Apsolutno si rekao sve pogresno sto si mogao. MORAS gledat sve znakove i raskrsnici i postovat signalizaciju, a ne samo svoje!drug_profi wrote: ↑02/02/2026 14:02 Neko ovdje jednom reče "što manja Toyota - to veći provokator".
Svaki put mi na pamet padne i potvrdi se kad sretnem Toyotu, naročito manju.
Jutros bordo Aygo u Alipašinoj idemo prema Ciglanama od Titove i on na čistom prostoru naglo koči da propusti lika koji bi da skrene lijevo u Kemalbegovu.
Pa jeeeb.... lego sam mu na sirenu da je pustio odmah kočnicu... i maše nešto rukama. Hajvanu, s razlogom postoje pravila prednosti.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- xamp
#53176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
tokio25
#53177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znam sta govoris nego govorim da je tu mnogo laksa situacija jer svi uspore zbog lezecih pa je malo teze da dodje do sudara nego na drugim raskrsnicamabeni-bu-man wrote: ↑02/02/2026 16:40Nije u tom fazon, nego ovdje prije nije bilo tako oznaceno znakovima i raja je "mislila" da imaju prednost iz pravca Porodice ribar tj. iz smjera miljacke.
Sto je tuga idalje raja misli da ima predost ulica porodice ribar nad dzamijskom, x puta mi debili sviraju i masu rukama, samo ih uputim da se vrate i pogledaju znak.
Upravo dok ovo pisem sjedim na balkonu pusim gledam, raja stane iz pravca dzamijske da bi ovi drugi prosli![]()
npr ova na sipu po slici idealna za sudar svaki dan izgleda
- beni-bu-man
#53178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa moraju radi skole, jos su sad lezece u P.Ribar izbetonirali nebil ih grtalica sjebala kao svake godine a ona nova 2 u dzamijskoj vec grtalica sjebala.tokio25 wrote: ↑02/02/2026 16:42znam sta govoris nego govorim da je tu mnogo laksa situacija jer svi uspore zbog lezecih pa je malo teze da dodje do sudara nego na drugim raskrsnicamabeni-bu-man wrote: ↑02/02/2026 16:40Nije u tom fazon, nego ovdje prije nije bilo tako oznaceno znakovima i raja je "mislila" da imaju prednost iz pravca Porodice ribar tj. iz smjera miljacke.
Sto je tuga idalje raja misli da ima predost ulica porodice ribar nad dzamijskom, x puta mi debili sviraju i masu rukama, samo ih uputim da se vrate i pogledaju znak.
Upravo dok ovo pisem sjedim na balkonu pusim gledam, raja stane iz pravca dzamijske da bi ovi drugi prosli![]()
npr ova na sipu po slici idealna za sudar svaki dan izgleda
A vjeruj da se debeili nakon prelazka betonskog lezeceg zalete
-
tokio25
#53179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vjerujem al eto
doduse koliko me sjecanje sluzi bilo je tu sudara
ne cesto al je bilo
doduse koliko me sjecanje sluzi bilo je tu sudara
ne cesto al je bilo
-
Naslovnica
#53180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
xamp wrote: ↑02/02/2026 16:38Sreca da nisi vozio prije rata... odnosno steta, do sad bi zaginuo. Valjda su te u autoskoli ucili kako se prilazi i ulazi u raskrsnicu. Ako nisu, de majke ti ponovi gradivo.Naslovnica wrote: ↑01/02/2026 14:33Dođem na raskrsnicu iz pravca sjever-jug, i stanem jer ne znam da imam prednost u odnosu na ove koji dolaze sa desne strane iz pravca istok-zapad.
Ne znam jer mi mojojm vertikalnom signalizacijom nije označeno da imam prednost a ne vidim njegov znak stop jer je daleko i u mraku, a raskrsnica široka.

-
Naslovnica
#53181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hvala kolega.
Džaba je pričati, indijanci upadnu i odmah u kost.
Niđe veze.
