Dragon nije ni pod razno
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
noviclan
#103827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Malo sale na draganov racun, lici na ovim slikama i na jusufa nurkica 
-
DonieBrasco
#103828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To ti je svakodnevnica u Sarajevu tih degenrika u G, GLx klasama, Q Audijima, Roveri, ostalim bjesnim terencima i automobilima, sve su to jarani i produkti ovog sistema.Naslovnica wrote: ↑18/02/2026 17:28 Ja sam prije 2-3 dana svjedočio sličnoj situaciji kod mašinske.
Policija reguliše saobraćaj, 1630 popodne, špica.
Iz izlivne trake prema ŽS Mercedes GLS meščini najpametniji, hoće pravo. Policajac mu ne da da izađe iz trake, usmjerava ga prema ŽS, ovaj u Mercedesu ne jebe, sve malo po malo odguruje policajca, približi mu se, policajac se odmakne malo i sve tako. Na kraju je policajac mislio da ga je riješio, ovaj ga samo zaobiđe sa desne strane i ode pravcem prema Ilidži.
Pošto je bila gužva uspio sam upratiti da je na D. Malti uredno iz trake za pravo skrenuo lijevo prema Hrasnom, bez ikakvog žmgavca ili bilo čega.
Policajac je ostao na mjestu, vidim rovi se nešto po jakni, garant da zapiše tablice.
Da se ova situacija desila u USA 100% sam siguran da bi vozač Mercedesa bio izrešetan.
Ali ne da Boze da se MUP njima pozabavi, ko su i sta su ti likovi ptice na grani znaju.
-
adnante
#103829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo mi recite zasto to ne bi radili? ZASTO?
-
Naslovnica
#103830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato što Schmrk i njemu slični uživaju zaštitu centara moći iz sjene dok za njih obavljaju prljave poslove.
Zašto bi neki pošten policajac ganjao pravdu kad pravda ovdje ne postoji. Može samo najebati.
Jbte, direktor policije uhapšen zbog kriminala a ti pitaš "zašto".
- kabal1337
#103831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a da nije mogao pozvati jedinicu za specijalnu podrsku, oni su na treningu kod rame... a da oni samo funcionisu nad smrtnicima
-
adnante
#103832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja samo pitam zasto ne bi radio kada nema posljedice? Vjeruj da bih i ja isto radio da imam muda. Ja nazalost nemam muda i ako sta uradim, to je krisom, sitno.Naslovnica wrote: ↑18/02/2026 18:08Zato što Schmrk i njemu slični uživaju zaštitu centara moći iz sjene dok za njih obavljaju prljave poslove.
Zašto bi neki pošten policajac ganjao pravdu kad pravda ovdje ne postoji. Može samo najebati.
Da imam ta muda, ili da sam takva budala isto bih radio jer nema posljedica.
-
Naslovnica
#103833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imam poprilično policijskih službenika u bližoj familiji, ne bih nikome preporučio da ide tamo da radi sa namjerom da ganja pravdu, "to serve and protect" i slično.
Džaba beneficirani radni staž i ostale beneficije.
Žalosno je to u kojoj mjeri je degradiran pošten policijski poziv i do čega su dovedeni.
Zaštićeni ološ im se doslovno sere po uniformama a oni mogu samo nijemo da posmatraju.
Žalosno je to u kojoj mjeri je degradiran pošten policijski poziv i do čega su dovedeni.
Zaštićeni ološ im se doslovno sere po uniformama a oni mogu samo nijemo da posmatraju.
-
Naslovnica
#103834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zar nije bolje biti uzoran građanin, imati pristojan posao, odgajati djecu u normalnm okruženju, zar ne težimo tome?adnante wrote: ↑18/02/2026 18:13Ja samo pitam zasto ne bi radio kada nema posljedice? Vjeruj da bih i ja isto radio da imam muda. Ja nazalost nemam muda i ako sta uradim, to je krisom, sitno.Naslovnica wrote: ↑18/02/2026 18:08Zato što Schmrk i njemu slični uživaju zaštitu centara moći iz sjene dok za njih obavljaju prljave poslove.
Da imam ta muda, ili da sam takva budala isto bih radio jer nema posljedica.
