Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Hakiz

#43976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Ja bih taj nauk o demokratskom životu, civilnom društvu, bontonu i sličnim glupostima ubacio u jedan predmet koji bi bio umjesto vjeronauka.

Ali, kažu da griješim, da to nema veze, da sam islamofob, kristijanofob, štaviše da nam te gluposti o civilnom društvu ne trebaju. Dobro nam je ovako.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#43977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Opet se ljulja Vlada USK sta je ovo
pemanapemani

#43978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

kakabanja213 wrote: 23/09/2025 11:47
drug_profi wrote: 23/09/2025 10:49 Sasvim je poznato koji je blok stranaka više štete nanio društvu.
Ne treba tu puno rasprave.
I sasvim je poznato da jedan blok uvijek prolazi bolje ako je izlaznost manja.
I sasvim je onda jasno da je onda moj rezon odgovorniji od tvog.
Meni je poznato, da li je tebi? vjerovatno jeste. Medjutim kao i kod svakog glasanja u demokratskom ili nazovi demokratskom drustvu vecina ce odrediti ko je vise stete nanio.
Sto se izlaznosti tice, mislim da su ovi sto su ucinili manje stete trebali razmisljati kako da tu izlaznost ucine vecom kao i pokazati ovima sto vjeruju da je syprotna strana manji stetocina primjerom pokazati da to nije bas tako. Medjutim oni nisu nista uradili. Bar ja tako vidim.
Jebi ga, tebi su na nivou mjesne zajednice, grada i kantona vec 30 godina na vlasti HDZ i SDA. 70% zivotnih potreba gradjana servisiraju opcina, grad i kanton.
Opet, jebi ga, probaj barem SBiH, DF, PMP..., umjesto SDA, ako vec trenutno ne ide i protiv HDZ. Godinama na lokalu i kantonu birate iste, jer kao znate da su drugi isti, pa bolje onda SDA.

Onda ti i palermo kazete da je trojka ista kao SDA, a u cca.70% zivotnih pitanja nemate iskustvo trojke.

Ne zelim.pametovati, ali to su proste cinjenice.
escobar__

#43979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

_BataZiv_0809 wrote: 23/09/2025 13:30 Opet se ljulja Vlada USK sta je ovo
Otprilike maksimalan domet bosanske politike - smjene vlasti u kantonima i igre fotelja.
dr_Evil

#43980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 23/09/2025 12:10 Ja bih taj nauk o demokratskom životu, civilnom društvu, bontonu i sličnim glupostima ubacio u jedan predmet koji bi bio umjesto vjeronauka.

Ali, kažu da griješim, da to nema veze, da sam islamofob, kristijanofob, štaviše da nam te gluposti o civilnom društvu ne trebaju. Dobro nam je ovako.
Pa valjda imamo sociologiju i demokratiju kao predmete :S
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

escobar__ wrote: 23/09/2025 13:34
_BataZiv_0809 wrote: 23/09/2025 13:30 Opet se ljulja Vlada USK sta je ovo
Otprilike maksimalan domet bosanske politike - smjene vlasti u kantonima i igre fotelja.
logično...sada ide pozicioniranje na listama za narednu godinu i samim time i nezadovoljnika, kojima je zadnji voz da iskoriste ručice
toska

#43982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by toska »

DaysleepeR wrote: 22/09/2025 23:36
toska wrote: 22/09/2025 19:26
DaysleepeR wrote: 22/09/2025 15:46 Ponavljam pitanje, šta je to SDP uradio a da glasači nisu očekivali?

