Hvala.
Doduše ne vidiš...nema veze.
Odgovaracu redom kako Boldamtrocadero wrote: ↑22/12/2025 12:00
Svi mi ispijamo kafe sa normalnim ljudima. Jesi li negdje pročitao da se neko druži sa nenormalnim? Zaključak da smo svi normalni , a? Imaš mjesta kod prc Milojke i boemskih rupčaga gdje su ljudi više normalniji, narodskiji nego u napucanim lokalima u vlasništvu mafijaša gdje se više glumi nekakva kultura, komifo i uglađenost. Znaš li po kakvim su sve mjestima u Sarajevu prije rata izlazile poznate ličnosti?
To kao ne generalizuješ pa onda ....1. ali ogroman broj zavidnih, zaguljenih ...pa reci ba slobodno 90-99% šta se ustručavaš?
2. Zašto bi ljudi iz Lukavice bili zavidni na BBI, SFF, Baščaršiju, kulturne događaje, kino predstave i ono što si naveo kad su oni u velikom broju učesnici svega toga i filmova, koncerata, šopinga, zabave, bureka i ćevapa.Ko hoće ide slobodno, bujrum. O toj utopljenosti sam pisao a ne o blizini zgrada po Dobrinji .
3. Sad taj centar Safet Zajko ne znam ni koliko ih je uopšte upoznato da i postoji. Imaju u IS salu, stadion , atletsku stazi, dovoljno dječijih igrališta i zašto bi bili zorljivi na to kod komšija?
4. Jesi li stvarno to zaključio na osnovu klipova na tiktok, po onome čiji je" veći"? Morat ću i ja to instalirati kad je već toliko relevantno.
5. Žabe su relevantne , a ja ih ljetos u prolazu nešto ne čuh ili su spavale ili ih nešto nije ni bilo. Taj problem je rješiv, pumpe za protok vode, ograda, počistiti i njih i jaja kad ih izliježu, ima raznih načina kako i ostali to rješavaju.
Vidim koliko si upućen da nisi ni znao da postoji fino, tiho kulturno mjesto , Narodno pozorište na čijem repertoaru su često predstave sa glumcima iz Sarajeva(federalnog).
Živio ti meni!![]()
Ovo me podsjeti na dia -u koji je ocito mrtav ozbiljan cak i napravio animaciju jezera umjesto aerodroma u Sarajevu.
I nase neuki podnose krivicne prijave. Umjesto da pojvale da se ovako otvoreno prica. Jer, mi smo ko zlatne ribice.Ljubiša Ćosić: Prilog RTRS-a nije otvorio nikakvu novu temu, samo se govorilo bez uvijanja i glume
Ćosić smatra da u zemlji kakva je BiH ne smije postojati nijedna tabu tema ako zaista mislimo dobro svojoj djeci i generacijama koje dolaze. Po njegovom mišljenju, prilog RTRS-a nije otvorio nikakvu novu temu.
"Sve što se gura pod tepih, sve o čemu se ne smije govoriti, sve što se proglašava 'opasnim' samo zato što nije politički korektno, prije ili kasnije se vrati kao problem, i to uvijek u najgorem mogućem obliku.
Prije svega, moram jasno naglasiti da u onome što je rečeno u prilogu RTRS-a, kao ni u razmišljanjima ljudi koji su u njemu govorili, nema šovinizma. Ima isključivo realnog promišljanja koje proizilazi iz kolektivnog istorijskog iskustva naroda koji žive na ovim prostorima. Istorija nas, htjeli mi to ili ne, uči određenim konstantama, a jedna od njih u BiH jesu nacionalni sukobi koji su uvijek imali i snažan vjerski karakter.
Više puta je pokušavano da se ta realnost 'prevaziđe'. Od ideje stvaranja 'bosanske nacije', preko različitih oblika zajedničke države, kroz Jugoslavije i koncept 'bratstva i jedinstva'. Skoro pedeset godina smo živjeli u toj ideji, vjerujući da je sve u redu, a onda smo se međusobno poubijali u desetinama hiljada. Na ovim prostorima proliveni su hektolitri krvi. I tu krv ne može oprati nikakva demagogija, pa ni ona upakovana u naizgled dobronamjerno - 'ko nas, ba, zavadi'.
