Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

tramvajtrojka

#31001 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by tramvajtrojka »

Bodkin wrote: 01/12/2025 10:41
tramvajtrojka wrote: 01/12/2025 10:38
Bodkin wrote: 01/12/2025 10:12 Jel se pjevalo protiv cetnika u plavim ili bijelim dresovima? Samo je to bilo zbunjujuce
Bas me cudi što si ti maliciozno izjednačio pojam cetnik i srbin gdje sam srbijanski trener kaze da je atmosfera u Skenderiji bila predobra , al haj uvijek su tu dezurni forumasi otvaraci ociju da izjednace strane i prospu narativ koji nije iskazan :lol:
Mozes pricu prosipati djeci. Cuj polupismeni navijaci eto je misle na srbe :lol:
To ti mislis i to je tvoj narativ a ne dvorane koja je pjevala i prozivala one koje je trebalo prozvati

A to sto neko prozivke prema cetnicima i njihovoj bakar braci rumunima naziva kao prozivkama kao prema citavom srpskom narodu je maliciozna tvrdnja
svi u napad

#31002 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by svi u napad »

Evo opet mi o sporednim stvarima umjesto o tekmi i uzrocima poraza. Navijaci se spremili da ko fol zastrase Srbe umjesto da navijaju za svoju repku i pomognu joj da pobjedi a nikad nismo bili blzi pobjedi protiv Srbije. Ovo sve sto se desavalo jucer je kamilica u odnosu kako je bilo i kako ce biti u Srbiji. Treba istini pogledati u oci i reci da je navijanje puno bolje u Tuzli nego Sarajevu kao i to da je jedino vrhunsko navijanje gdje su i igraci i publika zajedno bili nabrijani bilo protiv Hrvatske.
No i ja sam upadoh u zamku i pisem o navijanju. Sto se tice tekme kao prvo mora se priznati da smo dobili vrhunskog trenera kojeg treba pustiti da radi na miru svoj ciklus. Ljudi mi moramo shvatiti da se u modernom sportu mora imati psiholog no kod nas je to tabu i mi smo najpametniji i najsposobniji (sta ce on meni suplje prosipati). Dakle jucer pored (kao i obicno) losih slobodnih bacanja kljucni momenat je bilo izbacivanje Atica iz igre. Dakle nas najvazniji i najbolji igrac napravi takvu glupost i zbog nje izgubis tekmu. Znam ja da je tesko prihvatiti nepravednu sudijsku odluku ali ti si iskusan igrac koji najvise znaci za ekipu. Poslije njegove licne mi dobijamo i 2 tehnicke a onda postaje lako igrati protiv nas jer tad moras samo paziti na Amerikanca i Alibegovica sto su protivnici i uradili. To je odlucilo tekmu i nista drugo. Zivjeli.
sukis

#31003 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sukis »

Bodkin wrote: 01/12/2025 10:12 Jel se pjevalo protiv cetnika u plavim ili bijelim dresovima? Samo je to bilo zbunjujuce
Pjevas protiv cijele protivnicke repke i pola svoje repke. :mrgreen: Eto srbe iz Srbije uopste nije dotaklo ono pjevanje na tribinama, cak su pohvalili atmosferu, svakako je dotaklo vise one koji igraju za BiH, to su fakti.

Takodje ova spika pojedinih Bogdanovic i Bogdanovic odose igrati za Hrvatsku i Srbiju, pa to je oduvijek tako. Najveci dokaz su ti sestre Boskovic u odbojci jedna igra za BiH druga za Srbiju, samo neko glup moze misliti da ova druga vise voli BiH od Srbije pa zato igra tu, naravno da nije tako, jednostavno je repka Srbije u tim momentima bila brutalno jaka i ova sestra nije imala mjesta i odatle igra za BiH, mislim hvala joj za sve sto je odigrala ali ovo je cista realna prica.

Mislim da onim pjevanjem sinoc na tribinama je dokaz onog sto i jeste medju narodima, to je jednostavno tako, ocekivati gradjansku BiH to nema sanse ni za 50 godina i nema veze to samo sa sinocnjim pjevanjem da me neko pogresno ne razumije, vec i sa pjevanjem po RS na tekmama i sa stavovima politicara, naroda sve tri strane, ne postoji opcija gradjanske BiH.

