Notorna glupost i Uk-ov populizam.
Gras all about
- Hajlac
#9677 Re: Gras all about
Interesantno:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-ce ... /260217112Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS objavilo je da će nakon ponoći pregledati kontaktnu mrežu tramvaja.
-
noviclan
- Dozer
#9679 Re: Gras all about
Ma neka je ili nije simpatizer bilo cega, ali sve dok se prica nerealno, besmisleno je.kabal1337 wrote: ↑17/02/2026 16:00A sta ako nije simpatizer stranke SDA, ipak nisu samo tri stranke u drzavi...Dozer wrote: ↑17/02/2026 15:52Ti, evidentno, nemas pojma sta je javni prijevoz i koliko sredstava treba za njegovo funkcionalno odrzavanje, a pogotovo modernizaciju. Pri tome si ocito SDA fan.svesuper25 wrote: ↑16/02/2026 16:58 ali 8 godina trojka vlada grasom i sa kantonom.Tako da ta prica od sda mi ne pije voda.Naravno da je sda unistavala gras.ali nje nema 8 godina tu.I zasto odmah trojka nije izasla sa dokazima o kradji u grasu i to sve odnjela u tuzilastvo kad su preuzeli vlastTo opet ne opravdava trojku da koriste stare tramvaje kojim je odavno istekao rok trajanja.Ne moze se nesto na silu gurat u saobracaj, i molit boga da se nece desit neki belaj.Vazniji je svaki zivot ,od saobracajnog kolapsa, ako nemas dovoljno ispravnih tramvaja.
Ali, kako god okrenes, i ovo pricam iskljucivo na bazi cinjenica jer nisam fan nijedne stranke, ta Trojka je za manje od 8 godina uradila za taj javni prijevoz, pa i Gras, daleko vise nego SDA za 22 godine. Tacnije, za puno stvari su uradili daleko vise za 3x kraci period.
Malo li je....
Ali, valjda je poenta tvojih postova pljuvanje ne bi li se dokazana kleptokratska, nesposobna, lazljiva i izdajnicka SDA kamarila opet vratila na vlast.
Hajde.priznaj, jel' babo dobro omastio brk ranije, pa sad nesreca, ukinulo mu kravu muzaru, tj. budzet....
- trambusek88
#9680 Re: Gras all about
Nisam od obaveza nekoliko dana svraćao na temu.
Samo da prokomentarišem da podlijeganje pritisku javnosti nije uvijek rješenje.
Od jutros su povukli i Duewag GT8 tramvaje koji nemaju veze s ovom nesrećom, a sve zato što ih je neko snimao uz komentare kako i dalje voze stari tramvaji zbog reklama i kako su Grasu važnije reklame od života.
Duewag GT8 tramvaji su možda najpouzdaniji tramvaji koje GRAS ima.
Kako sada sa 24 tramvaja pokriti saobraćaj u špici? To može samo pokriti samo liniju 3 i ništa više. I od tih 24 možda su uvijek bar 2-3 na sedmičnom pregledu.
Samo da prokomentarišem da podlijeganje pritisku javnosti nije uvijek rješenje.
Od jutros su povukli i Duewag GT8 tramvaje koji nemaju veze s ovom nesrećom, a sve zato što ih je neko snimao uz komentare kako i dalje voze stari tramvaji zbog reklama i kako su Grasu važnije reklame od života.
Duewag GT8 tramvaji su možda najpouzdaniji tramvaji koje GRAS ima.
Kako sada sa 24 tramvaja pokriti saobraćaj u špici? To može samo pokriti samo liniju 3 i ništa više. I od tih 24 možda su uvijek bar 2-3 na sedmičnom pregledu.
-
tuitamo
#9681 Re: Gras all about
Narod samo želi kaos. Jasno je
- vjeshalica
#9682 Re: Gras all about
Jesil siguran? Evo ti slika iz Brnog sređen doduse...nema tu klepanja, masa ovih tramvaja ima razlicitosti minorne na tablitoska wrote: ↑16/02/2026 21:23To je neki najnoviji model, SKL (sklepaj), a brzinomjer sam pogodio.
