Vidis ti to koriste svaku situaciju da kazne za alkohol
BiH - Crna hronika
-
sumirprimus
#6601 Re: BiH - Crna hronika
Damn, ne smijes vise pripit ni prohodati.

- Danguba
#6602 Re: BiH - Crna hronika
Tipicni Cazinjanin.
Na putu Bihac- Cazin blize Pokoj-Srbljani.
U ovo vrijeme biti na konaku u Bihacu ili ljeti kada se slije dijaspora, je horor.
Skripa guma, rulanje autima a ljeti motorima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6603 Re: BiH - Crna hronika
-
HelaS
#6604 Re: BiH - Crna hronika
Kad Dijaspora slavi i ima više slobodnih dana pa odluči da ih potroši u domovini, tačno se treba privremeno otseliti
- Danguba
#6605 Re: BiH - Crna hronika
Odes i ti negdje na odmor.HelaS wrote: ↑26/12/2025 20:11Kad Dijaspora slavi i ima više slobodnih dana pa odluči da ih potroši u domovini, tačno se treba privremeno otseliti
Fino se ne vidite.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6606 Re: BiH - Crna hronika
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251226185
Gledaj junaka
Cetvorica-petorica na jednog
Jos ga sutaju na podu
Ccccc
Jesu li i ovo dijasporci?
Stajling prebijenog frajera upucuje na to.
Gledaj junaka
Cetvorica-petorica na jednog
Jos ga sutaju na podu
Ccccc
Jesu li i ovo dijasporci?
Stajling prebijenog frajera upucuje na to.
- Optimus09
#6607 Re: BiH - Crna hronika
Kad se ovako nesto desi,dogodi se novi hadzija.Pa se cudimo poslije.
Video necu gledati,niti traziti razlog dogadjaja.
Video necu gledati,niti traziti razlog dogadjaja.
- Danguba
#6608 Re: BiH - Crna hronika
Meni ovo prebijanje nije nimalo smijesno.
Svako onaj ko je bio u blizini morao je nekako reagovati a ne snimati.
Svako onaj ko je bio u blizini morao je nekako reagovati a ne snimati.
- Rothmans
#6609 Re: BiH - Crna hronika
Kafancuge su zlo. Pretpostavljam da pretuceni nije nista bolji od ovih horoscica sto ga biju, samo sto je ovaj put izvuko deblji kraj.
- Haris.ba
-
sumirprimus
#6611 Re: BiH - Crna hronika
Sto je najgore gledaj napadaca. 
- banjaluka078
#6612 Re: BiH - Crna hronika
Ne bi dao alimentaciju, ali može dijete spopadati na ulici.
https://atvbl.rs/vijesti/hronika/bices- ... om/2220675
https://atvbl.rs/vijesti/hronika/bices- ... om/2220675
- escobar__
#6613 Re: BiH - Crna hronika
Al ovaj bivol s Porscheom i prebacivanjem na selfie kameru

- drug_profi
#6614 Re: BiH - Crna hronika
Kolovozom.sumirprimus wrote: ↑26/12/2025 19:40 Damn, ne smijes vise pripit ni prohodati.
Vidis ti to koriste svaku situaciju da kazne za alkohol![]()
![]()
Znaci smijes u rujnu, lipnju i drugim mjesecima...
Bez zeze, odnosi se na kretanje ulicom bez nogostupa, dakle po kolovozu.
A ti teturaj koliko hoces po pjesackoj zoni. To nije zabranjeno.
-
belfy
#6615 Re: BiH - Crna hronika
pa, napisao sam onom koji me ispravio i samim time naucio nesto novo. ali, ako ti to znaci toliko, onda se izvinjavam i tebi, ne znajuci zasto i zahvaljujem ti jer si me uputio u ne znam sto. jel se ti zahebajes?
valjda si do sada mogao vidjeti da ja sugovornike uzimam ozbiljno dok se ne pokaze drugacije. kakav komentar sam ja trebao napisati ispod tvog posta nakon sto je neko drugi to pojasnio? si dobar?
covjece, nisi ni prvi ni zadnji kojem sam ukazao da je u krivu, a ja sam prihvatio da sam pogrijesio/u krivu ako se ukaze na to. i to si mogao vise puta vidjeti i sam. cak i onda kad si me opomenuo, a ja ti se zahvalio i prihvatio. a ovdje bi da ti se neko zahvali zato sto je neko drugi objasnio? stvarno? ajde ti prvo provjeri da li si ti nekada takvo ili barem slicno napravio/napisao, ako vec treba da mjerimo ego. jer, kako sada da te ne posaljem u troskoke? kako?
iako nemam nista protiv tebe licno... jer je i meni draze da pricam sa ljudima boljim od mene. time mogu samo napredovati. u nasoj konverzaciji (do sada) samo si ti mogao napredovati. nadam se i da jesi. ja samo sumnjam da ti mozes biti zvijezda vodilja. mozes li?
