De ti meni reci, jel ok za predsjednika da spava pred kamerama ili ne?Man of steel wrote: ↑03/12/2025 23:43Ne svake sedmice već svaki dan Trump stane pred kamere i odgovora na pitanja novinara i fake news agencija koji mu nisu nikako naklonjeni.jeza u ledja wrote: ↑03/12/2025 22:50
Svake sedmice izleti bar jedan video kako Trump buji paji na sastanku, sve sa kamerama.
Trump kad se ne pojavi dva dana novinari pišu o njegovom zdravstvenom stanju dok Joe Biden punih osam mjeseci nije imao press konferenciju dok su fake news agencije šutile.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- jeza u ledja
#35751 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Rob_Atl
#35752 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Al ga idu ova pomilovanja, federalni zatvori ce ostat prazni dok on zavrsi mandat. 
- jeza u ledja
- eltroxin
#35754 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bolje i da spava nego da izbacuje konstantna sranja i lazi iz svojih zvalja.jeza u ledja wrote: ↑04/12/2025 00:58De ti meni reci, jel ok za predsjednika da spava pred kamerama ili ne?Man of steel wrote: ↑03/12/2025 23:43Ne svake sedmice već svaki dan Trump stane pred kamere i odgovora na pitanja novinara i fake news agencija koji mu nisu nikako naklonjeni.jeza u ledja wrote: ↑03/12/2025 22:50
Svake sedmice izleti bar jedan video kako Trump buji paji na sastanku, sve sa kamerama.
Trump kad se ne pojavi dva dana novinari pišu o njegovom zdravstvenom stanju dok Joe Biden punih osam mjeseci nije imao press konferenciju dok su fake news agencije šutile.
-
konami666
#35755 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.JovicSA wrote: ↑03/12/2025 22:42Čovjek koji je odrastao u svili i kadifi i koji je dio ultra-mega bogate elite misliš da radi za dobrobit ljudi?To samo teški narcisi i rasisti mogu to misliti. Biden kakav god da je bio bilo je manje sranja u svijetu takao da taj argument za Trumpa otpada. Ovaj oslobodi narko dilera i sve OK, možeš doslovno kupiti kod njega i njegove elite bilo kakvu uslugu samo ako imaš lovu ali eto nekako je on spas od svih tih problema. Ali znam ja da nije to već je vama drago što Trump mrzi muslimane i crnce i sve obojene pa se identificirate sa njim na toj islamofobnoj i rasističkoj osnovi. To vam je zajednički činilac sa tim moronima. Samo good luck, a pratim nekima je u Americi počelo dolaziti iz guzice u glavu.
Kako? Objasni? Bez državaljanstva nema glas au Americi, dakle nije istina. Isto je i po Evropi. A reci šta je uzrok imigrantima? Dok su se rušili autoriteti po S: Africi i B. Istoku bez razmišlanja i slalo oružije svakojakim skupinama niste tako govorili. Sada kada je došlo na naplatu, sa punim pravim, sada bi se malo igrali Adolfa i vozova? E kita, ako bude dotle došlo svaki imigrant će za sobom povući bruku ljudi pa će i vaše majke crnu vunu presti.![]()
Upravu si, biden jeste pomilovao sina narko dilera prije nego je sisao sa trona.
Smiješno mi je vidjeti ovako stručnjake silne koji nešto govore o Americi i predsjedniku, a pogledati samo vlastito dvorište prvo
Da je Bosna ko Norveška ili Švicarska pa bi rekao ok, mozes i nešto napisati. Ovako, sa vladavinom istih ljudi 30 godina i nakaradnim sistemom mozes samo da se poklopiš.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#35756 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zasto se grcevito bore protiv ID ako nije prevara
-
konami666
- jeza u ledja
#35758 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da bi znao o cemu se radi, moras poznavati americku historiju. Posto su vlasti godinama zabranjivale manjinama da glasaju, kada je to legalizovano, vlasti su pronalazile druge nacine da umanje broj tih glasova. Jedan od njih je obavezno pokazivanje nekog dokumenta. Vadjenje dokumenata kosta i naravno znamo ko ima manje para da to radi. Progresivne drzave su ucinile sve da olaksaju glasanje, dok konzervativne drzave cine sve da minimiziraju broj glasaca.konami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36 U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.
Upravu si, biden jeste pomilovao sina narko dilera prije nego je sisao sa trona.
