Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

JovicSA

#35776 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

konami666 wrote: 04/12/2025 11:26 Ne da mi se objasnjavati opet ono sto sam ranije izjavio, ko ima mozak u glavi skontat će, ali sam samo okom preletio tu sliku sto si postavio i fino stoji da ID nije uslov za glasanje u dosta sivih saveznih država, tako da to samo potvrđuje moju prethodnu izjavu.
Pa i nemaš šta objašnjavati jer upravo u tim državama gdje ne treba ID Trump je dobio dosta glasova tako da ti i taj argument bezveze. :shock: Potrebno je samo uključiti mozak ko ga ima u glavi :mrgreen: pa da skonta da i demokrati i republikanci i peti deseti može glasati bez ID-a i dati svoj glas Trumpu ili Bidenu. :lol: Čista logika ko je ima. Vrlo vjerovatno je to i bilo presudno za pobjedu Trumpa. :-)

Ovo za Bidenovog sina isto smo apsolvirali i nije za poređenje sa narko dilerom koji šverca 400 tona kokaina. Da ne govorimo o budalaštinama koje frajer izvali na devnom nivou i sticanju enormnog bogatstva u oba predsjednička mandata i pogodovanju ultra-mega bogatoj eliti. :oops:
konami666 wrote: 04/12/2025 12:06 Gdje sam spomenuo autobuse, mozes me quotati?

Pitam za pojašnjenje, ako sam pogriješio to ću priznati, nisam upoznat sa sistemom glasanja u Americi. U Švedskoj moraš imati dokumente ili se digitalno identificirati, sto je skoro nemoguce da neko to uradi u tvoje ime.
Kažem skoro pa nemoguce jer prevaranti uvijek nadu način.
:oops: Pa tako ti "gospodina predsjednika Trumpa" koji K onda pišeš gluposti ako nisi upoznat.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35777 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

konami666 wrote: 04/12/2025 12:06

Gdje sam spomenuo autobuse, mozes me quotati?

Pitam za pojašnjenje, ako sam pogriješio to ću priznati, nisam upoznat sa sistemom glasanja u Americi. U Švedskoj moraš imati dokumente ili se digitalno identificirati, sto je skoro nemoguce da neko to uradi u tvoje ime.
gore od autobusa, pretpostavio si da je riječ o SISTEMSKOM načinu navlačenja glasova. mogu se ja držati i svakog slova napisanog, struka mi je, nije problem, a može se i slikovito napisati šta si ti htio reći. a rekao si upravo to između redova - demokrate navlače ilegalni šljam bez dokumenata da glasa za njih.

i naravno, povlačiš paralelu sa švedskom, što je jednako relevantno kao da ja povlačim paralelu sa Bosnom. a Švedska i USA koliko su daleko po tim pitanjima, toliko su Švedska i BiH bliske.

ukratko, lupio si, i sada se vadiš na gluposti.
Chmoljo

#35778 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

JovicSA wrote: 04/12/2025 12:26

Ovo za Bidenovog sina isto smo apsolvirali i nije za poređenje sa narko dilerom koji šverca 400 tona kokaina. Da ne govorimo o budalaštinama koje frajer izvali na devnom nivou i sticanju enormnog bogatstva u oba predsjednička mandata i pogodovanju ultra-mega bogatoj eliti. :oops:

Biden je uradio pametnu stvar, spasio sina od izdrkavanja botoksiranih fuksi i iskompleksiranih smradova, koji bi iz čiste osvete i pakosti liku život pretvorili u pakao, nesrazmjerno onome što je učinio.

govorimo o ljudima koji su hladno neki dan napravili zločin, ubijajući ljude u moru nakon što je meta uništena. istovremeno, lika koji je organizovao takve stvari su pomilovali.

ko voli trumpa, bujrum na floridu nek za njega uragane fata.
Point.

#35779 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 04/12/2025 13:16

Biden je uradio pametnu stvar, spasio sina od izdrkavanja botoksiranih fuksi i iskompleksiranih smradova, koji bi iz čiste osvete i pakosti liku život pretvorili u pakao, nesrazmjerno onome što je učinio.

govorimo o ljudima koji su hladno neki dan napravili zločin, ubijajući ljude u moru nakon što je meta uništena. istovremeno, lika koji je organizovao takve stvari su pomilovali.