-
yoyoyo96
#6616 Re: BiH - Crna hronika
https://tuzlanski.ba/vijesti/bih/ne-rad ... cu/1004612
Znaci nadrogiras se, napijes se pa sjednes za volan i cekas da ti neki "krvnik" izadje prosetat i lagano ga zgazis. Nisi ga ubio. Zivit ce on, medju nama...
Znaci nadrogiras se, napijes se pa sjednes za volan i cekas da ti neki "krvnik" izadje prosetat i lagano ga zgazis. Nisi ga ubio. Zivit ce on, medju nama...
- banjaluka078
- banjaluka078
#6618 Re: BiH - Crna hronika
Šta kažu, OK je ako je starija od 15?
Sud kaže da nije.
https://atvbl.rs/vijesti/hronika/profes ... ce/2221944
Sud kaže da nije.
-
DonieBrasco
#6619 Re: BiH - Crna hronika
Nece ovaj ni ove tri odlezati, eto njega nakog godinu i dobrog vladanja.
-
Moenx
#6620 Re: BiH - Crna hronika
Da li znate nsto iz konkretnog slucajs to jest da li je bilo da je djevojka udarena na pjesackom koja je bila brzinaLaplace wrote: ↑25/12/2025 10:20Može se desiti da u mraku, kad nisi pod uticajem niti alkohola niti narkotika, vozeći po ograničenju udariš nekoga. Noć, slaba vidljivost, duga svietjal iz suprotnog smjera, odsjaj kiše na cesti, prelazak iz osvijetljenog u neosvijetljeni dio ceste, pješak u tamnoj nereflektirajućom odjeći,... I tu bi trebalo biti olakšavajućih okolnosti, a ovdje je žalosno tražiti bilo kakve olakšavajuće okolnosti.problemnatravunu wrote: ↑25/12/2025 09:24A to je valjda prvostepena , ima vremena da izađe na pravedniju kaznu ...ali opet se zapitam ko je i šta je taj sudac koji je toliko "razrezao" , još bi mogao shvatiti da je lik zgazio curu po mraku , a trijezan i nenadrogiran, desi se sranje jbga ,Chloe wrote: ↑25/12/2025 08:20
U sudskim procesima i Tužilaštvo igra veliku ulogu, krenuvši od kvalifikovanja krivičnog djela, odnosno Zakona na osnovu kojeg se podnosi optužnica, te prikupljanje i podnošenje dokaza. Ima x slučajeva koji su pali ili presuđene mizerne kazne "zahvaljujući" tužiocima.
U ovom slučaju je išla optužnica za ugrožavanje sigurnosti javnog saobraćaja u omamljenom stanju, a posljedica stradala djevojka.
Nije mu cilj bilo ubistvo koje je izazvao nesavjesnim upravljanjem m/v pod dejstvom narkotika i alkohola, i to pravo uzima u obzir,
ali ... kako god, za mene je kazna premala, sramna .. mada i ne znam kolika je maksimalna kazna za to krivično djelo.
ali kreten totalno van zakonskih normi i da 3 godine vrijedi nečiji nevini život ...
-
tokio25
#6621 Re: BiH - Crna hronika
pa zato sto je prijavilabanjaluka078 wrote: ↑29/12/2025 15:38 Šta kažu, OK je ako je starija od 15?
Sud kaže da nije.
zatvora bi zaglavio da ga je prijavila i ona od 25
- Laplace
#6622 Re: BiH - Crna hronika
Nije on htio voziti dvostruko preko ograničenja,omaklo mu se. Kriv je instruktor auto škole, nije mu objasnio da auto ubrzava kad pritisneš papučicu gasa. Ili ga kandidat nije slušao pa je opet kriv instruktor.oXavier wrote: ↑25/12/2025 17:58Chloe wrote: ↑25/12/2025 08:20U sudskim procesima i Tužilaštvo igra veliku ulogu, krenuvši od kvalifikovanja krivičnog djela, odnosno Zakona na osnovu kojeg se podnosi optužnica, te prikupljanje i podnošenje dokaza. Ima x slučajeva koji su pali ili presuđene mizerne kazne "zahvaljujući" tužiocima.Laplace wrote: ↑25/12/2025 07:48
S tim što kod doktora može biti nesavjesno liječenje, a može poći po zlu nešto što nije u njegovoj kontroli (neprdviđena reakcija na lijek, postupak, protokol, neki problem koji se nije vidio na ranijim pretragama, pogretanje ugruška nakon operacije,...) dok sudije ništa racionalno ne može opravdati za izricanje ovako tragikomičnih presuda. Izricanje presude je apsolutno u njegovoj kontroli, ima zakon, ima argumentacije obiju strana, sabereš 2+2 i dobiješ 4.
