Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa sad im je vrijeme za izbacivanja u svim srankama jer ide pozicioniranje na listama pojedinaca i interesnih grupica...ne zaboravimo da je to esencijalno mjerilo principa i vrijednosti u našoj politici
ne ostvare li se ambicije ide ovakvo principijelno neslaganje sa politikama sa baš ovakvim neodređenim uzrocima i krivcima
mislim da se isti proces dešava i u SDA Centar..i biće još toga do proljeća
ps
@DebelinJoe što te liferovaše, ako nije problem...kome li si smetao?
Šmidtovim izmjenama Izbornog zakonom liste su baš zatvorene i vjerujem da je sad neslaganja, guranja, nametanja unutar svih stranki prisutno i više nego prije.
U oktobru će biti održan i Kongres Naše stranke. Već se zna da će Sabina Čudić, magistrica demokratije, biti jedinina kandidatkinja za predsjednicu. Demokratski. Njoj je, veli, žao što je tako – i tu se priča završava. Gdje je demokratija u NS, zašto nema više kandidata, zašto su neki bitni članovi napustili NS? O tome nećete čitati.
Kao što niste čitali ni o stambeno-građevinskim poduhvatima buduće predsjednice NS. Ćudićka je na kupovinu stana u Sarajevu, te kuće i imanja u Počitelju investirala skoro 700.000 KM za manje od dvije godine. Odakle lova? Kako izgeda kuća u Hercegovini za koju ona tvrdi da je "ruševna kamena kuća"? Je li iko od novinara otišao da provjeri? Je li iko provjerio njenu tvrdnju da je do većine novca došlo kreditima? Svi bitni podaci o imovini i načinu njenog stjecanja osobe koja će biti na čelu jedna od trenutno vladajućih stranaka, jednostavno bi morali biti izazivati interes medija.
Kako već piše u članku koji sam linkala, a vrlo dobro se i sama sjećam, Bakir je razapet zbog iste situacije.
Drago mi je da su se ovi tvoji ovoliko zabavili Našom strankom.
To znači da je uloga NS u dešavanjima u BiH puno bitnija, nego što botovi u svojim komentarima nastoje prikazati.
Ako je halabuka koja se diže od strane drugih, pa i upisi "botova",
mjerilo vrijednosti, bitnosti onda prizanjete da su SDA i Bakir na tronu ...
Šmidtovim izmjenama Izbornog zakonom liste su baš zatvorene i vjerujem da je sad neslaganja, guranja, nametanja unutar svih stranki prisutno i više nego prije.
drug_profi wrote: ↑22/09/2025 14:38
Hajmo malo razmisliti o prihodima gospođe pa onda razmisliti jel moguće da je dobila toliki kredit.
Ja mislim da jeste.
Jer sa prihodima od 2500 bez problema dobijete 200K, a gospođa vjerujem prihoduje mjesečno 6K ili više, plus bračni drug.
Bakira treba razapeti jer svi znamo za "jedna vreća za mog Bakira..." i znamo da je ta familija opljačkala narod i zemlju, ali nažalost dokazi su zakopani.
Čudićki nek istraže porijeklo i nek utvrde ako ima šta sumnjivo, ali ni u anegdoti ne može u istu priču sa Bakirom.
Dotle je ovo tapkanje u mraku, ne bi li se na nešto naletilo.
SDFA i Fahro u svom standardnom modusu klevete.
Hajmo malo razmisliti o prihodima gospođe pa onda razmisliti jel moguće da je dobila toliki kredit.
Ja mislim da jeste.
Jer sa prihodima od 2500 bez problema dobijete 200K, a gospođa vjerujem prihoduje mjesečno 6K ili više, plus bračni drug.
Bakira treba razapeti jer svi znamo za "jedna vreća za mog Bakira..." i znamo da je ta familija opljačkala narod i zemlju, ali nažalost dokazi su zakopani.
Čudićki nek istraže porijeklo i nek utvrde ako ima šta sumnjivo, ali ni u anegdoti ne može u istu priču sa Bakirom.
Dakle oko 230K kredita ona i muž, njeni prihodi oko 7000 mjesecno, muzevi nisu poznati.
Kupovina stana od 430K na kredit, kupovina kuce u pocitelju zajedno sa bratovom suprugom 1/2 dakle njen dio kuce placen 100K.
530K kupovine nekretina, 230K kredita ukupno. Vjerovatno su imali ranije neku nekretninu jer je stan kupljen tek 2022.
Zapravo, na imovinskom kartonu iz 2018 je prijavljen stan 72 kvadrata.