Smiješno mi je vidjeti ovako stručnjake silne koji nešto govore o Americi i predsjedniku, a pogledati samo vlastito dvorište prvo
Da je Bosna ko Norveška ili Švicarska pa bi rekao ok, mozes i nešto napisati. Ovako, sa vladavinom istih ljudi 30 godina i nakaradnim sistemom mozes samo da se poklopiš.
Da napomenem jednu bitnu stvar - posjedovanje bilo kakvih licnih dokumenata nije obavezno. Ako ne vozis, ti vjerovatno nemas nikakav slican dokument. U ovisnosti od drzave do drzave, moguce je izvaditi nesto sto bi bio ekivalent nasoj licnoj karti, koja obicno lici na verziju vozacke.
Sto se tice izbora, ne ide to tako kako ti mislis. U tim drzavama u kojim govoris ti moras biti unaprijed registrovan da bi glasao, a za registraciju su potrebni bar neki dokumenti koji dokazuju ko si i sta si. (Vjerovatno ko nema "licnu" koristi SSN, sto bi recimo bilo nesto kao nas JMB). Kad i ako se pojavis na biralistu bez dokumenta, ti ne glasas na obicnom listicu, vec na "provizornom" listicu koji ide u posebnu kovertu i koji se poslije naknadno provjerava na razne nacine da vide jesi li ti taj koji se predstavlja. Nekad provjeravaju samo potpis, nekad te bukvalno nazovu da vide jesi ti glasao i tako. Naravno broj tih provizornih listica je poznat i ako je bilo sta upitno, bilo koji od kandidata moze traziti da se ti listici dodatno provjeravaju i skrutiniziraju, ako su rezultati u pet deka.
Prema tome, to sto si ti citao negdje o tim listicima, jos jednu od milion lazi MAGA aparata misinformacija, ako uzmes zdravo za gotovo kako tebi odgovara, doci ces do potpuno pogresnih zakljucaka o tome kako funkcionise sistem.
Inace porediti pomilovanje sina narkica sa pomilovanjem predsjednika jebenog Hondurasa koji je primao pare direktno od El Chapa i preko kog je preslo milijarde dolara narkotika, je besmisleno. Motiv Bidenu je pomilovanje sina. Motiv Trumpu za pomilovanje svjetskog narko dilera je - sta???
- Point.
#35759 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bosna je trenutno mila majka za sadašnju Ameriku, kojom vladaju lažovi, pedofili, osuđeni kriminalci, tv voditelji, neznalice, korupcija, mitozacija gdje se sve može kupiti za novac pa i sloboda, rasizam.konami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.JovicSA wrote: ↑03/12/2025 22:42Čovjek koji je odrastao u svili i kadifi i koji je dio ultra-mega bogate elite misliš da radi za dobrobit ljudi?To samo teški narcisi i rasisti mogu to misliti. Biden kakav god da je bio bilo je manje sranja u svijetu takao da taj argument za Trumpa otpada. Ovaj oslobodi narko dilera i sve OK, možeš doslovno kupiti kod njega i njegove elite bilo kakvu uslugu samo ako imaš lovu ali eto nekako je on spas od svih tih problema. Ali znam ja da nije to već je vama drago što Trump mrzi muslimane i crnce i sve obojene pa se identificirate sa njim na toj islamofobnoj i rasističkoj osnovi. To vam je zajednički činilac sa tim moronima. Samo good luck, a pratim nekima je u Americi počelo dolaziti iz guzice u glavu.
Kako? Objasni? Bez državaljanstva nema glas au Americi, dakle nije istina. Isto je i po Evropi. A reci šta je uzrok imigrantima? Dok su se rušili autoriteti po S: Africi i B. Istoku bez razmišlanja i slalo oružije svakojakim skupinama niste tako govorili. Sada kada je došlo na naplatu, sa punim pravim, sada bi se malo igrali Adolfa i vozova? E kita, ako bude dotle došlo svaki imigrant će za sobom povući bruku ljudi pa će i vaše majke crnu vunu presti.![]()
- Point.
#35760 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Upravo je Trump ljetos napao Iran a ka putu je da proda ukrajinski suverenitet rusima sa kojima je u talu prvenstveno zarad bogaćenja svoje, kriminalne i izopačene, familije.Man of steel wrote: ↑03/12/2025 23:48Da nije Trump izabran vjerovatno bi imali ogromnu opasnost od nuklearnog sukoba zbog rata u Ukrajini a ono u što sam 100% siguran je da bi Amerika danas ratovala sa Iranom.