Ono tamo desno polugica, pisalo je na tablici," nakon svalog kruga prebaciti prekidac neonskog osvjetljenja da ne bi doslo do ostecenja"

- Haris.ba
#9683 Re: Gras all about
Hvala. Eto, poslije toliko godina saznadoh.vjeshalica wrote: ↑17/02/2026 21:33 Ono tamo desno polugica, pisalo je na tablici," nakon svalog kruga prebaciti prekidac neonskog osvjetljenja da ne bi doslo do ostecenja"
- nepass1
#9684 Re: Gras all about
Ovaj je kapao na ona tri sjedista sto su jedno iza drugog, iza zgloba. Ali nije to da kaplje to curi
U drugom kaplje na sjediste prije zgloba, ona sto gledaju nazad kad sjedes. Tu sam sjeo na mokro sjediste, gologuz radio, boxerice na radijatoru susio
-
made_in_sarajevo
#9685 Re: Gras all about
Eno efendic sad odjendom pricao sa inzinjerom, naravno bez imena i firme osim da je neka firma iz zagreba, a prvi put cujem da zagreb kod nas ista radi oko pruge i da je eto pruga vec unistena radi starih tramavaja.
Pa jebem li vam dan kad se nogu spustili na asfalt sarajevski i prvi put u zivotu semafor vidjeli. Drkali kurac, unistili sve zivo i svjetla obraza Steta je kriv sto odjednom nije kupio 50 tramvaja. Pa majku vam fasisticku ima li kraja vasem bezobrazluku.
Pa jebem li vam dan kad se nogu spustili na asfalt sarajevski i prvi put u zivotu semafor vidjeli. Drkali kurac, unistili sve zivo i svjetla obraza Steta je kriv sto odjednom nije kupio 50 tramvaja. Pa majku vam fasisticku ima li kraja vasem bezobrazluku.
- Haris.ba
#9686 Re: Gras all about
To ona prica u vezi toga sto nemamo valjda masinu za tokarenje tockova?
Bila je prije nekolilo godina prica o tome na temi.
-
made_in_sarajevo
#9687 Re: Gras all about
Da su ne znam kakvi tockovi, nije pruga od papira, a i nesto ne vidim da tramvaji se ljuljaju ili da ispadaju radi losih sina.
Znaci pazi koliko si glup, imas 10 drugih stvari da pljujes trojku i ti uzmes stvar koja je jaka kao beton, vidljiva iz svemira i pljujes. I ono hoce da je bitno i da se pita nesto
Znaci pazi koliko si glup, imas 10 drugih stvari da pljujes trojku i ti uzmes stvar koja je jaka kao beton, vidljiva iz svemira i pljujes. I ono hoce da je bitno i da se pita nesto
- Leopard_SA
#9688 Re: Gras all about
Da je ta prica bezveze jeste, ali i pored tiga sto je Steta uradio dosta dobrih stvari ne treba ignorisati ocite nedostatke.made_in_sarajevo wrote: ↑18/02/2026 22:39 Da su ne znam kakvi tockovi, nije pruga od papira, a i nesto ne vidim da tramvaji se ljuljaju ili da ispadaju radi losih sina.
Nedostatke poput nenabavljanja alata za tokarenje tockova i brusenje pruge. Zasto? Jednostavno zasto se to nije uradilo? Niti kosta previse, niti je komplikovano, a predstavlja fundamentalni dio odrzavanja infrastrukture
- drug_profi
#9689 Re: Gras all about
Da je pruga sjebana grmili bi tramvaji preko nje.
Ovako ni ove čkd ne čuješ, a simensi ti se mogu prisunjati...
Ovako ni ove čkd ne čuješ, a simensi ti se mogu prisunjati...
-
made_in_sarajevo
#9690 Re: Gras all about
Leopard_SA wrote: ↑18/02/2026 22:45Da je ta prica bezveze jeste, ali i pored tiga sto je Steta uradio dosta dobrih stvari ne treba ignorisati ocite nedostatke.made_in_sarajevo wrote: ↑18/02/2026 22:39 Da su ne znam kakvi tockovi, nije pruga od papira, a i nesto ne vidim da tramvaji se ljuljaju ili da ispadaju radi losih sina.
Nedostatke poput nenabavljanja alata za tokarenje tockova i brusenje pruge. Zasto? Jednostavno zasto se to nije uradilo? Niti kosta previse, niti je komplikovano, a predstavlja fundamentalni dio odrzavanja infrastrukture
Slazem se ako je nema, ali sto govorim jel bas sve mora Steta. Gras sad ima nekih para ili reci steti evo ti predracun treba nam tacno to i to, de ti kupi. Samo lezi hljebe da te jedem i nek drugi razmislja
- drug_profi
#9691 Re: Gras all about
Na pjesackom prelazu preko pruge na Otoci, na zapadnoj strani, kolosijek od Ilidže prema gradu ima na obje tračnice nekoliko jako dubokih "zuba" od točkova. Ne znam kako nastaju, dal od proklizavanja ili nečeg drugog.
Ali znam da ako se ne izbruse štetiće tramvajima i nastaviće se širiti ta oštećenja.