Podizanje minimalca i neradnja nedjelja su "the most SDP moves ever".
Kako vec @Hakiz spomenu, u ovom mandatu boračka populacija je skroz ignorisana, raniji su bar obećavali.
Taman su vlasti i organizacije navodno bili blizu dogovora o nekoj sići za borački dodatak svima i naprasno šutnja,
Generalno, prevara od sviju.
Ta marka ili dvije za mjesec proveden u ratu su ništa, ali na simboličkom nivou golemo!
Borci nisu SDP program, to je SDA spika, na kraju krajeva borci su SDA glasacko tijelo.
Tako da u toj situaciji nit je ko glasao niti ce SDP sta izgubiti.
Inace, rat je zavrsen prije 30 godina, nerealno je ocekivati da ce iko stavljati fokus na borce kad se ta populacija smanjuje iz godine u godinu, priroda cini svoje, cisti su brojevi u pitanju, niko tu ne pristupa sa emocijama...
Ako je ovo tačno, a nisam pratio, onda katastrofa od programa.
Ne čini samo priroda svoje već i vlaga rovova, stresovi...
Pa evo ovdje je većina sto piše još u 50im, zakopati?
Poenta je u satisfakciji, priznanju uloge u očuvanju BiH.
Biti 3 godine u Minhenu ili Žuči je danas isto.
DaysleepeR

#43983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

toska wrote: 23/09/2025 14:23
toska wrote: 22/09/2025 19:26
Kako vec @Hakiz spomenu, u ovom mandatu boračka populacija je skroz ignorisana, raniji su bar obećavali.
Taman su vlasti i organizacije navodno bili blizu dogovora o nekoj sići za borački dodatak svima i naprasno šutnja,
Generalno, prevara od sviju.
Ta marka ili dvije za mjesec proveden u ratu su ništa, ali na simboličkom nivou golemo!
Borci nisu SDP program, to je SDA spika, na kraju krajeva borci su SDA glasacko tijelo.
Inace, rat je zavrsen prije 30 godina, nerealno je ocekivati da ce iko stavljati fokus na borce kad se ta populacija smanjuje iz godine u godinu, priroda cini svoje, cisti su brojevi u pitanju, niko tu ne pristupa sa emocijama...
Poenta je u satisfakciji priznanju uloge u očuvanju BiH.
Izvucimo stvari iz konteksta i stavimo ih meni u usta?

Ja pišem realnost, neće ni SDA stavljati nikakav fokus na borce, niti su ga ikad i stavljali.
Jesu ih stavljali u usta, ali dalje od toga teško.
Niti sam ja rekao da treba zakopati žive ljude, ali ako očekujete neka nova izdvajanja, to apsolutno nije realno niti treba očekivati.
Na stranu RVI, ali ljudi koji su bili borci su jednaki kao i svaki drugi član ovog društva i očekuje se od njih da sami nađu svoju egzistenciju, što je ogromna većina boraca davno i uradila. Nećeš mi valjda reći da su najhrabriji među nama svi odreda lezihljebovići koji samo čekaju sadaku od države?
Šta ti misliš?
Sanjarko

#43984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Tito štitio penzionere, borce, invalide, ugrožene prilično, nisu mogli bolje od onoga u taj vakat.

Sada je na snazi turbokapitalizam i melje i melje ljude sve skoro osim p*sranika i ostalih s*ratora iz politike tj politikanata.
toska

#43985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by toska »

DaysleepeR wrote: 23/09/2025 14:29

Ja pišem realnost, neće ni SDA stavljati nikakav fokus na borce, niti su ga ikad i stavljali.
Niti sam ja rekao da treba zakopati žive ljude, ali ako očekujete neka nova izdvajanja, to apsolutno nije realno niti treba očekivati.
Na stranu RVI, ali ljudi koji su bili borci su jednaki kao i svaki drugi član ovog društva i očekuje se od njih da sami nađu svoju egzistenciju, što je ogromna većina boraca davno i uradila. Nećeš mi valjda reći da su najhrabriji među nama svi odreda lezihljebovići koji samo čekaju sadaku od države?
Šta ti misliš?
Neće se niko za 30 ili 60KM obogatiti već mora biti priznanje.
Pa borci nemaju ni papirnu zahvalu.
DaysleepeR

#43986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

toska wrote: 23/09/2025 14:32

Šta ti misliš?
Pa to traži od onog ko se sa njima kiti.
Svaki put kad SDA pravi neku predstavu za jasnost postroji veterane.
Tad nek ga pitaju gdje su pare.

