Naša stranka

Post Reply
Chloe
Photo mod

#3351 Re: Naša stranka

Post by Chloe »

Seawolf wrote: 22/09/2025 14:33
Spoiler
Show
Chloe wrote: 22/09/2025 14:19
JoseMujica wrote: 22/09/2025 13:59
Spoiler
Show
pa sad im je vrijeme za izbacivanja u svim srankama jer ide pozicioniranje na listama pojedinaca i interesnih grupica...ne zaboravimo da je to esencijalno mjerilo principa i vrijednosti u našoj politici :evil:

ne ostvare li se ambicije ide ovakvo principijelno neslaganje sa politikama sa baš ovakvim neodređenim uzrocima i krivcima

mislim da se isti proces dešava i u SDA Centar..i biće još toga do proljeća

ps

@DebelinJoe što te liferovaše, ako nije problem...kome li si smetao?
Šmidtovim izmjenama Izbornog zakonom liste su baš zatvorene i vjerujem da je sad neslaganja, guranja, nametanja unutar svih stranki prisutno i više nego prije. :-)

Zanimljiv članak na Stavu

https://stav.ba/vijest/dvostruki-arsini ... d29f7ffadb

a za ovu temu izdvajam
U oktobru će biti održan i Kongres Naše stranke. Već se zna da će Sabina Čudić, magistrica demokratije, biti jedinina kandidatkinja za predsjednicu. Demokratski. Njoj je, veli, žao što je tako – i tu se priča završava. Gdje je demokratija u NS, zašto nema više kandidata, zašto su neki bitni članovi napustili NS? O tome nećete čitati.

Kao što niste čitali ni o stambeno-građevinskim poduhvatima buduće predsjednice NS. Ćudićka je na kupovinu stana u Sarajevu, te kuće i imanja u Počitelju investirala skoro 700.000 KM za manje od dvije godine. Odakle lova? Kako izgeda kuća u Hercegovini za koju ona tvrdi da je "ruševna kamena kuća"? Je li iko od novinara otišao da provjeri? Je li iko provjerio njenu tvrdnju da je do većine novca došlo kreditima? Svi bitni podaci o imovini i načinu njenog stjecanja osobe koja će biti na čelu jedna od trenutno vladajućih stranaka, jednostavno bi morali biti izazivati interes medija.
Kako već piše u članku koji sam linkala, a vrlo dobro se i sama sjećam, Bakir je razapet zbog iste situacije. :-)
Drago mi je da su se ovi tvoji ovoliko zabavili Našom strankom.

To znači da je uloga NS u dešavanjima u BiH puno bitnija, nego što botovi u svojim komentarima nastoje prikazati.
Ako je halabuka koja se diže od strane drugih, pa i upisi "botova",
mjerilo vrijednosti, bitnosti onda prizanjete da su SDA i Bakir na tronu ... :D
Seawolf

#3352 Re: Naša stranka

Post by Seawolf »

Chloe wrote: 22/09/2025 14:39
Seawolf wrote: 22/09/2025 14:33
Spoiler
Show

Šmidtovim izmjenama Izbornog zakonom liste su baš zatvorene i vjerujem da je sad neslaganja, guranja, nametanja unutar svih stranki prisutno i više nego prije. :-)

a za ovu temu izdvajam

Kako već piše u članku koji sam linkala, a vrlo dobro se i sama sjećam, Bakir je razapet zbog iste situacije. :-)
Drago mi je da su se ovi tvoji ovoliko zabavili Našom strankom.

To znači da je uloga NS u dešavanjima u BiH puno bitnija, nego što botovi u svojim komentarima nastoje prikazati.
Ako je halabuka koja se diže od strane drugih, pa i upisi "botova",
mjerilo vrijednosti, bitnosti onda prizanjete da su SDA i Bakir na tronu ... :D
Bakir je na mjestu gdje "There can be only one".
Osmi Socrates

#3353 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

Bakir je predsjednik bilo čega, pa i izdajničke stranke, samo zbog oca.

Ne možeš ga porediti sa Sabinom.
vernes81

#3354 Re: Naša stranka

Post by vernes81 »

Al cuj price ista situacija, pitaj Semsu Mehmedovica kako izgleda kandidovanje za predsjednika u sda.
stric

#3355 Re: Naša stranka

Post by stric »

drug_profi wrote: 22/09/2025 14:38 Hajmo malo razmisliti o prihodima gospođe pa onda razmisliti jel moguće da je dobila toliki kredit.
Ja mislim da jeste.
Jer sa prihodima od 2500 bez problema dobijete 200K, a gospođa vjerujem prihoduje mjesečno 6K ili više, plus bračni drug.

Bakira treba razapeti jer svi znamo za "jedna vreća za mog Bakira..." i znamo da je ta familija opljačkala narod i zemlju, ali nažalost dokazi su zakopani.