Ja samo ne mogu da vjerujem da pojedini padaju na ove MAGA folove golove.
JovicSA

#35780 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Ma znam, sve je jasno. Toliko nekonzistentnosti kod ovo 666 šejtana. :lol:
ultima_palabra

#35781 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Hranite trolove.
Chmoljo

#35782 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: 04/12/2025 15:07 Hranite trolove.
Ma jok, istjerujemo na cistac. Neko ce i povjerovati, jer sutnja je za mnoge potvrdjivanje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35783 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

razne se mape mogu naći o američkim izborima i statistici

ova je zanimljiva

Image

How long can Democrats keep losing rural voters and still survive?

https://www.nbcnews.com/meet-the-press/ ... 6-n1295000
dale cooper

#35784 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 04/12/2025 15:12
Ma jok, istjerujemo na cistac. Neko ce i povjerovati, jer sutnja je za mnoge potvrdjivanje.
:thumbup: Ovim malmazima ne treba šutjeti.
jeza u ledja

#35785 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

konami666 wrote: 04/12/2025 11:41 Da li je moguće iskoristiti SSN od umrlih osoba ili onih koji nisu izašli da glasaju? Da li je nemoguce zajebati sistem?
Tom SBB KBB logikom moguce je i da neko falsificira ID, ha jel.

Generalno naravno nije moguce.

Kazem ti opet, postoje podaci o broju tih provizornih listica. Oni cine maksimalno 5% glasova u nekoj drzavi (nasao sam podatak da ih Maryland ima najvise, 4.8%). To su sve plave drzave kao sto si i sam konstatovao i u njima svakako 5% ne igra nikakvu ulogu, bar kad su u pitanju izbori za predsjednika, senat i guvernera. I ponavljam, svaki kandidat ima pravo da trazi detaljno prebrojavanje tih listica, ako su izbori tijesni. Kao sto mozes i pretpostaviti, glasanje u Americi je poprilicno skrutinizirano i razni pokusaji prebrojavanja i sudskih procesa su doveli do svega par stotina (tako nesto) slucajeva prevare u zadnjih x decenija. U stvari najskoriji takav slucaj se desio u NC i to u korist Republikanaca.

Ti ides nekom pretpostavkom da ce neko ono bas se potruditi da prevari sistem i potencijalno zavrsi u zatvoru, samo da bi glasao na nekim izborima. :-) Priznaces ima mnogo boljih nacina da prevaris sistem i nesto stvarno i dobijes od toga.

konami666 wrote: 04/12/2025 11:41 Za ovo drugo, po meni krivično djelo je krivično djelo. “Motiv Bidenu je pomilovanje sina” - Znaci po tebi ako mu je sin onda je ok? Ja mislim da niti jedan niti drugi su zaslužili pomilovanje. Ali tvrditi da je jedno ok a drugo ne je :-)
Nisam rekao da je i jedno i drugo ok. Rekao sam da je jedno drasticno gore od drugog. Ti si uostalom prvi spomenuo Hunter Bidena u pokusaju opravdanja ponasanja Trumpa. Inace mnogi Trumpovi navijaci pravdaju njegov kriminal i korupciju u stilu eto i drugi to rade, sistem je korumpiran i tako, bez obzira na srazmjer tog kriminala i potpunu transparentnost pocinitelja.
ultima_palabra

#35786 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Ma ne znam, neko napise dvije recenice sa smajlijima i ti sad odgovaras esejom. Nisam siguran ko je tu pobijedio.
Chmoljo

#35787 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: 04/12/2025 15:28
Ma ne znam, neko napise dvije recenice sa smajlijima i ti sad odgovaras esejom. Nisam siguran ko je tu pobijedio.
Vidi, vrijedi zbog odgovora, evo jez se potrudi, pa onda i ja ukratko saznam koliki je suplja ta argumentacija. Trolovi ovako sibaju informacije, a normalan narod nema vremena istrazivati i naalziti odogovre na svaku nebulozu. Iako u startu ja prvi znam od kojih forumasa nista pametno procitati necemo, ovakvi odgovori meni pomognu razumjeti situaciju.
Rob_Atl

