Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#7726 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

To ko onaj balonja što nikada nije prešao Stari most na drugu stranu.
Nevjerojatna je ta ograničenost, zatucanost, primitivizam, ne znam kako bih to tačno nazvao.
Isto kao kada mi izleti neki FB sa "nekadašnje Sarajlije" i slično, pa slika Ilidže, Arapi...i ispod toliko šovinističkih komentara i bljuvotina da ti dođe da pobjegneš na najdalju tačku na planeti, bez interneta i bilo čega. 2026 na pragu, ljudi izbacuju fašističke bljuvotine zbog Arapa na Ilidži i pokrivenih žena ma Čaršiji.
FUJ FUJ FUJ!
Mamu im jebem zadrtu, vazda.
zdruzdjo

#7727 Re: Istočno Sarajevo

Post by zdruzdjo »

tuitamo wrote: 21/12/2025 11:21
Ispravna odluka. U I.Sarajevu je prisutna kolektivna mržnja i nacionalizam. Tu biti drugačiji je svakodnevni pritisak, stigma.

Zaobilaziti na putu ka Bjelašnici max.
Ma eto ja nisam sklon generalizovanju. Ne volim reci nikad svi su ovi ovakvi ili onakvi. Necu reci da je svaki srbin iz istocnog sarajeva zaguljen i mrzitelj ili sl.
Ali da je ogroman broj, to jeste.
Prije da su otvoreni i normalni ovi iz dubine rs-a, nego ovi iz IS. Kod ovih nekakav "zor" bije. Neka zavist. Kompleksi nekakvi. Npr vidim da smeta sff, da smeta to sto je milion turista na carsiji, sto iz beograda dodje autobus turista na bascarsiju, sto nekakavi kulturni dogadjaji se desavaju tu pod nosom, kino premijere, brendovi svjetski po scc-u i aria-i, sportski park safet zajko. A jeee ga tamo i ono sto ima je minimalizam.
Haris.ba

#7728 Re: Istočno Sarajevo

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote: 21/12/2025 11:17 Uvažena forumska multi-kulti mi nismo uništili niti jednu crkvu eminencija je zaboravila napomenuti da @Romeo 80 nije Havla, pardon, Srbin da prostite, nego bosanski pravoslavac, ili još bošnjački pravoslavac.
Ja mislim da treba gledati sta se pise, a ne ko pise.
Naslovnica

#7729 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote: 21/12/2025 12:17
Naslovnica wrote: 21/12/2025 11:17 Uvažena forumska multi-kulti mi nismo uništili niti jednu crkvu eminencija je zaboravila napomenuti da @Romeo 80 nije Havla, pardon, Srbin da prostite, nego bosanski pravoslavac, ili još bošnjački pravoslavac.
Ja mislim da treba gledati sta se pise, a ne ko pise.
Jarane, ne obraćam se tebi, zaista, nego svima pa neka shvati ko kako hoće
Misliti i srati nije isto.
muha_sa

#7730 Re: Istočno Sarajevo

Post by muha_sa »

zdruzdjo wrote: 21/12/2025 12:03

Jos jedna kolegica srpkinja prije dvije godine pocela raditi sa mnom na poslu. Dosla iz nekog sela u kod trebinja. Seljancica, ali ne primitivusa. Rodjena 94. Apsolutno bez kontakata nekih vecih u zivotu sa muslimanima. Upisuje se na fax u sarajevo. Dosla na autobusku. Zna samo da treba tramvajem na skenderiju i odatle pjeske do fis-a gdje ce je cekati zena koja ce je odvesti u stan koji ce rentati. Pojma nema gdje je skenderija. U tramvaju u zadnjem djelu ona neka dvojica likova i djevojka pokrivena :-) :). Kad nesto "hoce". I sta ce nego nju da pita gdje 🤣🤣🤣 ne zna kako da nastupi ni kako da pridje. Kaze usrala se jer ne zna sta ce. Uglavnom djevojka prijatna, upoznale se, izasla isto tako na skenderiji sa njom odvela je do fis-a i sacekala tu zenu sa njom. Dala joj broj telefona. Kasnije se cule, nalazile, kafe....bla bla. Ova se kasnije prebacila na faks na koji je ova kolegica isla.
I ona kaze jednom, jeee te koja sam ja zatucana koza bila, ja sam mislila da necu moci pricati nikako ni sa kim ko je musliman. Da ce mw pljunuti cim cuje moje ime. Kad joj dosao brat i njegova zena u sarajevo, kaze to je bila drama.
Nece niko da izadje iz kuce. Jedva ih ubjedila da odu na bascarsiju na cevape. Odvela ih u staru pravoslavnu crkvu. Gledali ko u cudo. Mislili da je to samo prazna ljuska i da nema nista unutra.
:lol:

