konami666 wrote: ↑04/12/2025 11:41
Da li je moguće iskoristiti SSN od umrlih osoba ili onih koji nisu izašli da glasaju? Da li je nemoguce zajebati sistem?
Tom SBB KBB logikom moguce je i da neko falsificira ID, ha jel.
Generalno naravno nije moguce.
Kazem ti opet, postoje podaci o broju tih provizornih listica. Oni cine maksimalno 5% glasova u nekoj drzavi (nasao sam podatak da ih Maryland ima najvise, 4.8%). To su sve plave drzave kao sto si i sam konstatovao i u njima svakako 5% ne igra nikakvu ulogu, bar kad su u pitanju izbori za predsjednika, senat i guvernera. I ponavljam, svaki kandidat ima pravo da trazi detaljno prebrojavanje tih listica, ako su izbori tijesni. Kao sto mozes i pretpostaviti, glasanje u Americi je poprilicno skrutinizirano i razni pokusaji prebrojavanja i sudskih procesa su doveli do svega par stotina (tako nesto) slucajeva prevare u zadnjih x decenija. U stvari najskoriji takav slucaj se desio u NC i to u korist Republikanaca.
Ti ides nekom pretpostavkom da ce neko ono bas se potruditi da prevari sistem i potencijalno zavrsi u zatvoru, samo da bi glasao na nekim izborima.

Priznaces ima mnogo boljih nacina da prevaris sistem i nesto stvarno i dobijes od toga.
konami666 wrote: ↑04/12/2025 11:41
Za ovo drugo, po meni krivično djelo je krivično djelo. “Motiv Bidenu je pomilovanje sina” - Znaci po tebi ako mu je sin onda je ok? Ja mislim da niti jedan niti drugi su zaslužili pomilovanje. Ali tvrditi da je jedno ok a drugo ne je
Nisam rekao da je i jedno i drugo ok. Rekao sam da je jedno drasticno gore od drugog. Ti si uostalom prvi spomenuo Hunter Bidena u pokusaju opravdanja ponasanja Trumpa. Inace mnogi Trumpovi navijaci pravdaju njegov kriminal i korupciju u stilu eto i drugi to rade, sistem je korumpiran i tako, bez obzira na srazmjer tog kriminala i potpunu transparentnost pocinitelja.