Kljujic i Garaplija? Zar Garaplija nije bio Radoncicev?no_sekirli wrote: ↑20/01/2026 13:33 https://republikanci.ba/
Da li će ovo biti konkretizirano do Izbora 2026., šta mislite?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dr_Evil
#54676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Hakiz
#54677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne bira niko hrvatskog člana. Ni Hrvati, kamoli drugi. Ni srpskog, ni bošnjačkog.peca777 wrote: ↑20/01/2026 12:47Ustavno je dozvoljeno, no to ne umanjuje cinjenicu da najdominantnij narod bira hrvatskog clana predjecjednistva, a da mozemo, birali bi i srpskog. To jasno govori i o nama, dok upiremo prstom u druge.
Znaci nemojte biti licemjerni, recite da biramo i da bi birali. Sada je druga stvar zasto to radimo, no kako smo navikli, da dodje ne znam ti ko, mi bi opet birali, jer je eto "dobar hvat u nasim ocima".
- pezzar
#54678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Stbi u FBiH i učestvuju na izborima za člana iz reda bošnjačkog naroda, jednako kao i člana iz reda hrvatskog naroda, kao što Bošnjaci i Hrvati u RS učestvuju u izboru člana iz reda srpskog naroda.
A ti bi da se može glasati samo za "svog"? Znači, da se kandiduje Sejdić, samo Romi smiju glasati za njega? To ti ima smisla?
- dr_Evil
#54679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Rade sluzbe svoj posao, opomene nisu bitne.
I zato odoh ja opet trazit imal sta masona po netu, i nije drzava za nas.
I zato odoh ja opet trazit imal sta masona po netu, i nije drzava za nas.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A zasto su 3 clanaHakiz wrote: ↑20/01/2026 13:40Ne bira niko hrvatskog člana. Ni Hrvati, kamoli drugi. Ni srpskog, ni bošnjačkog.peca777 wrote: ↑20/01/2026 12:47Ustavno je dozvoljeno, no to ne umanjuje cinjenicu da najdominantnij narod bira hrvatskog clana predjecjednistva, a da mozemo, birali bi i srpskog. To jasno govori i o nama, dok upiremo prstom u druge.
Znaci nemojte biti licemjerni, recite da biramo i da bi birali. Sada je druga stvar zasto to radimo, no kako smo navikli, da dodje ne znam ti ko, mi bi opet birali, jer je eto "dobar hvat u nasim ocima".
A ne npr 4 ili 2
- no_sekirli
#54681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemam pojma, gledao sam neki podcast neki dan sa Kljujićem i vidio da najavljuje nešto. Onda sam malo googlao i naletim na republikance. Kontam, to je valjda to, samo na webu nema nekih najava ni vremenskih odrednica.dr_Evil wrote: ↑20/01/2026 13:38Kljujic i Garaplija? Zar Garaplija nije bio Radoncicev?no_sekirli wrote: ↑20/01/2026 13:33 https://republikanci.ba/
Da li će ovo biti konkretizirano do Izbora 2026., šta mislite?
