Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Hakiz
#43976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja bih taj nauk o demokratskom životu, civilnom društvu, bontonu i sličnim glupostima ubacio u jedan predmet koji bi bio umjesto vjeronauka.
Ali, kažu da griješim, da to nema veze, da sam islamofob, kristijanofob, štaviše da nam te gluposti o civilnom društvu ne trebaju. Dobro nam je ovako.
Ali, kažu da griješim, da to nema veze, da sam islamofob, kristijanofob, štaviše da nam te gluposti o civilnom društvu ne trebaju. Dobro nam je ovako.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet se ljulja Vlada USK sta je ovo
-
pemanapemani
#43978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebi ga, tebi su na nivou mjesne zajednice, grada i kantona vec 30 godina na vlasti HDZ i SDA. 70% zivotnih potreba gradjana servisiraju opcina, grad i kanton.kakabanja213 wrote: ↑23/09/2025 11:47Meni je poznato, da li je tebi? vjerovatno jeste. Medjutim kao i kod svakog glasanja u demokratskom ili nazovi demokratskom drustvu vecina ce odrediti ko je vise stete nanio.drug_profi wrote: ↑23/09/2025 10:49 Sasvim je poznato koji je blok stranaka više štete nanio društvu.
Ne treba tu puno rasprave.
I sasvim je poznato da jedan blok uvijek prolazi bolje ako je izlaznost manja.
I sasvim je onda jasno da je onda moj rezon odgovorniji od tvog.
Sto se izlaznosti tice, mislim da su ovi sto su ucinili manje stete trebali razmisljati kako da tu izlaznost ucine vecom kao i pokazati ovima sto vjeruju da je syprotna strana manji stetocina primjerom pokazati da to nije bas tako. Medjutim oni nisu nista uradili. Bar ja tako vidim.
Opet, jebi ga, probaj barem SBiH, DF, PMP..., umjesto SDA, ako vec trenutno ne ide i protiv HDZ. Godinama na lokalu i kantonu birate iste, jer kao znate da su drugi isti, pa bolje onda SDA.
Onda ti i palermo kazete da je trojka ista kao SDA, a u cca.70% zivotnih pitanja nemate iskustvo trojke.
Ne zelim.pametovati, ali to su proste cinjenice.
- escobar__
#43979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Otprilike maksimalan domet bosanske politike - smjene vlasti u kantonima i igre fotelja.
- dr_Evil
#43980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa valjda imamo sociologiju i demokratiju kao predmete :SHakiz wrote: ↑23/09/2025 12:10 Ja bih taj nauk o demokratskom životu, civilnom društvu, bontonu i sličnim glupostima ubacio u jedan predmet koji bi bio umjesto vjeronauka.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#43981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
toska
#43982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako je ovo tačno, a nisam pratio, onda katastrofa od programa.DaysleepeR wrote: ↑22/09/2025 23:36Borci nisu SDP program, to je SDA spika, na kraju krajeva borci su SDA glasacko tijelo.toska wrote: ↑22/09/2025 19:26Kako vec @Hakiz spomenu, u ovom mandatu boračka populacija je skroz ignorisana, raniji su bar obećavali.DaysleepeR wrote: ↑22/09/2025 15:46 Ponavljam pitanje, šta je to SDP uradio a da glasači nisu očekivali?
Podizanje minimalca i neradnja nedjelja su "the most SDP moves ever".
Taman su vlasti i organizacije navodno bili blizu dogovora o nekoj sići za borački dodatak svima i naprasno šutnja,
Generalno, prevara od sviju.
Ta marka ili dvije za mjesec proveden u ratu su ništa, ali na simboličkom nivou golemo!
Tako da u toj situaciji nit je ko glasao niti ce SDP sta izgubiti.
Inace, rat je zavrsen prije 30 godina, nerealno je ocekivati da ce iko stavljati fokus na borce kad se ta populacija smanjuje iz godine u godinu, priroda cini svoje, cisti su brojevi u pitanju, niko tu ne pristupa sa emocijama...
Ne čini samo priroda svoje već i vlaga rovova, stresovi...
Pa evo ovdje je većina sto piše još u 50im, zakopati?
Poenta je u satisfakciji, priznanju uloge u očuvanju BiH.
Biti 3 godine u Minhenu ili Žuči je danas isto.
