Naša stranka

Post Reply
Danguba

#3376 Re: Naša stranka

Post by Danguba »

Ozbiljno.
Ja od sina ne mogu neku jaknu ili trenerku da obučem a od polupoznate osobe, nikako.
Ne mogu da vjerujem da nije mogla naći butik i nešto privremeno kupiti nego od nekoga prositi i zasukati rukave.
Neke stvari nemaju opravdanje.
...i svu logistiku ima na raspolaganju.
ultima_palabra

#3377 Re: Naša stranka

Post by ultima_palabra »

Bas me zanima kako bi rijesio, sletio si u 10 navecer u Brisel bez prtljaga, sutra u 9 ujutro imas sastanak… da cujemo
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3378 Re: Naša stranka

Post by izvrsni direktor »

Chloe wrote: 22/09/2025 14:19
JoseMujica wrote: 22/09/2025 13:59
Spoiler
Show
Chloe wrote: 19/09/2025 21:37

Bile smo negdje zajedno
100 % je Naša Stranka

A šta je dovelo do razočarenja, meni objava ništa ne govori. :?
pa sad im je vrijeme za izbacivanja u svim srankama jer ide pozicioniranje na listama pojedinaca i interesnih grupica...ne zaboravimo da je to esencijalno mjerilo principa i vrijednosti u našoj politici :evil:

ne ostvare li se ambicije ide ovakvo principijelno neslaganje sa politikama sa baš ovakvim neodređenim uzrocima i krivcima

mislim da se isti proces dešava i u SDA Centar..i biće još toga do proljeća

ps

@DebelinJoe što te liferovaše, ako nije problem...kome li si smetao?
Šmidtovim izmjenama Izbornog zakonom liste su baš zatvorene i vjerujem da je sad neslaganja, guranja, nametanja unutar svih stranki prisutno i više nego prije. :-)

Zanimljiv članak na Stavu

https://stav.ba/vijest/dvostruki-arsini ... d29f7ffadb

a za ovu temu izdvajam
U oktobru će biti održan i Kongres Naše stranke. Već se zna da će Sabina Čudić, magistrica demokratije, biti jedinina kandidatkinja za predsjednicu. Demokratski. Njoj je, veli, žao što je tako – i tu se priča završava. Gdje je demokratija u NS, zašto nema više kandidata, zašto su neki bitni članovi napustili NS? O tome nećete čitati.

Kao što niste čitali ni o stambeno-građevinskim poduhvatima buduće predsjednice NS. Ćudićka je na kupovinu stana u Sarajevu, te kuće i imanja u Počitelju investirala skoro 700.000 KM za manje od dvije godine. Odakle lova? Kako izgeda kuća u Hercegovini za koju ona tvrdi da je "ruševna kamena kuća"? Je li iko od novinara otišao da provjeri? Je li iko provjerio njenu tvrdnju da je do većine novca došlo kreditima? Svi bitni podaci o imovini i načinu njenog stjecanja osobe koja će biti na čelu jedna od trenutno vladajućih stranaka, jednostavno bi morali biti izazivati interes medija.
Kako već piše u članku koji sam linkala, a vrlo dobro se i sama sjećam, Bakir je razapet zbog iste situacije. :-)
Koji pacenicki clanak :run: ovoliko kmecanja na jednom mjestu odavno ne vidjo.
Kad ti ostanu samo argumenti kao ovi u clanku, dakle, pokusavas na silu istaci nedostatke konkurenta i moliti da tvoje konkurente prozivaju i kumiti da tebe popuste, jer sebe vise nikako oprati ni odbraniti ne mozes, to samo pokazuje koliko si jadan i svjestan svoje nemoguci.
Kosarkaski/fudbalski opisano: kad gubis i nemas nikakve sanse da stignes protivnika, pa ti sudija i protivnici krivi za sve i hoces se tuci. :-)
jasko_ba