A ti bi da imaš damu isto bio ološ i ponašao se kao ovi o kojima pričamo, ne kontam? Ja ne bih.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#103835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nek daju otkazNaslovnica wrote: ↑18/02/2026 18:16 Imam poprilično policijskih službenika u bližoj familiji, ne bih nikome preporučio da ide tamo da radi sa namjerom da ganja pravdu, "to serve and protect" i slično.
To ti je ko posteni njemci u WW2, nisu oni mogli protiv vlasti
Pa su morali sa njima
Nema od toga nista
Ne moze 5 likova sa toliko muskaraca upravljati
Ako moze onda ima zasto
-
Naslovnica
#103836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Teško je nekome ko je 20 ili više godina u uniformi dati otkaz.mk ultra wrote: ↑18/02/2026 18:24Pa nek daju otkazNaslovnica wrote: ↑18/02/2026 18:16 Imam poprilično policijskih službenika u bližoj familiji, ne bih nikome preporučio da ide tamo da radi sa namjerom da ganja pravdu, "to serve and protect" i slično.
Nije to skladište ili vozač kamiona.
Jbga, trpe ljudi, godina za godinom, sve se nadaš biće bolje.
I nije u pitanju pojedinac nego sama institucija policije.
Ako je rješenje da pošten čovjek da otkaz ko će ostati na kraju, čemu da se nadamo?
- Laplace
#103837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hajd' što ga ne možeš otpustiti, nego ga ne smiješ ni kritikovati. Odmah te svi napadaju, traže ti i najsitnije greške i svim silama se trude da od tebe naprave neradnika dok svaku njeguvu, pa i najmanju, dobru stvar dižu u nebesa.moimoi wrote: ↑16/02/2026 09:59Od glave smrdi, od repa se cisti.Haris.ba wrote: ↑16/02/2026 09:56Ne znam odakle dolaze ta mastanja da se citava firma treba otpustati....
Od glave smrdi riba.
Na jednoj drugoj temi se slomili objasnjavajuci da politika mora da ima uticaj na upravljacke strukture javnih firmi.
Ok, odlicno. I sta je sada problem? Sta sprecava direktora da uvede zakonite sisteme kontrole?
Dir grasa sigurno treba podnjeti ostavku. Al isto tako dati svima onima koji ne rade posao za koji su placeni.
E tu problem nastaje.. sto ti neradnika ne mozes otjerati. Zasticen je ko meDzed
Neradnici su u državnoj firmi najpoštovaniji članovi kolektiva. Njima se sve toleriše, pa i to što stalno griješe, svaki posao zabrljaju pa drugi popravljaju, izostaju sa posla (po tri-četiri pauze za kafu u smjeni) dok njihov posao rade drugi i još puno toga. Kao neko ko radi u državnoj firmi to vidim svakog dana.
Prije će otpustiti radnika nego neradnika.
- Laplace
#103838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kolegu niko ne može ne samo natjerati da bude na svojem radnom mjestu, nego ga ne mogu natjerati ni da bude u zgradi. Više ga poštuju nego mene. Da se bira između mene i njega, mene bi lansirali u orbitu bez sekunde razmišljanja. A radim i svoj i njegov posao. To je ono što mi najviše smeta u državnim firmama.Ateista wrote: ↑16/02/2026 10:01To je to, mnogi ne shvataju da to ne ide tek tako. Obicni radnici budzetlije su puno bolje zasticeni nego politicari koji dodju i odu, mijenjaju se, radnike ne mozes puskom otjerati, ni natjerati da rade one koji nece da rade.
A znamo ko je i kako zaposlio vecinu njih.
- Laplace
#103839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I onda, kad ga konačno uspiješ otpustiti, raspišeš konkurs za nvog radnika i on ti je prvi na rang listi (u obrazovanju je tako, bar u ZDK - nemaš načina da u konkursnoj proceduri eliminišeš nekoga ko je otpušten,bar prema kriterijima za prijem radnika koje je sindikat dogovorio sa vladom).mali_balon wrote: ↑16/02/2026 10:30Nekad sam.imao priliku slusati direktora od jednog komunalng preduzeca, I bas se kao zalio na ove situacije....bolovanje, godisnji, pa bolovanje, pa sidnikat, pa razne dispilniske, pa ciji je ko ga je doveo itd itd kaze da otjera jednog nehljeba treba cijeli mandat na to da potrosi.....