Eto koliko ne znaš.
-
geoxx
#35761 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Na ovoj temi se tacno vidi ko je konzumirao deterdzent. Ne racunajuci autisticnog Trubu, on je prirodno zaglibio.
-
konami666
#35762 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jes mila majka, zato njima treba viza da udju u Bosnu a ne obrnutoPoint. wrote: ↑04/12/2025 06:59Bosna je trenutno mila majka za sadašnju Ameriku, kojom vladaju lažovi, pedofili, osuđeni kriminalci, tv voditelji, neznalice, korupcija, mitozacija gdje se sve može kupiti za novac pa i sloboda, rasizam.konami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.JovicSA wrote: ↑03/12/2025 22:42
Čovjek koji je odrastao u svili i kadifi i koji je dio ultra-mega bogate elite misliš da radi za dobrobit ljudi?To samo teški narcisi i rasisti mogu to misliti. Biden kakav god da je bio bilo je manje sranja u svijetu takao da taj argument za Trumpa otpada. Ovaj oslobodi narko dilera i sve OK, možeš doslovno kupiti kod njega i njegove elite bilo kakvu uslugu samo ako imaš lovu ali eto nekako je on spas od svih tih problema. Ali znam ja da nije to već je vama drago što Trump mrzi muslimane i crnce i sve obojene pa se identificirate sa njim na toj islamofobnoj i rasističkoj osnovi. To vam je zajednički činilac sa tim moronima. Samo good luck, a pratim nekima je u Americi počelo dolaziti iz guzice u glavu.
- Truba
#35763 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sjećam se kad su bili nasi izbori u selu lug kraj prozora 75 hrvata glasova ukupno
i ljudima čudno što su poslije mise u 17.00 svi otisli od 18.00 do 19.00 glasovali
kaze prevara...vecina glasovala pred zatvaranje izbornih mjesta
a vamo na izborima dan otvorenih vrata, salju postom rezultate...lik dobije vise no obama glasova
drzava propuh lik ilegalac postane direktor skolskim direktorima
i to se opravdava
-
broj dva
#35764 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Plati pa se klati. Posteno i demokratski i transparentno. Treba uvesti cjenik radi efikasnijeg procesa pomilovanja.jeza u ledja wrote: ↑04/12/2025 01:28Ko ima para da plati - ovaj ga oslobodi.
Vec su dobro uhodali semu.![]()
Nece zar bivsi predsjednik umjesan u sverc 400 tona kokaina i neki kripto-prevarant placati isto za pomilovanje, to je vec nepravda.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#35765 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mahom komentarisu ljudi koji zive 10+ godina u USA, ali eto ti znas. Cistis njihovo dvoriste za njihkonami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.JovicSA wrote: ↑03/12/2025 22:42Čovjek koji je odrastao u svili i kadifi i koji je dio ultra-mega bogate elite misliš da radi za dobrobit ljudi?To samo teški narcisi i rasisti mogu to misliti. Biden kakav god da je bio bilo je manje sranja u svijetu takao da taj argument za Trumpa otpada. Ovaj oslobodi narko dilera i sve OK, možeš doslovno kupiti kod njega i njegove elite bilo kakvu uslugu samo ako imaš lovu ali eto nekako je on spas od svih tih problema. Ali znam ja da nije to već je vama drago što Trump mrzi muslimane i crnce i sve obojene pa se identificirate sa njim na toj islamofobnoj i rasističkoj osnovi. To vam je zajednički činilac sa tim moronima. Samo good luck, a pratim nekima je u Americi počelo dolaziti iz guzice u glavu.
- Truba
#35766 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
joj sad sam se sjetio one ublehe na izborima 2020
izbori 3.11. a cjepivo za koronu izaslo 9.11.
koja je vjerojatnoca u 6 dana razlike a trump najavljivao prije izbora bice imao info
izbori 3.11. a cjepivo za koronu izaslo 9.11.
koja je vjerojatnoca u 6 dana razlike a trump najavljivao prije izbora bice imao info
- Point.
#35767 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja, i?konami666 wrote: ↑04/12/2025 07:52Jes mila majka, zato njima treba viza da udju u Bosnu a ne obrnutoPoint. wrote: ↑04/12/2025 06:59Bosna je trenutno mila majka za sadašnju Ameriku, kojom vladaju lažovi, pedofili, osuđeni kriminalci, tv voditelji, neznalice, korupcija, mitozacija gdje se sve može kupiti za novac pa i sloboda, rasizam.konami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36
U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.