-
tokio25
#53182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vi ste samo dokaz koliko vama ovakva drzava odgovara
kao sto rekoh ovaj javasluk vecini odgovara na ovaj ili onaj nacin zato se ovo i ne mijenja
evo vidim nove sparte kod doma zdravlja kumrovec i tamo kod bcc-a manje prostora za sve koji vozaju neregistrovana vozila
kao sto rekoh ovaj javasluk vecini odgovara na ovaj ili onaj nacin zato se ovo i ne mijenja
evo vidim nove sparte kod doma zdravlja kumrovec i tamo kod bcc-a manje prostora za sve koji vozaju neregistrovana vozila
-
Naslovnica
#53183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kome se obraćaš?
Ako se obraćaš meni ne možeš ni zamisliti koliko si u krivu.
Kakve veze imam ja sa javašlikom?
-
tokio25
#53184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
svima koji se buneNaslovnica wrote: ↑02/02/2026 20:23Kome se obraćaš?
![]()
tebe nisam upratio pa se donekle ogradjujem jer ne znam st si kakav si i sl al jesam ateistu i na njega mislim izmedju ostalih kojih ima ovdje a nea se sami pronadju jer znamo koliko ima branjenja neodbranjivog i pravdanja svojih gresaka
-
Naslovnica
#53185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ah, @Ateista je zasebna kategorija.tokio25 wrote: ↑02/02/2026 20:26svima koji se buneNaslovnica wrote: ↑02/02/2026 20:23Kome se obraćaš?
![]()
tebe nisam upratio pa se donekle ogradjujem jer ne znam st si kakav si i sl al jesam ateistu i na njega mislim izmedju ostalih kojih ima ovdje a nea se sami pronadju jer znamo koliko ima branjenja neodbranjivog i pravdanja svojih gresaka
- drug_profi
#53186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Wtf?xamp wrote: ↑02/02/2026 16:41Apsolutno si rekao sve pogresno sto si mogao. MORAS gledat sve znakove i raskrsnici i postovat signalizaciju, a ne samo svoje!drug_profi wrote: ↑02/02/2026 14:02 Neko ovdje jednom reče "što manja Toyota - to veći provokator".
Svaki put mi na pamet padne i potvrdi se kad sretnem Toyotu, naročito manju.
Jutros bordo Aygo u Alipašinoj idemo prema Ciglanama od Titove i on na čistom prostoru naglo koči da propusti lika koji bi da skrene lijevo u Kemalbegovu.
Pa jeeeb.... lego sam mu na sirenu da je pustio odmah kočnicu... i maše nešto rukama. Hajvanu, s razlogom postoje pravila prednosti.
npr. koči naglo da propusti bijelu insigniju u Kemalbegovu.

- Optimist
#53187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pustac i "dobrocinitelj". Pusti jednog, zajebe 20 drugih iza sebe.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#53188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Lijevi stane
Desni ga spuca
Desni ga spuca
-
zdruzdjo
#53189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danasnja situacija. Hocu da skrenem iz Alije Kucukalica iz pravca kruznog toka kod pijace kvadrant, prema domu zdravlja N.Grad(ex kumrovec).
Na samom skretanju u ulicu prema domu zdravlja, ima pjesacki prelaz. Uredno sam dao zmigavac, malo skrenuo da ne pravim guzvu na cesti iza mene i stao da propustim pjesake. odmah sam i ugasio smigavac jer necu na parking binga. Lik iza mene sa fabiom obilazi me hladno sa moje lijeve strane, i hoce ispred mene da prodje naprijed prema domu zdravlja.
Ahaaaa hoces, svakako.
Kako pjesaci prodjose, opletem po gasu, on pored mene i nasuka se prednjom karambolkom na onaj narandzasti plasticni stubic na sredini sto su ih montirali. Nije ga slomio nego savio. Ja mislim da su oni savitljivi. vidim izlazi iz auta gleda naprijed. ma jeee se ba, sacekaj.
-
noviclan
#53190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zdruzdjo wrote: ↑02/02/2026 21:54Danasnja situacija. Hocu da skrenem iz Alije Kucukalica iz pravca kruznog toka kod pijace kvadrant, prema domu zdravlja N.Grad(ex kumrovec).