Svakodnevno filovanje kojekakvim lažima sjebe svakog ma na kojoj strani bio :-) ih--jesam pametan pa toplu vodu otkrio :lol:

Zvali me u Mokro da nešto zavarim :D došli po mene, docekali me ko Tileta :D pocastili me--meni posebno meso narucili--friško taze drito sa ražnje :D sebi teletinu sa govornom maHAnom :D satak radio--onda me vratili kuci pa ce opet ujutro doc po mene da završim jer moraju još nešto pripremit.
Odradim i taj dan, opet satak posla i opet pecenje i na kraju mi platili haman ko pola moje penzije :D

Da ne duljim :run:
muha_sa

#7731 Re: Istočno Sarajevo

Post by muha_sa »

Naslovnica wrote: 21/12/2025 12:09 To ko onaj balonja što nikada nije prešao Stari most na drugu stranu.
Nevjerojatna je ta ograničenost, zatucanost, primitivizam, ne znam kako bih to tačno nazvao.
Isto kao kada mi izleti neki FB sa "nekadašnje Sarajlije" i slično, pa slika Ilidže, Arapi...i ispod toliko šovinističkih komentara i bljuvotina da ti dođe da pobjegneš na najdalju tačku na planeti, bez interneta i bilo čega. 2026 na pragu, ljudi izbacuju fašističke bljuvotine zbog Arapa na Ilidži i pokrivenih žena ma Čaršiji.
FUJ FUJ FUJ!
Više sam tih pokrivenih vidio ljetos na Jahorini nego iz 10 obilazaka Ilidze :D
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#7732 Re: Istočno Sarajevo

Post by laserShow »

Naslovnica wrote: 21/12/2025 12:09 i ispod toliko šovinističkih komentara i bljuvotina da ti dođe da pobjegneš na najdalju tačku na planeti, bez interneta i bilo čega. 2026 na pragu, ljudi izbacuju fašističke bljuvotine zbog Arapa na Ilidži i pokrivenih žena ma Čaršiji.
:lol: :lol:
Ispravna odluka. U I.Sarajevu je prisutna kolektivna mržnja i nacionalizam. Tu biti drugačiji je svakodnevni pritisak, stigma.

Zaobilaziti na putu ka Bjelašnici max.
Ideš preko Hadžića i tjt, ha ja.
:bih:
I ono se nadje pricati o sovinizmu :lol:
Haris.ba

#7733 Re: Istočno Sarajevo

Post by Haris.ba »

Ja podrzavam ove sto ce bojkotovati da idu na Bjelasnicu preko Lukavice. Meni manja guzva.

A, vidite ovog pacenickog teksta speditera iz Sarajeva.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/car ... /251219057
Špediteri već očekuje veliki pad prometa i prihoda postojećeg sarajevskog terminala od najmanje 30 do 50 posto, što predstavlja godišnji gubitak od 600.000 do 1.000.000 KM.
Ja, i?
Danguba

#7734 Re: Istočno Sarajevo

Post by Danguba »

Bodkin wrote: 21/12/2025 10:58
Danguba wrote: 21/12/2025 00:06
Ne rece ti nista o prilogu PTPCa nego obrnuo tezu. :-)

Niko od B/B ne mrzi Srbe nego njihov fashizam.
Da nije bilo onog priloga, vjerujem da niko ne bi reagovao iako pretpostavljaju sta im misle komsije iz IS.
:D grohotom se smijati
U dva posta ne mozete naci isti jezik sa srbinom rodjenim i odraslim u sarajevu nego odmah “sto ne pljunes na svoje”
Jesu ono tvoji sa ptpc-a???