#35788 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Truba wrote: 04/12/2025 15:15 razne se mape mogu naći o američkim izborima i statistici

ova je zanimljiva

Image

Ma nigdje veze ovi counties, kod mene u Georgiji 3 kantona ima 7 miliona ljudi(10 miliona zivi u cijeloj drzavi) , a imamo ukupno 150 kantona. Vole republikanci da se hvale ovim kantonima kao pobjedili smo hiljade i hiljade kantona, a u jednom kantonu zivi 3 covjeka :lol: . Obama je 2008 odero samo tako, a vidi eto duplo manje kantona nego Klinton. Mi ovdje volimo republikancima reci da zemljiste ne glasa, vec ljudi.
konami666

#35790 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by konami666 »

Chmoljo wrote: 04/12/2025 13:10

gore od autobusa, pretpostavio si da je riječ o SISTEMSKOM načinu navlačenja glasova. mogu se ja držati i svakog slova napisanog, struka mi je, nije problem, a može se i slikovito napisati šta si ti htio reći. a rekao si upravo to između redova - demokrate navlače ilegalni šljam bez dokumenata da glasa za njih.

i naravno, povlačiš paralelu sa švedskom, što je jednako relevantno kao da ja povlačim paralelu sa Bosnom. a Švedska i USA koliko su daleko po tim pitanjima, toliko su Švedska i BiH bliske.

Ipak ti znaš najbolje.
Chmoljo

#35792 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Rob_Atl wrote: 04/12/2025 15:59
Truba wrote: 04/12/2025 15:15 razne se mape mogu naći o američkim izborima i statistici

ova je zanimljiva

Image

Ma nigdje veze ovi counties, kod mene u Georgiji 3 kantona ima 7 miliona ljudi(10 miliona zivi u cijeloj drzavi) , a imamo ukupno 150 kantona. Vole republikanci da se hvale ovim kantonima kao pobjedili smo hiljade i hiljade kantona, a u jednom kantonu zivi 3 covjeka :lol: . Obama je 2008 odero samo tako, a vidi eto duplo manje kantona nego Klinton. Mi ovdje volimo republikancima reci da zemljiste ne glasa, vec ljudi.
Nemoj mu sad o dzerimanderingu. Mislice da je nesto iz produkcije MGMa.
Chmoljo

#35793 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

konami666 wrote: 04/12/2025 16:09
Chmoljo wrote: 04/12/2025 13:10

Ipak ti znaš najbolje.
Od tebe sigurno, jer ne lijecim svoje komplekse laznim narativima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35794 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

ova je zanimljiva

Image

Pa nisam je ja pravio
Samo sam ukucao izborne pite
jeza u ledja

#35795 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ova je zanimljiva

Image

Jedan interesantan factoid za tebe, GA ima ubjedljivo najveci broj okruga u Americi poslije TX (koji je, jel, mnogo veci). :)
eltroxin

#35796 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by eltroxin »

Point. wrote: 04/12/2025 13:42

Ja samo ne mogu da vjerujem da pojedini padaju na ove MAGA folove golove.
Ovom konami skutoru se samo podudarila prica sa Magarcima, dobio im Max Luburi…., ovaj Primorac priliku da baljezga pa se malo uzbudio. A i da malo hrakne na Bosnu, nije vec nekoliko dana..
Hendrix

#35797 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Samo se pojavljuju stovaoci lika i djela "grab them by the pussy" filantropa daddy Trumpa.

Osnovne postavke su tu.

Lik koji u zivotu dana nije radio i odrastao sjedeci na zlatnoj solji, koji je vecinu familije i jarana zaposlio u administraciji i poznat kao neko ko je uvijek u dugovima i ne placa nikoga..se bori za obicnog radnika i protiv korupcije u saradnji sa trilionerom Muskom i prvom bivsom eskort damom koja naglaba Engleski nakon 30+ godina u USA. Ovo ni Hollywood ne bi smislio.

Nema tu se sta raspravljati ba. Ili si normalan i razmisljas malo ili si clan kulta.

Neko ima ekstremne religiozne razloge kao Trubadur a neki cisto vole da predsjednik drzave prica jezikom ulice i glupana. Drago im kad sikanira novinare, osjecaju se mocno kad predsjednik govori kao i oni.

I tako cemo vriti u krug sleepy Joe, Hunter laptop, Hillary emails...ovo ono ali je uvijek sve isto. Kult je kult.
JovicSA

#35798 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Hendrix wrote: 04/12/2025 22:04 Samo se pojavljuju stovaoci lika i djela "grab them by the pussy" filantropa daddy Trumpa.