- DaysleepeR
#43983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izvucimo stvari iz konteksta i stavimo ih meni u usta?toska wrote: ↑23/09/2025 14:23Ako je ovo tačno, a nisam pratio, onda katastrofa od programa.DaysleepeR wrote: ↑22/09/2025 23:36Borci nisu SDP program, to je SDA spika, na kraju krajeva borci su SDA glasacko tijelo.toska wrote: ↑22/09/2025 19:26
Kako vec @Hakiz spomenu, u ovom mandatu boračka populacija je skroz ignorisana, raniji su bar obećavali.
Taman su vlasti i organizacije navodno bili blizu dogovora o nekoj sići za borački dodatak svima i naprasno šutnja,
Generalno, prevara od sviju.
Ta marka ili dvije za mjesec proveden u ratu su ništa, ali na simboličkom nivou golemo!
Inace, rat je zavrsen prije 30 godina, nerealno je ocekivati da ce iko stavljati fokus na borce kad se ta populacija smanjuje iz godine u godinu, priroda cini svoje, cisti su brojevi u pitanju, niko tu ne pristupa sa emocijama...
Poenta je u satisfakciji priznanju uloge u očuvanju BiH.
Ja pišem realnost, neće ni SDA stavljati nikakav fokus na borce, niti su ga ikad i stavljali.
Jesu ih stavljali u usta, ali dalje od toga teško.
Niti sam ja rekao da treba zakopati žive ljude, ali ako očekujete neka nova izdvajanja, to apsolutno nije realno niti treba očekivati.
Na stranu RVI, ali ljudi koji su bili borci su jednaki kao i svaki drugi član ovog društva i očekuje se od njih da sami nađu svoju egzistenciju, što je ogromna većina boraca davno i uradila. Nećeš mi valjda reći da su najhrabriji među nama svi odreda lezihljebovići koji samo čekaju sadaku od države?
Šta ti misliš?
- Sanjarko
#43984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tito štitio penzionere, borce, invalide, ugrožene prilično, nisu mogli bolje od onoga u taj vakat.
Sada je na snazi turbokapitalizam i melje i melje ljude sve skoro osim p*sranika i ostalih s*ratora iz politike tj politikanata.
Sada je na snazi turbokapitalizam i melje i melje ljude sve skoro osim p*sranika i ostalih s*ratora iz politike tj politikanata.
-
toska
#43985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neće se niko za 30 ili 60KM obogatiti već mora biti priznanje.DaysleepeR wrote: ↑23/09/2025 14:29Izvucimo stvari iz konteksta i stavimo ih meni u usta?toska wrote: ↑23/09/2025 14:23Ako je ovo tačno, a nisam pratio, onda katastrofa od programa.DaysleepeR wrote: ↑22/09/2025 23:36
Borci nisu SDP program, to je SDA spika, na kraju krajeva borci su SDA glasacko tijelo.
Ja pišem realnost, neće ni SDA stavljati nikakav fokus na borce, niti su ga ikad i stavljali.
Niti sam ja rekao da treba zakopati žive ljude, ali ako očekujete neka nova izdvajanja, to apsolutno nije realno niti treba očekivati.
Na stranu RVI, ali ljudi koji su bili borci su jednaki kao i svaki drugi član ovog društva i očekuje se od njih da sami nađu svoju egzistenciju, što je ogromna većina boraca davno i uradila. Nećeš mi valjda reći da su najhrabriji među nama svi odreda lezihljebovići koji samo čekaju sadaku od države?
Šta ti misliš?
Pa borci nemaju ni papirnu zahvalu.
- DaysleepeR
#43986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa to traži od onog ko se sa njima kiti.toska wrote: ↑23/09/2025 14:32Neće se niko za 30 ili 60KM obogatiti već mora biti priznanje.DaysleepeR wrote: ↑23/09/2025 14:29Izvucimo stvari iz konteksta i stavimo ih meni u usta?toska wrote: ↑23/09/2025 14:23
Ako je ovo tačno, a nisam pratio, onda katastrofa od programa.
Šta ti misliš?
Svaki put kad SDA pravi neku predstavu za jasnost postroji veterane.
Tad nek ga pitaju gdje su pare.
Ja samo hoću da kažem da ako neko očekuje od SDP-a nekakve pare za borce, kuca na vrata stranke koja to nije ni obećavala.
Bakir je plakao na stranačkom skupu kako je branio Bosnu i sve dao za nju. Njemu tražite priznanje.
