Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#41801 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by izvrsni direktor »

Skinite Brave browser
perfect_guy

#41802 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by perfect_guy »

vjeshalica wrote: 01/02/2026 21:01
perfect_guy wrote: 01/02/2026 11:58 adblockeri...
na telefonu cleantube aplikacija i private dns
Ne funkcionise to na YT aplikaciji, niti funkcionise cleantube vise
kod mene fercera i dalje
Ateista

#41803 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

izvrsni direktor wrote: 01/02/2026 21:18 Skinite Brave browser
:thumbup:
Brave odlicno cisti youtube reklame, a ima i revanced aplikacija.
Kod brave mi se ne svidja sto ako zakljucam telefon dok ide pjesma, dodje do malog prekida ali ipak nastavi, na revanced to bolje radi i nema nikakvog prekida.

Opera odlicno filtrira generalno reklame na browseru.

Adghard dns filtrira generalno na telefonu, ako neka aplikacija ima svoje reklame.

Sve u svemu, ima nacina, samo je pitanje zeli li neko da gleda reklame ili ne. :mrgreen:
Hakiz

#41804 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 01/02/2026 21:01
perfect_guy wrote: 01/02/2026 11:58 adblockeri...
na telefonu cleantube aplikacija i private dns
Ne funkcionise to na YT aplikaciji, niti funkcionise cleantube vise
Na funkcioniše na aplikaciji.

Ali, funkcioniše ako se na YT ide browserom,na aplikacijom. Tada ad blocker browsera blokira reklame na YT. Barem meni tako funkcioniše. Firefox i u Block kombinacija meni radi i na mobitelu i na računaru.
Hakiz

#41805 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Ateista wrote: 02/02/2026 07:21
Kod brave mi se ne svidja sto ako zakljucam telefon dok ide pjesma, dodje do malog prekida ali ipak nastavi, na revanced to bolje radi i nema nikakvog prekida.

Adghard dns filtrira generalno na telefonu, ako neka aplikacija ima svoje reklame.

Sve u svemu, ima nacina, samo je pitanje zeli li neko da gleda reklame ili ne. :mrgreen:
Kod Xiaomi telefona treba uraditi i revoke msa da se "isključe" reklame.
Revoke MSA authorisation: Start by going to “Settings” and navigate to “Password & Security.” Tap on “Authorisation & Revocation” and locate “MSA.” Turn it off using the toggle. After a few seconds, the “Revoke” option will appear. Tap it to confirm
Nekada treba ponoviti proces, tapnuti "confirm" 20-30 puta, nekada uradi odjednom.
tokio25

#41806 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tokio25 »

S obzirom da vise gledam yt nego televiziju 15ak maraka mislim da se isplati paltiti za premium a uz to dobijes i ytmusic
Za reklame generalno adguard i to je to
Ateista

#41807 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Hakiz wrote: 02/02/2026 14:38
Ateista wrote: 02/02/2026 07:21

Kod Xiaomi telefona treba uraditi i revoke msa da se "isključe" reklame.
Revoke MSA authorisation: Start by going to “Settings” and navigate to “Password & Security.” Tap on “Authorisation & Revocation” and locate “MSA.” Turn it off using the toggle. After a few seconds, the “Revoke” option will appear. Tap it to confirm
Nekada treba ponoviti proces, tapnuti "confirm" 20-30 puta, nekada uradi odjednom.
Na to sam zaboravio, ima vec neko vrijeme da koristim isti telefon, pa sam i zaboravio da sam to uradio. Bas provjerio, iskljuceno naravno. :mrgreen:
Laplace

#41808 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

Ateista wrote: 01/02/2026 12:21 Malo se banalizuje vremenska prognoza.
Nisam iz te struke, ali znam okvirno kako funkcionise, vecinom je pitanje statistike koja poredi trenutne parametre i kretanja zracnih masa sa podacima od ranije, i statisticki se prognozira kako bi moglo biti u narednom periodu na osnovu toga kako je bilo ranije. Naravno da ne postoji 100% predvidjanje, previse je parametara koji mogu uticati, zato i bude gresaka.
Ne znam kakav je Sladic i koliko je strucan, malo je onako iritantan ko pojava ali to ne treba biti razlog da se komentarise njegova strucnost. Ne znam da li samo cita strane prognoze ili i sam analizira, u to nisam upucen.
Za Majstorovica znam da je jedan od rijetkih strucnjaka na nasim prostorima za klimatologiju, koji je fizicar po struci i usmjerio se na klimatoligiju, te je dao ogroman doprinos toj struci kod nas, ne znam cemu pljuvanje samo da bi se pljuvalo, ni po njemu ni po Sladicu.
U svakom slucaju, u tom poslu je sasvim normalno da dodje do greske, svakom ko zna bar osnove fizike bi trebalo biti jasno da je nerealna 100% tacna vremenska prognoza
Koliko znam, postoje dosta dobri računarski modeli i simulacije, ali u pitanju su sistemi osjetljivi na male izmjene početnih parametara (rubnih uslova). Ne možeš znati da li će neki uticaj, koji je bi ispod margine greške, doveti do značajno drugačijeg ishoda na sutrašnje vrijeme (a da ne pričamo o dugoročnijim prognozama). Uz to, ni klimatske promjene ne pomažu.
Laplace

