Spuste prednje prozore i nema folijaOptimist wrote: ↑20/10/2025 23:07Kako onda prolaze ovi sa zatamnjenim prednjim?drug_profi wrote: ↑19/10/2025 23:38Zavisi gdje naletis. Najcesce moze bez problema ako nisu prednja stakla zatamnjena.
Nije zar da skidaju pred svaki tehnicki i onda poslije vracaju?
ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
noviclan
#11176 Re: ZOBS
- canvra888
#11177 Re: ZOBS
Ja kad vidim te folije na šajbama, zgadi mi se cijelo auto.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11178 Re: ZOBS
E vidi situaciju
Zaustave lika ima foliju na sajbi
Uzmu mu saobracajnu posalju na vanredni teh
Kazu mu da nastavi da vozi
Kanton sarajevo
Ne znam fkt ima li igdje u modernom svijetu da te policija pusti bez saobraćajne sa evidentno vozilom koje nije teh ispravno, i u tom trenutku nije za cestu
Kanton sarajevo
Ne znam fkt ima li igdje u modernom svijetu da te policija pusti bez saobraćajne sa evidentno vozilom koje nije teh ispravno, i u tom trenutku nije za cestu
-
HelaS
#11179 Re: ZOBS
Policija konačno treba imati tablete ili sličnu opremu i software sa pristupom bazi podataka IDDEEA-inom serveru, pa da prestane sa fizičkom provjerom saobraćajnih i vozačkih dozvola. I da ima pravo na upozorenje, na opomenu ili sličan oblik nepisane kazne vozačima ukoliko su blaže i da to može unijeti u njihove baze, pa ako taj neki vozač načini identičan prekršaj nakon pola sata ili isti dan, onda da bude drastično prekršajno kažnjen.mk ultra wrote: ↑21/10/2025 21:28 E vidi situaciju
Kanton sarajevo![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11180 Re: ZOBS
Kakve to veze ima sa neispravnim vozilom koje je zaustavljeno i poslano na tehnicki?HelaS wrote: ↑21/10/2025 21:36Policija konačno treba imati tablete ili sličnu opremu i software sa pristupom bazi podataka IDDEEA-inom serveru, pa da prestane sa fizičkom provjerom saobraćajnih i vozačkih dozvola. I da ima pravo na upozorenje, na opomenu ili sličan oblik nepisane kazne vozačima ukoliko su blaže i da to može unijeti u njihove baze, pa ako taj neki vozač načini identičan prekršaj nakon pola sata ili isti dan, onda da bude drastično prekršajno kažnjen.mk ultra wrote: ↑21/10/2025 21:28 E vidi situaciju
Kanton sarajevo![]()
-
HelaS
#11181 Re: ZOBS
Ima veze sa saobraćajnom dozvolom vozila kojeg je policajac pustio da ide... Pretjeranim zatamnjenem stakala vozilo nije neispravno za sigurnu vožnjumk ultra wrote: ↑21/10/2025 21:37Kakve to veze ima sa neispravnim vozilom koje je zaustavljeno i poslano na tehnicki?HelaS wrote: ↑21/10/2025 21:36Policija konačno treba imati tablete ili sličnu opremu i software sa pristupom bazi podataka IDDEEA-inom serveru, pa da prestane sa fizičkom provjerom saobraćajnih i vozačkih dozvola. I da ima pravo na upozorenje, na opomenu ili sličan oblik nepisane kazne vozačima ukoliko su blaže i da to može unijeti u njihove baze, pa ako taj neki vozač načini identičan prekršaj nakon pola sata ili isti dan, onda da bude drastično prekršajno kažnjen.mk ultra wrote: ↑21/10/2025 21:28 E vidi situaciju
Kanton sarajevo![]()
- canvra888
#11182 Re: ZOBS
Zar u EU puštaju auto nazad u saobraćaj nakon što su ga isključili iz saobraćaja zbog vanrednog tehničkog pregleda?
- drug_profi
#11183 Re: ZOBS
Kao što ti uzmu vozačku radi 0,3-0,5 alkohola i kažu dođi sutra u stanicu sa priznanicom, a sad vozi kući nisi ti pijan.