Tako da ne trebamo se pravdati za sinocnje pjevanje nikom ali isto tako ne trebamo kmecati kada nam neki talenat ode u Hrvatsku ili Srbiju kako nemaju osjecaja za drzavu BiH.
mirota

#31004 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mirota »

surovo tacno, mada je meni navijanje vise bilo nesinhronizovano, na momente mlako
Point.

#31005 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

shbc wrote: 01/12/2025 10:29
Point. wrote: 01/12/2025 10:22
shbc wrote: 01/12/2025 10:04

Ti nisi nizasta kriv. Svedjani uredno igraju za Svedsku. Opusti se. Ovdje je prica o BiH :thumbup:
Oo, je li to sve što je ostalo od argumenata? :D

Šveđani igraju i za BiH, ima i amerikanaca, posebno njemaca. I svi su oni BiH. Isto tako i na tribinama, ima iz svakakvih država a zamisli svi bosanci i hercegovci. Džaba ti ta patetika.

Ljubi bruda :kiss:
Nema tu argumenata, samo izvini "bruda" ali fakat o ovim temama mogu pricati samo sa Bosancima, Srbima i Hrvatima. :thumbup:
Izvini brudara ali nemaš mandat da određuješ ko je šta.

Tom logilkom nemaš šta raditi na sportskim temama, jer 90% reprezentativaca živi i zarađuje 'ljeb van granica Jedne i jedine.

Teške su ti frustracije, al proći će, glavu gore. :kiss:
Last edited by Point. on 01/12/2025 11:36, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#31006 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

tuga, zbog ovoga neće koromani više da igraju za nas :( :( :(

siguran sam da i u Irskoj ima kmeketanja na Up The RA tako da je ovo sve normalno :mrgreen:
alphonse kauders

#31007 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by alphonse kauders »

Ono jučer nije bilo navijanje (bodrenje vlastitog tima), već skandiranje poluobrazovanog čopora koji 30 godina nakon Daytona vodi neke "patriotske" bitke po tribinama umjesto da pokuša pomoći vlastitom timu da pobijedi.

Patriotizam nije mahanje ljiljanima uz istovremeno psovanje majke protivniku. Patriotizam nije okrenuti ledja terenu i biti sam sebi centar svijeta baveći se "delijama, grobarima, četnicima...". Patriotizam nije biti primitivan i iskazivati mržnju, a istovremeno sebe smatrati vjernikom.

Pravi insan sebi nikad sebi ne bi dozvolio biti onakav pećinar pred ženama, djecom i drugim ljudima koji su stvarno došli tu radi košarke.

70% ljudi je jučer došlo da gleda utakmicu i bodri ekipu, 30% (najglasnijih) je došlo tu radi sebe i radi liječenja kompleksa manje vrijednosti.

Nadam se da će se uskoro donijeti neki svjetski koncenzus da se nakon 2-3 uvredljiva nacionalistička skandiranja (kao što se to radi za rasizam), prekine utakmica i isprazni tribina. Jer nama ovakvi Fanaticosi i ostale "patriote" ne trebaju, samo mi bude mučno gledati utakmice reprezentacije...

I ako neko spomene Banja Luku, Mostar i sl.. neka se sjeti stare dobre "pometi prvo ispred svojih vrata..."...
Point.

#31008 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

Evo još jednog koji misli da ima mandat objašnjavat' šta je patriotizam.

I ni jedan od njih nije bio na utakmici, niti ide na tekme. Ono, neugodno im i frapirani su dok sjede ispred malih ekrana u toplini doma svoga.

Ah.
Bodkin

#31009 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bodkin »

Point. wrote: 01/12/2025 11:41 Evo još jednog koji misli da ima mandat objašnjavat' šta je patriotizam.

I ni jedan od njih nije bio na utakmici, niti ide na tekme. Ono, neugodno im i frapirani su dok sjede ispred malih ekrana u toplini doma svoga.