#41809 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

sahbazzz wrote: 09/01/2026 10:55
iClass wrote: 08/01/2026 19:32
sahbazzz wrote: 30/12/2025 15:58 Ne kontam ovaj fazon gdje pricas 8 rijeci na engleskom, onda 5 na bosanskom, uz svo kikotanje a da uopste nista nije smijesno. Sinoc setam i tako dvije se raspricale, galame na sav glas da ih cujemo kako one znaju engleski jezik, ono kao da je kvantna fizika u pitanju pa bi kao nekog impresionirale.

Toliko su me iznervirale da sam morao usporiti kao puz samo da se odmaknu, nisam sebi mogao doci 3 sata. A sto je najgore sve je vise tih osoba, svako malo cujem mix jezika.
I ja ne volim kada neko tu pretjeruje ali priznajem da i ja često ubacim. Jednostavno neke fore i riječi su engleskog porijekla i bolje odgovaraju tu.

Isto tako neke riječi nemaju advekatan prijevod kao npr. "Cringe", ne želim koristiti "susramlje". Također "mindset" mi bolje odgovara nego "mentalni sklop" itd.

Tu također imaju i ove IT riječi. Uvijek govorim "UI" ili "user interface" a ne "korisničko sučelje", "e-mail" a ne "elektronska pošta".
To nije ovo o cemu ja govorim. Prvi ja koristim vecinu tih stvari koje si nabrojao na engleskom jeziku. To su strucni termini ili jednostavno rijeci koje smo prvi put culi na engleskom pa nam ostalo. Iako bih licno volio da koristimo vise nase prevode tih rijeci zbog ocuvanja naseg jezika, to mogu prihvatiti.

Medjutim, problem mi je kad cujem (parafraziram): I went to school today, i Mato mi je rekao hold my beer, i onda usao u classroom da prica sa Mehmedom. Ono koji ku.ac lijepi, naravno usput ubacivanje and and and, like like like. Evo me osip dobio...
Tako smo mi prije nekih 30 godina, kao studenti, povremeno pričali iz zafrkancije. Izgleda da je to postalo mainstream (ups...).
stubrijez

#41810 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

Laplace wrote: 04/02/2026 19:22
iClass wrote: 08/01/2026 19:32

I ja ne volim kada neko tu pretjeruje ali priznajem da i ja često ubacim. Jednostavno neke fore i riječi su engleskog porijekla i bolje odgovaraju tu.

Isto tako neke riječi nemaju advekatan prijevod kao npr. "Cringe", ne želim koristiti "susramlje". Također "mindset" mi bolje odgovara nego "mentalni sklop" itd.

Tu također imaju i ove IT riječi. Uvijek govorim "UI" ili "user interface" a ne "korisničko sučelje", "e-mail" a ne "elektronska pošta".
To nije ovo o cemu ja govorim. Prvi ja koristim vecinu tih stvari koje si nabrojao na engleskom jeziku. To su strucni termini ili jednostavno rijeci koje smo prvi put culi na engleskom pa nam ostalo. Iako bih licno volio da koristimo vise nase prevode tih rijeci zbog ocuvanja naseg jezika, to mogu prihvatiti.

Medjutim, problem mi je kad cujem (parafraziram): I went to school today, i Mato mi je rekao hold my beer, i onda usao u classroom da prica sa Mehmedom. Ono koji ku.ac lijepi, naravno usput ubacivanje and and and, like like like. Evo me osip dobio...
Tako smo mi prije nekih 30 godina, kao studenti, povremeno pričali iz zafrkancije. Izgleda da je to postalo mainstream (ups...).
Ima i ono npr. u autobusu tri djevojcice pricaju i kod sve tri je telefon u ruci i povremeno, u po recenice, kao neku grimasu naprave obicno sa jezikom i ocima nesto na brzinu iskrevelje i nastave dje su stale. Razgovor tece ali su skoncentrisane pogledom na telefon i samo ovlas pogledavaju u sagovornice a vamo se oblizuju na telefon i krebece... e sad da li se slikaju ili su sa nekim istovremeno na konekciji ili onako salju slike ili se slikaji to ne kontam i ne zelim da znam.
Ateista

#41811 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

stubrijez wrote: 04/02/2026 21:57
Laplace wrote: 04/02/2026 19:22

Ima i ono npr. u autobusu tri djevojcice pricaju i kod sve tri je telefon u ruci i povremeno, u po recenice, kao neku grimasu naprave obicno sa jezikom i ocima nesto na brzinu iskrevelje i nastave dje su stale. Razgovor tece ali su skoncentrisane pogledom na telefon i samo ovlas pogledavaju u sagovornice a vamo se oblizuju na telefon i krebece... e sad da li se slikaju ili su sa nekim istovremeno na konekciji ili onako salju slike ili se slikaji to ne kontam i ne zelim da znam.
Ma sto je najgore to neko gledanje u mobitel, ne znam ni ja jeli selfijanje ili gledanje kao u ogledalo, to i kod odraslih zena postaje uobicajeno.
Pri tome mora ici duck face, neka bitchy faca, zakrenuti malo telefon, zekrenuti glavu i slicno. Nije mi jasno sta se desava sa ljudima i znaju li koliko izgledjau kao idioti tako...
muha_sa

