Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moenx wrote: ↑01/12/2025 02:38
Da li se u jednom renutku navijalo
hajmo delije hajmo grobari hajmo cetnici
Ne u jednom trenutku, nego dobar dio utakmice...Stara pjesma BBB "ajmo delije ajmo grobari ajmo radovci ajmo ćetnici...gdje ste se sakrili?".
Očito izvučena iz naftalina i spremljena kao banger song za ovu utakmicu, vjerovatno kao odgovor na najave da će neki iz istočnog Sarajeva doći na utakmicu.
Atmosfera je bila odlična, bitno da nije bilo nekih ozbiljnijih ekscesa tipa ubacivanja predmeta na parket, gađanja sudija ili protivničkih igrača ili slično A sve ostalo je uobičajen folklor sa ovih prostora. Ja garantujem da ovi na parketu nemaju pojma što se pjeva na tribinama u toku utakmice niti ih to osobito dotiče. Eto oni hvale atmosferu, a u stvari su samo prezadovoljni što su odneli važnu pobjedu...
Sama utakmica nije bila nivo ni prosječnog ABA liga meča, što i ne čudi kad se pogleda koji igrači su igrali na obe strane. Ali to su FIBA kvalifikacije i baš zato je šteta što Bosna nije ovo dobila jer ne bi bilo nikakvo iznenadjenje. Na kraju je utisak da je ponestalo svježine i rješenja s klupe, jer je roster tanak. Nikakvog odgovora smislenog nije bilo ni u odbrani ni u napadu, kad je Alimpijević snizio petorku, sa Tanaskovićem na centru koji je izbacio Atića, ubacio masu slobodnih bacanja i skakao u napadu ko Stipe Šarlija.
shbc wrote: ↑01/12/2025 09:21
Nece svi, ali mozda pokoji i pristane ako sa tribina ne slusa kako ce ga stici metak. Ali nema veze. Vi ste "uspravni Bosnjaci", i kao pravi "uspravni Bosnjaci" se valjajte u blatu sa svinjama
Pa pristaje pokoji, sada i u buducuce.
To o metku sada izmisljas. Ono sto se pjevalo za Balkan nije nista ekstremno. Kao sto rekoh da su pjevali Ubij Srbina, to bi bio nivo Srbije i Srba, ali se to nije pjevalo. Gazi cetnike je bilo najgore, i to od strane navijacke grupe, ne cijele dvorane.'
Pizdite kao da je cijela Skenderija skandirala Ubij Srbina.
Sta bolan izmisljam? Nije se pjevalo "ej cetnici nemojte se kriti, moj vas metak nece promasiti"? Inace melodija je takva da samo jos gusle fale
Nece svi, ali mozda pokoji i pristane ako sa tribina ne slusa kako ce ga stici metak. Ali nema veze. Vi ste "uspravni Bosnjaci", i kao pravi "uspravni Bosnjaci" se valjajte u blatu sa svinjama
To o metku sada izmisljas. Ono sto se pjevalo za Balkan nije nista ekstremno. Kao sto rekoh da su pjevali Ubij Srbina, to bi bio nivo Srbije i Srba, ali se to nije pjevalo. Gazi cetnike je bilo najgore, i to od strane navijacke grupe, ne cijele dvorane.'
Sta bolan izmisljam? Nije se pjevalo "ej cetnici nemojte se kriti, moj vas metak nece promasiti"? Inace melodija je takva da samo jos gusle fale
Odličan stih Vazda mi se sviđala kreativnost navijačkih skupina. Ni ubij Srbina nije loše, neko to samo pjeva, a neko to stvari radi
Nisam to cuo, ali koliko se sjecam to je bilo nesto za Grobare i Delije.
Znaci, Srpski narod niko nije vrijedjao. Pretjerujete!
Ma pisi ti kako ti je cejf. Samo pokazuje kakav si i ko si.
Puna podrska.
Kako bukvalno lazem kada sam te citirao i upravo u dvije recenice Srbi velikim slovom, a Bosnjaci malim slovom. To su neke podsvjesne stvari ocito.
A, ako sam ti naporan - ima foe lista.