Ah.
Ja sam prije mjesec bio na tekmi. Ti ne bi ni da ti u svedsku dodju
sukis

#31010 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sukis »

mirota wrote: 01/12/2025 11:32 surovo tacno, mada je meni navijanje vise bilo nesinhronizovano, na momente mlako
Nesinhronizovano ali dovoljno da ga primijete oni koji trebaju primijetiti to su delije i grobari. 20 000 ljudi u areni zvizdi jednom Guduricu i ko zna sta mu sve ne govore sa tribina, ja samo mogu predpostaviti sta ce biti tamo kada se bude igrao uzvrat kada se udruze oni zajedno. Sinocnje pjevanje i prozivanje navijackih skupina iz Srbije je imalo za cilj samo da to isprovocira, i sada zamisli srbe u nasoj repki, sinoc se osjecaju jako nelagodno zbog pjevanja, onda ce otici kod srba gdje ce im biti jos dva puta gore.
Ja im ne bi bio u kozi. :mrgreen: Ovo je gledanje iz cistog ljudskog ugla i kako se pojedini igraci osjecaju u tim momentima, vjerujem da im je igra na drugom mjestu.

Neko je ovdje poredio EP u odbojci kada smo igrali protiv Srbije kada su oni bili organizatori tog prvenstva, istina bio sam na toj utakmici apsolutno nijedan ruzan povik sa tribina se nije desio o zvizdanju da ne pricam, cak su na utakmicama na kojim je igrala BiH koje nije igrala protiv Srbije imali i navijace iz Srbije, medjutim odbojka je sport u koji se ne mijesaju te navijacke skupine i navijaci su bili normalan narod iz Srbije, oni koji vole odbojku i prirodno im je bilo da navijaju za BiH jer im je bliza od neke druge drzave, ali to su obicni ljudi ne organizovane navijacke skupine po kojim Srbija nije poznata samo u regionu vec u cijeloj evropi i cijelom svijetu. Zato se kosarka ne moze porediti sa odbojkom jer u kosarci su vec prisutni one najzesce skupine i samo provociranje tih skupina koje se desilo sinoc dobice za uzvrat ono sto cemo vidjeti u uzvratu.
Vjecita_zavrzlama

#31011 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vjecita_zavrzlama »

sukis wrote: 01/12/2025 11:11
Pjevas protiv cijele protivnicke repke i pola svoje repke. :mrgreen: Eto srbe iz Srbije uopste nije dotaklo ono pjevanje na tribinama, cak su pohvalili atmosferu, svakako je dotaklo vise one koji igraju za BiH, to su fakti.

Takodje ova spika pojedinih Bogdanovic i Bogdanovic odose igrati za Hrvatsku i Srbiju, pa to je oduvijek tako. Najveci dokaz su ti sestre Boskovic u odbojci jedna igra za BiH druga za Srbiju, samo neko glup moze misliti da ova druga vise voli BiH od Srbije pa zato igra tu, naravno da nije tako, jednostavno je repka Srbije u tim momentima bila brutalno jaka i ova sestra nije imala mjesta i odatle igra za BiH, mislim hvala joj za sve sto je odigrala ali ovo je cista realna prica.

Mislim da onim pjevanjem sinoc na tribinama je dokaz onog sto i jeste medju narodima, to je jednostavno tako, ocekivati gradjansku BiH to nema sanse ni za 50 godina i nema veze to samo sa sinocnjim pjevanjem da me neko pogresno ne razumije, vec i sa pjevanjem po RS na tekmama i sa stavovima politicara, naroda sve tri strane, ne postoji opcija gradjanske BiH.

Tako da ne trebamo se pravdati za sinocnje pjevanje nikom ali isto tako ne trebamo kmecati kada nam neki talenat ode u Hrvatsku ili Srbiju kako nemaju osjecaja za drzavu BiH.
Potpisujem
mirota

#31012 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mirota »

sukis wrote: 01/12/2025 11:53
mirota wrote: 01/12/2025 11:32 surovo tacno, mada je meni navijanje vise bilo nesinhronizovano, na momente mlako
Nesinhronizovano ali dovoljno da ga primijete oni koji trebaju primijetiti to su delije i grobari. 20 000 ljudi u areni zvizdi jednom Guduricu i ko zna sta mu sve ne govore sa tribina, ja samo mogu predpostaviti sta ce biti tamo kada se bude igrao uzvrat kada se udruze oni zajedno. Sinocnje pjevanje i prozivanje navijackih skupina iz Srbije je imalo za cilj samo da to isprovocira, i sada zamisli srbe u nasoj repki, sinoc se osjecaju jako nelagodno zbog pjevanja, onda ce otici kod srba gdje ce im biti jos dva puta gore.
Ja im ne bi bio u kozi. :mrgreen: Ovo je gledanje iz cistog ljudskog ugla i kako se pojedini igraci osjecaju u tim momentima, vjerujem da im je igra na drugom mjestu.