U ovom slučaju je išla optužnica za ugrožavanje sigurnosti javnog saobraćaja u omamljenom stanju, a posljedica stradala djevojka.
Nije mu cilj bilo ubistvo koje je izazvao nesavjesnim upravljanjem m/v pod dejstvom narkotika i alkohola, i to pravo uzima u obzir,
ali ... kako god, za mene je kazna premala, sramna .. mada i ne znam kolika je maksimalna kazna za to krivično djelo.SpoilerShowKRIVIČNA DJELA PROTIV SIGURNOSTI JAVNOG PROMETA
Član 332
Ugrožavanje javnog prometa
(1) Učesnik u prometu na putevima koji se ne pridržava prometnih propisa i time tako ugrozi javni promet da dovede u opasnost život ljudi ili imovinu većih razmjera, pa zbog toga kod drugoga nastupi imovinska šteta preko 5.000 KM, kaznit će se kaznom zatvora do pet godina.
(2) Ko ugrožavanjem željezničkog, brodskog, tramvajskog, trolejbusnog ili prometa žičarom dovede u opasnost život ili tijelo ljudi ili imovinu većih razmjera, kaznit će se kaznom zatvora do pet godina.
(3) Ko krivično djelo iz st. 1. i 2. ovog člana učini iz nehata, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
Član 333
Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti
(1) Ko pod uticajem alkohola ili drugih omamljujućih sredstava upravlja prijevoznim sredstvom, iako je zbog toga očito nesposoban za sigurnu vožnju i time tako ugrozi javni promet na putevima da dovede u opasnost život ili tijelo ljudi ili imovinu većeg opsega, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini iz nehata, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
Član 334
Ugrožavanje javnog prometa opasnom radnjom
(1) Ko uništenjem, uklanjanjem ili težim oštećenjem prometne naprave, sredstva, znaka ili naprave za signalizaciju koji služe sigurnosti prometa ili davanjem pogrešnih znakova ili signala, postavljanjem prepreka na prometnicama ili na drugi način tako ugrozi javni promet da time dovede u opasnost život ili tijelo ljudi ili imovinu većeg opsega, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini iz nehata, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
Član 335
Nesavjestan nadzor nad javnim prometom
(1) Odgovorna osoba kojoj je povjeren nadzor nad stanjem i održavanjem prometnica i objekata na njima, prijevoznim sredstvima ili javnim prometom ili nad ispunjavanjem propisanih uvjeta rada vozača, ili odgovorna osoba kojoj je povjereno rukovođenje vožnjom, koja nesavjesnim obavljanjem dužnosti izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu većeg opsega, kaznit će se kaznom zatvora do pet godina.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kaznit će se odgovorna osoba koja izda nalog za vožnju ili dozvoli vožnju, iako zna da vozač zbog umora, bolesti, uticaja alkohola ili iz drugih razloga nije u stanju sigurno upravljati vozilom ili da vozilo nije ispravno i time izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovnu većeg opsega.
(3) Ko krivično djelo iz st. 1. i 2. ovog člana učini iz nehata, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
Član 336
Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa
(1) Ako je krivičnim djelom iz člana 332. (Ugrožavanje javnog prometa) st. 1. i 2.; člana 333. (Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti) stav 1.; člana 334. (Ugrožavanje javnog prometa opasnom radnjom) stav 1. i člana 335. (Nesavjestan nadzor nad javnim prometom) st. 1. i 2. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe ili imovinska šteta velikih razmjera, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(2) Ako je krivičnim djelom iz člana 332. st. 1. i 2.; člana 333. stav 1.; člana 334. stav 1. i člana 335. st. 1. i 2. ovog zakona prouzrokovana smrt jedne ili više osoba, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje godinu dana.
(3) Ako je krivičnim djelom iz člana 332. stav 3.; člana 333. stav 2.; člana 334. stav 2. i člana 335. stav 3. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe ili imovinska šteta velikih razmjera, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(4) Ako je krivičnim djelom iz člana 332. stav 3.; člana 333. stav 2.; člana 334. stav 2. i člana 335. stav 3. ovog zakona prouzrokovana smrt jedne ili više osoba, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.