Na samom skretanju u ulicu prema domu zdravlja, ima pjesacki prelaz. Uredno sam dao zmigavac, malo skrenuo da ne pravim guzvu na cesti iza mene i stao da propustim pjesake. odmah sam i ugasio smigavac jer necu na parking binga. Lik iza mene sa fabiom obilazi me hladno sa moje lijeve strane, i hoce ispred mene da prodje naprijed prema domu zdravlja.
Ahaaaa hoces, svakako.
Kako pjesaci prodjose, opletem po gasu, on pored mene i nasuka se prednjom karambolkom na onaj narandzasti plasticni stubic na sredini sto su ih montirali. Nije ga slomio nego savio. Ja mislim da su oni savitljivi. vidim izlazi iz auta gleda naprijed. ma jeee se ba, sacekaj.
-
noviclan
#53191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su nasi vozaci pusaci ako imas iza sebe, a to vidis u retrovizoru, a ko to jos danas gleda isti jel' sada vozim naprijed ili u rikverc, ide gas da malo brze koliko toliko prodje kolona a ne kociti i propustati neki merhamet prviti. Takodjer, fascinantni su mi oni sto hoce da te propuste a on jedan na cesti to ne gleda retrovizore bacis oko sekundu ako si me vec i uocio da hocu da se ukljucim u saobraca, ne govorim ono nasilno uvaljivanje u traku nego kulturno cekanje, i brate malo brze prodji ti ne kocis ja se kulturno ukljucim i niko nikoga ne zeza, e sada nisam siguran mozda hoce sevapa da zaradi
- Ateista
#53192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tu cak i nisu potrebni znakovi, i bez njega desna strana ima prednost, jedino stop sto ima pa da se dodatno uspori.beni-bu-man wrote: ↑02/02/2026 15:57Evo porodice ribar/dzamijskaAteista wrote: ↑02/02/2026 14:57Jesam li te dobro shvatio da su stop zamijenili trokutom?daario naharis wrote: ↑01/02/2026 21:30
Na toj raskrsnici su prije bila 3 znaka stop iz sva tri pravca i po pravilu desne strane su oni iz Dzamijske imali prednost a sada je znak stop iz tog smijera zamjenjen znakom glavnog puta.
Btw. Na znak stop se mora stati 3 sekunde, sasvim dovoljno da se analizira raskrsnica.
Nikad necu zaboraviti kad sam izlazio sa parking u B fazi i stanem na znak stop a lik iza.mene me zaobidje hahaha![]()
Tu se postavlja pitanje da li je ista sustinski promijenjeno, malo je taj dio nejasan, ali ja nisam nasao nigdje u zakonu sa je stop stariji od trokuta. Razlika jeste sto moras stati na stop a navtrokut ne moras, ali po pitanju prvenstva, oba imaju isto znacenje.
Po meni bi se opet trebalo gledati pravilo desne strane.
![]()
U svakom slucaju, dobar primjer gdje se znakovima dodatno pojasni ko ima prednost.
- Ateista
#53193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koji se bune protiv cega? Nikad nista nisam napisao protiv sparti.tokio25 wrote: ↑02/02/2026 20:26svima koji se buneNaslovnica wrote: ↑02/02/2026 20:23Kome se obraćaš?
![]()
- Laplace
#53194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ko o čemu, Japanac o "branjenju neodbranjivog". Samo ću reći dvije riječi: trovanje pasa.Naslovnica wrote: ↑02/02/2026 20:33Ah, @Ateista je zasebna kategorija.tokio25 wrote: ↑02/02/2026 20:26svima koji se buneNaslovnica wrote: ↑02/02/2026 20:23
Kome se obraćaš?
![]()
tebe nisam upratio pa se donekle ogradjujem jer ne znam st si kakav si i sl al jesam ateistu i na njega mislim izmedju ostalih kojih ima ovdje a nea se sami pronadju jer znamo koliko ima branjenja neodbranjivog i pravdanja svojih gresaka![]()
- Laplace
#53195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Živčani vozač i instant karma.zdruzdjo wrote: ↑02/02/2026 21:54Danasnja situacija. Hocu da skrenem iz Alije Kucukalica iz pravca kruznog toka kod pijace kvadrant, prema domu zdravlja N.Grad(ex kumrovec).
