Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Diso+79 wrote: ↑03/09/2025 10:28
Pozz ekipa ima li neko iskustva i dali neko zna koliko puta u godini dana vlasnik može vaditi probne tablice na vozilo?
Patrola, presretač... ko ti provjeri tablice taj će ti naplatiti na licu mjesta ili oduzeti vozilo dok ne doneseš potvrdu da si platio.
Ako imaš BH vozačku, onda će ti izdati nalog kao građaninu BH, bez oduzimanja vozila.
drug_profi wrote: ↑30/09/2025 11:09
Patrola, presretač... ko ti provjeri tablice taj će ti naplatiti na licu mjesta ili oduzeti vozilo dok ne doneseš potvrdu da si platio.
Ako imaš BH vozačku, onda će ti izdati nalog kao građaninu BH, bez oduzimanja vozila.
Vrijedi li ono pola ako odmah platis ? : )
25 preko je oduzimanje i vozacke na mjeesec … ali pretpostavljam meni to ne vrijedi jer ne mogu stranu uzeti
25 preko je oduzimanje i vozacke na mjeesec … ali pretpostavljam meni to ne vrijedi jer ne mogu stranu uzeti
Mislim da važi i za strance to 50%, ali nisam siguran.
Ima opcija da se izda zabrana upravljanja na teritoriji BiH. Nema oduzimanja, ali ima evidencija, pa ti dođe isto ako te zaustave u tom roku opet.
Mislim da važi i za strance to 50%, ali nisam siguran.
Ima opcija da se izda zabrana upravljanja na teritoriji BiH. Nema oduzimanja, ali ima evidencija, pa ti dođe isto ako te zaustave u tom roku opet.
Onda kazem da je zena vozila
Pitanje je kad mogu u mup otici … koliko treba da to provedu
Ima državni zakon koji kaže 12 mjeseci, a ima federalni koji kaže 24 mjeseca.
ja jbg ne znam koji je stariji.
Po meni je državni, ali me ne bi čudilo da je važniji onaj nižeg nivoa vlasti.
Trebao bi da vazi Zakon o prekrsajima BiH,jer je ZOBS zakon BiH.
Član 1
(Predmet Zakona)
Ovim Zakonom propisuje se postupanje ovlašćenih organa u Bosni i Hercegovini kada odlučuju o prekršajima propisanim zakonima i drugim propisima institucija Bosne i Hercegovine i nadležnost i postupanje sudova u Federaciji Bosne i Hercegovine, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: sudovi), radi odlučivanja o prekršajima propisanim zakonima i drugim propisima institucija Bosne i Hercegovine.
Pa onda treba na sud ići i izjaviti zastaru i pozvati se na ZOOBS i Zakon o prekršajima BiH.
E sad kome se to da i isplati.
A mogu te i povaliti sa nečim za što nisi čuo. Neka odluka Ustavnog suda ili sl.
drug_profi wrote: ↑02/10/2025 14:55
Pa onda treba na sud ići i izjaviti zastaru i pozvati se na ZOOBS i Zakon o prekršajima BiH.
E sad kome se to da i isplati.
A mogu te i povaliti sa nečim za što nisi čuo. Neka odluka Ustavnog suda ili sl.
Pa ako je kazna 50/2 KM, ne bih se ni ja peglao sa sudom. Ako je oduzimanje vozačke, onda nema dileme.
veselinovic wrote: ↑02/10/2025 14:19
Član 1
(Predmet Zakona)
Ovim Zakonom propisuje se postupanje ovlašćenih organa u Bosni i Hercegovini kada odlučuju o prekršajima propisanim zakonima i drugim propisima institucija Bosne i Hercegovine i nadležnost i postupanje sudova u Federaciji Bosne i Hercegovine, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: sudovi), radi odlučivanja o prekršajima propisanim zakonima i drugim propisima institucija Bosne i Hercegovine.
Jest, ali onda imaš ovo:
Član 8
(1) Postupajući po prekršajima propisanim zakonom ili drugim propisom Bosne i Hercegovine,
sudovi primjenjuju odgovarajući zakon o prekršajima koji je u primjeni u Federaciji Bosne i
Hercegovine, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine, te primjenjuju
materijalno-pravne propise i krivične odredbe zakona ili propisa Bosne i Hercegovine koji
propisuju prekršaj.
A po Zakonu o prekršajima FBiH, zastara je 2 godine.
veselinovic wrote: ↑02/10/2025 14:19
Spoiler
Show
Član 1
(Predmet Zakona)
Da je tako sudska odlučivanja vodila bi se u Kraljice Jelene i sudska taksa ne bi bila 20 KM