#3379 Re: Naša stranka

Post by jasko_ba »

izvrsni direktor wrote: 23/09/2025 07:27 Koji pacenicki clanak :run: ovoliko kmecanja na jednom mjestu odavno ne vidjo.
Kad ti ostanu samo argumenti kao ovi u clanku, dakle, pokusavas na silu istaci nedostatke konkurenta i moliti da tvoje konkurente prozivaju i kumiti da tebe popuste, jer sebe vise nikako oprati ni odbraniti ne mozes, to samo pokazuje koliko si jadan i svjestan svoje nemoguci.
Kosarkaski/fudbalski opisano: kad gubis i nemas nikakve sanse da stignes protivnika, pa ti sudija i protivnici krivi za sve i hoces se tuci. :-)
Cim sam vidio da je Stav, tu sam odmah stao. Ne otvaraj i miran. :D
doktor78

#3380 Re: Naša stranka

Post by doktor78 »

Najbolje mi je ono "je li ko od novinara otišao da istraži tu kuću u Hercegovini?".
Pa idi ti, i ti si valjda nekakav novinar, ko ti brani.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3381 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

STAV.BA wrote: 23/09/2025 07:27 Epilog Kongresa SDA je poznat i nije bitan za ovaj tekst.
:lol:
@izvrsni direktor
doktor78

#3382 Re: Naša stranka

Post by doktor78 »

BTW, zar ovaj Stav nije ugašen? Bila je priča da su se finansijeri (Turci) povukli...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3383 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

doktor78 wrote: 23/09/2025 08:47 BTW, zar ovaj Stav nije ugašen? Bila je priča da su se finansijeri (Turci) povukli...
Sad ih Hrvatska finansira.
Malisa11

#3384 Re: Naša stranka

Post by Malisa11 »

a da provjerite da se slucajno nije i jebala tamo gdje je otisla pa da i o tome date uvazeno misljenje? Pa majku mu je li bas za sve morate imati misljenje javno izneseno? Nekada bi bili pametnij i normalnij da svi samo sutimo.
Chloe
Photo mod

#3385 Re: Naša stranka

Post by Chloe »

Danguba wrote: 23/09/2025 01:14 Ozbiljno.
Ja od sina ne mogu neku jaknu ili trenerku da obučem a od polupoznate osobe, nikako.
Ne mogu da vjerujem da nije mogla naći butik i nešto privremeno kupiti nego od nekoga prositi i zasukati rukave.
Neke stvari nemaju opravdanje.
...i svu logistiku ima na raspolaganju.
Pretjeruješ ... :-D i apsolutno, bar meni, nije nešto po čemu bih procjenjivala nekog.
DebelinJoe

#3386 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

doktor78 wrote: 23/09/2025 08:47 BTW, zar ovaj Stav nije ugašen? Bila je priča da su se finansijeri (Turci) povukli...
Mursel se odrekao sam sebe i ponovo postao Filip. I pobjegao u Zagreb.
Chloe
Photo mod

#3387 Re: Naša stranka

Post by Chloe »

izvrsni direktor wrote: 23/09/2025 07:27
Spoiler
Show
Chloe wrote: 22/09/2025 14:19
JoseMujica wrote: 22/09/2025 13:59
Spoiler
Show
pa sad im je vrijeme za izbacivanja u svim srankama jer ide pozicioniranje na listama pojedinaca i interesnih grupica...ne zaboravimo da je to esencijalno mjerilo principa i vrijednosti u našoj politici :evil:

ne ostvare li se ambicije ide ovakvo principijelno neslaganje sa politikama sa baš ovakvim neodređenim uzrocima i krivcima

mislim da se isti proces dešava i u SDA Centar..i biće još toga do proljeća

ps

@DebelinJoe što te liferovaše, ako nije problem...kome li si smetao?
Šmidtovim izmjenama Izbornog zakonom liste su baš zatvorene i vjerujem da je sad neslaganja, guranja, nametanja unutar svih stranki prisutno i više nego prije. :-)

Zanimljiv članak na Stavu

https://stav.ba/vijest/dvostruki-arsini ... d29f7ffadb

a za ovu temu izdvajam
U oktobru će biti održan i Kongres Naše stranke. Već se zna da će Sabina Čudić, magistrica demokratije, biti jedinina kandidatkinja za predsjednicu. Demokratski. Njoj je, veli, žao što je tako – i tu se priča završava. Gdje je demokratija u NS, zašto nema više kandidata, zašto su neki bitni članovi napustili NS? O tome nećete čitati.