Istorija nas uči i nečemu drugom: da mi, jednostavno, ne možemo mirno živjeti izmješani bez jasno definisanih političkih, nacionalnih i institucionalnih okvira, prava i odgovornosti svakog naroda pojedinačno. To nije poziv na mržnju, nego konstatacija realnosti. Ignorisanje te činjenice nije bilo kakav humanistički, "svi smo mi ljudi" pristup nego ogromna neodgovornost", mišljenja je gradonačelnik Istočnog Sarajeva
"On je rekao da je definicija ludosti raditi iznova i iznova istu stvar, a očekivati drugačiji rezultat. Ako nastavimo da forsiramo modele koji su više puta propali i koji su nas svaki put doveli do krvoprolića, rezultat će, prije ili kasnije, ponovo biti isti. Zato moramo otvoriti sve teme i o njima govoriti iskreno, bez straha i bez lažnog moralisanja. Ova tema nije važna samo za Istočno Sarajevo, ona je ključna za budućnost svih ljudi koji žive u BiH"
I tebi je to isto? To sto neko smatra da nije islamski kititi jelku?dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 13:21 Rijetki govore otvoreno, recimo par sejhova ili sta su vec sam slusao sa "bosnjacko Sarajevo, djeca vam kite jelke, to nije tradicija bosnjaka, kjafiri nevjernici" i slicno.
Pa, otprilike isti sovinizam, samo sto pojedini ne vide balvan u svom oku.
A zasto vam djeca kite jelke? Mislim meni je to sasvim ok, samo kitite, sto vise pogurat cu vas za lampice, ali zasto?dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 13:21 Rijetki govore otvoreno, recimo par sejhova ili sta su vec sam slusao sa "bosnjacko Sarajevo, djeca vam kite jelke, to nije tradicija bosnjaka, kjafiri nevjernici" i slicno.
Drzi jelku na tavanu zbog opasnih sejhova?

Ostalo iz jugoslavije, valjda ili navikadr_Evil wrote: ↑22/12/2025 13:27A zasto vam djeca kite jelke? Mislim meni je to sasvim ok, samo kitite, sto vise pogurat cu vas za lampice, ali zasto?dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 13:21 Rijetki govore otvoreno, recimo par sejhova ili sta su vec sam slusao sa "bosnjacko Sarajevo, djeca vam kite jelke, to nije tradicija bosnjaka, kjafiri nevjernici" i slicno.
e nema veceg licemjernog balvana od tebe djecace..dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 13:21 Rijetki govore otvoreno, recimo par sejhova ili sta su vec sam slusao sa "bosnjacko Sarajevo, djeca vam kite jelke, to nije tradicija bosnjaka, kjafiri nevjernici" i slicno.
Vodim te na dzumu,...u istocno.nepass1 wrote: ↑22/12/2025 13:51Ostalo iz jugoslavije, valjda ili navikadr_Evil wrote: ↑22/12/2025 13:27A zasto vam djeca kite jelke? Mislim meni je to sasvim ok, samo kitite, sto vise pogurat cu vas za lampice, ali zasto?dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 13:21 Rijetki govore otvoreno, recimo par sejhova ili sta su vec sam slusao sa "bosnjacko Sarajevo, djeca vam kite jelke, to nije tradicija bosnjaka, kjafiri nevjernici" i slicno.
Kod mene se nikad nije kitila, ni prije ni poslije rata, a niko sata mejtefa nema, bukvalno nikad u zivotu na dzumu nisam otisao.
Dok kod zene to sve posti, uci hu ha ali ide jelka zivotom
pa realno kićenje ni nema veze sa sadašnjim konfesijama i ide puno dalje u istoriju od katoličanstva koje je "otkrilo" kićenje jelke u 18 i 19 vijekunepass1 wrote: ↑22/12/2025 13:51Ostalo iz jugoslavije, valjda ili navikadr_Evil wrote: ↑22/12/2025 13:27A zasto vam djeca kite jelke? Mislim meni je to sasvim ok, samo kitite, sto vise pogurat cu vas za lampice, ali zasto?dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 13:21 Rijetki govore otvoreno, recimo par sejhova ili sta su vec sam slusao sa "bosnjacko Sarajevo, djeca vam kite jelke, to nije tradicija bosnjaka, kjafiri nevjernici" i slicno.
Kod mene se nikad nije kitila, ni prije ni poslije rata, a niko sata mejtefa nema, bukvalno nikad u zivotu na dzumu nisam otisao.