P.s. pa se sjetih jednog Zoke, tamo negdje ljeta ‘92.
Zoka, idemo li a on ce na to ‘pa kako cu na svoje pucati’
Last edited by Danguba on 21/12/2025 13:29, edited 1 time in total.
Danguba

#7735 Re: Istočno Sarajevo

Post by Danguba »

tramvajtrojka wrote: 21/12/2025 11:20
muha_sa wrote: 21/12/2025 08:53 Sarajevo je vazda i uvijek bilo i bit ce Sarajevo.
Nikad nije bilo niti ce biti federalno Sarajevo osim u vašim glavama :-)

Jebe Puhalo i ne vadi :D
Srdjan Puhalo
Braco Bosnjaci, idealno je da kupite stan u Istocnom Sarajevu ili apartman na Jahorini, a da ne zivite u njemu, sta tu nije jasno!!!

Srdjan Puhalo
Mi stanovnici Istocnog Sarajeva zahtjevamo:
1. Da Bosnjaci, Hrvati u Istocnom Sarajevu na balkone postave bijele carsafe kao znak lojalnosti Republici Srpskoj.
2. Da Bosnjaci i Hrvati nose bijele trake na rukavima kada setaju, trce ili obavljaju bilo kakvu aktivnost u Istocnom Sarajevu.
3. Trazimo da se tri nove ulice u Istocnom Sarajevu nazovu Keraterm, Omarska, Trnopolje.
4. Trazimo da Bosnjaci i Hrvati, kada krenu iz Istocnog u Sarajevo mogu ponijeti samo 300 KM u kešu i potpisu pristanak da stan pripada Republici Srpskoj.
5. Da Bosnjaci i Hrvati obavezno u dnevnoj sobi drze ikonu s tavana.
6. Da Bosnjaci i Hrvati iz Istocnog Sarajeva kao poseban esalon ucestvuju na paradi 9. januara.
7. Da njihova djeca budu voditelji programa za Svetog Savu.
8. Da ima na vratima stana i sanducetu prezime pise cirilicom.
9. Da besplatno ciste stubista u zgradama.
10. Da se osjecaju bezbjednim i postovanim, kao sto i jesu.
Kad se krenu prenositi postovi i misljenja ovog "kuhara" iz VRS-a koji uvijek napravi fulu u konceptu mandali sve :run:

Svaki put se uvjerim da vas je potrefio
Edin H.

#7736 Re: Istočno Sarajevo

Post by Edin H. »

muha_sa wrote: 21/12/2025 12:30
Naslovnica wrote: 21/12/2025 12:09 To ko onaj balonja što nikada nije prešao Stari most na drugu stranu.
FUJ FUJ FUJ!
A nikab? :D

Neka se svako oblači kako mu odgovara, samo da nije pod prisilom.

Ne volim vidjeti kada pokriju djevojčice, to baš nema smisla.
PM72

#7737 Re: Istočno Sarajevo

Post by PM72 »

Ja sam već par dana u Istočnom Sarajevu,u svom-na svom.I apsolutno nikakvih problema nema.Niti sam kad imao.Ne hodam po kafanama,slavama i teferičima gdje ima pjanih budala koji bi možda šta i lajali-kad popiju pa se ohrabre.Znam dosta dobrih ljudi i domaćina koji su mi,ne jednom,valjali i pomogli.
Svi smo mi taoci politike i najlakše je biti veliki bošnjak na Ilidži ili veliki srbin na Sokocu.
Bodkin

#7738 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

Danguba wrote: 21/12/2025 13:10
Bodkin wrote: 21/12/2025 10:58
Danguba wrote: 21/12/2025 00:06
Ne rece ti nista o prilogu PTPCa nego obrnuo tezu. :-)

Niko od B/B ne mrzi Srbe nego njihov fashizam.
Da nije bilo onog priloga, vjerujem da niko ne bi reagovao iako pretpostavljaju sta im misle komsije iz IS.
:D grohotom se smijati
U dva posta ne mozete naci isti jezik sa srbinom rodjenim i odraslim u sarajevu nego odmah “sto ne pljunes na svoje”
Jesu ono tvoji sa ptpc-a???