-
toska
#43987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ton tvojih postova koji se odnosi ne na mene već boračku populaciju je za prezir.DaysleepeR wrote: ↑23/09/2025 14:39Pa to traži od onog ko se sa njima kiti.toska wrote: ↑23/09/2025 14:32Neće se niko za 30 ili 60KM obogatiti već mora biti priznanje.DaysleepeR wrote: ↑23/09/2025 14:29
Izvucimo stvari iz konteksta i stavimo ih meni u usta?
Šta ti misliš?
Ja samo hoću da kažem da ako neko očekuje od SDP-a nekakve pare za borce, kuca na vrata stranke koja to nije ni obećavala.
Bakir je plakao na stranačkom skupu kako je branio Bosnu i sve dao za nju. Njemu tražite priznanje.
- DaysleepeR
#43988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam samo realan, tj. govorim ono kako svako od stranaka misli.toska wrote: ↑23/09/2025 14:40Ton tvojih postova koji se odnosi ne na mene već boračku populaciju je za prezir.DaysleepeR wrote: ↑23/09/2025 14:39Pa to traži od onog ko se sa njima kiti.
Nije moj lični stav.
Pitao bih tebe, do koje godine da država izdvaja za borce?
2100?
-
toska
#43989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izdvaja 350 milona godišnje, kao jedna penzija u FBiH mislim.
Najveci iznos ide za porodice poginulih, onda RVI I na nedavno uvedeni naknadu za nezaposlene.
Ta cifra je ista mislim vec decenijama samo se broj korisnika smanjuje pa se tako došlo i do tih nezaposlenih.
Najveci iznos ide za porodice poginulih, onda RVI I na nedavno uvedeni naknadu za nezaposlene.
Ta cifra je ista mislim vec decenijama samo se broj korisnika smanjuje pa se tako došlo i do tih nezaposlenih.
-
PM72
#43990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Manite se više boraca i boračke populacije.Rat je završen prije 30 godina i entitet tj.kanton treba brinuti samo o invalidima-ostalo vozdra.
- DaysleepeR
#43991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apsolutno se slažem, ja bih čak i zabranio da to bude ičiji program na izborima.
Samo jeftino kupovanje glasova.
Sistem je tu i postoji i nema se šta oko toga pričati.
Samo jeftino kupovanje glasova.
Sistem je tu i postoji i nema se šta oko toga pričati.
-
toska
#43992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo tako, jako, ko ih jebe.
- DaysleepeR
#43993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mani šuplju, ova vlast je dala više nego bilo ko drugi.
https://www.federalna.ba/u-septembru-is ... atka-efydd
-
PM72
#43994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije ko ih jebe nego se na toj najraniivijoj populaciji ubiru politički poeni.Još recimo Zelene beretke i njihov šef,inače pobjegulja,traže da im se obezbjedi dodatak na platu.Nit smo pobjedili niti je ovo Švica jal Norveška.A pogotovo bih se obračunao sa boračkim i šehidskim udruženjima i njihovom klasičnom pljačkom.Primjer Munira Subašić.
- Billy The Pljuc
#43995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jes' laHko naprđivat' kad te ne pogađa direktno kad je riječ o boračkoj populaciji. Jeste, istina je da se većina boraca snašla poslije rata ali je i istina da pored invalida što boraca što civilnih, koji su po meni takođe žrtve rata i zaslužuju pomoć, ima određen dio boračke populacije koji je ozbiljno obolio a nema sredstava da podnese troškove liječenja kao i onih koji su bukvalno sirotinja. Ne možemo sve one kojima je potrebna pomoć odjebati tek tako, nije jednom među boračkom populacijom bilo da raja skuplja pare kako bi se nekome pomoglo. Ne tako davno, jedan od takvih - jedan od nas, se ubio ovdje na Dobrinji.
Svim tim ljudima, kako kroz zdravstveni sistem tako kroz obezbjeđenje nekih primanja se mora pomoći i na tome trebamo raditi a za sve mimo toga se slažem da se treba poukidati.
Svim tim ljudima, kako kroz zdravstveni sistem tako kroz obezbjeđenje nekih primanja se mora pomoći i na tome trebamo raditi a za sve mimo toga se slažem da se treba poukidati.
- DaysleepeR
#43996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ima li ijedan konkretan podatak da su borci odjebani?