-
veselinovic
#11184 Re: ZOBS
HelaS wrote: ↑21/10/2025 21:36Policija konačno treba imati tablete ili sličnu opremu i software sa pristupom bazi podataka IDDEEA-inom serveru, pa da prestane sa fizičkom provjerom saobraćajnih i vozačkih dozvola. I da ima pravo na upozorenje, na opomenu ili sličan oblik nepisane kazne vozačima ukoliko su blaže i da to može unijeti u njihove baze, pa ako taj neki vozač načini identičan prekršaj nakon pola sata ili isti dan, onda da bude drastično prekršajno kažnjen.mk ultra wrote: ↑21/10/2025 21:28 E vidi situaciju
Kanton sarajevo![]()
Pošto policija ne služi povećanju bezbijednosti saobraćaja, i kao pomoć , nego samo , i isključivo samo, kao punjač budžeta od kazni to će se desiti nikad.
PS Volio bih vidjeti statistiku koliko je kazni/upozorenjačrga god, napiisano vozačima šlepera koji naguraju kolonu od x automobila bez želje da stanu i propuste brža vozila.A to je uzrok mnogih nesreća. Broj kazni za oduzimanje prvenstva ( uvaljivanje od KT do običnih raskrsnica), broj kazni za nedavanje žmigavca, broj kazni za temu led svjetla,.... Samo kamere i parkiranje.
-
tokio25
#11185 Re: ZOBS
kako mene nervira ova prica policija tu samo da puni budzet
pa oni i ne kaznjavaju koliko bi trebali kaznjavati
ko je kriv tebi meni petom desetom sto krsimo zakon bilo to brzina parkiranje mobitel ili bilo sta
pa oni i ne kaznjavaju koliko bi trebali kaznjavati
ko je kriv tebi meni petom desetom sto krsimo zakon bilo to brzina parkiranje mobitel ili bilo sta
-
veselinovic
#11186 Re: ZOBS
Nisi pazljivo procitao moj post.
I mene nervira sto policija ne radi nista da napravi reda u saobracaju.
Iz dana u dan je sve gore i gore, a svi se prave mrtvi.
Zmigavac daje pokatkad ne vise od 30% vozaca, a manje od 3% uredno tj svaki put ( cifre su proizvoljne ali ne daleko od istine).
Bahato obilazenje kolone vozila koja zele skrenuti lijevo, a koja stoji na semaforu je uobicajeno - ja to vidim makar 2 puta dnevno.
A njihov vrhunac je da na trik mjestima postave tronozac, ne pored skole, ne u gradu, nego na trik mjestima.
Ili sacekusa na trik mjestu gdje je neko nacrtao punu liniju ( teoreticari zavjere bi rekli da su oni imali prste u tom crtanju) i tu godinama kaznjavaju za preticanje preko pune. Na 200 km puta stoje bas tu mjesecima i ne zapitaju se zasto x vozaca bas tu pretice, jel OK puna ili ima sanse za isprekidanom.
Ima jos koliko hoces primjera.
Pri tome ne mislim na ljude policajce. Ja poznajem vise veoma casnih i postenih ljudi u policiji, ali sistem je takav.
I mene nervira sto policija ne radi nista da napravi reda u saobracaju.
Iz dana u dan je sve gore i gore, a svi se prave mrtvi.
Zmigavac daje pokatkad ne vise od 30% vozaca, a manje od 3% uredno tj svaki put ( cifre su proizvoljne ali ne daleko od istine).
Bahato obilazenje kolone vozila koja zele skrenuti lijevo, a koja stoji na semaforu je uobicajeno - ja to vidim makar 2 puta dnevno.
A njihov vrhunac je da na trik mjestima postave tronozac, ne pored skole, ne u gradu, nego na trik mjestima.
Ili sacekusa na trik mjestu gdje je neko nacrtao punu liniju ( teoreticari zavjere bi rekli da su oni imali prste u tom crtanju) i tu godinama kaznjavaju za preticanje preko pune. Na 200 km puta stoje bas tu mjesecima i ne zapitaju se zasto x vozaca bas tu pretice, jel OK puna ili ima sanse za isprekidanom.
Ima jos koliko hoces primjera.