Nisam uopste srbin eno ti moji stari postovi gdje pisem protiv komunjara.A ti ako mislis da su svi bosnjaci idtih stavova grdno se varas
Nije podsvjesno nista vec pisem brzo ne razmisljajuci
I ne idi u offtopik dalje tema sportska
Pa kad me vec optuzuje da sam ”anam on” a bio teski sda ovac prije
Moj mitraljez je top banger koji prejako zvuci u navijackom ritmu
Onako navijanje je potpuno bespotrebno i nece donjeti aposlutno nista dobro nama a i nista posebno protivniku. Citavo prvo poluvrijeme nekakva brojanicama o grobarima, delijama, cetnicima a nigdje Bosne i Hercegovine!!!!
Da bilo je tada na Marakani CETNICKO orgijanje ali ponajmanje ljudi iz Srbije mada je i njih bilo a ponajvise kabadahija iz rs-a. Pri tome apsolutno ne mislim da su iz rs-a svi kabadahije ali postoje te nekakve grupe koje odu da se dokazuju po Srbiji kao sto i sada rade kada su protesti.
Ali isto tako prije par godina se igralo evropsko odbojkasko prvenstvo za zene u BG i igrali smo sa Srbijom i ni jednog zvizduka nije bilo nasoj himni niti kakvog poganog navijanja. Mnogi ne shvataju da 90% ovih igraca iz Srbije 1992 godine nije bilo ni rodjeno i zasto onda njih poistovjecivati sa koljacima i zlocincima. Mnogi od njih igraju zajedno sa nasim igracima i nema nikakvih problema. Ali to je bilo uvijek tako kad se na tribinama pojave uvozni navijaci. Oni su uvijk glumili vece patriote od nas koji zmo zauvijek ostali ovdje.
Jednostavno trebaju nam navijaci koji navijaju za BiH a ne protiv protivnika. Vecina tih navijaca se poslije utakmice pokupilo i otislo ili prema zapadu ili svojim sigurnim kucama u FbIH i boli ih kurac za Bosnjake u rs-u koji doduse i mimo ove utakmice imaju velikih problema na pojedinim lokacijama ali ne treba dodatno potpirivati vatru.
Ono sto je krucijalno za ovu utakmciu nisu navijaci nego nasi "profesionalci" koji nisu u stanju da pogode jebena slobodna bacanja i "profesionalci" koji ne shvataju da ne igraju za sebe nego za svoju zemlju i da njihovi glupi gestovi ne nanose stetu njima nego njihovj drzavi.
Jesu nas sudije ostetile na samom kraju i jeste ono bio faul na Castanedi na samom kraju ali koja bi bila korist i da je sviran kad ovaj ne zna pogoditi salobodna.
I da sve te silne zajebane navijace da sutra neko pozove da sruse savez ne bi ih bilo ni na mapi.
Nisam to cuo, ali koliko se sjecam to je bilo nesto za Grobare i Delije.
Znaci, Srpski narod niko nije vrijedjao. Pretjerujete!
Izguglaj "moj mitraljez", nikakve direktne veze sa Delijama i Grobarima.
Nista, gusle u ruke i pjevaj. Na tom nivou, a vala i te melodije je pjesma svakako.
Nista, gusle u ruke i pjevaj. Na tom nivou, a vala i te melodije je pjesma svakako.
veci je problem ko se pronalazi i koga pogađaju ti stihovi to vise govori o osobama ko su i sta su
Sinoc normalno navijanje u Skenderiji moglo je bolje biti al haj stas sad ce nas prati ko nas bre zavadi konzerve ala danijal hadzovic kako smo najgori od sve djece
veci je problem ko se pronalazi i koga pogađaju ti stihovi to vise govori o osobama ko su i sta su
Sinoc normalno navijanje u Skenderiji moglo je bolje biti al haj stas sad ce nas prati ko nas bre zavadi konzerve ala danijal hadzovic kako smo najgori od sve djece
Normala. Sa jedne strane nozevi i zice, sa druge mitraljezi. I jeste jedni za druge. A iste su i melodije
Last edited by shbc on 01/12/2025 09:55, edited 1 time in total.
van Basten wrote: ↑01/12/2025 07:44
Eh kad se swjtim Skenderije protiv Hrvatske, '97 '98, kojs li je tačno bila... To je bila atmosfera za napuniti protivniku gaće. Ovo sinoć je kamilica. Iskreno, očekivao sam i jaču, napetiju. Ali peeviše je celebritiya danas na tribinama da bi znali navijati išta. A ovi koji znaju nemaju neki osjećaj za igru pa furaju svoje pjesme bez praćenja dešavanja na parketu. Kao da je njihov koncert a ne košarkaška utakmica.