- Laplace
#103840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Državne firme... Prije 25 godina, ja tek početnik i pričam sa kolegama o štrajku. Kažem kako treba tražiti i poboljšanje uslova rada, a ovim me poklope sa "zašto štrajkovati zbog uslova rada?! nama je bitna samo plata". To je taj mentalitet.Chmoljo wrote: ↑16/02/2026 13:57direktnu odgovornost će imati menadžment ako postoje dokazi o upozoravanju na probleme u radu tramvaja, upozorenja da može biti fatalnih posljedica, a da se menadžment sistematski oglušivao na ovo i nije adresirao nikada prema višim nivoima.BHF_Manijak wrote: ↑16/02/2026 13:52 Slazem se da je najveca odgovornost na GRAS-u i da bi na njih sve trebalo biti usmjereno. Ako nije do njih, nemaju uslova, cega vec - onda neka oni se obrate onom kome treba.
Neuslovna vozila - nemojte vozit. Imate problem? Adresirajte ga, nego je kod nas kao i za sve politike - ma hajde nece, jebat ga, guraj kako moze itd...
Sve do jednom, a to jednom onda obicno biude kataklizma.
meni je nejasno da sada vozači izlaze sa pričom da vozaju potencijalna oružja masovnog ubistva, a znali su zbog svojih plata i doprinosa blokirati grad.
mislim, neka su, imaju pravo, rade to i radnici velikih aviokompanija. ništa tu nema neshvatljivo. ali ako su mogli za to, kako nisu za ovo?
- vjeshalica
#103841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje da se sila primjeni na takve narkobandite, skika bi bila po forumu da to nije to, da je previse, da gledamo filmove itdNaslovnica wrote: ↑18/02/2026 17:28 Ja sam prije 2-3 dana svjedočio sličnoj situaciji kod mašinske.
Policija reguliše saobraćaj, 1630 popodne, špica.
Iz izlivne trake prema ŽS Mercedes GLS meščini najpametniji, hoće pravo. Policajac mu ne da da izađe iz trake, usmjerava ga prema ŽS, ovaj u Mercedesu ne jebe, sve malo po malo odguruje policajca, približi mu se, policajac se odmakne malo i sve tako. Na kraju je policajac mislio da ga je riješio, ovaj ga samo zaobiđe sa desne strane i ode pravcem prema Ilidži.
Pošto je bila gužva uspio sam upratiti da je na D. Malti uredno iz trake za pravo skrenuo lijevo prema Hrasnom, bez ikakvog žmgavca ili bilo čega.
Policajac je ostao na mjestu, vidim rovi se nešto po jakni, garant da zapiše tablice.
Da se ova situacija desila u USA 100% sam siguran da bi vozač Mercedesa bio izrešetan.
- vjeshalica
#103842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto bjesnije auto, to bjesniji kriminalac u njemu. Ko god kaze moze se danas zaraditi, nije tesko kupiti terenca, ako si intelektualna elita i informaticarDonieBrasco wrote: ↑18/02/2026 17:45
To ti je svakodnevnica u Sarajevu tih degenrika u G, GLx klasama, Q Audijima, Roveri, ostalim bjesnim terencima i automobilima, sve su to jarani i produkti ovog sistema.
Ali ne da Boze da se MUP njima pozabavi, ko su i sta su ti likovi ptice na grani znaju.
Puno drustvo IT elite,biznismena,obrtnika i kurcoglavih majmuna sa bijesnim autima stecenim na kriminalan nacin, samo prosjecni debil misli da je to od posteneg intelektualnog rada prodatog trzistu. Za njima nista ne zaostaje prosjecna furda koja sklepa pare za gradskog polunovijeg ,polu SUV-a majmunskog auta, da pokazu elitizam agresivnim glumama nivoa i slicno,bahacenja,gledanja sa visine...opasni su kompleksasi na nasim cestama, ubojitiji od fukare koja se narolja u masnoj kafani sa 3,4 promila i pokusava uzbrdo na celavim gumama.
-
Naslovnica
#103843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@vjeshalica in it's finest.

- muha_sa
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#103845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i od mene jedan lajk

- drug_profi
#103846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvih moralnih razloga? Jel ti razumiješ koncept moralnih razloga?