Čudićki nek istraže porijeklo i nek utvrde ako ima šta sumnjivo, ali ni u anegdoti ne može u istu priču sa Bakirom.
Dotle je ovo tapkanje u mraku, ne bi li se na nešto naletilo.
SDFA i Fahro u svom standardnom modusu klevete.
sve se mora prijaviti:
stric :bih:

https://imovinapoliticara.cin.ba/politi ... ina-cudic/
https://imovinapoliticara.cin.ba/politi ... etbegovic/
drug_profi

#3356 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

stric wrote: 22/09/2025 15:42
drug_profi wrote: 22/09/2025 14:38 Hajmo malo razmisliti o prihodima gospođe pa onda razmisliti jel moguće da je dobila toliki kredit.
Ja mislim da jeste.
Jer sa prihodima od 2500 bez problema dobijete 200K, a gospođa vjerujem prihoduje mjesečno 6K ili više, plus bračni drug.

Bakira treba razapeti jer svi znamo za "jedna vreća za mog Bakira..." i znamo da je ta familija opljačkala narod i zemlju, ali nažalost dokazi su zakopani.

Čudićki nek istraže porijeklo i nek utvrde ako ima šta sumnjivo, ali ni u anegdoti ne može u istu priču sa Bakirom.
sve se mora prijaviti:

Dakle oko 230K kredita ona i muž, njeni prihodi oko 7000 mjesecno, muzevi nisu poznati.
Kupovina stana od 430K na kredit, kupovina kuce u pocitelju zajedno sa bratovom suprugom 1/2 dakle njen dio kuce placen 100K.
530K kupovine nekretina, 230K kredita ukupno. Vjerovatno su imali ranije neku nekretninu jer je stan kupljen tek 2022.
Zapravo, na imovinskom kartonu iz 2018 je prijavljen stan 72 kvadrata.
I eto sve je jasno.

A kod Izetbegovića pare rastu u saksijama izgleda....
Seawolf

#3357 Re: Naša stranka

Post by Seawolf »

stric wrote: 22/09/2025 15:42
Ja mislim da jeste.

sve se mora prijaviti:

Zašto su kod Sabine primanja ažuŕirana sa julom 2025-e, a kod Bakira sa davnim junom 2022-e?
Osmi Socrates

#3358 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

Bakir je normalni građanin od 2022. Ne mora nikom podnositi račune. Apdejtovaće ako se kandidira na izborima. Ili, ako pobjedi. Ne znam kakva su izborna pravila.
Seawolf

#3359 Re: Naša stranka

Post by Seawolf »

Osmi Socrates wrote: 22/09/2025 17:06 Bakir je normalni građanin od 2022. Ne mora nikom podnositi račune. Apdejtovaće ako se kandidira na izborima. Ili, ako pobjedi. Ne znam kakva su izborna pravila.
Da, u pravu si.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#3360 Re: Naša stranka

Post by teskeredzic_22 »

Osmi Socrates wrote: 22/09/2025 14:45 Bakir je predsjednik bilo čega, pa i izdajničke stranke, samo zbog oca.

Ne možeš ga porediti sa Sabinom.
A Sabina je uradila konkretno ŠTA za 36 mjeseci zastupničkih mandata (kanton/Federacija/država) koji su nas koštali 5.000 netto plus sve ostalo mjesečno (dakle 180.000 netto plus sve ostalo za tri mandata) da uljudi , evropeizira i dekorumpira Bakirovo i naslijeđe njegovog oca ?

Ali konkretno molim te , povremena "saopćenja" između dva premještanja s guza na guz u 12 godina nisu ništa konkretno.

Pogotovo što je Sabina dio izvršne vlasti u novom mandatu FBiH i države i gotovo tri godine ranije u vladama Kantona Sarajevo ?

Hvala.
tokio25

#3361 Re: Naša stranka

Post by tokio25 »

ako je istina da je ona pokrenula ovo sa dodikom
ona ne treba prstom mrdnuti iducih 30 godina vise ce uraditi tj uradila je nego svi politicari u zadnjih 30 godina
Osmi Socrates

#3362 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

Naravno da je istina, ali ni to nikome nije dovoljno. Mora biti i bezobrazna i da se dere k'o čobanka sa brda na brdo.

Imajući sve to u vidu, što se mene tiče, dovoljno je da je koherentna kao što jeste.

S obzirom kakvi su vam papani na vlasti već 35 godina, ona je dobrodošlo osvježenje.
palermo

#3363 Re: Naša stranka

Post by palermo »

Osmi Socrates wrote: 22/09/2025 17:41 Naravno da je istina, ali ni to nikome nije dovoljno. Mora biti i bezobrazna i da se dere k'o čobanka sa brda na brdo.

Imajući sve to u vidu, što se mene tiče, dovoljno je da je koherentna kao što jeste.