Kao što niste čitali ni o stambeno-građevinskim poduhvatima buduće predsjednice NS. Ćudićka je na kupovinu stana u Sarajevu, te kuće i imanja u Počitelju investirala skoro 700.000 KM za manje od dvije godine. Odakle lova? Kako izgeda kuća u Hercegovini za koju ona tvrdi da je "ruševna kamena kuća"? Je li iko od novinara otišao da provjeri? Je li iko provjerio njenu tvrdnju da je do većine novca došlo kreditima? Svi bitni podaci o imovini i načinu njenog stjecanja osobe koja će biti na čelu jedna od trenutno vladajućih stranaka, jednostavno bi morali biti izazivati interes medija.
Kako već piše u članku koji sam linkala, a vrlo dobro se i sama sjećam, Bakir je razapet zbog iste situacije. :-)
Koji pacenicki clanak :run: ovoliko kmecanja na jednom mjestu odavno ne vidjo.

Uvucite kandže .. :D

Nevezano za članak, zanimljivo je čitati vaše komentare na određene informacije.

Meni ovo što sam pročitala na forumu ( objava bivše aktivistice NS, forumaša koji je "izbačen") i informacija da jedan kandidat za predsjednika NS,
ništa ne govori o situaciji u NS.

Objava o razočarenju apsolutno ne sadrži konkretno razlog, ne mogu znati da li je politički ili osobnim ambicijama motiviran post, isto kao i kod forumaša, da li je do njih ili do njega.
Tako isto ne znam, da li zaista nema niko dovoljno siguran u svoje sposobnosti i hrabar da se kandiduje za predsjednika NS ili je nešto drugo u pitanju.
drug_profi

#3388 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

Mora biti neko i voljan. Nije to očigledno parali pozicija pa da se neko gura.
Forto i Peđa ne žele ponovo. Drugi viđeniji članovi se ne smatraju sposobnim ili ne žele toliku odgovornost...
Ima tu puno rada, i naravno privatni život nestaje. Postaješ meta svima.

Ja se pitam zašto bi to uopšte iko htio i divim se onima koji misle da mogu.
izvrsni direktor

#3389 Re: Naša stranka

drug_profi wrote: 23/09/2025 10:41 Ja se pitam zašto bi to uopšte iko htio i divim se onima koji misle da mogu.
bar u slucaju nase stranke je jasno jbg
altruizam, zelja da se utice na procese, pokusaj da se donese neka promjena i napredak...ako ne bude vise takvih ljudi, sta ce onda biti sa drustva??
DaysleepeR

#3390 Re: Naša stranka

Post by DaysleepeR »

Apsolutno pohvalno za NS što svako malo mijenjaju osobu na čelu stranke.
drug_profi

#3391 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

izvrsni direktor wrote: 23/09/2025 11:11
drug_profi wrote: 23/09/2025 10:41 Ja se pitam zašto bi to uopšte iko htio i divim se onima koji misle da mogu.
altruizam, zelja da se utice na procese, pokusaj da se donese neka promjena i napredak...ako ne bude vise takvih ljudi, sta ce onda biti sa drustva??
Skeptičan sam da postoje altruisti, bar ne u našem društvu.
Ali hajmo ostaviti mogućnost da psotoje.