-
sumirprimus
#54682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
i ovo je posteno, napravio je bar jasnu refu i podvuko i ode,Peacean wrote: ↑19/01/2026 21:16 Ode nam Nikšić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /260119197Nikšić najavio da se povlači iz politike: Nakon isteka mandata idem u penziju
da bogdom i od drugih visedecenijskih politicara i liderasvidimo slicne poruke, reciom redom od ovih bar starijih 65+ u glavi su mi spiric, genjac, bakir, covic. fun fack spiric bake i covke su generacija
-
Dr Arsla
#54683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne takvom liku nego hrvatskom narodu. Pojava ŽK direktno jača Hdz i radikale. Nek Hrvati između sebe biraju svog predstavnika a ne da im mi namećemo. Zamisli samo kontra situaciju. Da je Hrvata više i izaberu ti u Predsjedništvo u umjesto Denisa npr onog lika iz Maglaja Dževada Galijaševića ?Danguba wrote: ↑19/01/2026 22:15Vidi, mi se drzimo DMS i ustava a Covic se drzi Dodika, Vucica, Putina...i ti ocekujes da MI(B/B) popustimo takvom liku.Dr Arsla wrote: ↑19/01/2026 19:40
Nije poanta u majorizaciji, toga i nema. Predsjedništvo i nema neke ovlasti, imenovanje Ambasadora i tako neke manje bitne ovlasti. Poanta je da radi nekog inata stvaramo sebi neprijatelje i urušavamo jedinu državu koju imamo, rezervne nemamo. Zar nije pametnije biti saveznik sa Hrvatima, nek sebi izaberu koga hoće u Predsjedništvo. Zbog ŽK i tog inata sami smo sebi stvorili još jednog neprijatelja ove države.
Nikad.
-
Dr Arsla
#54684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
peca777 wrote: ↑20/01/2026 12:47Ustavno je dozvoljeno, no to ne umanjuje cinjenicu da najdominantnij narod bira hrvatskog clana predjecjednistva, a da mozemo, birali bi i srpskog. To jasno govori i o nama, dok upiremo prstom u druge.
- Haris.ba
#54685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako se silom nametne da tako bude - biti ce.
Silom su se stvorili clanci ustava. I sada bi neko na suplju bez protuusluge pametovao sta njemu odgovara?
-
sumirprimus
#54686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zanimljivo kak se svaki put u godini izbora, bosnjacke patriote u vidu sdfa povampire i pocnu zamisljati neke sile
-
peca777
#54687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa bira se clan iz reda sprskog naroda. Izjasni se kao bosnjak kao srbin i izaberes ga. Ne kontam kakvo ti je to poredjenje?
Fino si ignorisao npr podpredcjednika, clanove vlade, ministre, clanove vijeca naroda etc, gdje srbi biraju svog bosnjaka.
Dje si bukvalisto. Nije vam vise ostalo argumenata. IZ REDA BOSNJACKOG NARODA IZABERU GA SRBI. STa bi ti i slicni rekli?
Kazem ti, da SRBI IZABERU SVOGA BOSNJAKA, kontas li ili ti treba crtati? Znaci oni budu brojnij i izaberu sta onda? Ah to se desilo, pa nema juge...
Ja bih jednog, no mene niko ne yebe ni 2%. Kako ja ne bih da u trenutnom statusu neko izabere Suljica kao Bosnjaka, tako ne bih ni da....nastavi niz.
Mene samo interesuje imate li vi oci? Zasto ste licemjerni? Stavite po strani ustasko i cetnicko djelovanje, pitam vas kako se osjecate kada vam je Šulić izabran kao predstavnik Bosnjaka, ili Opsenica kao Srbin.
Samo sto jebiga slabo ko vidi dalje od nosa, ne konta.
Ovo pitanje dospjelo je u žižu javnosti nakon što se Goran Opsenica, inače rođen kao Srbin, izjasnio kao Hrvati i postao županijskim ministrom iz reda Hrvata, odnosno, HDZ-a BiH. No, stvari su se nakon ovih izbora malo zakomplicirale jer je ministar Opsenica dobio mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH predviđen za pripadnike srpskog naroda. Njegov kandidatski karton, kojeg je javno predočilo Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP BiH), jasno pokazuje 'križić' na nacionalnost 'Srbin', no Opsenica izričito tvrdi da je on i dalje Hrvat te da karton nije ispunio.
- N.N.
#54688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Narod glasa na lijepe oci
Vidjet cete ove godine koliko ce taj Kovacevic imati glasova. Dva puta manje od Cerica onomad...ahahah
Komsic je bio mlad i lijep, znao i kazati koju, `jebo Bakira u udarnom terminu, bio u ratu
pa je i prosao vise puta na taj nacin...pa se moglo surfati na prici u inat Hr i td td.