Jedini ministar koji je cijeli svoj mandat posvetio oporavku javnog prevoza da bi bio siguran, bezbjedan, uredan, treba da iz moralnih razloga podnese ostavku jer nije uspio bas sve da pospremi i popravi sto je bilo sjebano.
Hajd direktor Grasa, on bi trebao te moralne razloge da uvazi, ali ministar Šteta nema apsolutno nikakav razlog da se stidi ili osjeća moralnu krivicu. One je učinio baš sve što je u njegovoj moći da prevoz bude u skladu sa evropskim 21. vijekom.
- drug_profi
#103847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To su oni garant interno dogovorili da ne moraju drzati ruke na komadama stalno.Laplace wrote: ↑18/02/2026 14:28Negdje pročitah (možda na Facebooku) da je neko iz GRAS-a deaktivirao (premostio ili šta već) ta dead man switch, valjda kao dio odgovornog održavanja vozila.drug_profi wrote: ↑18/02/2026 14:26 Morao je postojati način da se fizički odspoji pantograf. Ako nema vremena za to. Morao je postojati ispravan sigurnosni sistem koji zaustavlja tramvaj puštanjem svih komandi (dead man switch).
Krivica je ili do vozača ili do održavanja. Ili oboje.
Kako je tu kriv ministar, to bih volio znati.
-
DonieBrasco
#103848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa to vam je ova prica da Katica koji je na celu MUP-a poziva da se radi danonocno radi na slucaju tragedije iskakanja tramvaja iz sina, a imamo svakodnevnicu doslovno svakodnevicu crne hronike i kriminala po Sarajevu, ovi kabadahija iz bjesnih auta koje policija ne smije zaustaviti, koji moze sta hoce da radi, klosara, droge, maltretiranju djevojaka, paljevina automobil, pljacki...itd.vjeshalica wrote: ↑18/02/2026 19:41Sto bjesnije auto, to bjesniji kriminalac u njemu. Ko god kaze moze se danas zaraditi, nije tesko kupiti terenca, ako si intelektualna elita i informaticarDonieBrasco wrote: ↑18/02/2026 17:45SpoilerShowTo ti je svakodnevnica u Sarajevu tih degenrika u G, GLx klasama, Q Audijima, Roveri, ostalim bjesnim terencima i automobilima, sve su to jarani i produkti ovog sistema.
Ali ne da Boze da se MUP njima pozabavi, ko su i sta su ti likovi ptice na grani znaju.![]()
Puno drustvo IT elite,biznismena,obrtnika i kurcoglavih majmuna sa bijesnim autima stecenim na kriminalan nacin, samo prosjecni debil misli da je to od posteneg intelektualnog rada prodatog trzistu. Za njima nista ne zaostaje prosjecna furda koja sklepa pare za gradskog polunovijeg ,polu SUV-a majmunskog auta, da pokazu elitizam agresivnim glumama nivoa i slicno,bahacenja,gledanja sa visine...opasni su kompleksasi na nasim cestama, ubojitiji od fukare koja se narolja u masnoj kafani sa 3,4 promila i pokusava uzbrdo na celavim gumama.
Na tome polcija i strukture ne trebaju da rade danonocno.
-
svesuper25
#103849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto se pravis budala,pravis se da nije izgubljen jedan zivot.Pa to mu je resor,cuj zasto da daje ostavkudrug_profi wrote: ↑18/02/2026 20:39Kakvih moralnih razloga? Jel ti razumiješ koncept moralnih razloga?
Jedini ministar koji je cijeli svoj mandat posvetio oporavku javnog prevoza da bi bio siguran, bezbjedan, uredan, treba da iz moralnih razloga podnese ostavku jer nije uspio bas sve da pospremi i popravi sto je bilo sjebano.
Hajd direktor Grasa, on bi trebao te moralne razloge da uvazi, ali ministar Šteta nema apsolutno nikakav razlog da se stidi ili osjeća moralnu krivicu. One je učinio baš sve što je u njegovoj moći da prevoz bude u skladu sa evropskim 21. vijekom.
-
DonieBrasco
#103850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko se sjecan onog lika "zove mi dijete, tajo bojim se, ne dam ostavku radi toga".