Pri tome ne mislim na ljude policajce. Ja poznajem vise veoma casnih i postenih ljudi u policiji, ali sistem je takav.
-
tokio25
#11187 Re: ZOBS
cekaj malo kritikujes to sto su postavili tu radar a ne kritikujes vozace koje tu preticu?
ne ganjaju se izmjene tako sto ce xx broj vozila tu krsiti zakon
tu treba neko ko stalno vozi da podnese prijedlog ili sta vec da se izmjeni tu brzina i sl
vidis to je nas problem
mi uvijek kritikujemo drzavu zakone a ne pitamo sta je sa ljudima koji krse te zakone
e jebo te pisali mi kaznu ja parkirao u titovoj
trebaju se zapitati sto tu ljudi parkiraju pa da iscrtaju parking
eto to je tvoj rezon
ne ganjaju se izmjene tako sto ce xx broj vozila tu krsiti zakon
tu treba neko ko stalno vozi da podnese prijedlog ili sta vec da se izmjeni tu brzina i sl
vidis to je nas problem
mi uvijek kritikujemo drzavu zakone a ne pitamo sta je sa ljudima koji krse te zakone
e jebo te pisali mi kaznu ja parkirao u titovoj
trebaju se zapitati sto tu ljudi parkiraju pa da iscrtaju parking
eto to je tvoj rezon
-
SPQR.SA
#11188 Re: ZOBS
Gdje se moze vidjeti provjera kazne za MUP Centar? Imam ovaj IDDEEA digitalni ptpris kad dodje sinoc notifikacija, da imam kaznu od 19.08
-
tokio25
#11189 Re: ZOBS
pa u aplikaciji vidis imas li kaznu
-
grandcherokee
#11190 Re: ZOBS
Pozdrav, iz Sarajeva sam i kupujem auto iz RS. Registrovano je, pa me zanima hocu li mijenjati tablice ili mi ostaju ove sto su na autu vec. Hvala.
-
noviclan
- Laplace
#11193 Re: ZOBS
Ovo je najveći problem kod vožnje u BiH i susjedstvu - oprezu u vožnji se ne pridaje dovoljno velika pažnja. Previše vozači srljaju i provode nekakvu silu.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#11194 Re: ZOBS
Da li kamera kod RTV doma radi, tj. da li registruje prolaz kroz crveno svjetlo? Naime, jutros stojimo na semaforu, čekamo zeleno ali saobraćajni policajac maše da se krene i naravno svi smo krenuli. Osta mi upitnik iznad glave, da li sam trebao čekati zeleno ili kamera nije aktivna u jutarnjim gužvama što mi i ima neke logike. Alk, kako kažu, gdje prestaje logika tu počinje BiH.
-
tokio25
#11195 Re: ZOBS
i ako je slikala vjerovatno se u sve kazne od lupam 8 sato do 9 dok je policajac bio tu ne salju vozacima nego se opravdaju ili kako vec to ide
-
noviclan
#11196 Re: ZOBS
Kad je saobracajac u raskrsnici sva pravila prestaju, saobracajac je glavni dole ili gore na otoci prema gradu gdje ima kamera redovno piste na crveno raja se necka a ne bi trebalasuad-sarajevo wrote: ↑30/10/2025 19:28 Da li kamera kod RTV doma radi, tj. da li registruje prolaz kroz crveno svjetlo? Naime, jutros stojimo na semaforu, čekamo zeleno ali saobraćajni policajac maše da se krene i naravno svi smo krenuli. Osta mi upitnik iznad glave, da li sam trebao čekati zeleno ili kamera nije aktivna u jutarnjim gužvama što mi i ima neke logike. Alk, kako kažu, gdje prestaje logika tu počinje BiH.