Ja samo hoću da kažem da ako neko očekuje od SDP-a nekakve pare za borce, kuca na vrata stranke koja to nije ni obećavala.
Bakir je plakao na stranačkom skupu kako je branio Bosnu i sve dao za nju. Njemu tražite priznanje.
toska

#43987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by toska »

DaysleepeR wrote: 23/09/2025 14:39

Šta ti misliš?

Ja samo hoću da kažem da ako neko očekuje od SDP-a nekakve pare za borce, kuca na vrata stranke koja to nije ni obećavala.
Bakir je plakao na stranačkom skupu kako je branio Bosnu i sve dao za nju. Njemu tražite priznanje.
Ton tvojih postova koji se odnosi ne na mene već boračku populaciju je za prezir.
DaysleepeR

#43988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

toska wrote: 23/09/2025 14:40
DaysleepeR wrote: 23/09/2025 14:39

Ton tvojih postova koji se odnosi ne na mene već boračku populaciju je za prezir.
Ja sam samo realan, tj. govorim ono kako svako od stranaka misli.
Nije moj lični stav.

Pitao bih tebe, do koje godine da država izdvaja za borce?
2100?
toska

#43989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by toska »

Izdvaja 350 milona godišnje, kao jedna penzija u FBiH mislim.
Najveci iznos ide za porodice poginulih, onda RVI I na nedavno uvedeni naknadu za nezaposlene.
Ta cifra je ista mislim vec decenijama samo se broj korisnika smanjuje pa se tako došlo i do tih nezaposlenih.
PM72

#43990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Manite se više boraca i boračke populacije.Rat je završen prije 30 godina i entitet tj.kanton treba brinuti samo o invalidima-ostalo vozdra.
DaysleepeR

#43991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Apsolutno se slažem, ja bih čak i zabranio da to bude ičiji program na izborima.
Samo jeftino kupovanje glasova.
Sistem je tu i postoji i nema se šta oko toga pričati.
toska

#43992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by toska »

Samo tako, jako, ko ih jebe.
DaysleepeR

#43993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

toska wrote: 23/09/2025 14:54 Samo tako, jako, ko ih jebe.
Mani šuplju, ova vlast je dala više nego bilo ko drugi.

https://www.federalna.ba/u-septembru-is ... atka-efydd
PM72

#43994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Nije ko ih jebe nego se na toj najraniivijoj populaciji ubiru politički poeni.Još recimo Zelene beretke i njihov šef,inače pobjegulja,traže da im se obezbjedi dodatak na platu.Nit smo pobjedili niti je ovo Švica jal Norveška.A pogotovo bih se obračunao sa boračkim i šehidskim udruženjima i njihovom klasičnom pljačkom.Primjer Munira Subašić.
Billy The Pljuc

#43995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Billy The Pljuc »

Jes' laHko naprđivat' kad te ne pogađa direktno kad je riječ o boračkoj populaciji. Jeste, istina je da se većina boraca snašla poslije rata ali je i istina da pored invalida što boraca što civilnih, koji su po meni takođe žrtve rata i zaslužuju pomoć, ima određen dio boračke populacije koji je ozbiljno obolio a nema sredstava da podnese troškove liječenja kao i onih koji su bukvalno sirotinja. Ne možemo sve one kojima je potrebna pomoć odjebati tek tako, nije jednom među boračkom populacijom bilo da raja skuplja pare kako bi se nekome pomoglo. Ne tako davno, jedan od takvih - jedan od nas, se ubio ovdje na Dobrinji.