Neko je ovdje poredio EP u odbojci kada smo igrali protiv Srbije kada su oni bili organizatori tog prvenstva, istina bio sam na toj utakmici apsolutno nijedan ruzan povik sa tribina se nije desio o zvizdanju da ne pricam, cak su na utakmicama na kojim je igrala BiH koje nije igrala protiv Srbije imali i navijace iz Srbije, medjutim odbojka je sport u koji se ne mijesaju te navijacke skupine i navijaci su bili normalan narod iz Srbije, oni koji vole odbojku i prirodno im je bilo da navijaju za BiH jer im je bliza od neke druge drzave, ali to su obicni ljudi ne organizovane navijacke skupine po kojim Srbija nije poznata samo u regionu vec u cijeloj evropi i cijelom svijetu. Zato se kosarka ne moze porediti sa odbojkom jer u kosarci su vec prisutni one najzesce skupine i samo provociranje tih skupina koje se desilo sinoc dobice za uzvrat ono sto cemo vidjeti u uzvratu.

na revansu nece biti orgijanja, jer na te tekme ne dolaze delije i grobari, bice mlako, dolaze tata, mame , djeca, vidjeces...Srbiji je ovo takmicenje tek da prodje, jer igra sa 2. postavom, nema tu interesenata za orgijanje..e da je fudbal druga bi prica bila
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#31013 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Moram podsjetiti ove "silnike" iza tastature na nastup nasih odbojkasica na EP u Beogradu gdje je nasa himna dobila aplauze a za sta postoje i dokazi...

https://avaz.ba/sport/ostali-sportovi/6 ... ici-srbije

Dakle ono juce je bio cisti primitivizam i izdrkavanje lafo nekakvih sportskih huligana koji su zaboravili izgleda na cinjenicu da negdje u Julu mjesecu nasa reprezentacija treba da ide u Beograd a oni ce da sjede kuci i gledaju utakmicu preko TV-a. Takodje nasa KK Bosna ce igrati utakmice protiv srbijanskih klubova i protiv Zvezde pa ce imati bas lijep prijem. Vazno je da su se fanaticosi izdrkali i vecinu utakmice posvetili Srbiji, Vucicu, grobarima, delijama, cetnicima itd itd a vecina su balavci koji u zivotu nisu sreli cetnike. Sta treba sljedecih 100 godina da sport ubijamo sa tim sranjima i svaku utakmicu drzimo na ivici ekcesa ili nekakvih prekida. Uvijek su najglasniji oni koji rata nisu omirisali.
ljubijankic

#31014 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by ljubijankic »

Ja nisam gledao utakmicu. Da li je bilo nacionalnih ili vjerskih uvreda sa tibina?

I kojih? :-D
Last edited by ljubijankic on 01/12/2025 12:06, edited 1 time in total.
necko_hz

#31015 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by necko_hz »

Još jednom da pohvalim sjajno navijanje naših navijača i adekvatan doček. :thumbup: :bih:

Bravo svima koji su učestvovali. :thumbup:

A kmečavci... će kmečati bez obzira na sve. :mrgreen:
Vjecita_zavrzlama

#31016 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vjecita_zavrzlama »

necko_hz wrote: 01/12/2025 12:05 Još jednom da pohvalim sjajno navijanje naših navijača i adekvatan doček. :thumbup: :bih:

Onda se ne zali sto bosansku srbi i hrvati ne igraju za BIH
Point.

#31017 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

Bodkin wrote: 01/12/2025 11:48
Point. wrote: 01/12/2025 11:41 Evo još jednog koji misli da ima mandat objašnjavat' šta je patriotizam.

Ah.
Ja sam prije mjesec bio na tekmi. Ti ne bi ni da ti u svedsku dodju
Hah smiješan si zaista. Ja šta sam pogledao tekmi repke raznih sportova, ti nisi ni na televizoru. Ako ćemo mjeriti, jel.

