Zehran82 wrote: ↑30/10/2025 22:40
teodati wrote: ↑30/10/2025 18:16
Zehran82 wrote: ↑29/10/2025 23:08
pusti to , nego de nam reci ko je najjaci Bog u moru bogova koliko ih vjerujes?
Bog kao uzrok svega samo je jedan, ali Bogovi koji su napravili svemir nisu jedno biće nego množina, to ti i u Bibliji i u Kuranu piše, kad ćeš to konačno shvatiti, jel?
Bog kao uzrok svega samo je jedan, ali Bogovi koji su napravili svemir nisu jedno biće nego množina
ma rokni se ba odmah
jadan ne bio gdje ti pamet osta
BOg je jedan ali nisu jedan nego su mnozina.....kukala ti majka...sta je ovo

pa ti poludi prije vremena druze
Haha, pa ti zbilja ne razumiješ do kraja kada ti netko nešto napiše, eto zadnji puta ti objašnjavam, neću više, garant. Bog kao uzrok svega je jedan, i jedini postoji oduvijek i zauvijek, i nije osobno biće, a Bogovi koji su svemir napravili, ne postoje oduvijek nego su nastali u našem prostor-vremenu (napisao sam više puta i kako su nastali i gdje, neću ponavljati).
Znači ljudi zovu Bogom i uzrok svega, ali i inteligenciju koja je svemir napravila, a to nije isto, uzrok svega je jedan, a inteligencija koja je napravila svemir nije jednina nego množina. Znači ne tvrdim ja da postoji istovremeno i jedan Bog i više Bogova u istom kontekstu, što ti konstantno radiš, već se konteksti u osnovi apsolutno razlikuju, a ti uopće ne razumiješ o čemu ja govorim.
Eto primjera, je li tebe Bog napravio, ili otac i majka, jel? Bog kao uzrok svega je jedan, i sve po tome nastaje, ali Bog nije direktno tebe napravio, nego su te bića koja su nastala od Boga, a to su otac i majka tebe napravili, dakle imaš tu jednog Boga (u kontekstu uzroka svega), i više Bogova (otac i majka u kontekstu bića koja su te zbilja direktno napravila), i zašto zovem i tvog oca i majku Bogovima, pa jer te nije bilo, a oni su te sami napravili, sunčece mu presvetlo, dakle punim pravom ih možeš tako zvati, Bogovima.
Ista stvar je i sa svemirom, jeste jedan uzroke svega, jedan Bog, ali pošto nije osobno biće, nije sam stvarao svemir, nego su to napravila bića koja su prva nastala u našem prostor-vremenu, dakle ta bića su direktno napravila svemir, dakle i zvijezde i planete, i sva materijalna bića, i pravi su Bogovi, ne u kontekstu kao uzrok svega, nego u kontekstu bića koja su direktno napravila sve materijalno.
Ako sada ni ovo nisi shvatio, što i malo dijete može shvatiti, zaboravi, jednom ćeš shvatiti, a dotle vjeruj u što hoćeš, zato to i jeste vjera u što vjeruješ, a ne znanje, e da!