nepass1 wrote: ↑20/10/2025 09:31
konami666 wrote: ↑19/10/2025 18:49
Nikakva zabrana, slobodno ti vozi ali ćeš onda i platiti. Ulazak u uži centar grada tipa 10KM u periodu od 07:00-09:00, 7KM 09:00-15:00 i onda opet 15:00-17:00 7KM i iza 17-19 da bude 10KM. I onda posebna tarifa iza 19. I to treba naplaćivati svaki ulazak i izlazak.
I kako ces ici u sg? Grasom? Ja stvarno ne znam udjete li vi ikad u trolu ili tramvaj? Pa to se lomi od naroda. Treca stanica na dobrinji i trola vec puna, jedva udjes. Na drveniji je vec puna, na skenderiji jedva udjes ako udjes.
Jednostavno nema kapaciteta gras. Ili da nastiklaju da trola ide svakih 5min? Opet bi imao havariju u saobracaju, a nema ni toliko trola i tramvaja.
Desavalo mi se da u komercijali nema mjesta za sjesti vec na onoj stanici kod prvog kruznog na dobrinji.
Jos ja se vozim ranije prije spice. Mogu samo zamisliti kako je to u 7-7:30 ujutro ili u 16h
Tako da ne serite sa tim zabranama
I da GRAS ima kapacitet, da svi idemo GRAS-om, da se u cijelom KS skroz ukine motorni saobraćaj, znači nema niti jednog automobila na drumu, to će smanjiti zagađenje maksimalno 25%. Znači SVE da stane, a to se nikada neće desiti. A šta je sa onih 75-80% ostalih zagađivača?
Elem, zabranilo bi ili ograničilo saobraćaj u užem centru? OK.
I misliš što ćeš zabraniti ili ograničiti saobraćaj u užem centru da ćeš time nešto postići što se tiče zagađenja? Nećeš. Samo ćeš izmjestiti saobraćaj zapadno ali zagađenje ostaje, neće nestati, i dalje ćeš se trovati, isto kao i ja na Alipašinom.
Za početak, što se saobraćaja tiče...
Da tehnički rade svoj posao i da se iz saobraćaja isključe sva vozila koja ne zadovoljavaju propisane norme.
EGR, DPF, katalizatori, lambde, ovo-ono, sve eliminisati i dovesti u red.
Adaptivno upravljanje saobraćajem, ubrzati protok, što manje nebuloza.
Provjera kvaliteta goriva na pumpama.
Policija da počne da radi posao redovno a ne stihijski i da se striktno provodi zakon kada je u pitanju okupacija trotoara i nepravilno parkiranje, za svakog isto, bez iznimke.
To je što se tiče saobraćaja, dopunite me ili ispravite ako sam šta izostavio ili pogriješio.
A što se tiče onih 75-80%...o tome u nastavku