I fakat ne razumijem čemu sve ove žalopojke. Prozivali su Vučića, Srbiju i četnike. Nisu svi Srbi četnici bem ga ja.
Niko od njih ne želi dobro BiH. Da su spominjali Srbe i pjevali protiv cijelog naroda, to je već drugi par opanaka i to bi bilo neprihvatljivo.
Last edited by Point. on 01/12/2025 12:17, edited 2 times in total.
Point.

#31018 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

Vjecita_zavrzlama wrote: 01/12/2025 12:08
necko_hz wrote: 01/12/2025 12:05 Još jednom da pohvalim sjajno navijanje naših navijača i adekvatan doček. :thumbup: :bih:

Onda se ne zali sto bosansku srbi i hrvati ne igraju za BIH
Kako ne igraju, igraju. Ne igraju oni što ne žele, pa kad bi im pjevao i pjesme o Draži i topolama na tribinama. Ne budi smiješan.
necko_hz

#31019 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by necko_hz »

Vjecita_zavrzlama wrote: 01/12/2025 12:08Onda se ne zali sto bosansku srbi i hrvati ne igraju za BIH
Uf uf. :lol:

Pošalji Vučiću buket izvinjenja. :mrgreen:
Haris.ba

#31020 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Haris.ba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 01/12/2025 12:08 Onda se ne zali sto bosansku srbi i hrvati ne igraju za BIH
Jedini koji se zali si ti.
sukis

#31021 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sukis »

mirota wrote: 01/12/2025 12:01
sukis wrote: 01/12/2025 11:53

na revansu nece biti orgijanja, jer na te tekme ne dolaze delije i grobari, bice mlako, dolaze tata, mame , djeca, vidjeces...Srbiji je ovo takmicenje tek da prodje, jer igra sa 2. postavom, nema tu interesenata za orgijanje..e da je fudbal druga bi prica bila
Pa tako je trebalo biti, ali ako delije i grobari ignorisu sinoc ono prozivanje to bi onda bio nezapamcen dogadjaj u skorijoj povijesti. :lol: Nece doci samo ako im drzava to zabrani u sto cisto sumnjam.

Meni nije jasan cilj prozivanja navijackih skupina iz Srbije a igras protiv repke te drzave, jedin cilj je da se isprovocira to sto ce se desiti u Srbiji u uzvratu. Glupa glava sinoc to radi a ne navija za svoju repku i tako direktno ucestvuje u stvaranju razdora u samoj momcadi ako ne razdoru onda velikom osjecaju nelagodnosti, indirektno ucestvuje u razdoru buduceg formiranja te iste momcadi, mudra glava daje sve od sebe da sinoc navija iskljucivo za svoju repku i tako zapusi svima usta i nama na forumu i delijama i grobarima i svima koji bi nesto prdili ali nisu dobili razlog za to.
sukis

#31022 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sukis »

Ovaj tvoj komentar cu iskopirati sebi u privatnu prepisku cisto da vidim sta cemo i ja i ti prditi nakon uzvrata u vjerujem pa sigurno da ce biti u Beogradu. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#31023 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Ma tuga, spremili Beograđani poruke mira 5. jula kada se bude igralo, ali sada, pošto smo isti kao i oni, odustali su od te ideje. Nikad mira na Balkanu :(
Haris.ba

#31024 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Haris.ba »

Velkoski wrote: 01/12/2025 12:20 Ma tuga, spremili Beograđani poruke mira 5. jula kada se bude igralo, ali sada, pošto smo isti kao i oni, odustali su od te ideje. Nikad mira na Balkanu :(
Samo da nismo skandirali protiv cetnika.
Malo je falilo da pomirenje padne. :bih:
necko_hz

#31025 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by necko_hz »

sukis wrote: 01/12/2025 12:15Ovaj tvoj komentar cu iskopirati sebi u privatnu prepisku cisto da vidim sta cemo i ja i ti prditi nakon uzvrata u vjerujem pa sigurno da ce biti u Beogradu. :D
:lol:

Istetoviraj ga što se mene tiče. :mrgreen:

To ti može upaliti kod onih koji od njih očekuju nešto dobro.

Takvi obično misle da svojim merhametlukom mogu promijeniti one koji su svoje fašističke stavove davno formirali. :mrgreen:
Post Reply