Što se tiče utakmice, šteta. Puno se fulalo, Atić je ubio momentum ekipi do kraja, sudije debili...
Normalno kad si imao navijace. Sad imas huligane. Hoce se Srbima napuniti gace kad skandiras o Palestini i Vico pederu 10 puta na utakmici.
Kakve su to prevare od navijaca, vidis po zadnjoj utakmici u Zenici. Najbolja atmosfera zadnjih x godina bez huligana.
geoxx wrote: ↑01/12/2025 08:47
Eno i Vucic zakucao huligane.
A toliko su se potruditi da ispadnu cool i tough. Tugy plaky
Uh, relevantant ti Vučić. Tugy plaky
Idi izvini mu se, možda te potapša po frizuri.
Gospodski im spustio. Huligani se iscetnicali i osli pflegisati u Bausteliju.
Ostalo da im dudlaju ovi tough, komedasemiprilagodjavamo, Bosnjaci cije izljeve snage, kvazi inata i drskosti je neugodno citati jer pucaju iz prazne puske. Toliko ocito.
Last edited by geoxx on 01/12/2025 09:55, edited 1 time in total.
Mislim da navijaci treba da pjevaju svom timu a ne da pjevaju o cetnicima i slicno, ali ako su vec to uradili, ne razumijem ovoliko pretjerivanje i kukanje!
Hrasno spominje neko odbojkasko prvenstvo gdje su bili okej prema BiH, a zaboravlja velicanje Ratka Mladica, VRS na fudbalskim utakmicama. Da ne govorim o Noz, Zica....
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑01/12/2025 07:12
Ok onda ne znam sto cvas cudi i nervira stp samo bosnjaci osjecaju repku svojom.Bosna je specificna bar tu,za Srbiju je lahko 90% Srba a BIH je i muslimanska i srpska i hrvatska(kako ono pise)
Malo si se popravio bio, ali onda opet nesvjesno krene.
Pises Bosnjaci malim slovom, a Srbi i Srbija velikim.
De, barem malo to popravi, ono radi forme.
P.S.
Kada dodju Njemci da igraju smije li se skandirati "gazi naciste"?
"Smije" se svasta nesto skandirati, pa i to. Ne znaci da je uredu.
Ali dobro. Ne ocekuje covjek puno pameti na Balkanu gdje se sve svodi na "a sta su oni radili". Samo nemojte se sutra zaliti kada Bogdanovic i Bogdanovici trce u zagrljaj Srbiji i Hrvatskoj, da tamo igraju. Samo im hranite predrasude i nacionalizam. Na stetu BiH naravno. Komsije i susjedi su zestoko profitirali od tog nacionalizma. Pokupise sve talenata sto imamo, a da nije sa "muslimanskim" imenom i prezimenom.
Ali mi smo pametni i uspravne kicme jer smo pristali da se valjamo u blatu.
Ma šta nam reče, krivi smo mi jel? Bogdanović i Bogdanovići bi izabrali BiH samo da se jednom u 20 godina ne prolomi jedna pjesmica protiv četnika? Komšije i susjedi profitiraju, ne od bošnjačkog mlakog nacionalizma, nego od svog sopstvenog. To je valjda svima jasno.
Malo si se popravio bio, ali onda opet nesvjesno krene.
Pises Bosnjaci malim slovom, a Srbi i Srbija velikim.
De, barem malo to popravi, ono radi forme.
P.S.
Kada dodju Njemci da igraju smije li se skandirati "gazi naciste"?