Ahaaaa hoces, svakako.
-
tokio25
#53196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo cu reci provincijalac koji je legao na budzet i pokusava biti neki intelektualac a u biti tockic u sistemu koji cini ovaj sistem ovakvim kakvim jesteLaplace wrote: ↑03/02/2026 07:08Ko o čemu, Japanac o "branjenju neodbranjivog". Samo ću reći dvije riječi: trovanje pasa.
I naravno pronasao se
- canvra888
#53197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Profa, nije mi namjera da razvodnjavam priču, ali je l' tebe kad napao, ničim izazvan, čopor pasa koji je ordinirao tokom prethodne decenije na onom platou ispred MSŠ?Laplace wrote: ↑03/02/2026 07:08Ko o čemu, Japanac o "branjenju neodbranjivog". Samo ću reći dvije riječi: trovanje pasa.
- Laplace
#53198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Brezi su krenuli, ali su odustali. Ali, nije bila priča u kontekstu napada pasa nego o vlasnicima koji ne kupe izmet za psima pa je FGR rješenje našla u bacanju otrova u travi pa ko naleti, bez obzira na to da li je u pitanju vlasnički pas ili ulični pas/mačka ili radoznalo dijete.canvra888 wrote: ↑03/02/2026 07:27Profa, nije mi namjera da razvodnjavam priču, ali je l' tebe kad napao, ničim izazvan, čopor pasa koji je ordinirao tokom prethodne decenije na onom platou ispred MSŠ?
- ElRe
#53199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ulica Srdjana Aleksića prema Bulevaru iz pravca Istiklal džamije ima dvije trake, desna za desno i pravo i lijeva za lijevo. Stojom prvi na semaforu, namjeravam da idem pravo prema BCC. Iza mene parkiran 206, na semaforu se pali zeleno desno, crveno ostaje za pravo i lijevo. Lik iz 206 počinje da blica, svira, maše rukama i nakon 5-10 sekundi me obidje lijevom trakom i skrenu desno.
Ovo nije prvi put da se dešava, bilo je istih situacije iz iz pravca Remize prema Bulevaru, desna je opet za pravo i desno, a lijeva za lijevo...Ive Andrića iz pravca AP...
Samo sabura...O blokiranju rasksnica da ne govorim. Policija to dobro reguliše u vrijeme saobraćajnog špica, ali mentola uvijek ima.
Ovo nije prvi put da se dešava, bilo je istih situacije iz iz pravca Remize prema Bulevaru, desna je opet za pravo i desno, a lijeva za lijevo...Ive Andrića iz pravca AP...
Samo sabura...O blokiranju rasksnica da ne govorim. Policija to dobro reguliše u vrijeme saobraćajnog špica, ali mentola uvijek ima.
- beni-bu-man
#53200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dzaba pojasnjenje opet ovi iz pravca P.Ribar utupili u glavu da imaju prednost, ne svi al podosta raje.Ateista wrote: ↑03/02/2026 06:54Tu cak i nisu potrebni znakovi, i bez njega desna strana ima prednost, jedino stop sto ima pa da se dodatno uspori.beni-bu-man wrote: ↑02/02/2026 15:57Evo porodice ribar/dzamijskaAteista wrote: ↑02/02/2026 14:57
Jesam li te dobro shvatio da su stop zamijenili trokutom?
Tu se postavlja pitanje da li je ista sustinski promijenjeno, malo je taj dio nejasan, ali ja nisam nasao nigdje u zakonu sa je stop stariji od trokuta. Razlika jeste sto moras stati na stop a navtrokut ne moras, ali po pitanju prvenstva, oba imaju isto znacenje.
Po meni bi se opet trebalo gledati pravilo desne strane.
![]()
U svakom slucaju, dobar primjer gdje se znakovima dodatno pojasni ko ima prednost.
I da gore prema Ducanu imas 3 zanka u razmaku 50m Zabrana saobracaja u jednom smijeru al to raja ne benda, valja kruziti
Last edited by beni-bu-man on 03/02/2026 09:00, edited 1 time in total.