Na ovogodisnjim izborima ce se vidjeti koliko ljude zabli racku da biraju nekom nekoga i koliko je jak taj inat. Sjebasmo se od inata
Vidjet cete ove godine koliko ce taj Kovacevic imati glasova. Dva puta manje od Cerica onomad...ahahah
Komsic je bio mlad i lijep, znao i kazati koju, `jebo Bakira u udarnom terminu, bio u ratu
Na ovogodisnjim izborima ce se vidjeti koliko ljude zabli racku da biraju nekom nekoga i koliko je jak taj inat. Sjebasmo se od inata
- dječak sa šibicama
#54689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sistem sa Komsicem je "da imamo dva u predsjednistvu", prvo se bacala suplja kako Komsica biraju u Sirokom i Posusju ali onda se prihvatila istina da je on drugi bosnjacki clan.
Donekle ima logike, imas prednost preglasaj protivnika, jedino sto bosnjacka politika sa Komsicem nije dobila nista. DF se isprofilisao u desno krilo SDA, populizam nacionalizam sovonizam, Komsic ko Komsic sjedio primao platu i mahao usima.
Uz sve to, posluzio je Covicu kao eklatantan primjer i argument da Schmidt nametne ono sto je nametnuo i kao posljedica svega, HDZ je jedini nezaobilazan u formiranju bilo kakve vlasti. Teoretski bi moglo ali u praksi ne.
To je najveci rezultat Zeljka Komsica.
On kao on, ocigledno potkapacitaran populist.
Donekle ima logike, imas prednost preglasaj protivnika, jedino sto bosnjacka politika sa Komsicem nije dobila nista. DF se isprofilisao u desno krilo SDA, populizam nacionalizam sovonizam, Komsic ko Komsic sjedio primao platu i mahao usima.
Uz sve to, posluzio je Covicu kao eklatantan primjer i argument da Schmidt nametne ono sto je nametnuo i kao posljedica svega, HDZ je jedini nezaobilazan u formiranju bilo kakve vlasti. Teoretski bi moglo ali u praksi ne.
-
Hakiz
#54690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne bira se predstavnik naroda.peca777 wrote: ↑20/01/2026 14:43Pa bira se clan iz reda sprskog naroda. Izjasni se kao bosnjak kao srbin i izaberes ga. Ne kontam kakvo ti je to poredjenje?
Fino si ignorisao npr podpredcjednika, clanove vlade, ministre, clanove vijeca naroda etc, gdje srbi biraju svog bosnjaka.
Dje si bukvalisto. Nije vam vise ostalo argumenata. IZ REDA BOSNJACKOG NARODA IZABERU GA SRBI. STa bi ti i slicni rekli?
Kazem ti, da SRBI IZABERU SVOGA BOSNJAKA, kontas li ili ti treba crtati? Znaci oni budu brojnij i izaberu sta onda? Ah to se desilo, pa nema juge...
Ja bih jednog, no mene niko ne yebe ni 2%. Kako ja ne bih da u trenutnom statusu neko izabere Suljica kao Bosnjaka, tako ne bih ni da....nastavi niz.
Mene samo interesuje imate li vi oci? Zasto ste licemjerni? Stavite po strani ustasko i cetnicko djelovanje, pitam vas kako se osjecate kada vam je Šulić izabran kao predstavnik Bosnjaka, ili Opsenica kao Srbin.
Ovo pitanje dospjelo je u žižu javnosti nakon što se Goran Opsenica, inače rođen kao Srbin, izjasnio kao Hrvati i postao županijskim ministrom iz reda Hrvata, odnosno, HDZ-a BiH. No, stvari su se nakon ovih izbora malo zakomplicirale jer je ministar Opsenica dobio mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH predviđen za pripadnike srpskog naroda. Njegov kandidatski karton, kojeg je javno predočilo Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP BiH), jasno pokazuje 'križić' na nacionalnost 'Srbin', no Opsenica izričito tvrdi da je on i dalje Hrvat te da karton nije ispunio.