Da je Bosna ko Norveška ili Švicarska pa bi rekao ok, mozes i nešto napisati. Ovako, sa vladavinom istih ljudi 30 godina i nakaradnim sistemom mozes samo da se poklopiš.![]()
-
JovicSA
#35768 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znači po tebi bilo ko sa ulice može doći i glasati bez dokumenta? Koje su to države gdje možeš glasati bez dokumenta? Koliko ih je? Dakle taj argument koji tvrdiš otpada jer evo siguran sam da je to možda par država i to ne može tek tako doći crnac ili obojeni u narodnoj nošnji Avganistan i glasati u toi sam siguran.konami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.JovicSA wrote: ↑03/12/2025 22:42Čovjek koji je odrastao u svili i kadifi i koji je dio ultra-mega bogate elite misliš da radi za dobrobit ljudi?To samo teški narcisi i rasisti mogu to misliti. Biden kakav god da je bio bilo je manje sranja u svijetu takao da taj argument za Trumpa otpada. Ovaj oslobodi narko dilera i sve OK, možeš doslovno kupiti kod njega i njegove elite bilo kakvu uslugu samo ako imaš lovu ali eto nekako je on spas od svih tih problema. Ali znam ja da nije to već je vama drago što Trump mrzi muslimane i crnce i sve obojene pa se identificirate sa njim na toj islamofobnoj i rasističkoj osnovi. To vam je zajednički činilac sa tim moronima. Samo good luck, a pratim nekima je u Americi počelo dolaziti iz guzice u glavu.

Ček, pa zar sleepy Joe zna šta radi? Zar nisi rekao maloprije (ranije u postu) da je to autopen, neko za njega i bez njegovog znanja potpisao oslobađanje sina? Kako gore autopen i fraza "nije znao šta radi" a sada kod oslobađanja sina zna šta radi?
A da vidimo za šta je Bidenov sin bio optužen i proglašen klrivim...
Znači lažeš. Nije nikakav narko diler a usput osoba je imala istoriju ovisnosti o drogi. Neuporedivo je to sa nekim ko je prošvercovao 400 tona kokaina u USA. Ali vi koji ste se pronašli sa Trumpom na toj rasnoj i religijskoj osnovi vi ćete sutra opravdati i bacanje atomske bombe i reći ćete pa i Truman je bacio. Trump je to uradio zbog mira u svijetu.Biden was convicted of three federal firearms-related felony charges in June 2024 after he had admitted to illegally owning a gun while a drug user. His tax affairs have been under federal criminal investigation since late 2018, and in September 2024, he pleaded guilty to all of the tax charges.
Što se tiče Bosne tu čak ni mladomuslimanska halka nije bila toliko osiona i bahta koliko pod Trumpovom administracijom ima nepotizma i namještanja poslova porodici Trump i mega-ultra bogatoj eliti.
-
konami666
#35769 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Isto ko i ti sto pišeš o Americi a živiš u Bosni.Chmoljo wrote: ↑04/12/2025 08:53Mahom komentarisu ljudi koji zive 10+ godina u USA, ali eto ti znas. Cistis njihovo dvoriste za njihkonami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.JovicSA wrote: ↑03/12/2025 22:42
Čovjek koji je odrastao u svili i kadifi i koji je dio ultra-mega bogate elite misliš da radi za dobrobit ljudi?To samo teški narcisi i rasisti mogu to misliti. Biden kakav god da je bio bilo je manje sranja u svijetu takao da taj argument za Trumpa otpada. Ovaj oslobodi narko dilera i sve OK, možeš doslovno kupiti kod njega i njegove elite bilo kakvu uslugu samo ako imaš lovu ali eto nekako je on spas od svih tih problema. Ali znam ja da nije to već je vama drago što Trump mrzi muslimane i crnce i sve obojene pa se identificirate sa njim na toj islamofobnoj i rasističkoj osnovi. To vam je zajednički činilac sa tim moronima. Samo good luck, a pratim nekima je u Americi počelo dolaziti iz guzice u glavu.
