov tim nisu svjesni koliko je rat protiv Irana istinski nepopularan.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#58497 Re: IRAN

Post by konektovan »

Iran ce biti vracen u kameno doba izgleda, ovi nece stati dok ne uniste sve ono vrijedno, sto se godinama gradilo..nazalost. Za ljudske zivote niko ne mari..Pogledajte svijet, skoro nikakvih poruka da se rat zaustavi, ubijanje, nema vanrednog zasjedanja UN, nicega,..siledzije su preuzele svijet. :-)
Prpa.ba

#58498 Re: IRAN

Post by Prpa.ba »

Siledzije su uvijek vladali svijetom. Samo se vise ne bave glumom i proizvodnjom masovnog pristanka, nego idu direktno.

Iran ovim ritmom jos ima kapaciteta za koji dan po raketu-dvije po zaljevu, dronove ce moci jos koju sedmicu i to je to.
Ludzak

#58499 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Još jedna pobjeda siledzija, a poraz muslimana.
Peacean

#58500 Re: IRAN

Post by Peacean »

HD_2015 wrote: 08/03/2026 09:34
pici wrote: 08/03/2026 09:21 Niko ovdje ne navija za iran, sem par forumasa. Ovo je borba davida i golijata, stara hebrejska bajka. Tako da sto se tice iranskog rezima, treba da ode al ne na ovakav nacin i ne od ovog naci-cio dvojca, jer ako im i ovo uspije... izazvat ce sljedece sranje jos vece i to je tač. Likovi koji vode rat nisu moralne vertikala ni ucemu. Lik pedofil ucjenjen radi sta mu mossad kaze a imaju fasisticku vladu, mislim zar treba biti puno pametan i sabrati 2+2. Ako iko treba da ruši iranske mule to su sami iranci, svi koji se petljaju u to su zlonamjerni i ne zele dobro iranskom narodu a i bliskom istoku. Amerikanci su prije bili upetljani na Bliskom istoku do guše, sada su preko glave. Na sta ce sve ovo izac, nemam pojma al nijedan rat nije donio dobro i on je pljačka. Ovo nije rat da se donese dobrobiti irancima i bliskom istoku, ovo je rat za dominaciju i pljacku. A ja se tome protivim.
Kako ovo možeš znati?

Valjda znaš kako je današnji režim došao na vlast? Ameri i Britanci skinuli demokratski izabranog premijera u Iranu i instalirali Pahlavia - da li bi ti takava režim odgovarao? Ista stvar je i danas - Amerikanci žele instalirati svoj režim, a ne demokratski. Imaš i druge primjere u svijetu gdje su Amerikanci svrgavali demokratski izabrane predstavnike.

Kada pričamo o "režimima" - kada će američki narod svrgnuti svoj režim? Režim u kojem vladaju korporacije koji je od njih napravio robove? Režim u kojem ne mogu priuštiti obrazovanje, liječenje, sigurnost, kuću/stan, zdravu ishranu... Režim u kojem imaju privid glasanja i demokratije.

Kada će izraelski narod svrgnuti svoj režim - režim koji je od izraela napavio genocidnu državu?
Ima razlike između navijanja za Iran i navijanja protiv agresije USA i Izraela. Jedno ne podrazumijeva drugo.
Post Reply