Osnovne postavke su tu.

Lik koji u zivotu dana nije radio i odrastao sjedeci na zlatnoj solji, koji je vecinu familije i jarana zaposlio u administraciji i poznat kao neko ko je uvijek u dugovima i ne placa nikoga..se bori za obicnog radnika i protiv korupcije u saradnji sa trilionerom Muskom i prvom bivsom eskort damom koja naglaba Engleski nakon 30+ godina u USA. Ovo ni Hollywood ne bi smislio.

Nema tu se sta raspravljati ba. Ili si normalan i razmisljas malo ili si clan kulta.

Neko ima ekstremne religiozne razloge kao Trubadur a neki cisto vole da predsjednik drzave prica jezikom ulice i glupana. Drago im kad sikanira novinare, osjecaju se mocno kad predsjednik govori kao i oni.

I tako cemo vriti u krug sleepy Joe, Hunter laptop, Hillary emails...ovo ono ali je uvijek sve isto. Kult je kult.
:thumbup:
Man of steel

#35799 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Man of steel »

Meni Joe Biden stvarno nije mrzak lik ali za vrijeme njegovog mandata Bijela Kuća je bila kao u filmu Vikend kod Bernija.

Trump je ispreturao mnogo stvari i na koji će način to završiti je još uvijek teško reći, ali barem ljudi sad znaju ko donosi i odlučuje o svemu.

Za vrijeme Bidena se uopšte nije znalo ko donosi odluke jer je čovjek preko 400 dana proveo na odmoru a preko 90% potpisanih odluka predsjednika napisano autopenom.

Postoje mnogi snimci koji jasno pokazuju da mu je zdravstveno stanje ozbiljno narušeno a ljudi koji su njega gurali za drugi mandat u Bijeloj Kući sigurno nisu imali najbolje namjere, tako da je Trumpova pobjeda bez ikakve dvojbe dobra stvar za Ameriku ako se u obzir uzme alternativa.

Ljudima kojima je fizički i mentalno nespremni Joe Biden odgovarao kao predsjednik gurnuli su i Kamalu Haris kad su vidjeli da Joe Biden jednostavno nije više sposoban i meni je stvarno smiješno nakon svega toga uopšte raspravljati o tome da je Trump trenutno najbolje rješenje za Ameriku.

Vi jednostavno nemate nikakve argumente osim tih infatilnih i izlizanih fraza.
MAha

#35800 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MAha »

Man of steel wrote: 04/12/2025 23:19 Meni Joe Biden stvarno nije mrzak lik ali za vrijeme njegovog mandata Bijela Kuća je bila kao u filmu Vikend kod Bernija.

Trump je ispreturao mnogo stvari i na koji će način to završiti je još uvijek teško reći, ali barem ljudi sad znaju ko donosi i odlučuje o svemu.

Za vrijeme Bidena se uopšte nije znalo ko donosi odluke jer je čovjek preko 400 dana proveo na odmoru a preko 90% potpisanih odluka predsjednika napisano autopenom.

Postoje mnogi snimci koji jasno pokazuju da mu je zdravstveno stanje ozbiljno narušeno a ljudi koji su njega gurali za drugi mandat u Bijeloj Kući sigurno nisu imali najbolje namjere, tako da je Trumpova pobjeda bez ikakve dvojbe dobra stvar za Ameriku ako se u obzir uzme alternativa.

Ljudima kojima je fizički i mentalno nespremni Joe Biden odgovarao kao predsjednik gurnuli su i Kamalu Haris kad su vidjeli da Joe Biden jednostavno nije više sposoban i meni je stvarno smiješno nakon svega toga uopšte raspravljati o tome da je Trump trenutno najbolje rješenje za Ameriku.

Vi jednostavno nemate nikakve argumente osim tih infatilnih i izlizanih fraza.
A sad je bijela kuca kao ozbiljna institucija pod Trumpom? Pa covjek je obicni piljar, poveca carine tajlandu pa ih onda smanji nakon prompton dobijanja dozvola za gradnju golf terena i kojekakvih povlastica za svoje licne investicije tamo. Banalan primjer ali pokazuje o kakvom se covjeku radi. Toliko je sve srozao unizio obezvrijedio demontirao obesmislio da je to prosto nevjerovatno.
Post Reply