Očigledano da mu je izrečena presuda po članu 336. stav 2 ili 4. Sad mene zanima da neko od pravnika objasni zašto npr. po stavu 4 (nehat) a ne po stavu 2. I ako je po stavu 4 zašto 3 godine umjesto 8 ili recimo 6,7.
A i budimo pošteni: ko bi pretpostavio da u naseljenom mjestu može biti ljudi pored ceste? On je pretpostavio da ih neće biti, pogrešna procjena, dešava se.
Hoću reći, ovim ili sličnim mentalnim akrobacijama se valjda došlo do tog čuvenog nehata.
Ono, šta je on trebao uraditi pa da se nehat ne uzme kao olakšavajuća okolnost? Da bez ikakvih supstanci koje smanjuju sposobnost vožnje (alkohol, droge) prvo javno objavi da namjerava da najvećom brzinom koju uspije razviti pregazi nekoga? Zar nije razumno pretpostaviti da samim sjedanjem za volan pod uticajem alkohola i (ne ili nego baš i) narkotika vozač automatski preuzima odgovornost za žrtve takve odluke?
Da li je tužioc završio bar četiri razreda osnovne škole?
- Laplace
#6623 Re: BiH - Crna hronika
U prevodu: tužilaštvu je bilo mrsko peglati se po sudskim porcsimapa se zadovoljilo najmanjom kaznom koju mu je sudija mogao odrediti? Pa će tako sljedeći također priznati i dobiti najmanju kaznu, pa treći, pa svaki sljedeći (a to se dešava već godinama), a za to vrijeme opšteni građani završavaju pod zemljom.geoxx wrote: ↑25/12/2025 22:04Ovo kaze krivicni zakon. To sto je neko bio pod utjecajem alkohola ne moze biti olaksavajuca okolnost.Kriv je učinitelj krivičnog djela koji se upotrebom alkohola, droga ili na drugi način doveo u stanje u kome nije mogao shvatiti značaj svog djela ili upravljati svojim postupcima, ako je u vrijeme dovođenja u to stanje krivično djelo bilo obuhvaćeno njegovim umišljajem ili je u pogledu krivičnog djela kod njega postojao nehat a zakon za takvo krivično djelo propisuje krivicu i za nehat.
(4) Bitno smanjena uračunljivost u koju se učinitelj doveo na način iz stava 3. ovog člana ne može biti osnov za ublažavanje kazne.
Nit moze biti to “nije mu bio cilj”. Kod djela saobracaja. Jer djelo saobracaja se ne moze pociniti sa tom namjerom jer onda nije djelo saobracaja nego ubistva. Moze ti kod ubistva biti olaksavajuca okolnost ako si isto pocinio sa eventualnim, a ne direktnim umisljajem. U prijevodu ako si bio svjestan svog djela i svjestan da sa njim mozes nekog ubiti te si pristao na tu posljedicu (eventualni umisljaj), a ne da si bio svjestan svog djela i HTIO njegovo izvrsenje (direktni umisljaj).
Saobracajno djelo se ne moze pociniti sa direktnim umisljajem, nije moguce uopce, tako da navedeno onda ne moze biti ni olaksavajuca okolnost.
Uostalom, ko kaze da je sud to cijenio. Ovdje neko lupi ili pretpostavi i onda se raspravlja o tome ko da je cinjenica.
Olaksavajuca okolnost mu je jer je priznao i to je najvise uticalo na kaznu. Ne samo u smislu priznanja kao cina, nego i jer skracujes postupak. To sud inace cijeni.
Genijalan sistem!
- Laplace
#6624 Re: BiH - Crna hronika
Dakle, ispada ovako:TheMule wrote: ↑25/12/2025 22:33Postoji kategorija i kazna predvidjena za te slucajeve, Ubistvo iz nehata.
Tereti se tesko, jer osoba koja je pjana nije neuracunljiva.
1. Vozač koji pijan i drogiran vozi dvostruko iznad ograničenja i ubije nekoga dobije minimalnu kaznu jer nehat.
2. Vozač koji trijezan i čist u mraku pori slaboj vidljivosti udari nekog dobija višu kaznu jer se prethodno nije napio i nadrogirao, inače bi mu pijanstvo i uticaj narkotika bili olakšavajuće okolnosti.
Nije ni čudo što voze mrtvi pijani i pod raznoraznim drogama.
- drug_profi
#6625 Re: BiH - Crna hronika
Ja odavno ne sjedam bez 3 pive u auto. Za nedajbože.
A također perika i grudnjak ako me gdje slika radar.
Mora čovjek biti spreman.
A također perika i grudnjak ako me gdje slika radar.
Mora čovjek biti spreman.