Mada je meni sasvim dovoljno i moje iskustvo koje kaže da su u politici svi prvenstveno radi sebe i svojih interesa.
I onda tu treba tražiti neke koji osim svojih interesa imaju namjeru rješiti i neke od tvojih problema.
Meni sasvim dovoljno.
izvrsni direktor

#3392 Re: Naša stranka

drug_profi wrote: 23/09/2025 11:19

Mada je meni sasvim dovoljno i moje iskustvo koje kaže da su u politici svi prvenstveno radi sebe i svojih interesa.
I onda tu treba tražiti neke koji osim svojih interesa imaju namjeru rješiti i neke od tvojih problema.
Meni sasvim dovoljno.
Ma vidi, upravo tu je problem, ako polazis od stada da "u politici su svi isti i svi su tu samo zbog sebe", onda ti i nije jasno zasto bi se neko uhvatio posla vodjenja stranke koja ce ili biti beznacajna ili jedva ikad uspjeti nesto, kao nasa stranka.

zasto bi se neko toliko unio u nasu stranku radi postizanja nekog vlastitog pokvarenog interesa, kada to lakse moze postici uclanjenjem u sda ili evo sdp. gdje je sigurica da ce biti izabran u masi izabranih iz te stranke.
daj mi reci evo, koji je interes pedje kojovica? koji je njegov interes bio/jeste ?!

koji je interes nekog ko vodi nasu stranku u banja luci? ili kalesiji? nikad nece biti bitan osim predmet ismijavanja
Styling

#3393 Re: Naša stranka

Post by Styling »

Seawolf wrote: 22/09/2025 16:57
stric wrote: 22/09/2025 15:42
drug_profi wrote: 22/09/2025 14:38 Hajmo malo razmisliti o prihodima gospođe pa onda razmisliti jel moguće da je dobila toliki kredit.
Ja mislim da jeste.
Jer sa prihodima od 2500 bez problema dobijete 200K, a gospođa vjerujem prihoduje mjesečno 6K ili više, plus bračni drug.

Bakira treba razapeti jer svi znamo za "jedna vreća za mog Bakira..." i znamo da je ta familija opljačkala narod i zemlju, ali nažalost dokazi su zakopani.

Čudićki nek istraže porijeklo i nek utvrde ako ima šta sumnjivo, ali ni u anegdoti ne može u istu priču sa Bakirom.
Dotle je ovo tapkanje u mraku, ne bi li se na nešto naletilo.
SDFA i Fahro u svom standardnom modusu klevete.
sve se mora prijaviti:
stric :bih:

https://imovinapoliticara.cin.ba/politi ... ina-cudic/
https://imovinapoliticara.cin.ba/politi ... etbegovic/
Zašto su kod Sabine primanja ažuŕirana sa julom 2025-e, a kod Bakira sa davnim junom 2022-e?
Znaci Sabina sa 100.000 kredita kupila stan koji vrijedi 450.000. Gdje je namakla razliku?
Styling

#3394 Re: Naša stranka

Post by Styling »

tokio25 wrote: 22/09/2025 17:24 ako je istina da je ona pokrenula ovo sa dodikom
ona ne treba prstom mrdnuti iducih 30 godina vise ce uraditi tj uradila je nego svi politicari u zadnjih 30 godina
Pokrenula je i zapela. Sta moze uraditi o pitanju blokada u VM i DN? To sto ce Dodika skinuti ne znaci da blokade nece nastaviti.

Naravno da sam za to da se Dodik eliminise, ali mislim da je timing i proces kako ga je pokrenula pogresan.
Styling

#3395 Re: Naša stranka

Post by Styling »

ultima_palabra wrote: 23/09/2025 00:38
Danguba wrote: 22/09/2025 23:34
ultima_palabra wrote: 22/09/2025 23:31
Ne kontam, tebi nikad nije aviokompanija izgubila prtljag?
Jeste i ja rjesavam taj problem na drugaciji nacin.
Ovo je bas bilo primitivno.
Dokaz kako ko rjesava probleme.
Sta je primitivno u posudjivanju sakoa? Nepredvidjena situacija i snalazis se kako znas.