Svim tim ljudima, kako kroz zdravstveni sistem tako kroz obezbjeđenje nekih primanja se mora pomoći i na tome trebamo raditi a za sve mimo toga se slažem da se treba poukidati.
DaysleepeR

#43996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Pa ima li ijedan konkretan podatak da su borci odjebani?
Sanjarko

#43997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Billy The Pljuc wrote: 23/09/2025 15:14 Jes' laHko naprđivat' kad te ne pogađa direktno kad je riječ o boračkoj populaciji. Jeste, istina je da se većina boraca snašla poslije rata ali je i istina da pored invalida što boraca što civilnih, koji su po meni takođe žrtve rata i zaslužuju pomoć, ima određen dio boračke populacije koji je ozbiljno obolio a nema sredstava da podnese troškove liječenja kao i onih koji su bukvalno sirotinja. Ne možemo sve one kojima je potrebna pomoć odjebati tek tako, nije jednom među boračkom populacijom bilo da raja skuplja pare kako bi se nekome pomoglo. Ne tako davno, jedan od takvih - jedan od nas, se ubio ovdje na Dobrinji.

Svim tim ljudima, kako kroz zdravstveni sistem tako kroz obezbjeđenje nekih primanja se mora pomoći i na tome trebamo raditi a za sve mimo toga se slažem da se treba poukidati.
Puna psihijatrija bila boraca sa mnom koji su se htjeli ubiti, imaju PTSP itd.

Kako @Hakiz reče u 50-tim ili 60-tim.

Mnogi nisu imali nikakva primanja kao ni ja.
toska

#43998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by toska »

DaysleepeR wrote: 23/09/2025 15:00

dobiću i ja to kao rvi i kad odbijemo prorodice poginulih, dobiće još nekih možda 70k, ostalima ništa.
eto, ja mislim da je svako sa linije rvi, bez da ga je išta očešalo, i da zaslužuje nešto.
tu je problem, ti ostali nisu nikad ništa dobili izuzev onih certifikata (legendarna glupost koju treba izučavati).

novost je povećanje boračkog budžeta, moja greška, a zadnji info prije ovoga je bio od ministra "da nema novca ni za 1KM (po mjesecu) za ostale", nešto se promijenilo u vladinom stavu, vidjeti ćemo.

PM72 wrote: 23/09/2025 15:03
Nije ko ih jebe nego se na toj najraniivijoj populaciji ubiru politički poeni.Još recimo Zelene beretke i njihov šef,inače pobjegulja,traže da im se obezbjedi dodatak na platu.Nit smo pobjedili niti je ovo Švica jal Norveška.A pogotovo bih se obračunao sa boračkim i šehidskim udruženjima i njihovom klasičnom pljačkom.Primjer Munira Subašić.
Uvijek i svugdje će biti mutnih stvari, ali pustimo to, sjećaš se valjda s kim si dijelio rov.
PM72

#43999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

toska wrote: 23/09/2025 15:29
DaysleepeR wrote: 23/09/2025 15:00

dobiću i ja to kao rvi i kad odbijemo prorodice poginulih, dobiće još nekih možda 70k, ostalima ništa.
eto, ja mislim da je svako sa linije rvi, bez da ga je išta očešalo, i da zaslužuje nešto.
tu je problem, ti ostali nisu nikad ništa dobili izuzev onih certifikata (legendarna glupost koju treba izučavati).

novost je povećanje boračkog budžeta, moja greška, a zadnji info prije ovoga je bio od ministra "da nema novca ni za 1KM (po mjesecu) za ostale", nešto se promijenilo u vladinom stavu, vidjeti ćemo.

PM72 wrote: 23/09/2025 15:03
Uvijek i svugdje će biti mutnih stvari, ali pustimo to, sjećaš se valjda s kim si dijelio rov.
Nema pustimo to,hoću da odgovara svako za svoja nedjela.Muniru Subašić prvu procesuirati i kazniti za primjer ostalima.Preko mrtvih i kostiju pobijenih obogatila se.Što je najgore još pljačka
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

ima ljudi kojima treba pomoći, ali ima i onih kojima ne treba...iz iskustva življenja ovdje ću pretpostaviti da će se svakim potezom bilo koje vlasti namiriti oni kojima ne treba

slažem se samo sa jednim....jebo nas i rat i borci 30 godina poslije....sama priča o tome znači da još šlajdramo :-) jebat nas
Post Reply