S obzirom kakvi su vam papani na vlasti već 35 godina, ona je dobrodošlo osvježenje.
Sto.? Meni je bio dobar onaj vas prosli, a i ovaj sto ga onomadne izabraste ne cini mi se los. Doduse, ti Imas vise informacija...
drug_profi

#3364 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

Ljudima smeta njena nekakva arogancija, ali to je stav osobe koja je svjesna sebe i svojih kvaliteta.
Ja lično nemam problem sa tim stavom.
Osmi Socrates

#3365 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

Možda je problem što ljudi smatraju arogantnim svakog ko je koherentan i ko se ne dere k'o čoban s brda na brdo. Da ne koristim teže riječi. :lol:
kakabanja213

#3366 Re: Naša stranka

Post by kakabanja213 »

tokio25 wrote: 22/09/2025 17:24 ako je istina da je ona pokrenula ovo sa dodikom
ona ne treba prstom mrdnuti iducih 30 godina vise ce uraditi tj uradila je nego svi politicari u zadnjih 30 godina
Nagovorila Dodika da prijavi sam sebe??
I naravno Dzej

#3367 Re: Naša stranka

Post by I naravno Dzej »

Osmi Socrates wrote: 22/09/2025 22:06 Možda je problem što ljudi smatraju arogantnim svakog ko je koherentan i ko se ne dere k'o čoban s brda na brdo. Da ne koristim teže riječi. :lol:
Ma samo brzo razmišlja i reprodukuje rječima, dok Bakir dok smisli rečenicu treba mu 5 minuta, i konta da je rekao nešto mudro, a ono neka glupost. Inteligentnija je, što i nije teško pored ovih tupana.
vee-jay

#3368 Re: Naša stranka

Post by vee-jay »

To je ok - ali po pitanju izbacivanja Dodika iz vlasti, preracunala se tj. podcjenila je snagu HDZa HR u EPPu.
Danguba

#3369 Re: Naša stranka

Post by Danguba »

a za ovu temu izdvajam
U oktobru će biti održan i Kongres Naše stranke. Već se zna da će Sabina Čudić, magistrica demokratije, biti jedinina kandidatkinja za predsjednicu. Demokratski. Njoj je, veli, žao što je tako – i tu se priča završava. Gdje je demokratija u NS, zašto nema više kandidata, zašto su neki bitni članovi napustili NS? O tome nećete čitati.

Kao što niste čitali ni o stambeno-građevinskim poduhvatima buduće predsjednice NS. Ćudićka je na kupovinu stana u Sarajevu, te kuće i imanja u Počitelju investirala skoro 700.000 KM za manje od dvije godine. Odakle lova? Kako izgeda kuća u Hercegovini za koju ona tvrdi da je "ruševna kamena kuća"? Je li iko od novinara otišao da provjeri? Je li iko provjerio njenu tvrdnju da je do većine novca došlo kreditima? Svi bitni podaci o imovini i načinu njenog stjecanja osobe koja će biti na čelu jedna od trenutno vladajućih stranaka, jednostavno bi morali biti izazivati interes medija.
To ona Sabina sto krene za Brisel pa joj se zagubi prtljag i ona posudi sako od nekoga da se sutradan pojavi u parlamentu EU. :jbt:
Osmi Socrates

#3370 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

To je ona Sabina koju i u Evropi i u svijetu cijene, a za Bakira i ostale izdajnike niko nije ni čuo.
ultima_palabra

#3371 Re: Naša stranka

Post by ultima_palabra »

Danguba wrote: 22/09/2025 23:11

a za ovu temu izdvajam

To ona Sabina sto krene za Brisel pa joj se zagubi prtljag i ona posudi sako od nekoga da se sutradan pojavi u parlamentu EU. :jbt:
Ne kontam, tebi nikad nije aviokompanija izgubila prtljag?
Danguba

#3372 Re: Naša stranka

Post by Danguba »

ultima_palabra wrote: 22/09/2025 23:31
Jeste i ja rjesavam taj problem na drugaciji nacin.
Ovo je bas bilo primitivno.
Dokaz kako ko rjesava probleme.
ultima_palabra

#3373 Re: Naša stranka

Post by ultima_palabra »

Danguba wrote: 22/09/2025 23:34
ultima_palabra wrote: 22/09/2025 23:31
Jeste i ja rjesavam taj problem na drugaciji nacin.
Ovo je bas bilo primitivno.
Dokaz kako ko rjesava probleme.
Sta je primitivno u posudjivanju sakoa? Nepredvidjena situacija i snalazis se kako znas.

Doduse vi iz SDFA bi obnovili ormar na racun drzavnog budzeta.
Danguba

#3374 Re: Naša stranka

Post by Danguba »

:lol: :lol:
drug_profi

#3375 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

Stvarno me zanima šta je tu primjedba?
Posudila sako pa šta, ne kontam?
Ljudi regularno jedni drugima posuđuju komade odjeće tipa sako, jakna, kaput..
Post Reply