peca777 wrote: ↑03/02/2026 11:16
tokio25 wrote: ↑02/02/2026 20:19
vi ste samo dokaz koliko vama ovakva drzava odgovara
kao sto rekoh ovaj javasluk vecini odgovara na ovaj ili onaj nacin zato se ovo i ne mijenja
evo vidim nove sparte kod doma zdravlja kumrovec i tamo kod bcc-a manje prostora za sve koji vozaju neregistrovana vozila
Pa normalno da odgovara, jer SVI MI imamo korist od ovog sistema na neki nacin. Smeta nam ovo, smeta nam ono, a uradimo isto nesto sto smeta nekome trecem a da je prisutno radi ovog sistema.
Evo ja prvi gledam da zazidam balkon, jebes ga.
Komsija stavio video nadozr, snima cijelu zgradu ko ce gdje, jebes ga.
Ja postavio
klimu bez gradjevniske dozvole - kao i 99% nas, jebes ga. - a tu koji citas ovo, jesi li se pronasao u ovome?
Komsija prodje kroz crveno, ja skrenem iz srednje trake desno, jebes ga.
Nastavi niz.
E tačno tako. Bio sam legalista, vazda nešto tjerao da je po psu, trudio se, ispravljao i šta imam na kraju? Ništa!
Komšija tako prije par godina, zatvorio balkon ali skroz zatvorio, nije samo ustaklio nego proširio sobu ako razumijete. Uklonio je žardinjeru za cvijeće, zazidao, postavio prozore i tako dobio par kvadrata. Žalio se ovaj, onaj, predstavnik stanara, slikalo se, slalo inspekciji, i šta, ništa na kraju. Eno i dalje stoji.
Tako, da ako meni zatreba i prahne još par kvadrata, ne da ću zazidati balkon, nego ću ga i produžiti da će biti izvan zgrade nekoliko metara, sve zazidati i postaviti prozore. Proći ćete, reći vidi onog papka a ja dobio 10m. I sta ćete moći ništa, žaliti se? Nikome. Kome se ne sviđa nek ne gleda.
Nažalost je tako.