- Laplace
#11197 Re: ZOBS
Pretpostavljam da je to kolegi jasno, ali da ga zanima sljedeće: postupiš po naredbi policajca a kamera snimi prolazak kroz crveno. Dakle, tehničko pitanje: da li obustave snimanje prolazaka kroz crveno dok raskrsnicu reguliše saobraćajni policajac? Znajući naše ljude, nije sigurno da je neko mislio na te detalje (mada, valjda bi se ljudi žalili kada bi im stizale kazne).noviclan wrote: ↑30/10/2025 19:39Kad je saobracajac u raskrsnici sva pravila prestaju, saobracajac je glavni dole ili gore na otoci prema gradu gdje ima kamera redovno piste na crveno raja se necka a ne bi trebalasuad-sarajevo wrote: ↑30/10/2025 19:28 Da li kamera kod RTV doma radi, tj. da li registruje prolaz kroz crveno svjetlo? Naime, jutros stojimo na semaforu, čekamo zeleno ali saobraćajni policajac maše da se krene i naravno svi smo krenuli. Osta mi upitnik iznad glave, da li sam trebao čekati zeleno ili kamera nije aktivna u jutarnjim gužvama što mi i ima neke logike. Alk, kako kažu, gdje prestaje logika tu počinje BiH.
-
azdralovic
#11198 Re: ZOBS
ne obustave... ali kad te kamera uslika vidi se saobracajac takodjerLaplace wrote: ↑31/10/2025 07:57Pretpostavljam da je to kolegi jasno, ali da ga zanima sljedeće: postupiš po naredbi policajca a kamera snimi prolazak kroz crveno. Dakle, tehničko pitanje: da li obustave snimanje prolazaka kroz crveno dok raskrsnicu reguliše saobraćajni policajac? Znajući naše ljude, nije sigurno da je neko mislio na te detalje (mada, valjda bi se ljudi žalili kada bi im stizale kazne).noviclan wrote: ↑30/10/2025 19:39Kad je saobracajac u raskrsnici sva pravila prestaju, saobracajac je glavni dole ili gore na otoci prema gradu gdje ima kamera redovno piste na crveno raja se necka a ne bi trebalasuad-sarajevo wrote: ↑30/10/2025 19:28 Da li kamera kod RTV doma radi, tj. da li registruje prolaz kroz crveno svjetlo? Naime, jutros stojimo na semaforu, čekamo zeleno ali saobraćajni policajac maše da se krene i naravno svi smo krenuli. Osta mi upitnik iznad glave, da li sam trebao čekati zeleno ili kamera nije aktivna u jutarnjim gužvama što mi i ima neke logike. Alk, kako kažu, gdje prestaje logika tu počinje BiH.
- drug_profi
#11199 Re: ZOBS
Jednom prilikom su raščiščavali pravac od aerodroma do grada radi neke delagacije koja dolazi i sve su nas na Otoci propuštali kroz raskršće da se maknemo što prije.
Kamera slika rafalno, ubi onaj blic, ne znam kako nije pregorila...
Nije stiglo nikad ništa na adresu.
Kamera slika rafalno, ubi onaj blic, ne znam kako nije pregorila...
Nije stiglo nikad ništa na adresu.
- kabal1337
#11200 Re: ZOBS
nikad mi kazna nije stigla gdje je policajac regulisao saobracaj u raskrsniciLaplace wrote: ↑31/10/2025 07:57Pretpostavljam da je to kolegi jasno, ali da ga zanima sljedeće: postupiš po naredbi policajca a kamera snimi prolazak kroz crveno. Dakle, tehničko pitanje: da li obustave snimanje prolazaka kroz crveno dok raskrsnicu reguliše saobraćajni policajac? Znajući naše ljude, nije sigurno da je neko mislio na te detalje (mada, valjda bi se ljudi žalili kada bi im stizale kazne).noviclan wrote: ↑30/10/2025 19:39Kad je saobracajac u raskrsnici sva pravila prestaju, saobracajac je glavni dole ili gore na otoci prema gradu gdje ima kamera redovno piste na crveno raja se necka a ne bi trebalasuad-sarajevo wrote: ↑30/10/2025 19:28 Da li kamera kod RTV doma radi, tj. da li registruje prolaz kroz crveno svjetlo? Naime, jutros stojimo na semaforu, čekamo zeleno ali saobraćajni policajac maše da se krene i naravno svi smo krenuli. Osta mi upitnik iznad glave, da li sam trebao čekati zeleno ili kamera nije aktivna u jutarnjim gužvama što mi i ima neke logike. Alk, kako kažu, gdje prestaje logika tu počinje BiH.