- Sanjarko
#43997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Puna psihijatrija bila boraca sa mnom koji su se htjeli ubiti, imaju PTSP itd.Billy The Pljuc wrote: ↑23/09/2025 15:14 Jes' laHko naprđivat' kad te ne pogađa direktno kad je riječ o boračkoj populaciji. Jeste, istina je da se većina boraca snašla poslije rata ali je i istina da pored invalida što boraca što civilnih, koji su po meni takođe žrtve rata i zaslužuju pomoć, ima određen dio boračke populacije koji je ozbiljno obolio a nema sredstava da podnese troškove liječenja kao i onih koji su bukvalno sirotinja. Ne možemo sve one kojima je potrebna pomoć odjebati tek tako, nije jednom među boračkom populacijom bilo da raja skuplja pare kako bi se nekome pomoglo. Ne tako davno, jedan od takvih - jedan od nas, se ubio ovdje na Dobrinji.
Kako @Hakiz reče u 50-tim ili 60-tim.
Mnogi nisu imali nikakva primanja kao ni ja.
-
toska
#43998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dobiću i ja to kao rvi i kad odbijemo prorodice poginulih, dobiće još nekih možda 70k, ostalima ništa.DaysleepeR wrote: ↑23/09/2025 15:00Mani šuplju, ova vlast je dala više nego bilo ko drugi.
eto, ja mislim da je svako sa linije rvi, bez da ga je išta očešalo, i da zaslužuje nešto.
tu je problem, ti ostali nisu nikad ništa dobili izuzev onih certifikata (legendarna glupost koju treba izučavati).
novost je povećanje boračkog budžeta, moja greška, a zadnji info prije ovoga je bio od ministra "da nema novca ni za 1KM (po mjesecu) za ostale", nešto se promijenilo u vladinom stavu, vidjeti ćemo.
Uvijek i svugdje će biti mutnih stvari, ali pustimo to, sjećaš se valjda s kim si dijelio rov.PM72 wrote: ↑23/09/2025 15:03Nije ko ih jebe nego se na toj najraniivijoj populaciji ubiru politički poeni.Još recimo Zelene beretke i njihov šef,inače pobjegulja,traže da im se obezbjedi dodatak na platu.Nit smo pobjedili niti je ovo Švica jal Norveška.A pogotovo bih se obračunao sa boračkim i šehidskim udruženjima i njihovom klasičnom pljačkom.Primjer Munira Subašić.
-
PM72
#43999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema pustimo to,hoću da odgovara svako za svoja nedjela.Muniru Subašić prvu procesuirati i kazniti za primjer ostalima.Preko mrtvih i kostiju pobijenih obogatila se.Što je najgore još pljačkatoska wrote: ↑23/09/2025 15:29dobiću i ja to kao rvi i kad odbijemo prorodice poginulih, dobiće još nekih možda 70k, ostalima ništa.DaysleepeR wrote: ↑23/09/2025 15:00Mani šuplju, ova vlast je dala više nego bilo ko drugi.
eto, ja mislim da je svako sa linije rvi, bez da ga je išta očešalo, i da zaslužuje nešto.
tu je problem, ti ostali nisu nikad ništa dobili izuzev onih certifikata (legendarna glupost koju treba izučavati).
novost je povećanje boračkog budžeta, moja greška, a zadnji info prije ovoga je bio od ministra "da nema novca ni za 1KM (po mjesecu) za ostale", nešto se promijenilo u vladinom stavu, vidjeti ćemo.
Uvijek i svugdje će biti mutnih stvari, ali pustimo to, sjećaš se valjda s kim si dijelio rov.PM72 wrote: ↑23/09/2025 15:03Nije ko ih jebe nego se na toj najraniivijoj populaciji ubiru politički poeni.Još recimo Zelene beretke i njihov šef,inače pobjegulja,traže da im se obezbjedi dodatak na platu.Nit smo pobjedili niti je ovo Švica jal Norveška.A pogotovo bih se obračunao sa boračkim i šehidskim udruženjima i njihovom klasičnom pljačkom.Primjer Munira Subašić.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#44000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ima ljudi kojima treba pomoći, ali ima i onih kojima ne treba...iz iskustva življenja ovdje ću pretpostaviti da će se svakim potezom bilo koje vlasti namiriti oni kojima ne treba
slažem se samo sa jednim....jebo nas i rat i borci 30 godina poslije....sama priča o tome znači da još šlajdramo
jebat nas
slažem se samo sa jednim....jebo nas i rat i borci 30 godina poslije....sama priča o tome znači da još šlajdramo