P.s. pa se sjetih jednog Zoke, tamo negdje ljeta ‘92.
Zoka, idemo li a on ce na to ‘pa kako cu na svoje pucati’
Nisu. Moji nisu fasisticka govna
A nisu ji ovi sto im se zivot i zivotni stavovi svode na to sta je zoka rekao prije ravno 35 godina. Toliko je proslo da au drzale nastajale i nestajale

Drkanje ku*ca iz udobnosti zivota medju svojom vecinom
tramvajtrojka

#7739 Re: Istočno Sarajevo

Post by tramvajtrojka »

Danguba wrote: 21/12/2025 13:12
tramvajtrojka wrote: 21/12/2025 11:20
muha_sa wrote: 21/12/2025 08:53 Sarajevo je vazda i uvijek bilo i bit ce Sarajevo.
Nikad nije bilo niti ce biti federalno Sarajevo osim u vašim glavama :-)

Jebe Puhalo i ne vadi :D
Srdjan Puhalo
Braco Bosnjaci, idealno je da kupite stan u Istocnom Sarajevu ili apartman na Jahorini, a da ne zivite u njemu, sta tu nije jasno!!!

Srdjan Puhalo
Mi stanovnici Istocnog Sarajeva zahtjevamo:
1. Da Bosnjaci, Hrvati u Istocnom Sarajevu na balkone postave bijele carsafe kao znak lojalnosti Republici Srpskoj.
2. Da Bosnjaci i Hrvati nose bijele trake na rukavima kada setaju, trce ili obavljaju bilo kakvu aktivnost u Istocnom Sarajevu.
3. Trazimo da se tri nove ulice u Istocnom Sarajevu nazovu Keraterm, Omarska, Trnopolje.
4. Trazimo da Bosnjaci i Hrvati, kada krenu iz Istocnog u Sarajevo mogu ponijeti samo 300 KM u kešu i potpisu pristanak da stan pripada Republici Srpskoj.
5. Da Bosnjaci i Hrvati obavezno u dnevnoj sobi drze ikonu s tavana.
6. Da Bosnjaci i Hrvati iz Istocnog Sarajeva kao poseban esalon ucestvuju na paradi 9. januara.
7. Da njihova djeca budu voditelji programa za Svetog Savu.
8. Da ima na vratima stana i sanducetu prezime pise cirilicom.
9. Da besplatno ciste stubista u zgradama.
10. Da se osjecaju bezbjednim i postovanim, kao sto i jesu.
Kad se krenu prenositi postovi i misljenja ovog "kuhara" iz VRS-a koji uvijek napravi fulu u konceptu mandali sve :run:

Svaki put se uvjerim da vas je potrefio
Koga je potrefio i sta
Naslovnica

#7740 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

FUJ FUJ FUJ!
Nikakav si ti patriJota moj @muha_sa, prave patrijote idu samo na planine u kantonima sa napaćenom bošnjačkom većinom, pri tome izbjegavajući da voze manjim entitetom sa privremeno većinskim srpskim življem.
muha_sa

#7741 Re: Istočno Sarajevo

Post by muha_sa »

Naslovnica wrote: 21/12/2025 16:23
FUJ FUJ FUJ!
Nikakav si ti patriJota moj @muha_sa, prave patrijote idu samo na planine u kantonima sa napaćenom bošnjačkom većinom, pri tome izbjegavajući da voze manjim entitetom sa privremeno većinskim srpskim življem.
Samo preko Krupca i Vojkovica--malo svratim da pozdravim majstore kod Darkoma a u povratku kod mog Srleta što mi volvo održava :D
1Dante1

#7742 Re: Istočno Sarajevo

Post by 1Dante1 »

Ovo ko onaj mentol u mostaru sto nikada nije bio na starom mostu, tako i ovdje, kobiva nece u rs, to je strano nesto :lol:
Dobrinjac-u-Pragu

#7743 Re: Istočno Sarajevo

Post by Dobrinjac-u-Pragu »