#41812 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

Kakve su ovo poštapalice kod ove omladine ne kontam :-)
Maloprije u tramvaju par njih na glas razgovaraju--svaka druga brate--znaš brate, onaj profa brate fakat brate pojma sa predmetom brate nema :-)
stubrijez

#41813 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

muha_sa wrote: 05/02/2026 16:47 Kakve su ovo poštapalice kod ove omladine ne kontam :-)
Maloprije u tramvaju par njih na glas razgovaraju--svaka druga brate--znaš brate, onaj profa brate fakat brate pojma sa predmetom brate nema :-)
Ocam, bratam evoluiralo...
dembele

#41814 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dembele »

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/rih ... /260211119

Pazi ti ovo, jel ' neka poznata ličnost uđe u trgovinu ili kupi sladoled na ulici odmah ide novinski članak, pa video osvojio mreže, pa legenda, pa obična smrtnica pa je li moguće da je ušla u trgovinu gdje smo mi?
nepass1

#41815 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

stubrijez wrote: 06/02/2026 08:39
muha_sa wrote: 05/02/2026 16:47 Kakve su ovo poštapalice kod ove omladine ne kontam :-)
Ocam, bratam evoluiralo...
Schalke04 se raspada zbog brate
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41816 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Truba »

prehladjen sam i ne idem bajkom nego tramvajom i zaboravim slusalice
svaka druga djeci alaami i brate
stubrijez

#41817 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

Truba wrote: 12/02/2026 12:20 prehladjen sam i ne idem bajkom nego tramvajom i zaboravim slusalice
svaka druga djeci alaami i brate
I alOooha mi. Zavisi... Aloha ko da smo u Honoluluu.
Homo lulu 8-)
vjeshalica

#41819 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

Narkomanska crkotina
Njanjavi

#41820 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Ne kontam naprasno pranje sa epstein pricom, kad se pricalo o tome prije desetak godina ljude ste ismijavali i banovali sa foruma zbog tih prica.

I sad kad kazes da je dosta mracniji i poganiji bio leak sa demokratskog servera od hillary, masa botova i dalje lupeta da je teorija zavjere.

I jos mi debilnije sto ljudi tripuju da je to sve nesto sto se naprasno pojavilo tek tako, niotkud, iznenada, nesto sto se pocelo furat u skorije vrjeme a doslovno se radi od antike naovamo, oduvjek.

Ne kontam ljude i bas mi drago zbog toga nekako.

Debili od do...
sikstinajn

#41821 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sikstinajn »

ravatu, u ovom čaju lj

Uz..
shbc

#41822 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shbc »

Ulazenje u neke ozbiljne rasprave po internetu i forumu, a svoj komentar bazirati na "pitao/la sam ChatGPT". U mojoj glavi je to automatska diskvalifikacija sagovornika :-?
DonieBrasco

#41823 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

Ko su ovi ljudi sto organizuju svadbe / vjencanja sa po 100 - 200 pa i vise zvanica, rentaju se hoteli - sale, restorani, bend - muzika, hrana - pice, dekoracije - sva ludila. Na stranu sto to sve kosta, ali hajde realno u ova vremena međuljudskih odnosa, da ne napisem prijateljstava, poznanstava, rodbina-familija, na poslu odnosa sa kolegama, cemu toliko zvanica ?

Realno svako od nas da pođe od sebe koliko imate istinskih poznanstava, a kamoli pravih prijatelja, pa i familija - šira rodbina, "kolege sa posla, šefovi, HR".

Ne mogu da se otmem dojmu kad vidim na instagramu, ko su ti ljudi, pa sve da su javne licnosti, cemu to sve.
dječak sa šibicama

#41824 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

200 zvanica x 200-300 km u koverti > 20 zvanica x 200-300 km
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#41825 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

DonieBrasco wrote: 23/02/2026 20:13 Ko su ovi ljudi sto organizuju svadbe / vjencanja sa po 100 - 200 pa i vise zvanica, rentaju se hoteli - sale, restorani, bend - muzika, hrana - pice, dekoracije - sva ludila. Na stranu sto to sve kosta, ali hajde realno u ova vremena međuljudskih odnosa, da ne napisem prijateljstava, poznanstava, rodbina-familija, na poslu odnosa sa kolegama, cemu toliko zvanica ?

Realno svako od nas da pođe od sebe koliko imate istinskih poznanstava, a kamoli pravih prijatelja, pa i familija - šira rodbina, "kolege sa posla, šefovi, HR".

Ne mogu da se otmem dojmu kad vidim na instagramu, ko su ti ljudi, pa sve da su javne licnosti, cemu to sve.
To se pravi da se zaradi
Post Reply