Koje tebe frustracije tuku pa za sve trazis pandan po svaku cijenu.dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 13:21 Rijetki govore otvoreno, recimo par sejhova ili sta su vec sam slusao sa "bosnjacko Sarajevo, djeca vam kite jelke, to nije tradicija bosnjaka, kjafiri nevjernici" i slicno.
oni to govore u smislu da to bosnjaci muslimani ne trebaju raditi, a ne da je opasnost sto nemuslimani to rade, naravno velika je razlika a djecak je izgubio sibiceDanguba wrote: ↑22/12/2025 14:02Koje tebe frustracije tuku pa za sve trazis pandan po svaku cijenu.dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 13:21 Rijetki govore otvoreno, recimo par sejhova ili sta su vec sam slusao sa "bosnjacko Sarajevo, djeca vam kite jelke, to nije tradicija bosnjaka, kjafiri nevjernici" i slicno.
Pa, otprilike isti sovinizam, samo sto pojedini ne vide balvan u svom oku.![]()
Taj lik je glup ko kurac vise niko u to ne gleda osim kretena koji nemaju ni za truhlog krompira i sto su ojebali đedovinu i nisu se oprali od 92 godine...raju zanimaju pare zivot hodnja i opstanak, nije bas narod toliko glup....meni licno je opasnije biti musliman u Mostaru nego u ovom dijelu Sarajeva sto se zove istocnokonektovan wrote: ↑22/12/2025 14:04 Ja koliko skontah nacelnika istocnog, ako Bosnjaci nastave kupovati stanove i u buducnosti, morace se to novim ratom stopirati?!
Cudne su historije nasih famiilija, nazalost ne mozemo vratit vise od 3-4 generacije nazad skoro nikad. Zanimljivo bi bilo vidjeti historijat familije i otkud im taj obicaj, nesto ne vjerujem da su naglo poceli u Jugi kitit.nepass1 wrote: ↑22/12/2025 13:51Ostalo iz jugoslavije, valjda ili navikadr_Evil wrote: ↑22/12/2025 13:27A zasto vam djeca kite jelke? Mislim meni je to sasvim ok, samo kitite, sto vise pogurat cu vas za lampice, ali zasto?dječak sa šibicama wrote: ↑22/12/2025 13:21 Rijetki govore otvoreno, recimo par sejhova ili sta su vec sam slusao sa "bosnjacko Sarajevo, djeca vam kite jelke, to nije tradicija bosnjaka, kjafiri nevjernici" i slicno.
Zena mi je nametnula jelku, dosta od menekonektovan wrote: ↑22/12/2025 13:57Vodim te na dzumu,...u istocno.![]()
Vidi, juce se pojavise branitelji entiteta takvog kakav jeste i optuzuju nas,mene, tebe...sto ovako reagujemo pa kazu ''svi ste vi isti'' a nikako da osudi prilog, voditelje i sagovornike u prilogu.
Ali je jako da imas stan na raskrsnici ravnogorske i draze mihajlovica. A dijete idu u skolu Srbija ili Dr. Radovan Karadzic.Truba wrote: ↑22/12/2025 12:41 nigdje nećeš djecu slati
jer i u sarajevu vozaju djecu u elitne vrtiće i škole
imaju kombiji koji vozaju gdje treba
na faksove ionako djeca sama idu
jedini malecni problem je igra ispred haustroa ali prema danasnjem trabunjanju po internetu nas starih čika
djeca se vise ne znaju igrati i cijeli dan provode na internetu i mobitelu
ja sam gledao samo 2 stana u ravnogorskoj
cca 50 metara od federacije
to je bilo prije 2 godine i skontao da ni to ne rjesava moj problem
nema centralnogradsko
Ma nesta sumnjam da su dedo ili pradedo kitili jelke. Nego sfrj, djed mraz 31.12 i tako to.dr_Evil wrote: ↑22/12/2025 14:13Cudne su historije nasih famiilija, nazalost ne mozemo vratit vise od 3-4 generacije nazad skoro nikad. Zanimljivo bi bilo vidjeti historijat familije i otkud im taj obicaj, nesto ne vjerujem da su naglo poceli u Jugi kitit.
Ma sve dok su ljudi sretni, sta reci. Nego dok se ista pitam znam da kod mene u kuci nece, staro ludo![]()