Ne mogu da vjerujem da jos uvijek postoji ovakvo razmisljanje kod “nekadasnjih sarajlija” u i.sarajevu ali i nekog odbranbenog mehanizma kod ljud u sarajevu kad je u pitanju i.sarajevo. Ovako. Ja sam sa dobrinje 1,one dobrinje koja je bila okupirana od strane Jna/vrs u ratu i koja je vracena sarajevu 2000/01 godine kada smo se vratili u nas stan. Tada nisam ni pomisljao da se ne vratim tamo gdje sam rodjen. Okruzen srbima i bosnjacima u haustoru. Ali jedan prijeratni srpski komsija (od tri ukupno) odlucio da se preseli sa dobrinje, mislim u trebinje. Jer nije mogao da se suoci sa istinom u ratu u i nasem protjerivanju 1992. godine. Elem mi nikakvih problema nismo imali tamo cak naprotiv. Prije su srbi koji su ostali bili iznenadjeni velikim povratkom nesrba u dobrinju 1. Idem na prvi poslijeratni derbi zeljo-slavija 2002. u lukavicu pjehe sa zeljinim salom i ljudi u cudu me gledaju. Iskreno bilo me je malo strah ali u meni je ponos jaci od straha. Ne dam ono sto je moje i ne bojim se onih koji su cinili zlo.
Last edited by Dobrinjac-u-Pragu on 21/12/2025 18:06, edited 1 time in total.
ElRe

#7744 Re: Istočno Sarajevo

Post by ElRe »

mirota wrote: 21/12/2025 07:38izbjegla poslije u Gacko,
Zašto je otišla iz Ilijaša? Zašto je (vjerovatno) prodala imovinu u Ilijašu i otišla u onu selendru?
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#7745 Re: Istočno Sarajevo

Post by anex »

1Dante1 wrote: 21/12/2025 17:42 Nije mi jasno kako mozes da zivis blizu njih, niti da bilo sta radis u cetnitetu. Kako? Zasto? Zasto ides tamo? Zasto zivis tamo? Zar ti nije zao tvoje djece da ti djeca zive u tom okruzenju, krmecem?

/s
Nije to fino...
Razmisli o ovome, u Banovićima...imaš sad vremena do 2029.
mirota

#7746 Re: Istočno Sarajevo

Post by mirota »

ElRe wrote: 21/12/2025 18:05
Zašto je otišla iz Ilijaša? Zašto je (vjerovatno) prodala imovinu u Ilijašu i otišla u onu selendru?
sta ti mislis sto je otisla ??? ako je ona Srpkinja i borili se svi njeni u Vojsci RS

p.s.
a nije prodala, niti ce, djedovina se ne prodaje lako
HelaS

#7747 Re: Istočno Sarajevo

Post by HelaS »

mirota wrote: 21/12/2025 07:38 evo moja zena je iz Ilijasa, cijeli rat provela u Ilijasu, izbjegla poslije u Gacko, vratila se sad blizu rodne grude i kupila stan u Lukavici, u zgradi ima od 34 stana 3 bosnjacka...idemo u federalno Sar kad nam se ide, nikad nijedan problem, povremeno dodjemo u Lukavicu, ja poslom, ona takodje, siroka Lukavica, dosta lijepih lokala i najvaznije mladog svijeta , a manje djuturuma, niti ko Srbuje u nasoj okolini, niti se druzimo s takvima..ne dijelimo ljude po naciji ili vjeri, nego jesi coek ili ne
Potpuno normalno ponašanje, pristojno, rasterećeno primitivizma :thumbup:
Altsa

#7748 Re: Istočno Sarajevo

Post by Altsa »

mirota wrote: 21/12/2025 20:11
sta ti mislis sto je otisla ??? ako je ona Srpkinja i borili se svi njeni u Vojsci RS

p.s.
Prodaje se vrlo lako. Ja znam desetine srba sto su veoma lako prodali kako ti kazes dedovinu je su im bitnije pare od ikakve dedovine.
Da te naucim da ne postoji federalno Sarajevo. Postoji grad Sarajevo i nista drugo. Cak i srbi koje znam iz lukavice kazu idemo u grad a ne u fed. SA.
furlan

#7749 Re: Istočno Sarajevo

Post by furlan »

Altsa wrote: 21/12/2025 20:53

p.s.
Prodaje se vrlo lako. Ja znam desetine srba sto su veoma lako prodali kako ti kazes dedovinu je su im bitnije pare od ikakve dedovine.
Da te naucim da ne postoji federalno Sarajevo. Postoji grad Sarajevo i nista drugo. Cak i srbi koje znam iz lukavice kazu idemo u grad a ne u fed. SA.
Tacno i pored Sarajeva je locirana Lukavica.
klaki

#7750 Re: Istočno Sarajevo

Post by klaki »

Altsa wrote: 21/12/2025 20:53

p.s.
Usta ti se pozlatila ote mi rijeci
Post Reply