Da je Bosna ko Norveška ili Švicarska pa bi rekao ok, mozes i nešto napisati. Ovako, sa vladavinom istih ljudi 30 godina i nakaradnim sistemom mozes samo da se poklopiš.![]()
- Chmoljo
#35770 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jedno je pisati, drugo je pametovati i praviti se da znas bolje. Eno ti je covjek lijepo napisao sve na ono sto si nalupetao, red je da mu odgovoris.konami666 wrote: ↑04/12/2025 11:22Isto ko i ti sto pišeš o Americi a živiš u Bosni.Chmoljo wrote: ↑04/12/2025 08:53Mahom komentarisu ljudi koji zive 10+ godina u USA, ali eto ti znas. Cistis njihovo dvoriste za njihkonami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36
U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.
-
konami666
#35771 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne da mi se objasnjavati opet ono sto sam ranije izjavio, ko ima mozak u glavi skontat će, ali sam samo okom preletio tu sliku sto si postavio i fino stoji da ID nije uslov za glasanje u dosta sivih saveznih država, tako da to samo potvrđuje moju prethodnu izjavu.JovicSA wrote: ↑04/12/2025 10:17Znači po tebi bilo ko sa ulice može doći i glasati bez dokumenta? Koje su to države gdje možeš glasati bez dokumenta? Koliko ih je? Dakle taj argument koji tvrdiš otpada jer evo siguran sam da je to možda par država i to ne može tek tako doći crnac ili obojeni u narodnoj nošnji Avganistan i glasati u toi sam siguran.konami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.JovicSA wrote: ↑03/12/2025 22:42
Ček, pa zar sleepy Joe zna šta radi? Zar nisi rekao maloprije (ranije u postu) da je to autopen, neko za njega i bez njegovog znanja potpisao oslobađanje sina? Kako gore autopen i fraza "nije znao šta radi" a sada kod oslobađanja sina zna šta radi?![]()
A da vidimo za šta je Bidenov sin bio optužen i proglašen klrivim...
Znači lažeš. Nije nikakav narko diler a usput osoba je imala istoriju ovisnosti o drogi. Neuporedivo je to sa nekim ko je prošvercovao 400 tona kokaina u USA. Ali vi koji ste se pronašli sa Trumpom na toj rasnoj i religijskoj osnovi vi ćete sutra opravdati i bacanje atomske bombe i reći ćete pa i Truman je bacio. Trump je to uradio zbog mira u svijetu.Biden was convicted of three federal firearms-related felony charges in June 2024 after he had admitted to illegally owning a gun while a drug user. His tax affairs have been under federal criminal investigation since late 2018, and in September 2024, he pleaded guilty to all of the tax charges.![]()
Što se tiče Bosne tu čak ni mladomuslimanska halka nije bila toliko osiona i bahta koliko pod Trumpovom administracijom ima nepotizma i namještanja poslova porodici Trump i mega-ultra bogatoj eliti.
- Chmoljo
#35772 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
idi redom
Sto se tice izbora, ne ide to tako kako ti mislis. U tim drzavama u kojim govoris ti moras biti unaprijed registrovan da bi glasao, a za registraciju su potrebni bar neki dokumenti koji dokazuju ko si i sta si. (Vjerovatno ko nema "licnu" koristi SSN, sto bi recimo bilo nesto kao nas JMB). Kad i ako se pojavis na biralistu bez dokumenta, ti ne glasas na obicnom listicu, vec na "provizornom" listicu koji ide u posebnu kovertu i koji se poslije naknadno provjerava na razne nacine da vide jesi li ti taj koji se predstavlja. Nekad provjeravaju samo potpis, nekad te bukvalno nazovu da vide jesi ti glasao i tako. Naravno broj tih provizornih listica je poznat i ako je bilo sta upitno, bilo koji od kandidata moze traziti da se ti listici dodatno provjeravaju i skrutiniziraju, ako su rezultati u pet deka.
-
konami666
#35773 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da li je moguće iskoristiti SSN od umrlih osoba ili onih koji nisu izašli da glasaju? Da li je nemoguce zajebati sistem?jeza u ledja wrote: ↑04/12/2025 06:54Da bi znao o cemu se radi, moras poznavati americku historiju. Posto su vlasti godinama zabranjivale manjinama da glasaju, kada je to legalizovano, vlasti su pronalazile druge nacine da umanje broj tih glasova. Jedan od njih je obavezno pokazivanje nekog dokumenta. Vadjenje dokumenata kosta i naravno znamo ko ima manje para da to radi. Progresivne drzave su ucinile sve da olaksaju glasanje, dok konzervativne drzave cine sve da minimiziraju broj glasaca.konami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36 U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.