Ali znam da ako se ne izbruse štetiće tramvajima i nastaviće se širiti ta oštećenja.
- Danguba
-
BiBi911
#9693 Re: Gras all about
Jel se moze to kome u Gras prijavit ili njih zalibo.drug_profi wrote: ↑18/02/2026 23:01 Na pjesackom prelazu preko pruge na Otoci, na zapadnoj strani, kolosijek od Ilidže prema gradu ima na obje tračnice nekoliko jako dubokih "zuba" od točkova. Ne znam kako nastaju, dal od proklizavanja ili nečeg drugog.
- drug_profi
#9694 Re: Gras all about
Ma nemam pojma, pa to se mora osjetiti dok prelaziš tuda. Valjda ima neki nadzor pruge, jbg.BiBi911 wrote: ↑18/02/2026 23:08Jel se moze to kome u Gras prijavit ili njih zalibo.drug_profi wrote: ↑18/02/2026 23:01 Na pjesackom prelazu preko pruge na Otoci, na zapadnoj strani, kolosijek od Ilidže prema gradu ima na obje tračnice nekoliko jako dubokih "zuba" od točkova. Ne znam kako nastaju, dal od proklizavanja ili nečeg drugog.
Ako nema, onda džaba i prijavljuješ.
-
BiBi911
#9695 Re: Gras all about
Ono kada se sjetim ko sve u grasu radi, u kakvom su im stanju vozila, kako se ponasa prema firmi i obevazema.drug_profi wrote: ↑18/02/2026 23:08Ma nemam pojma, pa to se mora osjetiti dok prelaziš tuda. Valjda ima neki nadzor pruge, jbg.BiBi911 wrote: ↑18/02/2026 23:08Jel se moze to kome u Gras prijavit ili njih zalibo.drug_profi wrote: ↑18/02/2026 23:01 Na pjesackom prelazu preko pruge na Otoci, na zapadnoj strani, kolosijek od Ilidže prema gradu ima na obje tračnice nekoliko jako dubokih "zuba" od točkova. Ne znam kako nastaju, dal od proklizavanja ili nečeg drugog.
Ako nema, onda džaba i prijavljuješ.
I da postoji taj odjel za nadzor garant je to neki specijalni inzinjerski tim sa diplomom iz travnika.
- Logovan
#9696 Re: Gras all about
Kakva laž jebo on sebe. Mogao se makar potruditi da bude uvjerljiviji.made_in_sarajevo wrote: ↑18/02/2026 22:28 Eno efendic sad odjendom pricao sa inzinjerom, naravno bez imena i firme osim da je neka firma iz zagreba, a prvi put cujem da zagreb kod nas ista radi oko pruge i da je eto pruga vec unistena radi starih tramavaja.
- Leopard_SA
#9697 Re: Gras all about
Pa mislim ministar je, naravno da treba. Ocigledno je da su u GRASu nesposobni ljudi i kada je situacija takva, pod moranjem je da se ministar okruzi i konsultuje sa strucnjacima iz navedene oblasti.made_in_sarajevo wrote: ↑18/02/2026 22:58
Slazem se ako je nema, ali sto govorim jel bas sve mora Steta. Gras sad ima nekih para ili reci steti evo ti predracun treba nam tacno to i to, de ti kupi. Samo lezi hljebe da te jedem i nek drugi razmislja
Da se razumijemo, Steta je radio i radi veoma dobar posao. Samo, neke njegove odluke su mi u najmanju ruku neshvatljive
-
made_in_sarajevo
#9698 Re: Gras all about
Kad vidim ko se prvi napada u vladi i da se proziva najjaca stvar u grauldu od rata sigurno, onda smo i zasluzili da se raspadne sve, koji ce nam klinac tramvaj svakako je seka odlucila da nam to ne treba
-
moimoi
#9699 Re: Gras all about
Eto ko biva, nigdje ne voze stari tramvaju po novim prugamamade_in_sarajevo wrote: ↑18/02/2026 22:28 Eno efendic sad odjendom pricao sa inzinjerom, naravno bez imena i firme osim da je neka firma iz zagreba, a prvi put cujem da zagreb kod nas ista radi oko pruge i da je eto pruga vec unistena radi starih tramavaja.
Sto je najgore… ovaj narod koliko voli da ne razmislja… popusice pricu.
-
dvajt
#9700 Re: Gras all about
realno šteta je veliki blećak ... napraviš prugu, kupis tramvaje i trole i daš ih na upravljanje preduzecu na izdisaju .... kao da sinu narkomanu svaki dan dajes za drogu