moraš pogledati ZK izvatke
Ali za 75 kvadrata u Novom Sarajevu se 2022 lako moglo dobiti 4000 po kvadratu, tako da ne vidim šta je problem sa lokacijom.
Sigurno nije bio “u izvornom stanju”drug_profi wrote: ↑23/09/2025 16:44moraš pogledati ZK izvatke
Ali za 75 kvadrata u Novom Sarajevu se 2022 lako moglo dobiti 4000 po kvadratu, tako da ne vidim šta je problem sa lokacijom.
A za korupciju i ratno profiterstvo kažu : “Ja, i?”ultima_palabra wrote: ↑23/09/2025 16:56 Zamisli ima stan i vikendicu, a jos je i posudila sako od kolege. Uaaaaa
Ovo "Nije valjda da se ne razmislja o potencijalnim eventualnostima koje se mogu desiti", ima baš ono onako .... ehmm, .... malo dvosmislen kontekst.Chloe wrote: ↑23/09/2025 14:07.. fakat. Zanimljiva primjedba ...
![]()
Ne vjerujem da Sabina ide Ryanairom. Ide Lufthansom, prva ili biznis klasa. A tada joj je ručni prtljag dvije torbe.
Dragi Hakize, ne moras mi ovo stavljati. Kolikogod da je kg dopusteno, sa rucnim prtljagom treba da si brz ili ti ga mobilan. Da nije tezak. Niko, osim avanturista sa ruksacima, ne unosi u avion 8kg. Rucni prtljag je rucni prtljag. Ona je, eventualno, mogla imati sako na sebi i pitanje-zasto nije? citava diskusija je apsurdna.Hakiz wrote: ↑23/09/2025 19:31Ne vjerujem da Sabina ide Ryanairom. Ide Lufthansom, prva ili biznis klasa. A tada joj je ručni prtljag dvije torbe.
Kaže na web stranici Lufthanse:
Economy
1 item of carry-on baggage
max. 8 kg
max. 55 x 40 x 23 cm
1 personal item
max. 40 x 30 x 15 cm
Premium Economy
1 item of carry-on baggage
max. 8 kg
max. 55 x 40 x 23 cm
1 personal item
max. 40 x 30 x 15 cm
Business
2 items of carry-on baggage
max. 8 kg
max. 55 x 40 x 23 cm
1 personal item
max. 40 x 30 x 15 cm
First
2 items of carry-on baggage
max. 8 kg
max. 55 x 40 x 23 cm
1 personal item
max. 40 x 30 x 15 cm
Nema ona problem sa pakovanjem sakoa, sigurno. Može ga zaboraviti, ali nema problem da ga spakuje ako ne zaboravi. Ne brini.
Pogužvaš odjeću u putu, treba se presvući, nećeš na sastanak izgledajući kao da te je krava žvakalamoimoi wrote: ↑23/09/2025 20:31 Kupuju oni koji idu na odmor i imaju vremena da vrsljaju po gradu. Kada ides sluzbeno.. ides ravno u hotel..nemas vremena jer se pripremas za sastanke. Bukiras najblizi hotel gdje sastancis.. Kao sto si i sam rekao.. u rucni prtljag elektronika i osnovno sto mozes unjeti sa sobom.
Podrazumjeva se da na sluzbeni put ne putujes u trenerci.
Styling wrote: ↑23/09/2025 11:42Valjda se ode pa se kupi neki sako ili prikladna haljina, a ne posudjuje se od kolega. Primanja su dovoljna da se moze podnijeti taj trosak bez problema.ultima_palabra wrote: ↑23/09/2025 00:38Sta je primitivno u posudjivanju sakoa? Nepredvidjena situacija i snalazis se kako znas.
Doduse vi iz SDFA bi obnovili ormar na racun drzavnog budzeta.
Aaauuuh, kada sam malo proguglao ispade da je ovo jos tragicnije.Chloe wrote: ↑23/09/2025 10:14Pretjeruješ ...Danguba wrote: ↑23/09/2025 01:14 Ozbiljno.
Ja od sina ne mogu neku jaknu ili trenerku da obučem a od polupoznate osobe, nikako.
Ne mogu da vjerujem da nije mogla naći butik i nešto privremeno kupiti nego od nekoga prositi i zasukati rukave.
Neke stvari nemaju opravdanje.
...i svu logistiku ima na raspolaganju.i apsolutno, bar meni, nije nešto po čemu bih procjenjivala nekog.
Posalji budalu u svijet.Naime, njen kofer nije stigao na aerodromu, a stvar je dodatno zakomplikovana činjenicom da je bila u trenerci.
- Naravno da će vam se kofer izgubiti onda kada prvi put u životu putujete u trenerci. Čekala na aerodromu satima naredni let iz Frankfurta, kofer nije stigao. Nema veze, završila fenomenalnu knjigu. Sinoć, noć pred sjednicu Monitoring komiteta Vijeća Evrope na kom trebam da govorim o integritetu izbora u BiH, izbornim krađama i rezultatima u RS-u, stidljivo pišem kolegi iz protokola - ima li možda sako koji bi mi mogao posuditi za ujutro? Na ofingeru nosi njegov sako, košulju, probam u lobiju hotela, gledam u recepcionerku za znak odobravanja, napisala je članica Naše stranke uz fotografiju na kojoj pozira u muškom sakou u liftu.