Da napomenem jednu bitnu stvar - posjedovanje bilo kakvih licnih dokumenata nije obavezno. Ako ne vozis, ti vjerovatno nemas nikakav slican dokument. U ovisnosti od drzave do drzave, moguce je izvaditi nesto sto bi bio ekivalent nasoj licnoj karti, koja obicno lici na verziju vozacke.
Prema tome, to sto si ti citao negdje o tim listicima, jos jednu od milion lazi MAGA aparata misinformacija, ako uzmes zdravo za gotovo kako tebi odgovara, doci ces do potpuno pogresnih zakljucaka o tome kako funkcionise sistem.
Inace porediti pomilovanje sina narkica sa pomilovanjem predsjednika jebenog Hondurasa koji je primao pare direktno od El Chapa i preko kog je preslo milijarde dolara narkotika, je besmisleno. Motiv Bidenu je pomilovanje sina. Motiv Trumpu za pomilovanje svjetskog narko dilera je - sta???
Za ovo drugo, po meni krivično djelo je krivično djelo. “Motiv Bidenu je pomilovanje sina” - Znaci po tebi ako mu je sin onda je ok? Ja mislim da niti jedan niti drugi su zaslužili pomilovanje. Ali tvrditi da je jedno ok a drugo ne je
- Chmoljo
#35774 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Od sistemskog guranja nelegalaca koji autobusima dolaze da glasaju, dosao si do izborne prevare.konami666 wrote: ↑04/12/2025 11:41Da li je moguće iskoristiti SSN od umrlih osoba ili onih koji nisu izašli da glasaju? Da li je nemoguce zajebati sistem?jeza u ledja wrote: ↑04/12/2025 06:54Da bi znao o cemu se radi, moras poznavati americku historiju. Posto su vlasti godinama zabranjivale manjinama da glasaju, kada je to legalizovano, vlasti su pronalazile druge nacine da umanje broj tih glasova. Jedan od njih je obavezno pokazivanje nekog dokumenta. Vadjenje dokumenata kosta i naravno znamo ko ima manje para da to radi. Progresivne drzave su ucinile sve da olaksaju glasanje, dok konzervativne drzave cine sve da minimiziraju broj glasaca.konami666 wrote: ↑04/12/2025 05:36 U mnogim saveznim drzavama u Americi ne trebaju identifikacioni dokumenti prilikom glasanja, pogotovo tamo gdje su demokrate preuzele kormilo. Ili nisu trebali. A ostatak neću ni komentirati.
Za ovo drugo, po meni krivično djelo je krivično djelo. “Motiv Bidenu je pomilovanje sina” - Znaci po tebi ako mu je sin onda je ok? Ja mislim da niti jedan niti drugi su zaslužili pomilovanje. Ali tvrditi da je jedno ok a drugo ne je![]()
To se inace zove hvatanje za slamke.
-
konami666
#35775 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gdje sam spomenuo autobuse, mozes me quotati?Chmoljo wrote: ↑04/12/2025 11:46Od sistemskog guranja nelegalaca koji autobusima dolaze da glasaju, dosao si do izborne prevare.konami666 wrote: ↑04/12/2025 11:41Da li je moguće iskoristiti SSN od umrlih osoba ili onih koji nisu izašli da glasaju? Da li je nemoguce zajebati sistem?jeza u ledja wrote: ↑04/12/2025 06:54
Da bi znao o cemu se radi, moras poznavati americku historiju. Posto su vlasti godinama zabranjivale manjinama da glasaju, kada je to legalizovano, vlasti su pronalazile druge nacine da umanje broj tih glasova. Jedan od njih je obavezno pokazivanje nekog dokumenta. Vadjenje dokumenata kosta i naravno znamo ko ima manje para da to radi. Progresivne drzave su ucinile sve da olaksaju glasanje, dok konzervativne drzave cine sve da minimiziraju broj glasaca.
Za ovo drugo, po meni krivično djelo je krivično djelo. “Motiv Bidenu je pomilovanje sina” - Znaci po tebi ako mu je sin onda je ok? Ja mislim da niti jedan niti drugi su zaslužili pomilovanje. Ali tvrditi da je jedno ok a drugo ne je![]()
To se inace zove hvatanje za slamke.
Pitam za pojašnjenje, ako sam pogriješio to ću priznati, nisam upoznat sa sistemom glasanja u Americi. U Švedskoj moraš imati dokumente ili se digitalno identificirati, sto je skoro nemoguce da neko to uradi u tvoje ime.
Kažem skoro pa nemoguce jer prevaranti uvijek nadu način.