Ali dobro. Ne ocekuje covjek puno pameti na Balkanu gdje se sve svodi na "a sta su oni radili". Samo nemojte se sutra zaliti kada Bogdanovic i Bogdanovici trce u zagrljaj Srbiji i Hrvatskoj, da tamo igraju. Samo im hranite predrasude i nacionalizam. Na stetu BiH naravno. Komsije i susjedi su zestoko profitirali od tog nacionalizma. Pokupise sve talenata sto imamo, a da nije sa "muslimanskim" imenom i prezimenom.
Ma šta nam reče, krivi smo mi jel? Bogdanović i Bogdanovići bi izabrali BiH samo da se jednom u 20 godina ne prolomi jedna pjesmica protiv četnika? Komšije i susjedi profitiraju, ne od bošnjačkog mlakog nacionalizma, nego od svog sopstvenog. To je valjda svima jasno.
Ti nisi nizasta kriv. Svedjani uredno igraju za Svedsku. Opusti se. Ovdje je prica o BiH
geoxx wrote: ↑01/12/2025 08:47
Eno i Vucic zakucao huligane.
A toliko su se potruditi da ispadnu cool i tough. Tugy plaky
Uh, relevantant ti Vučić. Tugy plaky
Idi izvini mu se, možda te potapša po frizuri.
Gospodski im spustio. Huligani se iscetnicali i osli pflegisati u Bausteliju.
Ostalo da im dudlaju ovi tough, komedasemiprilagodjavamo, Bosnjaci cije izljeve snage, kvazi inata i drskosti je neugodno citati jer pucaju iz prazne puske. Toliko ocito.
Hajde bolan, ne histeriši.
Jesi bio i na jednoj od utakmica? Jesi li bio ikad i na jednoj utakmici?
Jesi li razmišljao o tome da napraviš vlastitu navijačku skupinu, recimo imena Cvjećari Geoxx Crew, prije utakmica obavezno odete u pozorište da se nabrijete i tu pozorišnu atmosferu prenesete na tribinu. Dočekate protivnike, posebno ove koji redovno veličaju rad i viziju ratnih zločinaca koji sada broje dane po haškim kazamatima, sa cvijećem i porcijom ćevapa. Prijedlog samo.
Ti nisi nizasta kriv. Svedjani uredno igraju za Svedsku. Opusti se. Ovdje je prica o BiH
Oo, je li to sve što je ostalo od argumenata?
Šveđani igraju i za BiH, ima i amerikanaca, posebno njemaca. I svi su oni BiH. Isto tako i na tribinama, ima iz svakakvih država a zamisli svi bosanci i hercegovci. Džaba ti ta patetika.
Oo, je li to sve što je ostalo od argumenata?
Šveđani igraju i za BiH, ima i amerikanaca, posebno njemaca. I svi su oni BiH. Isto tako i na tribinama, ima iz svakakvih država a zamisli svi bosanci i hercegovci. Džaba ti ta patetika.
Ljubi bruda
Nema tu argumenata, samo izvini "bruda" ali fakat o ovim temama mogu pricati samo sa Bosancima, Srbima i Hrvatima.
Bodkin wrote: ↑01/12/2025 10:12
Jel se pjevalo protiv cetnika u plavim ili bijelim dresovima? Samo je to bilo zbunjujuce
Bas me cudi što si ti maliciozno izjednačio pojam cetnik i srbin gdje sam srbijanski trener kaze da je atmosfera u Skenderiji bila predobra , al haj uvijek su tu dezurni forumasi otvaraci ociju da izjednace strane i prospu narativ koji nije iskazan
Bodkin wrote: ↑01/12/2025 10:12
Jel se pjevalo protiv cetnika u plavim ili bijelim dresovima? Samo je to bilo zbunjujuce
Bas me cudi što si ti maliciozno izjednačio pojam cetnik i srbin gdje sam srbijanski trener kaze da je atmosfera u Skenderiji bila predobra , al haj uvijek su tu dezurni forumasi otvaraci ociju da izjednace strane i prospu narativ koji nije iskazan
Mozes pricu prosipati djeci. Cuj polupismeni navijaci eto je misle na srbe