Doduse vi iz SDFA bi obnovili ormar na racun drzavnog budzeta.
Valjda se ode pa se kupi neki sako ili prikladna haljina, a ne posudjuje se od kolega. Primanja su dovoljna da se moze podnijeti taj trosak bez problema.
Hakiz

#3396 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

izvrsni direktor wrote: 23/09/2025 11:32

Meni sasvim dovoljno.
Ma vidi, upravo tu je problem, ako polazis od stada da "u politici su svi isti i svi su tu samo zbog sebe", onda ti i nije jasno zasto bi se neko uhvatio posla vodjenja stranke koja ce ili biti beznacajna ili jedva ikad uspjeti nesto, kao nasa stranka.

zasto bi se neko toliko unio u nasu stranku radi postizanja nekog vlastitog pokvarenog interesa, kada to lakse moze postici uclanjenjem u sda ili evo sdp. gdje je sigurica da ce biti izabran u masi izabranih iz te stranke.
daj mi reci evo, koji je interes pedje kojovica? koji je njegov interes bio/jeste ?!

koji je interes nekog ko vodi nasu stranku u banja luci? ili kalesiji? nikad nece biti bitan osim predmet ismijavanja
Ako stav "Svi su isti" dolazi automatski, iz predubjeđenja bez dokaza, u pravu si.

Ako stav "Svi su isti" dolazi iz iskustva, ako ponašanje novih liči na ponašanje starih, onda je svejedno, svi jesu isti.

Svi mi imamo tendenciju da one koje ne volimo strožije osuđujemo, dok onima koje volimo opraštamo i šta ne bismo trebali.
Hakiz

#3397 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Styling wrote: 23/09/2025 11:42
ultima_palabra wrote: 23/09/2025 00:38
Danguba wrote: 22/09/2025 23:34

Jeste i ja rjesavam taj problem na drugaciji nacin.
Ovo je bas bilo primitivno.
Dokaz kako ko rjesava probleme.
Sta je primitivno u posudjivanju sakoa? Nepredvidjena situacija i snalazis se kako znas.

Doduse vi iz SDFA bi obnovili ormar na racun drzavnog budzeta.
Valjda se ode pa se kupi neki sako ili prikladna haljina, a ne posudjuje se od kolega. Primanja su dovoljna da se moze podnijeti taj trosak bez problema.
Upravo. Tako dođe stranac u BiH u subotu iza 23 sata, u putu mu se pocijepa sako i on ode u nedjelju ujutro da kupi sako za sastanak u OHR. Nije jadnik da posudi od drugog.

Stani malo, tu nešta ne štima. Samo da skontam šta. Nešta mi ta nedjelja zvoni, što li.
izvrsni direktor

#3398 Re: Naša stranka

Styling wrote: 23/09/2025 11:40 To sto ce Dodika skinuti ne znaci da blokade nece nastaviti.

Naravno da sam za to da se Dodik eliminise, ali mislim da je timing i proces kako ga je pokrenula pogresan.
tako kazu svi sda-ovci, a boga mi i covic. cudo nisi ubacila i poznati argument "ostali su gori od njeg"
izvrsni direktor

#3399 Re: Naša stranka

Styling wrote: 23/09/2025 11:38
Znaci Sabina sa 100.000 kredita kupila stan koji vrijedi 450.000. Gdje je namakla razliku?
ma ukrala, sta ce drugo biti. uz to, prije kupovine tog stana je zivjela pod mostom, zajedno sa svojim suprugom, i nisu imali ni novcanik, a kamoli da su ustedili
Seawolf

#3400 Re: Naša stranka

Post by Seawolf »

Hakiz wrote: 23/09/2025 11:48
izvrsni direktor wrote: 23/09/2025 11:32

Meni sasvim dovoljno.

Ako stav "Svi su isti" dolazi automatski, iz predubjeđenja bez dokaza, u pravu si.

Ako stav "Svi su isti" dolazi iz iskustva, ako ponašanje novih liči na ponašanje starih, onda je svejedno, svi jesu isti.

Svi mi imamo tendenciju da one koje ne volimo strožije osuđujemo, dok onima koje volimo opraštamo i šta ne bismo trebali.
Nisu isti.

Između "Raditi za sebe" i "Krasti za sebe", postoji ogromna razlika.

U ovom drugom slučaju se mora krasti od nekoga. Npr. od tebe i tvojih najbližih.
Post Reply