I eto sve je jasno.
A kod Izetbegovića pare rastu u saksijama izgleda....
Ja mislim da jeste.
Bakir je normalni građanin od 2022. Ne mora nikom podnositi račune. Apdejtovaće ako se kandidira na izborima. Ili, ako pobjedi. Ne znam kakva su izborna pravila.
Osmi Socrates wrote: ↑22/09/2025 17:06
Bakir je normalni građanin od 2022. Ne mora nikom podnositi račune. Apdejtovaće ako se kandidira na izborima. Ili, ako pobjedi. Ne znam kakva su izborna pravila.
Osmi Socrates wrote: ↑22/09/2025 14:45
Bakir je predsjednik bilo čega, pa i izdajničke stranke, samo zbog oca.
Ne možeš ga porediti sa Sabinom.
A Sabina je uradila konkretno ŠTA za 36 mjeseci zastupničkih mandata (kanton/Federacija/država) koji su nas koštali 5.000 netto plus sve ostalo mjesečno (dakle 180.000 netto plus sve ostalo za tri mandata) da uljudi , evropeizira i dekorumpira Bakirovo i naslijeđe njegovog oca ?
Ali konkretno molim te , povremena "saopćenja" između dva premještanja s guza na guz u 12 godina nisu ništa konkretno.
Pogotovo što je Sabina dio izvršne vlasti u novom mandatu FBiH i države i gotovo tri godine ranije u vladama Kantona Sarajevo ?
ako je istina da je ona pokrenula ovo sa dodikom
ona ne treba prstom mrdnuti iducih 30 godina vise ce uraditi tj uradila je nego svi politicari u zadnjih 30 godina
Osmi Socrates wrote: ↑22/09/2025 17:41
Naravno da je istina, ali ni to nikome nije dovoljno. Mora biti i bezobrazna i da se dere k'o čobanka sa brda na brdo.
Imajući sve to u vidu, što se mene tiče, dovoljno je da je koherentna kao što jeste.
S obzirom kakvi su vam papani na vlasti već 35 godina, ona je dobrodošlo osvježenje.
Sto.? Meni je bio dobar onaj vas prosli, a i ovaj sto ga onomadne izabraste ne cini mi se los. Doduse, ti Imas vise informacija...
tokio25 wrote: ↑22/09/2025 17:24
ako je istina da je ona pokrenula ovo sa dodikom
ona ne treba prstom mrdnuti iducih 30 godina vise ce uraditi tj uradila je nego svi politicari u zadnjih 30 godina
Osmi Socrates wrote: ↑22/09/2025 22:06
Možda je problem što ljudi smatraju arogantnim svakog ko je koherentan i ko se ne dere k'o čoban s brda na brdo. Da ne koristim teže riječi.
Ma samo brzo razmišlja i reprodukuje rječima, dok Bakir dok smisli rečenicu treba mu 5 minuta, i konta da je rekao nešto mudro, a ono neka glupost. Inteligentnija je, što i nije teško pored ovih tupana.
U oktobru će biti održan i Kongres Naše stranke. Već se zna da će Sabina Čudić, magistrica demokratije, biti jedinina kandidatkinja za predsjednicu. Demokratski. Njoj je, veli, žao što je tako – i tu se priča završava. Gdje je demokratija u NS, zašto nema više kandidata, zašto su neki bitni članovi napustili NS? O tome nećete čitati.
Kao što niste čitali ni o stambeno-građevinskim poduhvatima buduće predsjednice NS. Ćudićka je na kupovinu stana u Sarajevu, te kuće i imanja u Počitelju investirala skoro 700.000 KM za manje od dvije godine. Odakle lova? Kako izgeda kuća u Hercegovini za koju ona tvrdi da je "ruševna kamena kuća"? Je li iko od novinara otišao da provjeri? Je li iko provjerio njenu tvrdnju da je do većine novca došlo kreditima? Svi bitni podaci o imovini i načinu njenog stjecanja osobe koja će biti na čelu jedna od trenutno vladajućih stranaka, jednostavno bi morali biti izazivati interes medija.
Kako već piše u članku koji sam linkala, a vrlo dobro se i sama sjećam, Bakir je razapet zbog iste situacije.
To ona Sabina sto krene za Brisel pa joj se zagubi prtljag i ona posudi sako od nekoga da se sutradan pojavi u parlamentu EU.
To ona Sabina sto krene za Brisel pa joj se zagubi prtljag i ona posudi sako od nekoga da se sutradan pojavi u parlamentu EU.
Ne kontam, tebi nikad nije aviokompanija izgubila prtljag?