-
Dimu1927
#54691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kome smeta jak Ramo ???
-
Hakiz
#54692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Komšić je zato da budu dva probosanska člana predsjedništva, umjesto dva koja mrze BiH.dječak sa šibicama wrote: ↑20/01/2026 15:03 Sistem sa Komsicem je "da imamo dva u predsjednistvu", prvo se bacala suplja kako Komsica biraju u Sirokom i Posusju ali onda se prihvatila istina da je on drugi bosnjacki clan.
-
HelaS
#54693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hakiz wrote: ↑20/01/2026 15:25Ne bira se predstavnik naroda.SpoilerShowpeca777 wrote: ↑20/01/2026 14:43Pa bira se clan iz reda sprskog naroda. Izjasni se kao bosnjak kao srbin i izaberes ga. Ne kontam kakvo ti je to poredjenje?
(1) Članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se neposredno biraju sa teritorije Federacije Bosne i Hercegovine - jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, biraju birači upisani u Centralni birački spisak da glasaju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Birač upisan u Centralni birački spisak da glasa u Federaciji Bosne i Hercegovine može glasati ili za Bošnjaka ili za Hrvata, ali ne za oba. Izabran je bošnjački i hrvatski kandidat koji dobije najveći broj glasova među kandidatima iz istog konstitutivnog naroda.
(2) Člana Predsjedništva BiH, koji se neposredno bira sa teritorije Republike Srpske - jednog Srbina, biraju birači upisani u Centralni birački spisak da glasaju u Republici Srpskoj. Izabran je kandidat koji dobije najveći broj glasova.
-
peca777
#54694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Molim te da mi napises sta je eto taj komsic kao bosnjacki clan predcjednistva...ovaj probosanski uradio za sve svoje mandate. Na sta si ponosan, sto mozes sutra ustati reci da je uradio? Samo ne svojoj ekipi ispred granapa, vec nekome ko zna o cemu pricas.
Po prstima? Nato? Sta?
-
DonieBrasco
#54695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /260120152
Evo prilike za Sdfa da kaze kako nas je Trojka prodala amerikancima, i vrate se par godina u nazad sa onim "okrenimo se istoku jer mi nismo vlast".
Evo prilike za Sdfa da kaze kako nas je Trojka prodala amerikancima, i vrate se par godina u nazad sa onim "okrenimo se istoku jer mi nismo vlast".
- I naravno Dzej
#54696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Isto bi oni radili da su na Vlasti , prodali sve sto Amerikanci traze, mogu samo da supljiraju da ne bi.DonieBrasco wrote: ↑20/01/2026 16:16 https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /260120152
- dječak sa šibicama
#54697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bas, ko da amerikanci nude ili pitaju, to su ponude u stilu "koju nece moci da odbije" iz Kuma.
Mada licno nemam nista protiv, bolje i americka kolonija nego sve sto se nudi od domacih politicara. Iako necemo puno hajra vidjeti mi obicni gradjani.
Mada licno nemam nista protiv, bolje i americka kolonija nego sve sto se nudi od domacih politicara. Iako necemo puno hajra vidjeti mi obicni gradjani.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#54699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Klasicno klanje vola radi kile mesadječak sa šibicama wrote: ↑20/01/2026 15:03 Sistem sa Komsicem je "da imamo dva u predsjednistvu", prvo se bacala suplja kako Komsica biraju u Sirokom i Posusju ali onda se prihvatila istina da je on drugi bosnjacki clan.
-
SaPnA
#54700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fuck yeah, daj fašistima, pedofilima i rasistima i ono malo sto valja._BataZiv_0809 wrote: ↑20/01/2026 16:51 https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /260120152
Fuck yeah![]()